• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Question-Answer FIFA2006پرسش و پاسخ قوانین داوری فوتبال

daneshmand

Registered User
لایک‌ها
22
پرسش:
اگر داور بعلت فراموشکاری یا عدم آگاهی از قانون مرتکب اشتباه شود و اشتباه او احتمالا ضرر بزرگی به یک تیم بزند (از دست دادن امتیاز یا عدم صعود به مرحله بعد یا کسب رده پایینتر در جدول لیگ) تکلیف چیست؟
اگر داور مرتکب اشتباهی فنی شود ، مثلا آفسایدی را به اشتباه نگیرد ( هر چند اشتباه او واضح باشد) نمی توان تغییری در تصمیم او ایجاد کرد. ولی در صورتی که اشتباه او خلاف بندی از آئین نامه داوری باشد ، مثلا در جایی که باید ضربه دو ضرب اعلام کند ، ضربه یک ضرب اعلام کند اشتباه قابل برگشت است و حتی می توان بازی را تکرار کرد.

daneshmand

Registered User
لایک‌ها
22
پرسش:
بازیکنی در درون محوطه جریمه خود داور را میزند(با مشت) ،توپ در جریان است! تصمیم داور در مورد جریمه شخصی و شروع مجدد بازی چه باید باشد؟
داور بازی رو قطع می کنه ! یه کارت قرمز تقدیم بازیکن می کنه ! (به شرطی که بازیکن ول کن قضیه باشه) و بازی رو با بین طرفین آغاز می کنه!

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
اگر داور مرتکب اشتباهی فنی شود ، مثلا آفسایدی را به اشتباه نگیرد ( هر چند اشتباه او واضح باشد) نمی توان تغییری در تصمیم او ایجاد کرد. ولی در صورتی که اشتباه او خلاف بندی از آئین نامه داوری باشد ، مثلا در جایی که باید ضربه دو ضرب اعلام کند ، ضربه یک ضرب اعلام کند اشتباه قابل برگشت است و حتی می توان بازی را تکرار کرد.

خب دکتر هم همینو گفت که

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
با احترام به شما و تشکر از پرسشی که مطرح کردید، خدمت شما عارض هستم که این سوال شما در حیطه تخصص بنده نیست چون ارتباطی با قوانین بازی فوتبال ندارد و مربوط به آئین نامه اجرایی مسابقات میباشد که بسته به سلیقه برگزار کنندکان تعریف میشود و البته مقدار کمی از اون سلیقه ایی است و ما بقی با تائید فیفا میباشد.

تا آنجا که من میدانم :

بازی تکرار میشود.
البته باید کاملا اثبات شود که داور قانون را به درستی اجرا نکرده است. در یک جا ممکن است داور نبیند که بازیکنی با دست گل زده است. این برگشت ناپذیر است، اما اگر داور ب طور مثال خطای هند رو در محوطه جریمه غیر مستقیم اعلام کنه و پنالتی نگیره نشون دهنده اینمسئله است که داور قانون را بلد نبوده و به درستی اجرا نکرده، در این صورت بازی تکرار خواهد شد.
به طور مثال در بازی ترینیداد و توباگو با بحرین که در مرحله پلی آف انتخابی جام جهانی بود باریکن تیم بحرین پیش از اینکه دروازبان توپ را رها کنه به توپ ضربه زد و دروازه تیم ترینیداد رو باز کرد که داور به درستی خطای مهاجم بحرین رو اعلام کرد و بازی با یک ضربه آزاد غیر مستقیم از محل وقوع خطا به سود تیم ترینیداد آغاز شد، اگر در این صحنه داور گل رو میپذیرفت بازی 100% تجدید میشد.
موفق باشید.

اتفاقا چیزی که برای من این سوال رو پیش آورد همین مورد بود. یادمه چند هفته پیش توی برنامه نود چنین ماجرایی رو نشون داد که فکر می کنم در لیگ دسته اول اتفاق افتاده بود. ولی در اون صحنه داور گل رو پذیرفت. اگرچه کارشناس داوری گفت که تصمیم داور اشتباه بوده و حتی اشاره ای به بازی بحرین و ترینیداد و توباگو هم شد و برای من این سوال پیش اومد که چرا درباره تجدید بازی بحثی نشد.

معین الدین

Registered User
لایک‌ها
0
اتفاقا چیزی که برای من این سوال رو پیش آورد همین مورد بود. یادمه چند هفته پیش توی برنامه نود چنین ماجرایی رو نشون داد که فکر می کنم در لیگ دسته اول اتفاق افتاده بود. ولی در اون صحنه داور گل رو پذیرفت. اگرچه کارشناس داوری گفت که تصمیم داور اشتباه بوده و حتی اشاره ای به بازی بحرین و ترینیداد و توباگو هم شد و برای من این سوال پیش اومد که چرا درباره تجدید بازی بحثی نشد.

دوست عزیز من خدمتت عرض کردم که اینها همه مربوط به آئین نامه اجرائی مسابقات میشه، در باره فوتبال ایران زیاد سختگیر نباش از یک فوتبال آماتور و ابتدائی چه توقعی داری؟
من مطمئن هستم که اگر مسابقه مربوط به فیفا باشه و در سطوح بین المللی برگزار بشه بازی تکرار میشه،
البته کار فیفا همیشه پیشگیری بوده و هست، برای اینکه مجبور نشه بازی رو تکرار کنه از داورانی استفاده میکنه که از کانالها و تستهای مختلفی عبور کردند، تستهای هوش، بینایی، آشنایی با قوانین و همچنین تستهای روانی و بدنی.
ضمنا خیلی خوشحال میشم به سوالات پاسخ بدی و تو بحث اصلی ما شرکت کنی.

معین الدین

Registered User
لایک‌ها
0
پرسش:
بازیکنی در درون محوطه جریمه خود داور را میزند(با مشت) ،توپ در جریان است! تصمیم داور در مورد جریمه شخصی و شروع مجدد بازی چه باید باشد؟

پاسخ:
جریمه شخصی کارت قرمز و جریمه تیمی یک ضربه آزاد غیر مستقیم از محل وقوع خطا.

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
یک سوال هم شما مطرح کنید!

ما که سواد شما را نداریم :rolleyes: :blush:

اما خوب این سوال به ذهنم رسید :
اگر بازیکنی اوت را پرتاب کند و به داور خورده و سپس به تیر دروازه بخورد و وارد دروازه شود , گل محصوب می شود ؟

( ببخشید اگر مسخره بود :D )

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5

اگر بازیکنی اوت را پرتاب کند و به داور خورده و سپس به تیر دروازه بخورد و وارد دروازه شود , گل محصوب می شود ؟

فکر کنم داور و تیر دروازه در اینگونه موارد هیچی محسوب نمیشن و پرتاب مستقیما به داخل دروازه رفته و گل قبول نیست.

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
فرض کنید در ضربات پنالتی آخر مسابقه یکی از دروازبانان بعلت برخورد با تیر دروازه بیهوش شود یا بمیرد یا اینکه ادعا کند بعلت گرفتگی عضله پا یا هر مصدومیتی قادر به ادامه بازی نمی باشد، اگر تیم او سه تعویض خود را انجام نداده باشد آیا می توان او را با نفرات روی نیمکت تعویض نمود یا یکی از نفرات داخل زمین باید جای او را بگیرد؟ اگر سه تعویض انجام شده باشد چطور؟
اگر نمی توان او را با نفرات روی نیمکت تعویض نمود چه کسی باید بجای او ضربه پنالتی بزند؟

معین الدین

Registered User
لایک‌ها
0

داور، تیرهای دروازه و پرچمهای کرنر در بازی بی تاثیر هستند و اگر توپ پرتاب شده از اوت بدون برخورد به بازیکنان با داور برخورد کند و وارد دروازه شود داور باید ضربه دروازه اعلام کند.

معین الدین

Registered User
لایک‌ها
0
فرض کنید در ضربات پنالتی آخر مسابقه یکی از دروازبانان بعلت برخورد با تیر دروازه بیهوش شود یا بمیرد یا اینکه ادعا کند بعلت گرفتگی عضله پا یا هر مصدومیتی قادر به ادامه بازی نمی باشد، اگر تیم او سه تعویض خود را انجام نداده باشد آیا می توان او را با نفرات روی نیمکت تعویض نمود یا یکی از نفرات داخل زمین باید جای او را بگیرد؟ اگر سه تعویض انجام شده باشد چطور؟
اگر نمی توان او را با نفرات روی نیمکت تعویض نمود چه کسی باید بجای او ضربه پنالتی بزند؟

دوست عزیزم از طرح این پرسش جالب ممنونم.

پاسخ شما:
دروازبان مصدوم را میتوان با جانشین تعویض کرد به شرط آنکه تعویض های مجاز یک تیم تمام نشده باشد.

بازیکن آسیب دیده میتواند از زدن ضربه پنالتی معاف شود و چرخش زنندگان ضربه بدون در نظر گرفتن بازیکن آسیب دیده صورت میگیرد.

raxtastar

"کاربرفعال ورزش""کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
672

پاسخ شما:
دروازبان مصدوم را میتوان با جانشین تعویض کرد به شرط آنکه تعویض های مجاز یک تیم تمام نشده باشد.

بازیکن آسیب دیده میتواند از زدن ضربه پنالتی معاف شود و چرخش زنندگان ضربه بدون در نظر گرفتن بازیکن آسیب دیده صورت میگیرد.

فکر کنم منظور ایشان این بود که مثلا یک مهاجم یا مدافع می تواند جای دروازبان را بگیرد؟؟؟

هنگام بازی که می شود ولی هنگام پنالتی آخر بازی چطور؟؟

فکر کنم باز هم بشود

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5

پاسخ شما:

خیلی ممنونم از اینکه جوابمو دادید. حالا اگر بازیکن مصدوم از چرخش زنندگان پنالتی حذف شود (در حالتیکه تعویضهای مجاز تمام شده) آیا باید تیم مقابل یک بازیکنش رو که هنوز پنالتی نزده از زمین خارج کنه تا بازیکنان هر دو تیم همزمان پنالتیهای دور دومشونو شروع کنند؟ (مثل وقتی که یکی از بازیکنان دو تیم اخراج شده باشه)

اگر باید همینکار انجام بشه یه سوال دیگه دارم که البته قبول دارم خیلی بعیده موردش پیش بیاد:
فرض کنید یک تیم ده پنالتی زده و این مصدومیت دقیقا در پنالتی یازدهم تیم مقابل بیافته و تنها بازیکن باقیمانده در زمین که هنوز پنالتی نزده همون در وازه بان مصدوم باشه، آیا یکی از ده بازیکنی که قبلا پنالتی زده اند ، پنالتی یازدهم رو میزنه. منظورم اینه که آیا یک تیم دور دوم پنالتیها رو از پنالتی یازدهم شروع می کنه و تیم دیگر از پنالتی دوازدهم؟

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
فکر کنم منظور ایشان این بود که مثلا یک مهاجم یا مدافع می تواند جای دروازبان را بگیرد؟؟؟

هنگام بازی که می شود ولی هنگام پنالتی آخر بازی چطور؟؟

فکر کنم باز هم بشود

البته من جوابمو گرفتم. این طور که فهمیدم اگر سه تا تعویض قبلا انجام نشده باشه، دروازبان با دروازبان دوم که روی نیمکته تعویض میشه. اگر هم که سه تا تعویض انجام شده باشه یه بازیکن از ده تای تو زمین جاشو میگیره و بدون اینکه دروازبان مصدوم پنالتی بزنه میشه پنالتیهای دور دوم رو شروع کرد.

معین الدین

Registered User
لایک‌ها
0
البته من جوابمو گرفتم. این طور که فهمیدم اگر سه تا تعویض قبلا انجام نشده باشه، دروازبان با دروازبان دوم که روی نیمکته تعویض میشه. اگر هم که سه تا تعویض انجام شده باشه یه بازیکن از ده تای تو زمین جاشو میگیره و بدون اینکه دروازبان مصدوم پنالتی بزنه میشه پنالتیهای دور دوم رو شروع کرد.

کاملا درسته، تو ضربات پنالتی و یا در طول بازی دروازبان میتونه جاش رو با یک بازیکن دیگر که در زمین عوض کنه، البته این کار باید با اطلاع سر داور مسابقه باشد.
در هر ضربه پنالتی بازیکنان همدسته میتوانند درون دروازه بایستند و هیچ محدودیتی در جابجایی کسی که درون دروازه می ایستد نیست.
در طول بازی بازیکنی که جایش را با دروازبان عوض میکند باید رنگ پیراهنش با سایر بازیکنان متفاوت باشد
اما در ضربات پنالتی آخر مسابقه نیازی به تعویض پیراهن نیست.
موفق باشید

معین الدین

Registered User
لایک‌ها
0
پرسش:
مهاجمی از دروازه بان عبور میکند و توپ را به سمت دروازه خالی میفرستد، مدافع بطری آبی را که در دست دارد یا هر شیء مشابه دیگری را پرتاب کرده و مسیر توپ را عوض میکند و با ابن کار از گل شدن توپ جلوگیری میکند، در این صحنه جریمه شخصی و تیمی چیست؟
شروع مجدد بازی از کدام محل است؟
محل پرتاب یا محل برخورد؟

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
عجب سوال نازی :D
خب به نظر من فرقی نمی کند به هر حال از یک گل 100% با یک حرکت غیر ورزشی جلوگیری کرده
بازیکن از زمین اخراج می شود .
یک ضربه پنالتی هم اعلام می شود.

بالا