• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوسيس و كالباس سالم و خوشمزه تر رو در منزل و به راحتي درست كنيد!

fanoseshab

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
466
لایک‌ها
312
62107.jpg


بنا به درخواست یکی از کاربران عزیز 3 دستور مختلف تهیه سوسیس کالباس در منزل زا برای شما عزیزان گردآوری نموده ایم. امیدواریم مورد توجه قرار گیرد

دستور 1:
مواد لازم :
گوشت مرغ بدون استخوان : 1 کیلو (میتوان از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده نمود)
سیر : 3 حبه
زرده ی تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 3 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : 5/0 قاشق مربا خوری
نمک : 1 قاشق مربا خوری
دارچین : یک سوم قاشق مربا خوری
زنجبیل : یک پنجم قاشق مربا خوری
هل : 5/0 قاشق مربا خوری
میخک : اندازه ی یک عدس
جوز هندی : اندازه ی 2 عدس
( به جای میخک و جوز هندی می توان از 5/0 قاشق مربا خوری آویشن استفاده شود . )
روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری


طرز تهیه :
گوشت مرغ را همراه سیر ، 3 بار چرخ می کنیم . آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه می کنیم ، تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم . روغن مایع را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید . فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت پهن کرده و مواد کالباس را روی آن گذاشته و خوب می پیچیم و دو سر فویل را مانند شکلات خوب می پیچیم و به مدت 45 دقیقه آن را بخار پز کرده ( با در دستگاه بخار پز کرده قرار می دهیم ) بعد از این آن را در داخل یخچال می گذاریم تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه ی دلخواه بوش می زنیم . « لازم به ذکر است که میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد . »

دستور شماره 2:
شیر خشك ( قنادی) 1 پیمانه
آرد سفید نصف پیمانه
یخ حدودا 2 پیمانه
سینه مرغ خام بزرگ 1 عدد
نمك فلفل پودر خردل زنجفیل كمی
قارچ برش داده شده و پسته به میزان دلخواه
سیر به میزان دلخواه

سینه مرغ را با میكسر خوب له میكنیم. آرد و پودر شیر را اضافه میكنیم خوب با دست ورز میدیم تا یكنواخت بشه. ادویه های مورد نظر رو اضافه میكنیم و خوب ورز میدیم. یخ خرد شده را اضافه كرده و مخلوط میكنیم . نیازی نیست كه یخ دوب شود. قارچ خام برش داده شده و مغز پسته رو اضافه كرده مخلوط میكنیم. . خمیر آماده شده را درون كیسه پارچه ای كه دوختیم میریزیم. كیسه مورد نظر باریك و بلند است و قطر و طول كالباس را تعیین میكند. بهتره كه قطر كیسه حدود 5 سانت باشه. دو انتهای كیسه را محكم میكنیم به طوری كه خمیر كاملا درون كیسه متراكم و فشرده باشد. . كیسه حاوی خمیر كالباس رو یه مدت 10 دقیقه درون آب در حال جوش قرار میدیم. و سپس از روی حرارت بر میداریم و صبر میكنیم خنك شود سپس كیسه را به مدات 1 شب در فریزر قرار میدیم و بعد 1 شب هم در یخچال قرار میدیم . كالباس آماده برای برش زدن است

دستور شماره 3:
امروز من هم طرز تهیه ی یك نوع كالباس خانگی رو می گذارم كه می تونین با گوشت قرمز و یا مرغ اون رو درست كنید. این گوشت به صورت چرخ شده استفاده می شه و خوب مثل نوع کارخانه یی اون از احشاء حیوانات، گوشت حیوانات پیر یا بعضا بیمار، زایده های گوشتی، پیه و غیره درش استفاده نمی شه. ضمن این که مواد نگهدارنده هم نداره بنابراین سرطان زا هم نیست. تمیز و خانگی هست و حداقلش اینه که می دونیم در اون گوشت خالص به کار رفته.

این دستور رو من از یكی از دوستانم گرفتم..... تذكری كه ایشون برای این دستور داده بود این بود كه به خصوص در زمینه ی ادویه ها خودمون رو در بند دستور نباید بكنیم و باید اون طور كه خودمون دوست داریم ادویه ها رو كم و زیاد كنیم. حتی عقیده داشت اگر ادویه یی رو در منزل نداشتیم می تونیم به راحتی از دستور حذفش كنیم!!!!!!!!!
این غذا بسیاز كامل و غنی هست و من فکر نمی کنم هیچ پدر و مادری، کوچولو ها رو از لذت خوردن چنین غذای سالم و پر انرژی یی محروم کنه.
یك توضیح كوچولوی دیگه هم بدم و بعد برم سراغ دستور این غذا و اون این كه برای درست كردن كالباس، دستگاه خاصی مورد نیاز هست كه این طور هم كه شنیدم هم حجم بزرگی داره و هم گران قیمت هست. من توی این دستور از ماشین تهیه ی كالباس استفاده نمی كنم چون دلم می خواد تا جایی كه ممكنه دستورهایی كه براتون می گذارم ساده باشه و همه بتونن به راحتی اون رو درست كنند. پس كیفیت كالباس خانگی ما به لحاظ بصری شاید به پای فرم كارخانه یی اون نرسه.


مواد لازم:
فیله ی مرغ یا گوشت گوساله ی مخلوط با گوشت گوسفند: 1 كیلو
سیر: 5 حبه (به جای سیر می تونین از پودر سیر به همراه پودر پیاز هم استفاده كنید)
آرد: پایه ی مصرف 3 قاشق غذاخوری هست اما اگر خمیر كالباس بیش از حد شل بود می تونیم تا 6 قاشق هم اون رو افزایش بدیم
زرده ی تخم مرغ: 3 عدد
یخ: 6 تكه
جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
تخم كرفس: 2/1 قاشق چای خوری
شیر خشك: كه طبق دستور بهتره از شیر خشك نیدو محصول كارخانه ی نستله باشه:1 فنجان
فلفل سیاه : نصف قاشق مربا خوری
نمک : 2 قاشق مربا خوری كه طبق ذائقه می تونه كم و زیاد بشه
دارچین : 3/1 قاشق مربا خوری
زنجبیل : 5/1 قاشق مربا خوری
هل : نصف قاشق مربا خوری
میخک : نوك قاشق مرباخوری
جوز هندی : قدری بیشتر از میزان گفته شده برای میخك (البته من خودم جوز رو خیلی زیاد استفاده می كنم چون طعمش رو در كالباس خیلی دوست دارم)
آویشن: 4/1 قاشق مرباخوری
اسانس دود مایع: نصف قاشق غذاخوری كه اگر هم نبود اشكالی نداره و این تنها به طعم بهترش كمك می كنه.
روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری
كیسه یخ در اندازه ی متوسط برای تقریبا 30 دانه ی یخ
دانه خردل، تخم گشنیز، رازیانه، و زعفران: به میزانی كه دوست دارید
پسته ی تازه كه با مقاطع دایره یی برشش می دیم و یا اگر پسته ی تازه در دسترس نبود از خلال پسته كه حدود 5 دقیقه در آب قرار داده شده استفاده می كنیم: مقداری كه دوست دارید
قارچ: به میزان دلخواه

طرز تهیه:
گوشت ها رو همراه سیر و جعفری خرد شده، 3 بار چرخ می کنیم . آرد رو با تمام ادویه های خشك مون 2 بار الك می كنیم و به مرغ یا گوشت اضافه می کنیم، مزه ی مواد رو می چشیم و در صورت تمایل ادویه هایی رو كه دوست داریم مجدد اضافه می كنیم. بعد تخم مرغ رو به مواد اضافه می كنیم و همه ی مواد رو در غذاساز می ریزیم و 5 دقیقه اجازه می دیم تا مخلوط بشن. در طول مدت روشن بودن غذا ساز به تدریج تكه های یخ مون رو با فاصله اضافه می كنیم. سپس روغن مایع رو اضافه می كنیم و بعد از این مرحله، موادمون رو از غذاساز بیرون میاریم. در صورت شل بودن خمیر مقداری آرد اضافه می كنیم و با دست كمی ورز می دیم تا كل مواد به صورت خمیری نه زیاد سفت و نه زیاد شل در بیاد. در مرحله ی آخر پسته و قارچ خرد شده رو هم اضافه می كنیم........سپس همه ی مواد رو روی فویل آلومینیومی می ریزیم و دو سر فویل رو مثل شوكولات خوب می پیچیم و می بندیم. سپس به مدت 45 دقیقه موادمون رو بخار پز می كنیم. بعد از این مدت بلافاصله دور مواد مون رو در حالیكه هنوز از داخل فویل بیرون نیاوردیم، كیسه ی یخ می پیچیم و بعد از خنك شدن در داخل یخچال می گذاریم تا خوب سرد بشه. بعد از سرد شدن به اندازه های دلخواه با چاقوی لیزری برش می دیم.
کالباس

البته من خودم یك نوع دیگه كالباس درست كردم كه از نوع اول به مراتب كارمندی تر هست..... من یك بسته گوشت چرخ كرده رو ( من همیشه گوشت رو به اندازه ی غذای دو نفر داخل كیسه می ریزم و فریز می كنم بنابراین وزنش نكردم) یك بار كه تقریبا عجله داشتم به همراه آویشن و جوز و سیر و نمك و قدری فلفل سیاه به اضافه ی مغز پسته همه رو با هم مخلوط كردم....... مواد رو می چشیدم و وقتی مطابق ذائقه مون شد اون ها رو داخل كیسه ی پلاستیكی ریختم و به صورت استوانه بستمش..... كیسه رو باز داخل چند كیسه ی دیگه گذاشتم و داخل آب جوش گذاشتم 1 ساعت موند..... بعد داخل یخچال و همین كه سرد شد سروش كردیم...... قیافه اش درست شبیه رولت گوشت بود ولی طعمش به شهادت خانواده و صدالبته خودم، عالی بود.....داخل ساندویچ به همراه كاهو و قدری مایونز و گوجه فرنگ و خیارشور واقعا خوشمزه می شه و خیلی هم سالمه!!!!!!
مامي سايت/فروم هاشپزي
 

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
17 آگوست 2006
نوشته‌ها
447
لایک‌ها
329
کسی امتحان کرده ببینه چطوری میشه؟؟
 

_Nera_

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژوئن 2013
نوشته‌ها
828
لایک‌ها
741
محل سکونت
تهران
بله من درست کردم و خیلی هم خوشمزه در میاد.
عکسشو برم خونه می ذارم

با این دستور:

دستور 1:
مواد لازم :
گوشت مرغ بدون استخوان : 1 کیلو (میتوان از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده نمود)
سیر : 3 حبه
زرده ی تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 3 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : 5/0 قاشق مربا خوری
نمک : 1 قاشق مربا خوری
دارچین : یک سوم قاشق مربا خوری
زنجبیل : یک پنجم قاشق مربا خوری
هل : 5/0 قاشق مربا خوری
میخک : اندازه ی یک عدس
جوز هندی : اندازه ی 2 عدس
( به جای میخک و جوز هندی می توان از 5/0 قاشق مربا خوری آویشن استفاده شود . )
روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری


طرز تهیه :
گوشت مرغ را همراه سیر ، 3 بار چرخ می کنیم . آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه می کنیم ، تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم . روغن مایع را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید . فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت پهن کرده و مواد کالباس را روی آن گذاشته و خوب می پیچیم و دو سر فویل را مانند شکلات خوب می پیچیم و به مدت 45 دقیقه آن را بخار پز کرده ( با در دستگاه بخار پز کرده قرار می دهیم ) بعد از این آن را در داخل یخچال می گذاریم تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه ی دلخواه بوش می زنیم . « لازم به ذکر است که میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد . »
 

farshad10

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
تاریخ عضویت
19 جولای 2012
نوشته‌ها
5,817
لایک‌ها
4,842
سن
34
محل سکونت
ارومیه
يه سوال با توجه به دستور 1
قطر كالبس يا سوسيس چقدر باشه ؟
 

Shayan_Shomal

Registered User
تاریخ عضویت
20 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
592
لایک‌ها
371
محل سکونت
0131
همان صنعتی رو بخوریم بهتر است.....

ارزش درست کردن ندارد توسط خودمان.
 

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
17 آگوست 2006
نوشته‌ها
447
لایک‌ها
329
بله من درست کردم و خیلی هم خوشمزه در میاد.
عکسشو برم خونه می ذارم

با این دستور:

دستور 1:
مواد لازم :
گوشت مرغ بدون استخوان : 1 کیلو (میتوان از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده نمود)
سیر : 3 حبه
زرده ی تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 3 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : 5/0 قاشق مربا خوری
نمک : 1 قاشق مربا خوری
دارچین : یک سوم قاشق مربا خوری
زنجبیل : یک پنجم قاشق مربا خوری
هل : 5/0 قاشق مربا خوری
میخک : اندازه ی یک عدس
جوز هندی : اندازه ی 2 عدس
( به جای میخک و جوز هندی می توان از 5/0 قاشق مربا خوری آویشن استفاده شود . )
روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری


طرز تهیه :
گوشت مرغ را همراه سیر ، 3 بار چرخ می کنیم . آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه می کنیم ، تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم . روغن مایع را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید . فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت پهن کرده و مواد کالباس را روی آن گذاشته و خوب می پیچیم و دو سر فویل را مانند شکلات خوب می پیچیم و به مدت 45 دقیقه آن را بخار پز کرده ( با در دستگاه بخار پز کرده قرار می دهیم ) بعد از این آن را در داخل یخچال می گذاریم تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه ی دلخواه بوش می زنیم . « لازم به ذکر است که میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد . »


مرسی بدار ببینیم قیافش چطوری میشه، همین که آدم میدونه چی داره میخوره و آشغال نیست و خیالش راحته خودش عالیه، شما هم که میگی خوشمزه هم هست

هر چقدر که آغا فرمودند:D


این موادی که گفتین به نظرتون آب پز یکم ناجور نمیشه؟

گفته بخار پز، بعدشم تو کارخونه هم پروسه پخت رو داره دیگه. منتهی انواع دودی و غیره رو روکشهای مخصوص میکشند روشون بعد پروسه میذارن تو اتاق دود تا طعم دودی بگیرند. این قسمتش رو نمیشه تو خونه انجام داد. من یه دوره برای کارآموزی رفتم کارخونه میکائیلیان تجربه جالبی بود ;)
 

2610144892

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2012
نوشته‌ها
278
لایک‌ها
98
محل سکونت
hell
یه مدت رکورد کالباس مدرسمون دست من یود حیف زمان زود میگذره البته بعدا متوجه شدیم که از گوشت های داغون جاهایی که انسان نمیتونه بحوره میریزن و میکس میکنن که اشتهامو از دست دادم و خیلی وقت نخوردم به نظرم بهتره خونگیشو درست کنید بعید نیست گوشت خرو سگ و... بریزن
 

abdolrahim1

Registered User
تاریخ عضویت
18 آگوست 2009
نوشته‌ها
1,579
لایک‌ها
326
بله من درست کردم و خیلی هم خوشمزه در میاد.
عکسشو برم خونه می ذارم

با این دستور:

دستور 1:
مواد لازم :
گوشت مرغ بدون استخوان : 1 کیلو (میتوان از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده نمود)
سیر : 3 حبه
زرده ی تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 3 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : 5/0 قاشق مربا خوری
نمک : 1 قاشق مربا خوری
دارچین : یک سوم قاشق مربا خوری
زنجبیل : یک پنجم قاشق مربا خوری
هل : 5/0 قاشق مربا خوری
میخک : اندازه ی یک عدس
جوز هندی : اندازه ی 2 عدس
( به جای میخک و جوز هندی می توان از 5/0 قاشق مربا خوری آویشن استفاده شود . )
روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری


طرز تهیه :
گوشت مرغ را همراه سیر ، 3 بار چرخ می کنیم . آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه می کنیم ، تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم . روغن مایع را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید . فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت پهن کرده و مواد کالباس را روی آن گذاشته و خوب می پیچیم و دو سر فویل را مانند شکلات خوب می پیچیم و به مدت 45 دقیقه آن را بخار پز کرده ( با در دستگاه بخار پز کرده قرار می دهیم ) بعد از این آن را در داخل یخچال می گذاریم تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه ی دلخواه بوش می زنیم . « لازم به ذکر است که میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد . »

دوباره خواستی درست کنی عکس هم بگیر بزار اینجا
 

_Nera_

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژوئن 2013
نوشته‌ها
828
لایک‌ها
741
محل سکونت
تهران
همین که آدم می دونه مواد داخلش چیه خیلی خوبه. نمی گم دقیقا عین بیرونی ها در میاد اما به نظرم خیلی شبیه بهش میشه.
من چندین بار درست کردم.
حتی برخی موادشم نریختم. مثل میخک که مثلا توی خونه موجود نداشتم. طعمش باز هم خوب بوده.
اما با گوشت خوشمزه نمیشه. عین گوشت آبپز میشه.
دوستان اگه بخار پز هم نداشته باشن میشه توی قابلمه معمولی بخارپزش کرد. من خودم توی داخل مایکرو ویوم رو برداشتم گذاشتم توی یه قابلمه بزرگ و کالباسی که درست کرده بودم رو گذاشتم روش. کف قابلمه هم آب ریختم. درشو گذاشتم. 20 تا 25 دقیقه بعد برداشتم و سریع گذاشتمش توی فریزر. ده دقیقه بعد از پارچه درش آوردم. قیافه اش که کاملا عین بیرونی ها شده بود. طعمشم خوب بود. هر کی خورده بود خوشش اومد.
واسه بهداشت بیشتر بهتره توی پارچه درست بشه. من اصلا توی نایلون و سلفون پیشنهاد نمی کنم. توی کاغذ فویل هم ممکنه باز بشه و کلا شکل کالباس به هم میریزه.


یه نکته دیگه اینکه چون مواد نگهدارنده نداره بهتره زود مصرف بشه. ماندگاری زیاد نداره.
اتفاقا توی چند روز آینده می خوام درست کنم.
اگه مشتاقید بگین تا از مراحلشم عکس بگیرم.
 

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
17 آگوست 2006
نوشته‌ها
447
لایک‌ها
329
برند "میکاییلیان" همیشه گرون هستش لامصب......

بایدم گرون باشه گوشتیران (آرزومان سابق) و میکاییلیان جز اولین کارخونه های سوسیس و کالباس تو ایران هستند و کارشون هم درسته

یه مدت رکورد کالباس مدرسمون دست من یود حیف زمان زود میگذره البته بعدا متوجه شدیم که از گوشت های داغون جاهایی که انسان نمیتونه بحوره میریزن و میکس میکنن که اشتهامو از دست دادم و خیلی وقت نخوردم به نظرم بهتره خونگیشو درست کنید بعید نیست گوشت خرو سگ و... بریزن

اگر از برندهای معروف و درست حسابی بخرید خیالتون راحت گوشت خر و گربه و ... نیست. اما خونگی مزیتش اینه که افزودنی و نگهدارنده نداره. یه مشکلی که تو مصرف سوسیس و کالباس هست "نیتریت و نیترات" هست که میتونند سرطان زا باشند البته اگر کنترل شده و به مقدار معینی اضافه بشند ضرری ندارند ولی از اونجایی که نظارت درستی رو محصولات غذایی نیست آدم نمیتونه مطمئن باشه.

توصیه من: هروقت سوسیس و کالباس میخورید مقدار زیادی منابع ویتامین ث مصرف کنید مثلا حتما لیمو ترش تازه بخورید. ویتامین ث خاصیت انتی اکسیدانی داره ضد سرطان هست میتونه ترکیبات نیتروز آمین رو خنثی کنه

ایشالله توی همین هفته سینه مرغ می خرم و مراحلشو با عکش می ذارم واستون.

ممنون. بخصوص از نحوه پیچیدنش عکس بذار لطفا :)
 
Last edited:

bas ali

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
4 نوامبر 2012
نوشته‌ها
225
لایک‌ها
103
برند سولیکو هم خیلی عالیه

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4
 

poyyesh

Registered User
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2012
نوشته‌ها
1,175
لایک‌ها
649
اگر از برندهای معروف و درست حسابی بخرید خیالتون راحت گوشت خر و گربه و ... نیست منظورت کدوم مدلاس شما خودت به این جمله ت ایمان داری دیدی که میگی
 

77267726

Registered User
تاریخ عضویت
9 آگوست 2005
نوشته‌ها
500
لایک‌ها
228
سن
39
ما که حس و حال اشپزی نداریم. برند های معتبر معرفی کنین
 

AM1N

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
تاریخ عضویت
24 ژوئن 2010
نوشته‌ها
2,316
لایک‌ها
4,574
کیفیتی که سوسیس و کالباسا قبلا داشتن الان حتی یه اپسیلون هم ندارن ! چند نمونه که خودم تجربه کردم رو میگم:
کاله یه هات داگ میزد به اسم فیله ( بسته بندی زردرنگ ) چقدر خوشمزه بود. ینی اگر شیار شیار میدادی رو هات داگش میخوردی بدجور میچسبید
ولی الان بشدت بی مزه شده
سوسیس دودی گوشتیران قبلا فوق العاده با کیفیت و خوش طعم بود ولی الان...
کامپوره سوسیس دودی میزد کیف میکردی حتی بصورت خام بخوریش! اونم الان بی کیفیت شده
سوسیس گوشت و هات داگ دمس هم چندان دلچسب نیستن
جدیدا بیشتر با کراکف دمس + بلغاری گوشت کامپوره حال میکنم
 
بالا