• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آش ها

golabi2

Registered User
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
1,219
لایک‌ها
734
محل سکونت
کامبادن
آش ترخینه کرمانشاهی
ترخینه - ویکی‌پدیا
این ترخینه خشکه


خودش از گندم و دوغ و به روایتی سبزیجات میشه و هرچقدر ترش تر باشه مرغوب تره.روش پختش کاملا سلیقه ایه!مثلا خانم من فقط بایه سری سبزی آشی و هویج میپزه اما بعضیا هرچی دم دستشون بیادمیریزن توش!
اما ذستور پخت:
ترخينه =چهار پيمانه
پياز=يک عدد بزرگ
روغن=کمي براي سرخ کردن پياز
سبزي
اش(اسفناج خالی خوشمزه تره )=نيم کيلو
عدس=دو پيمانه
نمک, زرد چوبه ,فلفل
سياه=به ميزان لازم
نعنا و سير داغ=در صورت تمايل

ترخينه را در ظرفي ريخته و رويش آب سرد ميريزيم تا دانه هاي بهم چسبيده از هم جدا
شوند.
در قابلمه ايي که براي طبخ آش در نظر گرفتيم پياز را خرد کرده و با روغن
تفت ميدهيم تا طلايي شود. کمي زرد چوبه به آن اضافه مي كنيم .ترخينه را همراه با آب
و عدس و نمک و فلفک به پياز داغ اضافه مي كنيم .شعله را ملايم مي كنيم تاخوب اعاب
بیندازد.بعد سبزی را اضافه مي كنيم و ميگذاريم آش جا بييفتد. در انتها اگر ترشی آش
کم بودکمي دوغ یا ماست به آش اضافه مي كنيم . در هنگام سرو کردن ميتواند روي آش را
با پياز داغ ,نعنا داغ, سير داغ و ماست تزيين کنيد.
 

golabi2

Registered User
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
1,219
لایک‌ها
734
محل سکونت
کامبادن
اول از همه براتون بگم که این آش واقعا خوشمزه یکی از غذاهای مقوی .گران قیمت و
اصیل و محلی کرمانشاهی است .که چندین سال است در جشنواره غذا که در ایران برگزار می شه مقام
اول را بهخودش اختصاص داده . راز این آش اصیل در کشدار بودن آن است که لعاب جا افتاده آن
مانند پنیرپیتزا کش آمده و واقعا درست کردن آن کار هر کسی نمی باشد و احتیاج به حوصله
فراوان دارد. با اینوجود من بارها درست کردم و وقتی دوستانم نوش جان کرده اند واقعا باور نمی کردندبه این خو شمزه گی درست بشه.کشدار بودن این آش فقط به آب قلمه جوشیده بستگی داردو به میزان گوشت آن.این عکسی رو که می بینید یکی از بهترین آش عباسعلی فروشی های کرمانشاه است
.که واقعا در ماه رمضان هزاران نفر از ساعتها در صف برای تحویل آش در جلوی مغازه ایشان صف
گرفته اند.لوبیا سفید.جو و برنج نیم دانه از هر کدام ۲ پیمانه

  1. عدس ۳ پیمانه
  2. گندم پوست کنده ۱ پیمانه
  3. نخود ۱ پیمانه
  4. پیاز یک عدد
  5. پیاز داغ ۵/۱ پیمانه
  6. گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله یک کیلو گرم
  7. نمک .فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  8. روغن محلی کرمانشاهی(روغن حیوانی) یک پیمانه
  9. آب قلمه به مقدار لازم
  10. دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه.
گوشت و پیاز را به همراه مقدار مناسب از آب قلمه (حدود ۱۰ پیمانه) خوب بپزید .
حبوبات را هم جداپخته و بعد از پخت گوشت و حبوبات .گوشت را کاملا بکوبید تا له شود در موقع
کوبیدن گوشت مقداریاز حبوبات را نیز با آن بکوبید .سپس همه را با هم مخلوط کرده. به همراه نمک
.فلفل و زردچوبه روی حرارت متوسط بگذارید و طی این مدت مدام آش را به هم بزنید .مواظب باشید چون با
آب قلمه پخته شده خیلی سریع ممکن است ته بگیرد. به همین خاطر دستتان را از هم زدن بر
ندارید.وقتی دیدید آش کاملا جا افتاده و غلیظ شده . نصف روغن محلی را داخل آش ریخته کمی مخلوط کنید
و زیرشعله را خاموش کنید. آش را به همان گرمی داخل ظرفهای مورد نظرتان بریزید. و با
پیاز داغ و روغن باقیمانده و دارچین تزیین کنید . امیدوارم که مزه این آش خوشمزه را فراموش
نکنید.



ماه رضون گذرتون افتاد کرمانشاه حتما امتحانش کنید ه چند به دسپخت مادرم نمیرسه!!!:Dتو بیرجند شبیه این آش هست اسمش قلم کاره من خوردم خوشم نیومد!
اینم منبع حوصله تایپ کردن نداشتم
http://honartabakhi.blogfa.com/post-11.aspx
 
Last edited:

brainsore

Registered User
تاریخ عضویت
1 مارس 2008
نوشته‌ها
5,886
لایک‌ها
3,189
محل سکونت
دور
( آش دوغ ) غذای محلی چهار محال و بختیاری

مواد لازم:
ـ گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
ـ برنج ۵/۰ پیمانه
ـ لپه ۵/۰ پیمانه
ـ سبزی ( تره ٫ اسفناج ٫ گشنیز و جعفری ) خرد شده ۲ پیمانه
ـ دوغ بی نمک و غلیظ ۵/۱ الی ۲ لیتر
ـ نمک و زردچوبه به میزان لازم
ـ پیاز و سیر سرخ شده برای تزیین
ـ نعناع سرخ شده برای تزیین

طرز تهیه :

برنج ولپه را با آب بپزید . دوغ را روی حرارت گذاشته و مدام به هم بزنید در غیر این صورت دوغ بریده میشود . تا زمانی به هم زدن را ادامه دهید که به جوش بیاید . دوغ نباید ترش و یا شور باشد . کمی که دوغ غلیظ شد لپه و برنج را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم تا جوشیده و غلیظ شود در اواخر طبخ سبزی را اضافه کنید . گوشت را با یک قاشق آرد و پیاز رنده شده و نمک وزردچوبه خوب ورز دهید و به صورت کوفته قلقلی ریز در آورده و در آب جوش انداخته تا پخته شود. نیمی از کوفته ها را در آش بریزیدو نیمی دیگر را برای تزیین نگه دارید وقتی آش قوام لازم را پیدا کرد شعله را خاموش و در ظرف بریزید.

ash%20doogh.JPG


از اینا خونه دوستم خوردم مزه اش عالیه.
 

shisholi

Registered User
تاریخ عضویت
12 آپریل 2011
نوشته‌ها
1,077
لایک‌ها
164
سن
37
محل سکونت
تهرون تهرون که میگن
آش دوغ ما یه جور دیگه درست می کنم !!! خواستین بگم براتون -_-_-_-_- آش ماست - آش گوجه فرنگی - آش رشته -آش شعله قلمکار رو خودم بلدم :p اما الان نمیگم باز به علت حال نداشتن تایپ
 

golabi2

Registered User
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
1,219
لایک‌ها
734
محل سکونت
کامبادن
آش دوغ ما یه جور دیگه درست می کنم !!! خواستین بگم براتون -_-_-_-_- آش ماست - آش گوجه فرنگی - آش رشته -آش شعله قلمکار رو خودم بلدم :p اما الان نمیگم باز به علت حال نداشتن تایپ

بگین هرچری بلدین زیر لفظی میخواین؟:D
 

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
تاریخ عضویت
26 نوامبر 2006
نوشته‌ها
2,145
لایک‌ها
852
محل سکونت
staring at a closed door!
یه مدل دیگه آش دوغ هست که فکر کنم ترکها این مدلی درست می کنن:دی توش برنج، ساقه ی سیر و گشنیز و نخود می ریزن ،و گوشت چرخ کرده در صورت دلخواه! اگه کسی اونو بلده توضیح بده! پیش پیش ممنون : )
 

hoorsa

کاربر ویژه گفتگوی آزاد
تاریخ عضویت
28 نوامبر 2011
نوشته‌ها
2,505
لایک‌ها
1,705
من عااااااااااااااشقققققققققق آشششششششششم.
 

hoorsa

کاربر ویژه گفتگوی آزاد
تاریخ عضویت
28 نوامبر 2011
نوشته‌ها
2,505
لایک‌ها
1,705
بچه ها میخواین من بشم داور آشاتونو برام بفرستین بعد من انتخاب میکنم هر کردوم بهتر بود به رسم یادبود جایزه بدم .
 

حسن ياور

Registered User
تاریخ عضویت
9 ژانویه 2010
نوشته‌ها
854
لایک‌ها
1,263
محل سکونت
قم
به به چه تاپیک خوشمزه ای منم که شکمو...

آقا ما یه دوست عزیزی داریم اهل اردبیل هستند یه آشی درست می کنند اسمشو نمی دونم ولی موقع خوردن به تنهایی یک قابلمه رو می خورم

رشته+رب+حبوبات+آلو و برگه و اینجور چیزاست سبزی زیاد نداره خیلی خوشمزه اس اسم و رسمش رو میخوام و طرز تهیه اش رو ممنون می شم راهنمایی کنید
 
بالا