اول از همه براتون بگم که این آش واقعا خوشمزه یکی از غذاهای مقوی .گران قیمت و
اصیل و محلی کرمانشاهی است .که چندین سال است در جشنواره غذا که در ایران برگزار می شه مقام
اول را بهخودش اختصاص داده . راز این آش اصیل در کشدار بودن آن است که لعاب جا افتاده آن
مانند پنیرپیتزا کش آمده و واقعا درست کردن آن کار هر کسی نمی باشد و احتیاج به حوصله
فراوان دارد. با اینوجود من بارها درست کردم و وقتی دوستانم نوش جان کرده اند واقعا باور نمی کردندبه این خو شمزه گی درست بشه.کشدار بودن این آش فقط به آب قلمه جوشیده بستگی داردو به میزان گوشت آن.این عکسی رو که می بینید یکی از بهترین آش عباسعلی فروشی های کرمانشاه است
.که واقعا در ماه رمضان هزاران نفر از ساعتها در صف برای تحویل آش در جلوی مغازه ایشان صف
گرفته اند.لوبیا سفید.جو و برنج نیم دانه از هر کدام ۲ پیمانه
- عدس ۳ پیمانه
- گندم پوست کنده ۱ پیمانه
- نخود ۱ پیمانه
- پیاز یک عدد
- پیاز داغ ۵/۱ پیمانه
- گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله یک کیلو گرم
- نمک .فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن محلی کرمانشاهی(روغن حیوانی) یک پیمانه
- آب قلمه به مقدار لازم
- دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه.
گوشت و پیاز را به همراه مقدار مناسب از آب قلمه (حدود ۱۰ پیمانه) خوب بپزید .
حبوبات را هم جداپخته و بعد از پخت گوشت و حبوبات .گوشت را کاملا بکوبید تا له شود در موقع
کوبیدن گوشت مقداریاز حبوبات را نیز با آن بکوبید .سپس همه را با هم مخلوط کرده. به همراه نمک
.فلفل و زردچوبه روی حرارت متوسط بگذارید و طی این مدت مدام آش را به هم بزنید .مواظب باشید چون با
آب قلمه پخته شده خیلی سریع ممکن است ته بگیرد. به همین خاطر دستتان را از هم زدن بر
ندارید.وقتی دیدید آش کاملا جا افتاده و غلیظ شده . نصف روغن محلی را داخل آش ریخته کمی مخلوط کنید
و زیرشعله را خاموش کنید. آش را به همان گرمی داخل ظرفهای مورد نظرتان بریزید. و با
پیاز داغ و روغن باقیمانده و دارچین تزیین کنید . امیدوارم که مزه این آش خوشمزه را فراموش
نکنید.
ماه رضون گذرتون افتاد کرمانشاه حتما امتحانش کنید ه چند به دسپخت مادرم نمیرسه!!!
تو بیرجند شبیه این آش هست اسمش قلم کاره من خوردم خوشم نیومد!
اینم منبع حوصله تایپ کردن نداشتم
http://honartabakhi.blogfa.com/post-11.aspx