• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آموزشها و ترفندهای ضروری جوملا

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
دوستان در این تاپیک می خوام یه سری از آموزشها و ترفندها و نکات جوملارو در زمینه های مختلف نظیر امنیت جوملا، سئو، افزونه ها قرار بدم
تاپیک مرتبا به روز خواهد شد
 
Last edited:

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
راهکارهای افزایش سرعت جوملا

با وجود این که جوملا! یکی از انعطاف ‌پذیرترین و قدرتمند‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای در دسترس است، از ناحیه زمان اجرا و عملکرد (Performance) می‌تواند شما را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند. چند کار وجود دارد که شما می‌توانید با انجام دادنِ آن سرعت سایت خود را افزایش دهید. سطح عملکرد قابل قبول به وسیله هر بسته هاستینگ می‌تواند انجام شود تا زمانی که بهترین عملکرد می‌تواند بر روی سرور تمام اختصاصی( Lighttpd که بسیار سریع‌تر از Apache است) دیده شود. برای برخی از مدیرها، ارتقاء به یک سرور تمام اختصاصی ممکن است کار مناسب و به ‌صرفه‌ای نباشد.

بهینه‌سازی قالب:

ما بحث را با یکی از معمول‌ترین(و زیا‌ن‌آورترین) مشکلاتی که من تا به حال در جوملا (یا هر سایت دیگری) دیده‌ام، آغاز می‌کنیم. هزاران هزار قالب که مشخصاً برای جوملا ساخته شد‌ه‌اند، وجود دارد و بیشتر آن‌ها بسیار زیبا به نظر می‌رسند ولی بیشتر آن‌ها خطاهای سختی در عملکرد دارند. مشکل این‌جاست که قالب‌هایی وجود دارند که بیش از 70 تصویر جدا در صفحه را نمایش می‌دهند. هر تصویر یک درخواست جدید را به وجود می‌آورد (که به بین 1/ 0تا 1 ثانیه به تأخیر شبکه اضافه می‌کند) که حتماً باید Download شوند. مشکل آن‌جایی بدتر می‌شود که تصاویر کوچک (با توجه به اندازه data) نیستند و هنگامی که آن‌ها بهینـه‌سازی نشده‌اند. یک سایت بزرگ وجود دارد که به شما کمک می‌کند تشخیص بدهید چه بهینه سازی قالبی باید انجام بشود و اطمینان کسب کنید که بعد از هر تغییر بزرگ می توانید سایتتان را از این طریق اجرا کنید (TheWebsite Analyzer)
بعضی اوقات، Gzip:

رمز گذاری صفحات شما با Gzip در ٪90موارد جواب می دهد...اگر پردازشگر سرور شما سریع‌تر از پهنای باند شماست (با تأکید: ٪90 موارد)، فعال‌سازی Gzip compression حقیقتاً سرعت سایت شما را افزایش خواهد داد.من آن را می‌گویم زیرا Gzip کردن صفحات به یک CPU پرقدرت نیاز دارد. اگر سایت شما سریع بالا نمی‌آید،Gzip را فعال کنید(مخصوصاً در سرورهای با سرعت بالا). احتمالاً اگر به نتیجه نرسیدید یا از هاست اخطار CPU دریافت کردید، Gzip را غیرفعال کنید. این کار می‌تواند به شما آسیب زند، اما اکثر اوقات این کار به شما کمک می کند. تنها راه فهمیدن، امتحان کردن آن است.


تمامی کامپوننت‌ها، کامپوننت‌های خوبی نیستند:

اگر به پوشه امکانات جوملا نگاهی بیندازید. کامپوننتی را پیدا خواهید کرد که تمام خواسته‌های شما را برآورده می‌کند (در بیشتر قسمت ها). مشکل این جا است که بعضی از این کامپوننت‌ها واقعاً بی تأثیر هستند و کندی سایت شما را ناگهان بیشتر می کند. اگر شما به دنبال یک راه آسان برای شناسایی کامپوننت‌های کند هستید که ممکن است از آن‌ها استفاده هم می‌کنید، می خواهید، کامپوننت my page caching راا نصب کنید، اما caching را فعال نکنید(بگذارید تا صفحه را با زمان طولانی ضبط کند برای هرURL).بعد از یک هفته یا بیشتر، به سراغ فهرستی که تولید شده بروید وURL های کند را پیدا کنید.آن کامپوننت‌ها به شما نشان خواهند داد که کدامشان از بقیه کندتر هستند. اگر می توانید آن‌هایی که خیلی کند هستند را حذف کنید و از محصول دیگری استفاده کنید.


آمار شاید خوب به نظر برسند، اما...:

آن‌ها از SQL Queryهای فراوانی استفاده می‌کنند تا کارشان را انجام دهند که خیلی هم ارزشمند نیستند! اگر شما آمار خوبی می‌خواهید از تحلیل‌گر Google برای شمارش بازدید کنندگان خود استفاده کنید و کامپوننت‌های اضافی دوری کنید. آن‌ها آمار و ارقام خوبی را به شما نمایش می‌دهند اما همراه با خطایی بزرگ در عملکرد! تنها آمارگیرنده‌ای که ارزش نگهداشتن دارد search queryها هستند (درconfig جوملا) اگر شما به وب‌سرور دسترسی دارید، همچنین می‌توانید آمار ورود به سایت را از طریق سرور غیرفعال کنید (این عمل بسیار موثر است و تنها راهی است که اگر سرور به‌کندی بالا می‌آید، به شما کمک کند.)


مامبوت‌ها به‌راستی بسیار قدرتمند هستند اما کند...:

نگاهی بیندازید و ببینید از چه مامبوت‌هایی استفاده می‌کنید. اگر از هیچ‌کدام از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، خود را از دست آنها رها کنید (تنها غیرفعال کردن آن‌ها کافی نیست، بلکه آن‌ها را حذف کنید). هر بار که شما صفحه ای را بالا می آورید، مامبوت‌ها 20 تا 30 برابر بیشتر خوانده می‌شوند. اگر کد ٪100 موثر و مورد احتیاج نیست، این تلف کردن انرژی است. به این معنا نیست که اگر شما از مامبوت استفاده می کنید، هنوز و همچنان باید آنها را نگه داشت. بعضی از مامبوت‌ها هستند که به خاطر کند کردن سایت، شناخته شده هستند. یکی از آنها All Videos Plugin است. این یک راه حل عالی است اما برای تکمیل باید از مقدار فراوانی Query استفاده کنید.
SEF، سرور دوستانه‌ای (Server Friendly) نیست:

یکی از بهترین کارهایی که شما می توانید برای سایت خود انجام دهید، این است که کاری کنید تا URLها بهتر و زیباتر به نظر برسند. هسته‌ی جوملا کار را به شکل قابل قبولی انجام می‌دهد اما کامپوننت‌های اضافی کارآمدی هستند که می توانند URLهای سایت شما را بسیار زیباتر کنند.تنها مشکلی که این کامپوننت‌ها دارند عملکرد غیردوستانه آنها است (آنها از هزاران Query استفاده می کنند). من استفاده از OpenSEF را به بقیه ترجیح می دهم و همانطور که به نظر می آید می تواند ترکیبی از قدرت، انعطاف پذیری و عملکرد است. همیشه به یاد داشته باشید که استفاده از SEF URLs یک معاوضه است.یک URL ظاهر زیباتری به یک موتور جستجو می دهد که می تواند استفاده کنندگان را به هدفشان برساند، اما برای بالا آمدن سایت زمان بیشتری لازم است. پیش از فعال سازی SEF URLها به آن خوب فکر کنید. کاری که شما می‌توانید انجام دهید، بهینه‌سازی پایگاه داده است به صورت دوره‌ای به وسیله حذف کردن URLهای نامعتبر و منتشرنشده از پایگاه داده OpenSEF است (یک گزینه در بخش مدیریت OpenSEF)
تاحد امکان ذخیره‌سازی (caching) را فعال کنید:

اگر می توانید، ذخیره‌سازی محتوای هسته‌ی جوملا را فعال کنید، این کار به شما سرعت بیشتری می‌دهد وقتی شما در حال نظاره محتوا و ماژول‌ها هستید (لازم نیست هر زمان که صفحه بالا می آید مامبوت‌ها را پردازش کنید). اگر شما واقعاً می خواهید که سرعت را برای کاربران ثبت نشده افزایش دهید، نگاهی به کامپوننت ذخیره‌سازی صفحه بیاندازید که می تواند کل صفحات را ذخیره سازد. احتمالاً این بهترین کاری است که شما می توانید برای پیدا کردن کاربران ثبت نشده، انجام دهید (بیشتر کاربران برای ٪95 از وب‌سایت‌ها).این به این معنا نیست که شما می‌توانید بقیه این بهینه‌سازی‌ها را فراموش کنید و به خاطر این که کاربران ثبت شده همچنان همان سایت ذخیره‌نشده را خواهند دید.
یافتن Queryهای بد:

از پیکربندی کلی جوملا، خطازدایی را فعال سازید.سپس به سایت نگاه کنید و مرتب بودن Queryهای پایگاه داده را بررسی کنید. شما می‌خواهید این تعداد در کمترین حد خود باشند (کمتر از 30، ترجیحا، اما کمتر از 50 هم اکتفا می‌کند). با نگاه کردن به Queryهای بازگشتی آغاز کنید (آنها را دوباره و دوباره مرتب کنید). شما باید قادر باشید تا بگویید که کدام امکان در حال تولید Query است، تنها با توجه به جدولی که به آن می‌نگرید. (برای مثال *Select* از _job_openset_configمتعلق به OpenSEF است). دو راه برای مواجهه با Queryهای در حال اجرا وجود دارد. شما می‌توانید آن امکان را غیرفعال کنید یا با گسترش‌دهنده تماس بگیرد تا آن امکان را بهینه‌سازی کند (چه گسترش‌دهنده خود امکان یا یک گسترش‌دهنده قراردادی مانند من). از پل‌های ارتباطی دوری کنید:

یکی از محبوب‌ترین متدها برای اضافه کردن توابع جدید به جوملااز طریق یک پل ارتباطی است.این کار شامل تغییراتی سطحی هسته جوملا و یا نرم افزارهای دیگر هم می شود (مانند SMF و یا Gallery2) برای فراهم ساختن تابعی از هردوی آن‌ها. از لحاظ ظاهری، زیبا به نظر می‌رسد زیرا نرم افزارهای دیگر بسیار تصفیه شده‌تر و دارای تابع‌های بیشتری نسبت به امکانات قابل دسترسی جوملاهستند اما درزیر یک داستان متفاوت دارد.مشکل این جاست که آنها دو سیستم جدا و مستقل از یکدیگر هستند. این به این معنا است که هر کدام باید هسته خود را بارگذاری (شامل frameworks، مدیریت کاربران و غیره). این یک خطای بزرگ است زیرا شما برای صفحه، عملاً دو صفحه را بارگذاری می‌کنید. برای عملکرد با ارزش‌تر،از دست دادن توابع بسیار کوچک در رفتن از SMF به سوی چیزی چون fireboard بسیار خوب است.
بهینه‌سازی پایگاه داده:

یکی از چیزهایی که نصب جوملا را تحت فشار قرار می دهد سرور پایگاه داده است. دو راه اصلی وجود دارد که پایگاه داده را بهینه‌سازی کنید. بهینه‌سازی جدول‌ها و بهینه‌سازی شِما (Schema). فرق آن‌ها این است که جدول‌ها نشان دهنده چگونگی ذخیره کردن جدول‌ها در داده است و شِما نشان دهنده این که آن‌ها چطور باید ذخیره شوند.شِما فقط باید یک بار بهینه‌سازی شود در حالی که جدول‌ها باید مرتبا ًبهینه‌سازی شوند (تا وقتی که داده اضافه شود، تنظیم شود و حذف شود).برای بهینه‌سازی جدول‌ها به phpmyAdmin بروید، همه جدول‌ها را انتخاب کنید و بر روی بهینه‌سازی کلیک کنید.
در پایان نسخه پشتیبان تهیه کنید و سرور را مشاهده کنید:

شما باید مرتباً از سایت خود نسخه پشتیبان بگیرید و آن‌ها را از پروسه تولید سرور بیرون بکشید. شما ممکن است به این فکر بییفتید «این چه ارتباطی با عملکرد شما دارد؟»، این به تمام عملکرد ارتباط دارد. بدون پشتیبان رایج، اگر نصب، به روز رسانی یا tweak به درستی انجام نگرفت، شما چگونه می‌خواهید سایت خود را ذخیره نمایید؟ یک کاهش سرعت ناگهانی می تواند شرایط برای هک شدن که باعث تزریق شدن رمزهای خرابکار به هسته می شود را فراهم سازد (متا ُسفانه امکان دارد).چه اتفاقی خواهد افتاد اگر سرور تصمیم به زدن گلوله کند؟ بهترین راه برای تهیه نسخه پشتیبان با یک automated script می باشد(تا شما نتوانید فراموش کنید).نمونه های خوبی از آن در کل اینترنت وجود دارد.(این می تواند شامل control panel شما هم شود اگر یکی از آنها دارید). به یاد داشته باشید قبل از انجام هر کاری در سایت خود، نخست از آن یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
اگه رمز عبور مدیریت سایت جوملاییمون یادمون رفت چیکار کنیم؟

ممکنه برای شما هم پیش آمده باشد که شناسه کاربری و رمز عبور بخش مدیریت جوملای خود را فراموش کرده باشید در این مقاله به بیان راه حل این مشکل می پردازیم:
از طریق کنترل پنل هاست خود وارد قسمت phpMyAdmin می شوید.
دیتابیس مربوط به جوملا را که قبلا ساخته اید.
سپس از ستون سمت چپ تیبل jos_users را انتخاب میکنید
در صفحه ای که باز میشود در رکوردهای موجود رکوردی با نام Administrator موجود است علامت قلم را در کنار این رکورد میزنید
وارد بخش ادیت میشوید.
در این قسمت username را به دلخواه تغییر میدهید و در قسمت password زیر عنوان value این کد : 21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3 را وارد میکنید. کلید Go را کلیک میکنید و خارج میشوید.
بدین ترتیب یوزر شما به دلخواه تغییر کرد و پسورد نیز admin خواهد بود.
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
افزایش امنیت جوملا (چیکار کنیم که هک نشیم؟)

باید بدانید یک هکر میتواند از 2 طریق کلی سایت شما هک کند 1- از سمت سرور 2- از سمت سایت

الف ) حمله از سمت سرور

در این حالت حمله کننده به سرور دسترسی دارد و آنچنان کاری از شما بر نمیاید هر چقدر هم امنیت سایتتان را بالا بررید فایده ای ندارد چرا که حمله کننده اصلا به سایت شما کاری ندارد و به منابع سرور دسترسی دارد . اما یک کار دیگر میتوانید انجام دهید .

1- اول اینکه سروری انتخاب کنید که قبلا هک نشده باشد . برای این انتخاب باید به شنیده های خود اعتماد کنید و یا پاشنه ها را بالا بکشید و شروع کنید به جستجو در سایت هایی که تصاویر هک سایت ها را میگذارند سپس سرور ان ها را پیدا نمایید و ....
2- در هنگام خرید هاست باید به مواردی که مربوط به تنظیمات سرور است دقت کنید ازجمله به موارد زیر

2-1 قبل از خرید هاست از سرپرست سرور بپرسید که آیا در PHP از su_php استفاده میکنند با خیر ؟ استفاده از این حالت به معنای ان است که فایل های موجود در هاست شما تحت کنترل خود دارنده اکانت که شما باشید میباشد و نیازی به تنظیمات GLOBAL نیست به زبان ساده تر در این حالت سطح دسترسی 755 توسط اسکریپت قابل نگارش تشخیص داده میشود و نیازی نیست که شما این سطح دسترسی ها را به 777 تغییر دهید . وقتی دسترسی یک پوشه را روی 777 قرار میدهید به معنای ان است که محتویات آن را برای عموم آزاد کرده اید !

2-2 register_globals در سرور که سایت جوملایی روی آن قرار دارد باید خاموش باشد

2-3 safe_mode در سروری که یک سایت جوملایی بر روی آن قرار دارد باید خاموش باشد

2-4 گزینه allow_url_fopen در سروری که یک سایت جوملایی بر روی آن قرار دارد باید خاموش باشد

2-5 allow_url_include در سروری که یک سایت جوملایی بر روی آن قرار دارد باید خاموش باشد

2-6 گزینه disable_functions در سروری که یک سایت جوملایی روی ان قرار دارد باید فعال باشد

2-7 همین موارد هم باید برای open_basedir صدق میکند منتها اگر سرور از su_php استفاده کرده باشد این گزینه دیگر دارای اهمیت نیست

3- یکی دیگر از مواردی که در هنگام خرید هاست باید از سرپرست فنی سرور بپرسید این است که آیا بر روی سرور برنامه های امنیتی مثل آنتی شل نصب است یا خیر ؟ شل ها برنامه های کوچکی هستند به هکر ها قدرت دسترسی به برخی منابع را میدهند . اگر جواب سرپرست سرور بلی بود اسم برنامه را هم بپرسید و در مورد ان تحقیق کنید . هزینه این برنامه برای سرور ها بسیار بالا است و تا 300 دلار هم میرسد به همین دلیل برخی سرور ها از این امر غفلت میکنند

4- از سرپرست سایتتان بپرسید که آیا برای ورود به phpmyadmin دوباره نام کاربری و رمز عبور پرسیده میشود و یا خیر ؟

این ها حداقل مواردی است که قبل از خرید باید از سرپرست هاستتان بپرسید به دلیل آنکه در این مقاله قصد داریم راه کار ارئه دهیم تا اینکه روش ها را توضیح دهیم به هین دلیل از ذکر مفاهیم بالا خودداری میکنیم و تنها به اینکه این موارد باید در سرور دارای چه تنظیماتی باشد اکتفا میکنیم .

ب) حمله از سمت سایت

این حمله ها به روش های گوناگونی انجام میشود که مهمترین های آن استفاده از

$_POST
$_GET

$_COOKIE

eval()

base64_decode

Allow_url_fopen

فیلتر دستورات SQL

Allow_url_include

میباشد.

بسیار خوب حال که جلوی این حمله ها را گرفتیم میباید وارد مرحله بعدی شویم در این مرحله کارهای دیگری باید انجام دهید که به ترتیب برای شما فهرست شده و اموزش داده میشود

ب- 1 ) نام کاربری خود را از admin به نام کاربری دلخواه تغییر دهید

برای این کار از منو بالا مدیریت کاربر را انتخاب نموده و بر روی نام کاربری admin کلیک کنید در صفحه جدید این نام کاربری را به نام دلخواه تغییر داده و ذخیره را فشار دهید

ب-2) از رمز های سخت استفاده کنید

رمز خود را سخت انتخاب کنید بدین معنا که حتی المکان از حروف، اعداد و سنبل ها در رمز ورود خود استفاده نمایید

ب-3 ) برروی پوشه ادمین خود رمز بگذارید

این کار را براحتی میتوانید هم از طریق پنل هاست خود انجام دهید وارد گزینه Password Protect Directories شوید و نام کاربری و رمز ورود خود را انتخاب نمایید .

ب - 4 ) شما میتوانید با استفاده از افزونه های جوملا حتی مسیر پوشه administrator را تغییر دهید

ب- 5 ) تغییر پیشوند جداول پیش فرض جوملا

جداول جوملا به صورت پیش فرض در جوملا 1.5 با jos_ شروع میشود که البته این مشکل در جوملا 1.6 و 1.7 حل شده است اما شما میباید برای امنیت بیشتر این پیشوند را نیز تغییر دهید

ب- 6 ) جوملا خود را بروز نگه دارید

ب- 7 ) sef سایت خود را فعال نمایید

در مبحث ارتقا سایت جهت موتورهای جستجو مفاهیمی همچون sef و seo مطرح میشود به صورت خلاصه sef اصلاح کننده لینک های یک سایت است . اهمیت این نکته زمانی است که شما در سایت خود از افزونه های مختلفی استفاده میکنید . ممکن است برخی از افزونه ها دارای حفره های امنیتی باشند اگر sef را در سایت خود فعال ننموده باشید هکر میتواند در گوگل نام افزونه ای که در سایت شما بکار رفته است را جستجو نماید براحتی سایت شما را مورد حمله قرار دهد . برای فعال نمودن sef در جوملا کافی است به روت سایت خود رفته (بوسیله فایل منیجر هاست ) و فایل با نام htaccess.txt را نامش را تغییر دهید بدین صورت که txt. را از انتهای آن پاک نموده و در ابتدای آن یک "." (نقطه) بگذارید.

نکته : زمانی که میخواهید وارد فایل منیجر شوید از شما پرسیده میشود که فایل های مخفی نمایش داده شود و یا خیر htaccess. برای سرور ها فایل مخفی شناخته میشود به همین دلیل پس از انکه شما این نام را تغییر میدهید ممکن است آن را نبینید که با این کار این مشکل حل میشود

در گام بعدی وارد مدیریت سایت خود شده و در قسمت تنظیمات اصلی (پیکربندی) از تب سایت از قسمت تنظیمات SEO گزینه ها را بر روی بلی قرار دهید

در برخی از موارد مشاهده شده که بعضی از سرور ها با فعال نمودن تمامی موارد مشکل دارند برای همین میتوانید تک به تک گزینه ها را بر روی بلی قرار داده و امتحان کنید

ب-8 ) استفاده از htaccess. جهت ارتقا امنیت

این فایل همانطور که از نام آن هویدا است برخی دسترسی ها و .. را به سایت تنظیم مینماید برای اینکه امنیت سایت خود را بالا ببرید این فایل را باز نمایید و دستورات زیر را در ان وارد کنید .

deny from all
<FilesMatch "index.php">
allow from all
</FilesMatch>
<FilesMatch "index2.php">
allow from all
</FilesMatch>

برای اینکه این دستورات در htaccess درست کار کند سرور شما میباید حداقل از PHP 5.2 استفاده نماید این دستور بدین معنا است که دسترسی خارجی به تمامی فایل ها به غیر از index.php و index2.php بسته باشد . در صورتی که پس از اجرای دستور با مشکلی مواجه شدید میتوانید ان ا حذف کنید اما قائدتا نباید مشکلی وجود داشته باشد

نکته : به این روش میتوانید از فایل های ترجمه شده خود نیز محافظت کنید

ب- 9 ) افزونه هایی که در سایت خود استفاده مینمایید را همواره بروز نگه دارید

به عنوان مدیر یک سایت این وظیفه شما است که از بروز بودن افزونه های سایت خود مطمئن باشید برای این کار میتوانید دائما به سایت های انتشار دهنده این افزونه ها سر بزنید و از بروز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید .و البته بسیاری از افزونه در قسمت مدیریتشان نسخه افزونه را اعلام میکنند

ب- 10 ) افزونه و فایل هایی که استفاده نمیکنید را پاک کنید !

ب- 11 ) طول عمر کش را زیاد نکنید این گزینه در پیکربندی سایت قرار داد و برخی موارد دیده ام که طول عمر کش را برخی از سایت زیاد میکنند تا تعداد میهمانان را زیاد نشان دهد . ببینید در پوشه کش جوملا نام کاربری و رمز ورود شما تا زمانی که جلسه کاری به پایان نرسد وجود خواهد داشت و سیستم شما را وارد شده فرض میکند کافی است هکر به این پوشه و پوشه لاگ دسترسی پیدا کند و .... (راه استخراج را به دلایل امنیتی ذکر نمیکنیم )

ب - 12 ) فایل های index.html موجود در پوشه ها را پاک نکنید

این فایل یک صفحه سفید را نمایش میدهد یعنی اگر کسی مستقیما آدرس یک پوشه را وارد نماید با یک صفحه سفید روبرو میشود . این مورد مخصوصا در پوشه logs , tmp خیلی مهم است

ب- 13 ) از سایت هایی که سایت شما را به صورت رایگان اسکن میکنند استفاده نمایید

ب- 14 ) به غیر مواقع لازم از ftp استفاده نکنید

در صورتیکه از سروری که از su_php استفاده مینماید بهره میبرید نیازی به فعال سازی ftp نیست . حال فرض کنید که اینطور نباشد . در صورتی که ftp را فعال نمایید مشخصات ان در فایل config شما ثبت میشود حال اگر هکر به این فایل دسترسی پیدا کند کل سایت شما در دستان وی خواهد بود ! به همین دلیل اگر هم مجبور شدید ftp را فعال کنید پس از استفاده ان را غیر فعال ( نام کاربری و رمز عبور آن را عوض کنید )نمایید . گرچه فعال بودن ftp باعث بهبود سرعت سایت شما میشود.

ب- 15 ) فایل config خود را کد کنید

شما میتوانید این فایل را که تمامی مشخصات شما در آن قرار دارد کد نمایید گرچه کد شکن همه نرم افزار ها موجود است اما باز هم کار را کمی برای هکر سخت میکند در این مورد بهتر است با سرپرست سرور صحبت نمایید
منبع: جومینا
 

Good_fellas

Registered User
تاریخ عضویت
18 دسامبر 2011
نوشته‌ها
125
لایک‌ها
16
با سپاس فراوان از شما بابت این تاپیک با اهمیت !

به شخصه همه موارد موافقم به جز بند - 6 ) جوملا خود را بروز نگه دارید

من خودم از 1.5 استفاده میکنم ، خیلی هم خوبه و باهاش حال میکنم ، اصلا هم باگ امنیتی و اکسپلوید و... نداره !

یه پیشنهاد دیگه : به هیچ وجه از برنامه های SEO کردن استفاده نکنید ، جوملا قویترین SEO رو در اختیار شما قرار داده . البته داشتن سایت مپ رو توصیه میکنم ..
سوما از وب سرورهای lighttpd یا litespeed استفاده کنید !! خود بنده به راحتی و بدون هیچ هزینه ای میتونم اکثر سایت های apache رو Ddos کنم :)
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
با سپاس فراوان از شما بابت این تاپیک با اهمیت !

به شخصه همه موارد موافقم به جز بند - 6 ) جوملا خود را بروز نگه دارید

من خودم از 1.5 استفاده میکنم ، خیلی هم خوبه و باهاش حال میکنم ، اصلا هم باگ امنیتی و اکسپلوید و... نداره !

یه پیشنهاد دیگه : به هیچ وجه از برنامه های SEO کردن استفاده نکنید ، جوملا قویترین SEO رو در اختیار شما قرار داده . البته داشتن سایت مپ رو توصیه میکنم ..
سوما از وب سرورهای lighttpd یا litespeed استفاده کنید !! خود بنده به راحتی و بدون هیچ هزینه ای میتونم اکثر سایت های apache رو Ddos کنم :)
ممنون از توجه شما
من خودمم از جوملا 1.5 استفاده می کنم البته منظور از به روز رسانی جوملا همون به روز رسانی همون ورژنه مثلا اگه دقت کرده باشید خود جوملا 1.5 هم مدام به روز می شه مثلا فکر کنم آخریش 1.5.23 بود
در مورد سایت مپ موافقم البته خود جوملا لینکهارو سئو می کنه اونم می شه فعال کرد
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
روشهای تقویت سئوی سایتهای جوملایی:

چیزی که به نظر می رسد این است که بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو عملی پیچیده و با هزینه بالا می باشد ولی باید خدمت شما عرض کنم که این قضیه برای سایت های جوملایی کمی متفاوت است. علت این امر هم قدرت بالای سیستم مدیریت محتوای جوملا می باشد که به شما این امکان را می دهد تا تعداد زیادی صفحه با کیفیت بالا برای سایت خود ایجاد نمایید. بنابراین شناخت و تسلط بر سیستم مدیریت محتوای جوملا این امکان را به شما می دهد راحت تر از چیزی که به نظر شما می رسد سایت خود را به صورت مقدماتی برای موتورهای جستجو بهینه سازی نمایید.

در این مقاله سعی شده بدون اشاره به افزونه های فوق العاده قدرتمندی که برای سئو جوملا وجود دارد برخی از نکاتی را که تا بحال کم تر کسی به آن اشاره کرده را ذکر نمایم. نکاتی به نظر ساده ولی فوق العاده پر اهمیت. در این مقاله کوتاه سعی نموده ام هم افرادی که با سئو آشنا نیستند و هم کسانی که در این زمینه مهارت دارند را در نظر بگیرم. در کار حرفه ای ما افرادی که به صورت حرفه ای روی سئو کار می کنند و اطلاعاتی را در این زمینه از منابع معتبر کسب می کنند تا زمانی که اطلاعات خود را به صورت عملی آزمایش نکرده و نتایج آن عمل را کسب نکرده اند نباید ادعای این موضوع را داشته باشند که فلان عمل برای سئو سایت مناسب است (به جز چیزهای بدیهی و گفته شده توسط خود موتورهای جستجو) و برای سایت های جوملایی که جای خود دارد.

و همانطور که می دانید برای تست کردن عملی مربوط به سئو سایت شاید تا چندین ماه زمان نیاز باشد. همین موضوع است که تجربه در سئو را نسبت به علم آن برتری می دهد. در رابطه با اینکه چرا تا به حال انجمن قدرتمندی در رابطه با سئو در ایران نداریم دلایل متعددی وجود دارد. اول اینکه متخصصان این امر که هم دارای تجربه و هم دارای دانش باشند در ایران خیلی کم می باشند و دوم اینکه چنین انجمنی نیاز به یک کار تیمی دارد و از عهده ی یک نفر و دو نفر خارج می باشد سند حرف من هم انجمن هایی است که در حال حاضر دارند فعالیت انجام می دهند ولی آنطور که باید موفق باشند، موفق نیستند. انشاالله که جامعه وب کشور از این اوضاع بیرون بیاید و به مرحله ای برسیم که هیچ موتورجستجویی اجازه تحریم سایت های ایرانی را به خود ندهد.

در انتخاب کلمات کلیدی حتما به نکات زیر توجه داشته باشید :

• قبل از انتخاب کلمات کلیدی چند دقیقه فکر کنید و خود را به جای کاربر هدف قرار دهید به گونه ای که اگر شما به جای او باشید و قرار باشد در موتورهای جست جو واژه ای جستجو کنید چه وژه ای جست جو می کنید.

• کلمات کلیدی شما به گونه ای انتخاب شوند که شامل نام برند،محصولات،خدمات و اطلاعات شما باشند.

• با توجه به اینکه اکثر موتورهای جستجو حساس به حروف بزرگ نیستند نیازی به استفاده از حروف بزرگ در واژه های خود نیستید.

• نباید در کلمات کلیدی از کلماتی استفاده نمایید که دارای املای یکسان ولی معانی متفاوت هستند زیرا ممکن است کاربر با یکی از این واژه ها وارد سایت شما شده ولی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا نکند. موتورهای جست جو بعضی اوقات نتایجی را به شما نمایش می دهند که مربوط به واژه ی جستجو شده توسط شما می باشد که استفاده از این واژه های مرتبط می تواند به عنوان کلمه کلیدی مناسب شناخته شود.

هنگام نصب جوملا نباید اطلاعات نمونه آن را بر روی سایت خود نصب نمایید:

یکی از مهم ترین دلایلی که توصیه می شود که اکیدا اطلاعات نمونه را نصب نکنید این است که اگر این اطلاعات در پایگاه داده موتورهای جست جو مانند گوگل ایندکس شوند از دو جنبه سئو سایت شما با مشکل روبه رو می شود و هم در رتبه و هم پیج رنک شما تاثیر می گذارد. اول اینکه موتورهای جستجو اطلاعاتی از سایت شما را ثبت نموده اند که هیچ ارتباطی با ماهیت و موضوع سایت شما ندارد و دلیل دوم که مهمتر نیز می باشد این است که پس از حذف این اطلاعات نمونه از سایت خود آدرس ها و لینک هایی را که در موتورهای جستجو ثبت شده اند از بین برده اید که این امر خود بر روی سئو سایت به ویژه میزان اعتمادی که موتورهای جستجو باید نسبت به سایت شما پیدا کنند تاثیر به شدت منفی دارد. پس توصیه می شود که از نصب اطلاعات نمونه خودداری نمایید.

غیر فعال کردن لینک مربوط به pdf ها

زمانی که که ما سایت جوملایی را بررسی می کنیم گاهی اوقات متوجه می شویم که لینک های حاوی فایل های pdf در رتبه بالاتری نسبت به صفحات اصلی شما در موتورهای جست جو قرار دارند. حال اشکال این اتفاق کجاست؟ کاربران قادر نیستند که به صورت مستقیم از طریق فایل های pdf وارد سایت شما شده و از تمام اطلاعات و خدمات سایت شما استفاده نمایند. پس شما می توانید در قسم مدیریت مطالب خود لینک مربوط به pdf ها را غیر فعال نمایید.

قفل کردن آدرس سایت بر روی www

قبلا در برخی از انجمن ها مطلبی را در این زمینه مطالعه کردم که جا دارد از تهیه کنندگان آن تشکر کنم. من در این قسمت سعی می کنم آن مطلب را کامل نمایم. بعضی ها فکر می کنند که داشتن و نداشتن www موجب ایجاد دو آدرس برای موتورهای جستجو می شود این در حالی است که اگر یک سایت جوملایی داشته باشید و از پروتکل https نیز صرف نظر کنیم حداقل دارای 4 آدرس به شرح زیر است:

http://yoursite.com

http://yoursite.com/index.php

http://www.yoursite.com

http://www.yoursite.com/index.php

شکل معمول و استانداردی که توصیه می شود از آن برای معرفی آدرس صفحه اصلی سایت خود استفاده نماییم به صورت:

http://www.yoursite.com

می باشد. اهمیت این موضوع در این است که اگر صفحه ی اول شما چهار آدرس متفاوت داشته باشد خیلی از پارامترهای مهم مثل میزان بازدید سایت شما و همچنین لینک هایی که به سایت شما داده می شود روی این چهار آدرس تقسیم می شود که اصلا برای سئو شما مناسب نیست. و برای این منظور بایستی قطعه کد زیر را به فایل .htaccess خود اضافه نمایید:

RewriteEngine On
# index.php redirect
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9}\ /index\.php\ HTTP/
RewriteRule ^index\.php$ http://www.yoursite.com/ [R=301,L]
# Redirect non-www to www version
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yoursite\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.yoursite.com/$1 [R=301,L]

البته این موضوع به این سادگی هم که به نظر می رسد نیست. اگر شما سایت جوملایی داشته باشید از طریق آدرس زیر نیز می توانید به صفحه اصلی خود دسترسی داشته باشید:

www.yoursite.com/component/content/frontpage

اگر با این آدرس به سایت خودتان وارد شوید به فاجعه بودن آن برای کاربران پی خواهید برد.
جالبه بدانید که این آدرس جز اولین آدرس هایی است که از سایت شما در موتورهای جستجو ایندکس می شود. برای حل این مشکل و مشکلات شبیه به این موضوع می توانید از دستور زیر استفاده نمایید:

Redirect 301 / component/content/frontpage http://www.yoursite.com

با توجه به اینکه نیازی به توضیح دستور بالا ندارید از توضیح آن صرف نظر می کنم.

فعال کردن cache :

سایت هایی با حجم کم و سرعت بالا هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجویی مانند گوگل فوق العاده حائز اهمیت می باشد و این امکان را هم به کاربران و هم به موتورهای جست جو می دهد که بهتر و مفیدتر با سایت شما ارتباط بر قرار نمایند. برای این منظور می توانید در قسمت تنظیمات عمومی سایت خود cache را فعال نمود ولی قابل خواندن و نوشتن بودن فایل cache خود را نیز به یاد داشته باشید.

Spiderها و robotها و crawlerها و سایت های جوملایی

شاید شما قبلا اطلاعاتی در زمینه Spiderها و robotها و crawlerها داشته باشید و بدانید که آن ها به گونه ای برنامه نویسی می شوند که عمل crawl کردن محتویات سایت شما را مثل متن ها و لینک ها را انجام دهند و آن ها را در دیتابیس موتورهای جستجو قرار داده و با توجه به الگوریتم موتورهای جست جو سایت شما را رتبه بندی نمایند. جالبه بدانید که crawlerها وقتی برای اولین بار وارد سایت شما می شوند به اولین چیزی که توجه می کنند لینک های شما در صفحه هایتان می باشد. سپس متن های شما را می خوانند و لینک هایی که قبلا بررسی نموده اند دریافت می کنند.

این که دقیقا گفته شود که یک crawler چگونه اطلاعات یک سایت را مرور می کند کمی دشوار تر از اینه که من توضیح دادم. Crawlerیک درخواست ارسال می کند به یک سروری که از سایت شما میزبانی می کند و نحوه دریافت این درخواست تقریبا مثل حالتی که مرورگرها صفحاتی را که شما می خواهید ببینید پیگیری می کنند.

Crawler می توانند در هر زمانی صفحات سایت شما را مورد بررسی قرار دهند. همین موضوع به ویژه در سایت های پربازدید ایجاد مشکل می کند که مهمترین آن این است که سرعت لود سایت را پایین می آورد و موجب از دست دادن ترافیک شما در اوج ترافیک سایتتان می شود. و حتی ممکن است در ساعاتی که سایت شما دارای بازدید زیادی است Crawler سایت شما را ترک کند. هنگام برنامه نویسی و طراحی یک سایت باید به این نکته توجه داشت که دیر لود شدن سایت امکان جریمه شدن سایت ما توسط Crawler ها به وجود می آورد .

اما برای این موضوع راه حلی هم وجود دارد و آن این است که کاری انجام دهیم که Crawler در سایت خود نگهداریم. من به طور خلاصه به شما خواهم گفت چه کاری انجام دهید که Crawler مجددا به سایت شما راهنمایی شوند ولی اگر تجربه من را می خواهید در صورتی که لزومی ندارد که سایتی سنگین جهت لود شدن داشته باشید بهتر است این کار را انجام ندهید و اگر غیر از این باشد راه حل مناسب را انتخاب نمایید. ولی قبل از اینکه وارد این بحث شوم به شما یک سری از مواردی را خواهم گفت که نباید اجازه دهید توسط Crawler ایندکس شوند و حتی از آنها در طراحی سایت خود استفاده نمایید:

زمانی که در حال ایجاد یک صفحه هستید:

هنگامی که در حال ایجاد و ویرایش یک صفحه هستید مطمئن شوید که آن صفحه جزو صفحاتی نیست که توسط Crawler مورد بررسی می باشد و از این قضیه نیز نگران نباشید زیرا پس از آماده شدن صفحات شما توسط Crawler مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

صفحات حاوی لینک های زیاد:

این گونه از صفحات که حاوی لینک های زیادی هستند(به استثنا نقشه سایت) برای Crawler ها مشکوک محسوب می شوند و حتی لازم است که این نکته را خدمت شما عرض کنم که ما این گونه از سایت ها را در زمره سایت های سپم قرار می دهیم حتی اگر موتورهای جستجو این موضوع را تشخیص ندهند. برای حل این مشکل می توان از توضیحات و متن به جای بکاربردن لینک های زیاد به تنهایی استفاده نماییم.

صفحاتی که دارای محتویات خیلی قدیمی هستند:

محتویات قدیمی سایت شما مانند آرشیو وبلاگ شما ضرورتا آسیبی به رنک شما در موتورهای جستجو وارد نمی کند ولی نبود آن ها موجب ارتقای رنک شما خواهد شد. موضوع آزاردهنده ای که در رابطه با آرشیو ها با آن رو به رو هستیم تعداد دفعاتی است که این محتویات بر روی سایت شما آشکار و لود می شوند. و همچنین ممکن است این اشتباه برای Crawler ها پیش آید که شما از محتویات یکسان چندین بار در سایت خود استفاده نموده اید که این خود مصداق سپم برای سئو می باشد. پس بهتره که ریسک نکرده و آرشیو خود را محدود کرده و مطمئن شویم که محتویاتی که گذشته به کار برده اید مجددا به کار نبرید.

اطلاعات شخصی:

بهتر این است که اطلاعات شخصی را بر روی وب منتشر نکنیم ولی اگر به هر دلیلی مجبور هستید این کار را انجام دهید امکان دسترسی Crawler را به آن ها ببندید. دلایل زیادی وجود دارد که نباید اجازه دهید در بعضی از مواقع Crawler ها صفحات شما را ایندکس نمایند و مواردی که من عرض نمودم تعدادی از رایج ترین این موارد بود.

نویسنده مقاله:آقای فرهاد رضازاده
 

hosseinsees

Registered User
تاریخ عضویت
24 اکتبر 2011
نوشته‌ها
2,496
لایک‌ها
798
جناب خسته نباشی از بابت آموزش هاتم واقعا ممنون .

موفق باشید .
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
تنظیم جوملا برای افزدون لینک عضویت به مقالات :
ممکن است تا به حال برای شما پیش امده باشد که بخواهید برای مطالبی که سطح دسترسی آن ها فقط برای اعضا هست لینکی برای عضویت بازدید کننده بسازید و فکر کنید که جوملا همچین قابلیتی ندارد ، برای انکه بازدید کننده غیر عضو در سیستم شما بتواند مطالب مخصوص اعضا را در لیست مطالب ببیند ولی اجاز مشاهده آن را نداشته باشد کافی است این مقاله را پی گیری کنید . در این مقاله خواهید اموخت که چگونه از مقالات مخصوص اعضا برای عضویت در سایت استفاده نمایید .

برای این امر ابتدا باید سطح دسترسی مقالاتی که مد نظرتان است را روی عضو شده بگذارید :

p1.gif

حال به مدیریت منوی مربوط به منویی بروید که لینک نمایش مطالب در ان بخش خاص در ان منو قرار دارد و گزینه مربوط به آن بخش را باز نمایید و از ستون سمت چپ در بخش پارامترهای پیشرفته گزینه نمایش لینک های دسته بندی نشده را روی بله بگذارید :

p2.gif

بعد از این تنظیمات در خروجی سایت در بخش مربوطه که ان مطلب قرار دارد متن خلاصه ان مقاله نشان داده می شود اما بعد از کلیک بر روی عنوان به صفحه عضویت خواهد رفت و دکمه ادامه مطلب به صورت زیر تغییر می کند .

p3.gif

منبع: plustemplate
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
چگونگی حذف mootools.js و caption.js از جوملا 1.5

همانطور که می دونید این دو کتابخانه جاوا اسکریپت هستند که در بعضی از ماژولها نظیر تصاویر متحرک که از جاوا اسکریپت استفاده می کنند به کار برده می شود
که به علت حجم بالای این دو فایل نقش مهمی در سرعت سایت ایفا می کنند
چنانچه از ماژولها و افزونه هایی که به این دو کتابخانه نیاز دارند استفاده نمی کنید برای حذف این دو در سورس صفحه اصلی سایت از قطعه کد زیر در بالای فایل index.php قالب سایت استفاده کنید :

<?php
//remove mootools.js and caption.js
$headerstuff=$this->getHeadData();
reset($headerstuff['scripts']);
foreach($headerstuff['scripts'] as $key=>$value){
unset($headerstuff['scripts'][$key]);
}
$this->setHeadData($headerstuff);
?>
 

ehsan_333

Registered User
تاریخ عضویت
29 سپتامبر 2010
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
48
محل سکونت
تهران
دوستان عزیز
قالب afterburner کاری از rocket theme برای جوملا 1.5 که یکی از سریعترین و سبکترین قالبهای جوملاست را می توانید دانلود کنید
قالب فوق رایگان بوده و تجاری نیست و می توانید فارسی شده آن را دریافت کنید
این قالب کاملا سئو پسند بوده و با CSS Sprites ساخته شده
اینم لینک صفحه دانلود قالب:

دریافت قالب
 

GHARIBEH3

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 فوریه 2012
نوشته‌ها
18
لایک‌ها
0
سلام بنده جوملا رو نصب کردم ولی الان نام سایت همان نسخه پیشفرض هستش چه کنم که پاک بشه؟
www.aflakiyan.tk
 

m_behvand

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
9 دسامبر 2015
نوشته‌ها
1
لایک‌ها
0
سن
33
سلام.. ممنون از مطالب خوبتون
من از یه قالب آماده برای سایتم استفاده کردم.. و برای اینکه بتونم از اون قالب استفاده کنم.. باید نصب اطلاعات نمونه رو میزدم
هیچ راه حلی نیست که بتونم از شر لینک های اضافی راحت بشم.. و موتورهای جستجو اون ها رو ایندکس نکنند
یا اگر ایندکس کرده باشند.. چطور حذفشون کنم؟
ممنون از زاهنماییتون.
 
Last edited:

foroush-laptop

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
تاریخ عضویت
30 دسامبر 2015
نوشته‌ها
103
لایک‌ها
9
محل سکونت
موجودی تمام شده
ببخشید یه سوال
من یه کامپیومنت نصب کردم و وقتی داخل کامپومنت میرم تمام فرم های کشویی باز هستن ولی بیرون از این کامپومنت اینطوری نیست
چطوری میشه درستش کرد
 
بالا