• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آموزش راه اندازی سایت ورمی کمپوست با کمترین هزینه

r2013.samadi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 جولای 2017
نوشته‌ها
21
لایک‌ها
6
سن
32
آموزش ورمی کمپوست
برخی از همین کرم‌هایی که خیلی‌هایمان را دچار احساس چندش می‌کنند، خیلی کرم حسابی‌تر از این حرف‌ها هستند و می‌توانند بساط یک کاسبی پردرآمد را برایتان روبه‌راه کنند، چطور؟ از طریق تولید ورمی کمپوست.
ورمی کمپوست یک کود آلی است که توسط کرم‌هایی که در آن زیسته‌اند غنی شده؛ به این صورت که آنها زایدات آلی را خورده و فضولاتی به جا می‌گذارند که کودی بسیار غنی به‌حساب می‌آید و برای رشد سالم گیاهان بسیار مفید است. البته هر کرمی چنین توانایی‌ای ندارد و باید برای رسیدن به این کود سراغ نوع خاصی از آنها یعنی اﯾﺰﯾﻨﯿﺎ ﻓﻮﺗﯿﺪا رفت. این کرم‌ها در این چند سال اخیر با توجه به روی گرداندن مردم از کود شیمیایی و نگرانی‌های زیست‌محیطی و تغذیه‌ای، کم کم شهرتی دست‌و‌پا کرده‌اند. به‌خصوص که غیر از کودی که تولید می‌کنند خودشان هم برای فروش، تکثیر و تولید می‌شوند. به هر حال اگر پایه هستید و سرمایه‌اندکی هم دارید می‌توانید دست بجنبانید و بساط تولید ورمی کمپوست را راه بیندازید، به‌خصوص اگر امکان به‌دست‌آوردن کود حیوانی مجانی یا پسماندهای کشاورزی را دارید یا برایتان ارتباط گرفتن با کشاورزان و فروش محصول به آنها مقدور است. درصورت اطمینان از بازار فروش می‌توانید مطمئن باشید ریسک دیگری ندارید و در کمتر از یک سال می‌توانید سرمایه را به جیب مبارک بازگردانده و در کنارش سود نسبتا قابل ملاحظه‌ای هم داشته باشید. در اینجا ما خلاصه‌ای از آنچه باید برای راه‌اندازی این کسب و کار انجام دهید آورده‌ایم.
برای تولید ورمی کمپوست چه باید بکنیم؟

کشور عزیز ما ایران در طول یک سال فقط از منبع زباله‌های شهری، ظرفیت و توان تولید بیش از ۴میلیون تن کود آلی را دارد اما شکم‌تان را صابون نزنید. با سرمایه اندکی که شما دارید قرار نیست همه این حجم را تولید کنید. ضمن اینکه در شروع کار منطقی هم نیست. یادمان باشد برای هر کار اقتصادی ابتدا باید برآورد مالی کرد و وارد کاری شد که توجیه اقتصادی داشته باشد. برای ورود در کار تولید ورمی کمپوست برخی بر این عقیده‌اند که طرح زیر ۴هزار متر توجیه اقتصادی ندارد؛ گرچه برخی حتی در خانه‌های خود هم دست به چنین کاری می‌زنند که به هر حال آن هم سود اندکی برایشان دارد. با این حال از ما می‌شنوید کار را در ۲فاز شروع کنید، فاز اول را در یک زمین کوچک ۵۰۰متری شروع کرده تا عملا در آن به تولید کرم هم بپردازید.

تهیه زمین

بنا به امکاناتی که دارید می‌توانید به‌دنبال مزرعه یا فارمی سرپوشیده یا باز باشید. اما در جست و جویتان سراغ زمینی بروید که هم آب دارد و هم برق، در غیراین صورت مجبورید مبلغی را صرف کشیدن آب و برق به زمین بکنید. علاوه بر این در انتخاب محل زمین نزدیکی به یک گاوداری هم می‌تواند در هزینه‌ها صرفه‌جویی ایجاد کند و در نتیجه سود نهایی را بالا ببرد. همچنان که می‌دانید سود همیشه از طریق فروش حاصل نمی‌شود. پایین‌آوردن هزینه‌های تولید هم خود در نهایت به سود بیشتر شما منجر می‌شود. به‌طور متوسط برای زمینی آب و برق‌دار و ۵۰۰متری مبلغی حدودا ۷۵۰هزار تومان باید اجاره پرداخت کنید و با توجه به زمان متوسط لازم برای به سرانجام رساندن فاز اول یعنی ۶ماه، کل هزینه‌ای که برای اجاره می‌دهید می‌شود ۴/۵میلیون.
آماده‌سازی‌ بستر ورمی کمپوست

اصل کار از اینجا شروع می‌شود؛ زمانی که قرار است کرم‌ها را به میهمانی زباله‌ها ببرید!
بعد از انتخاب زمین باید با همکاری و مشاوره یک اهل فن، بستر کار را آماده کنید که به روش‌های متفاوتی درست می‌شود. مثلا یک نوع آن بستر سیمانی است و یک نوعش پشته‌ای. به هر حال باید یک مشاور را در طراحی و ساخت به‌کار بگیرید تا طوری طراحی شود که آب اضافی در خاک باقی نماند و بدبو و مخاطره‌آمیز برای کرم‌ها نشود. در یک روش بستر‌سازی‌ مخزن‌های سیمانی را لایه‌کشی و زهکشی کف می‌کنند. روی آن کمی خاک ریخته که خاک پایه است و بعد پهن حیوان را می‌ریزند. هزینه مش کردن کف برای هر مترمربع، حدود ۷هزار و ۵۰۰تومان است که برای ۲۵۰متر زمین مفید شما، یک‌میلیون و ۸۷۵هزار‌تومان خواهد شد.
تهیه مواد مورد نیاز برای تولید ورمی کمپوست

تجهیزات مورد نیاز در این کار شامل ابزار و وسایلی مثل بیل، فرقون، لباس، PH متر برای اندازه‌گیری PH خاک، شلنگ، پمپ آب و… است که چیزی حدود ۳میلیون تومان آب می‌خورد. آماده‌سازی بستر و تهیه کرم هم هزینه جداگانه‌ای دارد به این قرار: ۵۰تن کود حیوانی از قرار هر تن ۲۵هزار تومان؛ در نتیجه برای ۵۰تن می‌شود یک‌میلیون و ۲۵۰هزار تومان. علاوه بر این کاه و ساقه یونجه و ساقه ذرت هم نیاز است که دوتای اول روی هم ۸تن و هر تن ۲۵۰هزار تومان و دومی یعنی ساقه ذرت یک تن به قیمت ۱۰۰هزار تومان نیاز است. علاوه بر این، مقدار کرم مورد نیاز برای این مقدار زمین ۲۰۰کیلو است که قیمت هر کیلویش می‌شود ۲۰هزار تومان. در نتیجه مبلغ نهایی تهیه این مواد روی هم چیزی حدود ۱۰میلیون و ۳۵۰هزار تومان خواهد بود.
امورات جانبی ورمی کمپوست

به فکر سرمایه‌گذاری بلند مدت باشید. یکسری امور، به سرعت برایتان سودآور خواهد شد. از آن جمله تجهیز مزرعه به یک سیستم آبرسانی درست. آبیاری قطره‌ای ۸برابر استفاده از آب را کم می‌کند و نیاز به کارگر نخواهید داشت. این هزینه‌های متفرقه آب و برق و غیره برایتان حدود یک‌میلیون تومان آب خواهد خورد. این را باید به این اضافه کنید که به کارگری ثابت برای انجام امور نیاز دارید که به ازای ماهی ۷۵۰هزار تومان برای حدود ۶ماه، ۴/۵میلیون خواهد شد و البته کارگران روزمزد هم هستند که گاهی به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. حالا دیگر کار چندانی با کرم‌ها ندارید. فقط می‌گذارید با خیال راحت آنها در کودهای حیوانی و ساقه‌های کاه و یونجه لول بخورند و با خوردن آنها، فضولات تولید و خاک را غنی کنند.
برداشت ورمی کمپوست

زمان برداشت ورمی کمپوست از ۲تا ۶‌ماه فرق می‌کند اما به هر حال وقتی که کمپوست آماده شد شکلی شبیه چای خشک پیدا می‌کند که بی‌بو و کاملا سیاه است. در این مرحله که خاک آماده است کرم‌ها را جدا می‌کنید تا بفروشید یا برای مرحله بعد یعنی بزرگ‌تر‌کردن مزرعه استفاده کنید. به این ترتیب در پایان مرحله اول، از حدود ۶۰تن مواداولیه یا همان کاه و کود که داشته‌اید، بخشی را کرم‌ها تبدیل به انرژی برای خوردن کرده‌اند، بخشی هم به‌صورت ضایعات شیرآب و سرند و… از خاک خارج شده. نهایتا حدود ۷۰درصد از مواداولیه‌ای که داشتید به‌صورت خاک ورمی کمپوست قابل استفاده است و می‌توانید آن را به فروش برسانید.

compost2
تجارت ورمی کمپوست در ۶ ماه

با توجه به هزینه‌هایی که در این مطلب عنوان خواهدشد طی ۶ ماه تا زمان برداشت چیزی حدود ۲۲میلیون تومان خرج خواهید کرد که این رقم شامل تمام هزینه‌های جاری برای ۶‌ماه است. از طرفی از ۶۰تن مواداولیه، ۴۲تن ورمی کمپوست خواهید داشت که هر کیلویش حدود ۳۰۰تا ۵۰۰تومان به فروش می‌رسد؛ در نتیجه مبلغی که بابت این مقدار خاک به‌دست خواهید آورد حدود ۱۲میلیون و ۶۰۰هزارتومان در حالت حداقلی است.علاوه بر این در طول این مدت کرم‌ها ۳تا ۷برابر و به‌طور میانگین حدودا ۵برابر شده‌اند؛ یعنی در شرایطی که ما ۲۰۰کیلو کرم در این زمین استفاده کردیم حالا یک هزارکیلو کرم داریم. اگر بخواهید این کرم‌ها را بفروشید همچنان که قبلا هم گفته شد هر کیلو معادل حدود ۲۰هزار تومان است که با احتساب اینکه اگر بخواهید کار را در همین ابعاد ادامه دهید خودتان به ۲۰۰کیلو نیاز خواهید داشت، با فروش ۸۰۰کیلوی باقیمانده حدود ۱۶میلیون برایتان سود خواهد داشت. این یعنی تا همین حالا، یعنی ۶ماهی که زمان گذاشته‌‌اید حدود ۶میلیون تومان سود کرده‌اید و علاوه بر آن برای شروع به‌کار مجدد بخشی از مواد لازم، یعنی کرم‌ها را دارید و هزینه‌های ثابت‌تان هم انجام شده است. حالا دیگر با خودتان است که کار را در همین حد نگه دارید یا زمین بزرگ‌تری اجاره کرده و کار را گسترش دهید.
 

ooma1372alizadeh

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 مارس 2018
نوشته‌ها
6
لایک‌ها
0
سن
34
امروزه کود ارگانیک ورمی کمپوست در کشاورزی پایدار استفاده می شود. کودورمی کمپوست توسط چندین گونه از کرم های خاکی تولید می شود. در تولید کود ورمی کمپوست می توان از ضایعات میوه ها، کودهای دامی و بقایای گیاهی استفاده کرد. در واقع وقتی کرم های خاکی ضایعات را می بلعند و از بدن خود عبور می دهند، ضایعات را تبدیل به کود ورمی کمپوست می کنند. کود ورمی کمپوست یک لایه نازک اطراف خود دارد که این لایه باعث می شود خواص آن متمایز از سایر کود های ارگانیک باشد.








نیازهای گیاهان توسط کود ورمی کمپوست می تواند به نحو احسنت برآورده شود. امروزه در کشورهای پیشرفته از کود ورمی کمپوست برای رشد بیشتر گیاه و تولید محصولات ارگانیک استفاده می شود. استفاده از کود ورمی کمپوست حتی باعث کاهش بیماری ها در گیاهان می شود.






همچنین کود ورمی کمپوست باعث بهبود و افزایش طعم میوه ها می شود. این نوع کود با داشتن مواد مغذی مکفی و نسبت متعادل کربن به ازت باعث جذب سایر مواد مغذی موجود در خاک نیز می شود، از این لحاظ مصرف کود ورمی کمپوست استفاده از سایر کودهای شیمیایی را کمتر خواهد کرد. کود ورمی کمپوست در واقع یک میکرواکوسیستم می باشد که شامل باکتری ها و نماتدهای مفید برای گیاه و خاک می باشد و از این جهت یک نوع کود بیولوژیک محسوب می شود.
 
بالا