panasonic.ir
Registered User
از آنجایی که خودم مدیریت چند سایت وردپرسی را برعهده داشتهام، دیدهام که ممکن است به هر دلیلی تمام اطلاعات وبلاگم پاک شوند. مثلاً سرور مشکل پیدا کند یا هر دلیل دیگری. چه خوب میشد اگر میتوانستیم به طور روتین از سایت خود نسخهی پشتیبان تهیه کنیم.با این آموزش وردپرس در حفظ سایتان به روز باشید.کلّی از وقت خود را صرف طراحی وبسایتتان، نوشتن مطالبش، نصب پلاگینها و … میکنید امّا به یکباره همه چیز نیست و نابود میشود. پس گرفتن بکاپ بطور روزانه در درجهی اول اهمیّت قرار میگیرد. در این نوشتار قصد معرفی افزونهی UpdraftPlus را داریم.
نصب افزونهی UpdraftPlus خیلی ساده است. به صفحهی پلاگینهای وردپرستان بروید، UpdraftPlus را جستجو و نصب کنید. بعد از اینکه نصب شد، زیر شاخهی Settings یا تنظیمات، میتوانید با کلیک بر روی UpdraftPlus Backups به تنظیمات این پلاگین دسترسی پیدا کنید.
اما این افزونهی UpdraftPlus چه قابلیتهایی دارد که رقیبانش ندارند؟
- بکاپ اتوماتیک در بازههای زمانی مشخص و متوالی – از ماهی یکبار تا ۴ ساعت یکبار!
- ذخیره و نگهداری فایلهای بکاپ بر روی همان سرور، دراپباکس، گوگل درایو، Amazon S3، یا هر سرور دیگری با استفاده از FTP.
- Overwrite کردن روی فایلهای بکاپ قبلی برای جلوگیری از هدر رفتن فضا
- ارسال ایمیل اطلاعرسانی بعد از هر بکاپ (اختیاری)
- ثبت تمامی وقایع بکاپ در یک فایل log
خوب حالا که بکاپ گرفتیم، بیایید یادبگیریم که چطور با استفاده از این بکاپ سایت از دست رفته خودمان را برگردانیم!
برای آزمایش چگونگی بازگردانی، یک وردپرس خام بر روی لوکالهاست و یا یک وب سرور نصب میکنیم. پلاگین UpdraftPlus بکاپ را در ۵ فایل اصلی با ساختار نامگذاری زیر ذخیره میکند:
- backup_[date]-[time]_[Website_Name]_[hex-tag]-plugins.zip
- backup_[date]-[time]_[Website_Name]_[hex-tag]-themes.zip
- backup_[date]-[time]_[Website_Name]_[hex-tag]-uploads.zip
- backup_[date]-[time]_[Website_Name]_[hex-tag]-others.zip
- backup_[date]-[time]_[Website_Name]_[hex-tag]-db.gz
از طریق FTP به هاست وردپرس جدیدتان وصل شوید (میتوانید از نرمافزارهای رایگانی مثل FileZilla برای اینکار استفاده کنید). بعد از اتصال به هاست، باید ۳ فولدر در بالا ببینید. این فولدرها wp-admin، wp-content و wp-includes نام دارند. محتویات فایلهای بکاپ plugins، themes و uploads را باید در فولدر wp-content آپلود کنید. حالا مسلماً باید منتظر بمانید تا تمام فایلها آپلود شوند.
تا اینجا فایلهایمان را احیا کردیم. حالا نوبت دیتابیس یا همان پایگاهداده است. بیشتر هاستها دارای صفحات مدیریتی مثل cPanel یا Plesk هستند که در آنها میتوانید تنظیمات ایمیل، دسترسی به FTP و … را اعمال کنید. در این صفحه کنترل پنل زیر بخش database، روی phpMyAdmin کلیک کنید تا به صفحه مدیریت دیتابیسهایتان بروید.
در phpMyAdmin به دنبال همان دیتابیس وردپرس تازهتان که در هنگام نصب وردپرس ساخته بودید بگردید و رویش کلیک کنید. بعد از اینکه باز شد، روی دکمهی import کلیک کنید. حالا باید صفحهای مثل این ببینید:
روی دکمهی “Choose file” کلیک کنید و فایل db.gz که بکاپ گرفته بودید را انتخاب کنید. بقیه تنظیمات را بدون تغییر رها کرده و بر روی دکمهی “Go” کلیک کنید. بعد از آپلود شدن فایل دیتابیس، دیگر همه چیز تمام شده و قاعدتاً باید سایتتان بازگردانی شده باشد.