• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آیا دامنه اینترنتی"ir." مسدود می شود؟

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2005
نوشته‌ها
3,513
لایک‌ها
561
سن
37
محل سکونت
Home
روزنامه شرق نوشت:


گروهی از اسراییلی‌ها و آمریکایی‌ها که مدعی‌اند قربانی تروریسم هستند، حکم دادگاهی آمریکایی را برای ضبط جوازها و نام‌های دامنه‌های اینترنتی متعلق به سه کشور ایران، سوریه و کره‌شمالی دریافت کردند. معاون وزیر ارتباطات هم با اعلام اینکه از طریق رسانه‌ها متوجه این موضوع شده و سازمان متولی این امر («آیکن») کشورمان را در جریان امور قرار نداده، از پیگیری این موضوع خبر داده است. نشریه اسراییلی «هاآرتص» نوشت، این حکم ضبط، 10روز دیگر قابل اجرا خواهد شد. بنابر این حکم، آن گروه از شاکیان پرونده که با حکم دادگاه‌های قبلی، خسارت دریافت کرده‌اند، نیز می‌توانند در گرفتن خسارت در این حکم شرکت کنند. حکم دادگاه برای شرکت اینترنتی برای «نام‌ها و شماره‌های واگذارشده» یا «آیکن»صادر شده است. «آیکن»، یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت بازرگانی آمریکا در واشنگتن است که مدیریت شبکه جهانی «وب» یا «www» را برعهده دارد.



این گزارش می‌افزاید: ««نیتسانا دارشان لیتنر»، وکیل اسراییلی، که همراه با «رابرت تالچین»، وکیل نیویورکی این پرونده را پیگیری می‌کند، به این نشریه گفته است که حکم ضبط به‌منظور بستن «وب‌سایت»‌های معمولی در ایران نیست، بلکه شاکیان را قادر می‌کند که پول‌هایی را که ایران به «آیکن» می‌پردازد، تصرف کنند. این پرداخت‌ها را ایران بابت بازکردن «وب‌سایت»های جدید یا «وب‌سایت»هایی که تجدید ثبت می‌شوند و در انتهای نشانی خود علامت «دات‌آی‌آر» دارند، به «آیکن» می‌پردازد.»«دارشان لیتنر» ادعا کرد: «ما فقط سایت‌هایی را که بخواهیم ببندیم، می‌بندیم،... همه وب‌سایت‌های متعلق به حکومت به مجرد آنکه اینترنت ایران تحت اختیار ما درآمد، دیگر ثبت نخواهد شد.» «داشا لیتنر» و دیگر وکیلان این پرونده، مدعی شده‌اند که «نام یک دامنه، جزو دارایی‌های قراردادی حساب می‌شود و از این‌رو قابل ضبط است.»

به گفته آنان، «هرگاه دادگاه ثبت‌نام دامنه‌ای را متوقف کند، آن نام تا زمانی که پرونده حل‌وفصل نشده، قابل انتقال به کس دیگری نیست.» به گفته این وکیل اسراییلی، «شاکیان پرونده، پیشتر بخشی از حساب‌های بانکی و دارایی‌های ملکی ایران را که ده‌هامیلیون‌دلار قیمت دارد، مسدود کرده‌اند.»«آیکن» دوروز فرصت دارد تا به این حکم پاسخ دهد. به عبارت دیگر یا باید همه دامنه‌ها و جواز‌های اینترنتی ایرانی را به شاکیان تسلیم کند یا در برابر این حکم از دادگاه درخواست تجدیدنظر کند. هنوز «آیکن» واکنشی در این‌باره نشان نداده است.

جهانگرد: موضوع را پیگیری می‌کنیم
این خبر در حالی روز گذشته رسانه‌ای شده است که نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با «شرق»، ضمن تاکید بر اینکه از طریق رسانه‌ها در جریان این خبر قرار گرفته است، گفت که «این موضوع را پیگیری خواهند کرد.» او البته توضیح داد که «این موضوع از طریق «آیکن» به ایران اعلام نشده تا ما هم بتوانیم وکیل گرفته و دفاع کنیم.» جهانگرد همچنین گفت که «سازمان «آیکن» تا به حال در هیچ مقطعی چنین کاری انجام نداده است.» به‌گفته جهانگرد «سازمان آیکن دادگاه‌های تخصصی دارد که این دادگاه‌ها تنها می‌توانند در حوزه مباحث مربوط به نت وارد شوند. مثل ورود در دعوای شرکت‌ها بر سر مسایلی مثل اختلاف بر سر نام دامنه یا مالکیت دامنه.» او ادامه داد: «اساسا آیکن مرجع رسیدگی به دعواهای سیاسی یا اقتصادی که خارج از این حوزه اتفاق می‌افتد نیست.» او همچنین اضافه کرد که «هدف این گروه‌ها محدودکردن همکاری ایران با این سازمان‌هاست اما چنین موضوعی امکانپذیر نیست.» به گفته جهانگرد «طبق قوانین بین‌المللی نمی‌توان هیچ کشوری را از دسترسی به «اینترنت» محروم و محدود کرد.»
http://khabaronline.ir/(X(1)S(1g1apodypqqwdqdukue4cit1))/detail/362428/ict/internet
 

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
20 دسامبر 2003
نوشته‌ها
2,896
لایک‌ها
2,153
چون مطلب طولانی هست من خلاصه شو برای دوستان میگم:

طی حکم دادگاه در آمریکا و ارسال اون به سازمان ICANN ، دامین های ارگان های حکومتی ایران قابل تمدید نخواهد بود و اگر دامین ارزش داشته باشه مبلغ فروش اون به نفع اسرائیل پرداخت خواهد شد. به دامین های شخصی ایرانی ها کاری ندارند.
 

barool

Registered User
تاریخ عضویت
17 مارس 2014
نوشته‌ها
1,367
لایک‌ها
2,864
سن
34
این دیگه چجور تحریمیه :general107:
 

ebiram1

Registered User
تاریخ عضویت
19 آپریل 2013
نوشته‌ها
1,148
لایک‌ها
597
یکی زیر دیپلمی بگه چی شده حتی من از خلاصه ای که دوستمون گذاشته هم نفهمیدم
 

F0XX

Registered User
تاریخ عضویت
27 ژانویه 2012
نوشته‌ها
369
لایک‌ها
55

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
20 دسامبر 2003
نوشته‌ها
2,896
لایک‌ها
2,153
یکی زیر دیپلمی بگه چی شده حتی من از خلاصه ای که دوستمون گذاشته هم نفهمیدم

شما عزیز مایی.
به زبان ساده: ادرس های اینترنتی که بنام ارگان های دولتی/حکومتی در ایران هست فرقی نمیکنه چه پسوندی داشته باشه .com .net هرچی، در سال آینده امکان تمدید و اجازه تمدید ندارند. و از مالکیت اون ارگان ایرانی خارج میشه و اگر فروخته بشه درامدش به نفع اسرائیل خرج میشه.
 

gamer5

Registered User
تاریخ عضویت
21 سپتامبر 2009
نوشته‌ها
845
لایک‌ها
439
سن
33
محل سکونت
تهران
:general304: خبر موثقه؟حرکت جالبیه
 

عنساز

Registered User
تاریخ عضویت
25 اکتبر 2013
نوشته‌ها
306
لایک‌ها
511
خب ارگان ها نتونن تمدید کنن دامنه هاشون رو باید چیکار کنن؟
 

behnam_2000

Registered User
تاریخ عضویت
24 ژانویه 2007
نوشته‌ها
1,767
لایک‌ها
2,016
دامنه های ایرانی با پسوند .ir که داخل ایران توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری کنترل می شن , DNS هاش هم در سرور های داخلی هست

این شکایت مدعی هست که حدود 1 میلیارد دلار ایران سپرده داره نزد ICANN که مرخرف محض هست یعنی شکایت کننده ها درک درستی از چگونگی کار کرد اینترنت نداشتن و چندتا چیز رو با هم قاطی کردن
کلا ایران شاید سالی 10-15 هزار دلار به ICANN بدهد شاید هم نده , رجیسترار های معمولی (مثل گه ددی :D) این مبلغ را می دن ولی ccTLD ها چون همه چیشون جداست شاید این مبلغ رو ندهند...

مشابه این قضیه قبلا اتفاق افتاده بود, یک شرکتی از spamhaus شکایت کرده بود و از دادگاه حکمی گرفته بود که ICANN می بایست دامین Spamhaus را می بست
http://www.zdnet.com/icann-refuses-to-crush-spamhaus-3039284034
جواب ICANN هم این بود که این دادگاه صلاحیت دادن چنین حکمی را ندارد غیر از آن بستن یک دامین نه در اختیارات و نه در توانایی ما هست

غیر از این حرف ها اینهمه موشک و توپ اشتباهی از طرف آمریکا مردم عراق و افغانستان رو کشت, یعنی هر کدام از اینا می تونن برن دادگاه بگن ما دامین facebook, گوگل ,یاهو و غیره را به عنوان غرامت می خوایم :D
 

021nima

Registered User
تاریخ عضویت
12 نوامبر 2012
نوشته‌ها
1,303
لایک‌ها
378
یه همچین چیزی امکان نداره
 

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2005
نوشته‌ها
3,513
لایک‌ها
561
سن
37
محل سکونت
Home
پاسخ آیکان به دادگاه آمریکایی: مصادره دامنه‌های ایران غیر قانونی است
جامعه > قضایی - بی بی سی فارسی نوشت:

آیکان که مدیریت اختصاص دامنه‌های کشورها را در اختیار دارد، در پاسخ به دادگاه فدرال آمریکا گفته است دامنه‌های اینترنتی ایران، 'دارایی' نیست و نمی‌توان آنها را توقیف یا مصادره کرد.پیش‌تر گروهی از وکلای اسرائیلی در یک دادگاه فدرال آمریکا پرونده‌ای گشوده بودند و خواستار توقیف دامنه‌های کشوری ایران شامل ".ir" و ".ایران" شده بودند تا از عواید آن، به خانواده قربانیان "حمله‌های تروریستی" غرامت داده شود.


دادگاه فدرال آمریکا در این باره آیکان را احضار کرد و دستور ضبط دامنه‌های ایران را هم صادر کرد تا در روند بررسی، تغییر و تصرفی در آنها نشود.

اما آیکان، شرکت اینترنتی نام‌ها و شماره‌های واگذارشده، گفته است که درخواست لغو این دستور را رسما تسلیم دادگاه کرده است.

آیکان می‌گوید اساسا دامنه‌های کشوری، "دارایی" نیستند و در تملک هیچ‌کس قرار ندارند، از جمله آیکان، و به همین خاطر نمی‌توانند مصادره شوند.

برد وایت، سخن‌گوی آیکان، به بی‌بی‌سی فارسی گفت این مجموعه توضیحاتی به دادگاه داده تا مطمئن شود که دادگاه، درباره نحوه عملکرد دامنه‌های اینترنتی، "اطلاعات کافی" در اختیار داشته باشد.

آقای وایت گفته است چنین پرونده‌ای در تلاش برای تصاحب دامنه سطح بالای یک کشور، کاملا بی‌سابقه بوده است.

http://khabaronline.ir/detail/367705/society/judiciary
 

Mr.MM

Registered User
تاریخ عضویت
18 جولای 2014
نوشته‌ها
81
لایک‌ها
22
سن
34
این کار تقریبا ناممکن است ...
 
بالا