• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آیا لینک های no-follow بی ارزش هستند ؟

nitiX

Registered User
لایک‌ها
134
درود

با توجه به بحث هایی که در انجمن ها دیده میشه , و ابهاماتی که در مورد استفاده از لینک های no-follow , بین وبمستر ها وجود داره , بهتر دیدم توضیح مختصری در این مورد بدم بلکه قضیه روشن تر بشه

ابتدا فرمایش گوگل را در مورد لینک no-follow بخونیم :

In general, we don't follow them. This means that Google does not transfer PageRank or anchor text across these links.

گوگل میگه: صرفا پیج رنک را از طریق همچین لینکی انتقال نمیدم .

این سئوال پیش میاد که آیا ارزش یک لینک , به پیج رنک اون محدود میشه ؟
--
مثالی بزنم ، فرض کنید سایت A پیج رنک 6 داشته و روزی 200 بازدید کننده دارد , و سایت B پیج رنک 6 داشته و روزی 200,000 بازدید کننده داشته ( مثل شبکه های اجتماعی ) و شما از صفحه اول هر دو این سایت ها , بک لینک no-follow دارید

آیا این بک لینک ها که no-follow هم هستند , ارزش یکسانی دارند ؟ !

مسلما خیر !

-

خوب , بررسی کنیم که وجود بک لینک no-follow در سایت B , چه مزایایی میتونه داشته باشه :

- اگر چه لینک no-follow هست , ولی کاربر های میتونن روش کلیک کنند و وارد سایت شما بشن , یعنی تعداد ویزیت بیشتری برای شما به ارمغان خواهد داشت .

- کاربرانی که در سایت B قرار دارند , با دیدن آدرس سایت شما , ممکنه چنین آدرسی را بیاد داشته و بعدا ازش استفاده کرده و مستقیما وارد سایت شما بشن , بدون کلیک روی بک لینک !
یعنی در معرض دید قرار گرفتن آدرس سایت شما , می تونه برای شما direct traffic بیاره .

- با داشتن بک لینک از سایت B ، در واقع شما از یک سایت معتبر , بک لینک گرفتید و داشتن بک لینک از سایت معتبر , سایت شما را نیز معتبر خواهد کرد ( برای جزئیات بیشتر , در مورد Domain Authority مطالعه کنید )

- اگر بک لینک شما از anchor text مناسب باشه ( متناسب با کلمات کلیدی سایت شما ), اونوقت کاربرانی که توسط بک لینک وارد سایت شما میشن anchor text را با خودشون یدک میکشن , یعنی اون anchor text یکی از دروازه های ورودی سایت شما میشه و اگر ویزیتور های زیادی از این دروازه وارد سایت شما بشن , سایت شما در آن کلمه کلیدی رتبه بهتری خواهد گرفت ! ( پیشرفت خواهد کرد )

مثلا فرض کنیم سایت من درباره e-learning هست و به اینصورت لینک شده : Video Training
خوب , اگر بصورت روزانه از طریق این لینک , ویزیتور برای سایت من ارسال بشه , سایت من در کلمه کلیدی Video Training رتبه بهتری خواهد گرفت , فرقی نمی کنه که لینک follow باشه یا no-follow .
توجه داشته باشیم که Video Training یک کلمه کلیدی برای سایتم هست و با چنین لینک سازی , (1) صفحه اصلی سایت در این کلمه کلیدی , رتبه بهتری خواهد گرفت. (2) از طریق این لینک , ویزیتور جذب خواهم کرد. (3) از اعتبار دامین این انجمن , بهره خواهم برد. (4) کاربر های بیشتری با دامین من آشنا خواهند شد و ممکنه بعد ها بصورت مستقیم وارد سایتم شوند .

حالا این سئوال پیش میاد که آیا باید همه لینک های خروجی سایتمون را no-follow کنیم ؟ که احیانا پیج رنک سایتمون افت نکنه ؟!
جواب منفی هست , چرا که داشتن لینک های follow در کنار لینک های no-follow باعث میشه لینک های خروجی سایت حالت متعادل و طبیعی داشته باشن و این چیزیه که گوگل همیشه روش تاکید می کنه (natural link ) .

بعضی از دوستان فرمودند که لینک های no-follow در سئو هیچ نقشی ندارند , آیا این درست است؟
برای روشن شدن این موضوع , مثالی میزنم : فرض کنید من در صفحه اول سایتم 10 تا لینک no-follow در sidebar قرار میدم , اگر چه بواسطه no-follow کردن این لینک ها , پیج رنک سایت من با چنین لینک های خروجی , افت نمی کنه ؛ ولی وقتی کاربران با کلیک روی این لینک ها , از سایتم خارج میشن , نرخ خروج ( exit rate ) صفحه اصلی سایتم زیاد میشه و این یک امتیاز منفی برای سایتم خواهد بود یعنی لطمه به سئو .

این نکته را همیشه به یاد داشته باشید : exit rate بالا برای یک صفحه = افت اون صفحه در نتایج گوگل !
[ بعدا مقاله ای در اینباره می نویسم ]

امیدوارم مواردی که نوشتم , مفید باشه در استراتژی لینک سازی برای سایت شخصیتون .

درصورتی که انتقادی بر موارد فوق وارد هست ، لطفا مطرح بفرمائید , بلکه اشتباهات رفع بشه و بیشتر یاد بگیریم

---------

نویسنده : بهنود
منبع : Professional SEO Firm | Interactive Marketing Agency | HigherVisibility

بالا