• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آیا " هایپ " ربا محسوب می شه؟

farhikhteh

Registered User
لایک‌ها
6
آیا " هایپ " ربا محسوب می شه؟

ayhan.tb

Registered User
لایک‌ها
26
اول اینکه سوال شما اشتباه است. سوالتون مثل این میمونه که آیا "سرمایه گذاری" ربا هست؟

جوابتون رو با سوال جواب میدم :
به نظرتون کار بانکها و سوددهی شون، ربا محسوب میشه؟
اگر جواب خیر هست، در اینصورت جواب سوال اصلی تون هم خیر هست. چون هم بانک و هم صاحبان سایتهای هایپ هر دو پول دریافتی از سرمایه گذارانشون رو در پروژه هایی که که دارند استفاده میکنند و بخشی از سود بدست آوردشون رو با سرمایه گذارانشون شریک میشوند.
اگر جوابتون بله هست، در اینصورت هر کسی که در بانک حساب سپرده سرمایه گذاری دارند، ربا خوار هستند. و بانکها هم برای در واقع برای ربا در همه جا تبلیغات میکنند. در نتیجه همانطوری که سود دریافتی از بانک ربا هست، سرمایه گذاری در سایتهای هایپ هم ربا محسوب مبشه.

به عبارتی دیگر ... فرض کنید :
بانک A پروژه ای دارد و نیاز به سرمایه گذار با این شرایط 25 درصد سود سالانه بدون ضرر و زیان.
بانک B پروژه ای دارد و نیاز به سرمایه گذار با این شرایط 100 درصد سود سالانه با ضرر و زیان.

شما در کدام بانک سرمایه گذاری میکنید؟

iranbus

Registered User
لایک‌ها
1,037
با تشکر از جواب دوست خوبمون آقای آیهان.

من هم یه سئوال میپرسم بانک اعم سودشو از کجا تهیه میکنه؟
اگه از طریق اوراق مشارکت باشه که شما با سهیم شدن در یک پروژه در سود و زیان اون شریک میشوید به نظرم مشکلی ندارد.
ولی مابقی سود بانک که وام دادن باشه و خودتون هم شاهد هستید که وام گیرنده با چه سود بزرگی در بازپرداخت مواجه هستش و با چه بدبختی این پول رو بر میگردونه خودتون دیگه بشینید فکر کنید سودش اشکال داره یا نه؟

بنده خودم به شخصه برای خودم سود بانکی رو حروم کردم با توجه به اینکه حلال هم اعلام شده ولی در اون دنیا از من بابت تصمیمم بازخواست میشه نه از کسانی دیگر

Web_Site

Registered User
لایک‌ها
261
سلام دوست عزیز ..

بله 100% ربا هست و مشکل داره ..

تنها به همین دلیل من در این سایت ها سرمایه گذاری نمی کنم ..

سود بانکی هم همونطور که بعضی از مراجع اعلام کردند حرام هستش ..

اساس کار بانک مشکل داره و با کمی تحقیق و مطالعه در این زمینه و ریشه یابی لغت بانک و تاریخچه پیدایش نهادی به نام بانک متوجه ساختار ربوی اون خواهید شد ..

black_ice

Registered User
لایک‌ها
41
سلام دوست عزیز ..

بله 100% ربا هست و مشکل داره ..

تنها به همین دلیل من در این سایت ها سرمایه گذاری نمی کنم ..

سود بانکی هم همونطور که بعضی از مراجع اعلام کردند حرام هستش ..

اساس کار بانک مشکل داره و با کمی تحقیق و مطالعه در این زمینه و ریشه یابی لغت بانک و تاریخچه پیدایش نهادی به نام بانک متوجه ساختار ربوی اون خواهید شد ..

تا اونجایی که بنده میدونم و با یک سرچ ساده میتوانید متوجه بشید این است که گرفتن سود حالا یا ربا از پدر و مادر و افراد عیر مسلمان اشکالی ندارد

moeen_yz

Registered User
لایک‌ها
461
تا اونجایی که بنده میدونم و با یک سرچ ساده میتوانید متوجه بشید این است که گرفتن سود حالا یا ربا از پدر و مادر و افراد عیر مسلمان اشکالی ندارد

آره منم با خودم همین فکرو میکردم . چه اشکالی داره آدم از غیرمسلمان سود بالا بگیره ؟ مهم اینه که خوده مسلمونا سود میکنن حالا از هر طریقی!

iranbus

Registered User
لایک‌ها
1,037
همه بنده های خدا در برابر خدا یکسان هستند متاسفانه چیزی که در ما مسلمونها وجود داره غروره که فکر میکنیم ما بواسطه مسلمان بودنمون بر همه ادیان افضل تریم ودیگه جامون تو بهشته

Web_Site

Registered User
لایک‌ها
261

خیر دوست من ..

می تونید با دفتر همین مراجع تماس بگیرید و سوال کنید ..

در واقع این تفکر دین یهودیت هست که می گه اگر ربا به غیر از برادر مومن خود بدهید اشکالی ندارد ..

این فعل اشکال داره .. حالا نسبت به هرکسی می خواد باشه .. قرار نیست دیگه سر خودمون رو کلاه شرعی بذاریم که ..

البته عقاید هرکسی محترم هستش و می تونه تصمیم بگیره که این کار رو انجام بده یا نه ..

اما من شخصا حتی در بانک هم پول نگه نمی دارم .. چون باز هم تکرار می کنم که این نهاد ساختار ربوی داره و من شخصا به شدت مخالف بانک هستم ..

1408

Registered User
لایک‌ها
57
(‌استفتاءات-ربا )

گرفتن سود از شرکتهای خارجی
آیا سودی که شرکت گولدن استار به اعضای خود میدهد در مقابل سود فراوانی که عاید این شرکت میشود ربا محسوب میشود؟ آیا اخذ ربا از شرکتهای خارجی در معاملات البته نه با این نام اشکال دارد؟
گرفتن ربا از شرکتهای خارجی اشکالی ندارد ولی سود شرکتهای زنجیره ای مانند گلدکوئیست حرام است.

گرفتن و دادن ربا به کفار
ربا گرفتن و دادن به کفّار و بانکهاى اسلامى چه حکمى دارد؟
ربا گرفتن از کفّار و از بانک حکومت غیر اسلامى جایز است و امّا ربا دادن به آنها مجاز نیست مگر در صورت ضرورت که نگرفتن وام از آنها باعث عسر و حرج و یا ضعف و ذلّت مسلمین در آن گونه کشورها شود.

گرفتن ربا از کفار
آیا از هر کافری که در ذمه اسلام نیست اگرچه حربی هم نباشد می توان ربا گرفت؟
گرفتن ربا از کفار اشکالی ندارد.

iranbus

Registered User
لایک‌ها
1,037
وقتی خدا در قرآن میگه ربا حرامه دیگه الکی خودمونو که نمیشه گول بزنیم

Web_Site

Registered User
لایک‌ها
261
دوست عزیز من نظر خودمو گفتم و حاضرم در موردش به طور مفصل بحث کنیم تا به نتیجه برسیم .. یا شما منو قانع می کنید یا من شما رو ..

اما اگر دوست ندارید در موردش صحبت کنیم و اصرار دارید که خودتونو توجیه کنید اون یه بحث دیگه ای هستش ..

در مورد همین متنی که نوشتین عرض می کنم :

شما می دونید کفّار به چه کسانی گفته می شه ؟؟؟؟

iranbus

Registered User
لایک‌ها
1,037
دوست عزیز من نظر خودمو گفتم و حاضرم در موردش به طور مفصل بحث کنیم تا به نتیجه برسیم .. یا شما منو قانع می کنید یا من شما رو ..

اما اگر دوست ندارید در موردش صحبت کنیم و اصرار دارید که خودتونو توجیه کنید اون یه بحث دیگه ای هستش ..

در مورد همین متنی که نوشتین عرض می کنم :

شما می دونید کفّار به چه کسانی گفته می شه ؟؟؟؟

بنده هم همینو میخواستم بگم طبق سوره کافرون کسانی که غیر از خدا میپرستند کافرن البته خارجیها که بیشترشون مسیحی هستند و دین مسیحیت هم جز دین های خداست

alalalk71

Registered User
لایک‌ها
5,856
آخه یه مسئله دیگه که اصلا این هایپ ها سود ضرر نمی کنن که در اکثر موارد پول نفر بعدی میدن به من و تو
یه سری هم میگن فارکس آخه اولا این پولی که میاد تو گردش رو مدیریت مالیش باید یه برنامه ریزی چیزی باشه بشه از این پول سود کشید اونایی که فارکس کارکردند می دونند همچین الکی نیست بقیشم بنده نمی دونم والا

Spiderman3

Registered User
لایک‌ها
4
آخه یه مسئله دیگه که اصلا این هایپ ها سود ضرر نمی کنن که در اکثر موارد پول نفر بعدی میدن به من و تو
یه سری هم میگن فارکس آخه اولا این پولی که میاد تو گردش رو مدیریت مالیش باید یه برنامه ریزی چیزی باشه بشه از این پول سود کشید اونایی که فارکس کارکردند می دونند همچین الکی نیست بقیشم بنده نمی دونم والا

آقا یک نفر پولشو با رضایت میده به یکی دیگه! این مشکلش چیه؟

black_ice

Registered User
لایک‌ها
41
خیر دوست من ..

می تونید با دفتر همین مراجع تماس بگیرید و سوال کنید ..

در واقع این تفکر دین یهودیت هست که می گه اگر ربا به غیر از برادر مومن خود بدهید اشکالی ندارد ..

این فعل اشکال داره .. حالا نسبت به هرکسی می خواد باشه .. قرار نیست دیگه سر خودمون رو کلاه شرعی بذاریم که ..

البته عقاید هرکسی محترم هستش و می تونه تصمیم بگیره که این کار رو انجام بده یا نه ..

اما من شخصا حتی در بانک هم پول نگه نمی دارم .. چون باز هم تکرار می کنم که این نهاد ساختار ربوی داره و من شخصا به شدت مخالف بانک هستم ..

دوست عزیز عقاید شما برای خودتون محترمه ولی به موارد زیر دقت کنید:

آیا گرفتن ربا از فرد غیر مسلمان جایز است؟

آیة الله ***** ای:
جواب:اشکال ندارد.

آیة الله مکارم شیرازی:
جواب:گرفتن سود از غیر مسلمانان اشکال ندارد.

آیة الله شیرازی:
جواب:آنچه در فرض سؤال آمد جایز است.

آیة الله روحانی:
جواب:بلی جایز است.

ولی باز هرکسی هرجور دوست داره باید زندگی کنه

iranbus

Registered User
لایک‌ها
1,037
حالا کی جرات داره بگه حلاله؟

ربا به معنی: بخش زیاد شده، فزونی یافته، فزونی، زیادی، افزوده... است، و معادل « بهره» در زبان فارسی است. وقتی چیزی به کسی می دهیم و زیـاده از آنچه بوی داده ایم از وی پس میگیریم، آن بخش زیادی ربا نامیده می شود. در قرآن فقط از ربا خورنده و ربا خوردن صحبت شده و تحریم شده است. ولی از ربا دادن و ربا دهنده صحبتی نشده است. در آیه 131 سوره آل عمران ربا خوردن (بهره گرفتن) نهی شده است. در آیه 275 سوره بقره از ربا گیرندگان صحبت شده، و در ادامه حرام بودن ربا مطرح شده. در آیه 278 گفته شده «ربا نگیرید» و در آیه 279 همان سوره عمل کسانی که ربا می گیرند را بمثابه اعلام جنگ با خداوند قلمداد نموده است. تحریم ربا از مسائل مهم اسلامى است و بازتاب گسترده اى در آیات و روایات دارد.

حداقل هفت آیه قرآن به وضوح تحریم ربا را ثابت مى کند:

1- در آیه 275 سوره بقره مى خوانیم: «الذین یاکلون الربا لا یقومون الا کما یقوم الذى یتخبطه الشیطان من المس ذلک بانهم قالوا انما البیع مثل الربوا و احل الله البیع و حرام الربوا فمن جائه موعظة من ربه فانتهى فله ما سلف و امره الى الله و من عاد فاولئک اصحاب النار هم فیها خالدون، آنها که ربا می خورند بر نمی خیزند مگر مانند کسی که شیطان به جنون آشفته اش کرده است. این از آن روست که گفتند: داد و ستد صرفا مانند رباست؛ در صورتی که خدا معامله را حلال و ربا را حرام کرده است. پس اینک کسی که از پروردگارش پندی به او رسد و باز ایستد، آنچه گذشته از آن اوست و کارش با خداست و هر که به (رباخواری) بازگردد، پس آنان دوزخیانند و در آن ماندگارند.

خداوند می فرماید:«یا ایها الذین آمنوا لا تاکلوا الربا اضعافا مضاعفة* واتقوالله لعلکم تفلحون و اتقوا النار التى اعدت للکافرین؛ اى کسانى که ایمان آورده اید! ربا (و سود پول) را چند برابر نخورید! از خدا بترسید، تا رستگار شوید! و از آتشى بپرهیزید که براى کافران آماده شده است! (سوره آل عمران آیه130،131).

alalalk71

Registered User
لایک‌ها
5,856
آقا یک نفر پولشو با رضایت میده به یکی دیگه! این مشکلش چیه؟

آخه من نمی دونم این چه رضایتی هستش که طرف بعد از این که می فهمه پولش پریده نقره داغ می شه

Web_Site

Registered User
لایک‌ها
261
دوست عزیز عقاید شما برای خودتون محترمه ولی به موارد زیر دقت کنید:

آیا گرفتن ربا از فرد غیر مسلمان جایز است؟

آیة الله ***** ای:
جواب:اشکال ندارد.

آیة الله مکارم شیرازی:
جواب:گرفتن سود از غیر مسلمانان اشکال ندارد.

آیة الله شیرازی:
جواب:آنچه در فرض سؤال آمد جایز است.

آیة الله روحانی:
جواب:بلی جایز است.

ولی باز هرکسی هرجور دوست داره باید زندگی کنه

دوست عزیزم ..

به شما توصیه می کنم اگر این قضیه حلال و حروم بودن سود هایپ براتون مهمه حتما پیگیرش باشین و تا آخرش برین ..

من اگر جای شما بودم حتما با دفتر این مراجع تماس می گرفتم ..

babakparsa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
63
الان زنگ زدم به دفتر عایطولاهل اوزما فرمودن که مهم نیت است اگر در راه اسلام و مسلمین صرف شود اشکالی ندارد

بالا