• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخلاق !!

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه!!

پیرو تاپیک های قبلی که دوستان به نظرات و دیدگاها و ارزش های هم می تازند و بدون در نظر گرفتن اشخاص به انها بی احترامی می کنند ! خواستم مطلبی را ذکر کنم البته مطلب رو از اینترنت گرفتم و مال خودم نی!!

اخلاقیات مطلق است یا نسبی؟

در مورد اخلاقیقات دو نظریه توسط فلاسفه مطرح شده است. برخی معتقدند که اخلاقیات مطلق است و برخی هم اخلاقیات را نسبی می دانند. حال می خواهیم به این دو نظریه نگاهی بیاندازیم و نقدی در این مورد داشته باشیم.
نظر فیلسوفان دین مدار ( اسلام و مسیحیت ) در مورد اخلاقیات
برخی فسلسوفان ( که اغلب فیلسوفان ادیان هستند ) اخلاقیات را مطلق می دانند. بدین معنا که آنها معتقدند اخلاقیات در هر زمان و هر مکانی ثابت و تغیر ناپذیر است. و خوب تا ابد خوب و بد تا ابد بد خواهد بود .
استدلال این گروه از فلاسفه هم بر اساس آموزه های مذهبی آنها است. برخی از انها معتقدند که اخلاقیات برگرفته از ادیان است که از سوی خداوند برای بشر تبیین می شود. بدین معنا که دروغ از آن جهت بد است چون خداوند ان را بد می داند. و راست بدین سبب خوب است چون خداوند آن را امر کرده است.
اما از سویی دیگر برخی از فیلسوفان معتقدند که اخلاقیات در سرشت انسانها وجود دارد و پیامبر ادیان تذکار دهنده هستند. بدین معناکه دروغ در سرشت انسانها نیست و راست در سرشت انسانها هست ( پس دروغ بد و راست خوب است ) و فقط پیامبران آن را به بشر تذکار داده اند.
با توجه به این نظریه اخلاقیات مطلق تلقی می شود و رفتار های انسان بصورت سیاه و سفید نمایان می شود. ( یعنی رفتار یک انسان یا خوب است و یا بد )
و چون این نظریه رفتارهای انسان را به دو دسته خوب و بد تقسیم می کند بنابراین پاداش و مجازات معنا پیدا می کند. رفتارهای خوب مستحق پاداش و رفتارهای بد مستحق مجازات است.

نظریه فیلسوفان درباره اخلاقیات
اما نظریه دومی هم در مورد اخلاقیات مطرح شده است. طرفداران این نظریه معتقدند که اخلاقیات نسبی است و خوبی و بدی انها به نسبت رفتار دیگر سنجیده می شود. بدین معنا که ممکن است در زمانی ( و یا مکانی ) یک رفتار انسان خوب و در زمانی ( و یا مکانی ) دیگر همین رفتار زشت باشد.
برخی ها در این نظریه دارند تصورشان این است که این گروه معتقدند هیچ چیزی به عنوان اخلاقیات پذیرفته شده نیست. درصورتی که چنین نیست . بلکه این گروه معتقدند که اخلاقیات به حالت پلکانی است. یعنی مثلا راستگویی نسبت به " نجات زندگی یک انسان " در درجه پایین تری قرار دارد . یعنی راستگویی تا زمانی خوب است که زندگی یک انسان در خطر نباشد! یعنی ممکن است شما با یک دروغ باعث رهایی یک انسان بیگناه از مرگ بشوید ( همان چیزی که مسلمانها از ان به عنوان دروغ مصلحتی نام می برند. )

نظریه اخلاقیات نسبی از کجا نشات می گیرد.
جالب است بدانید این نظریه برگرفته از یک نظریه علمی ریاضی به نام نظریه " فازی " برگرفته شده است. که ابداع کننده آن یک پروفسور ایرانی به نام پروفسور لطفی زاده است.
قبل از نظریه فازی هستی به بود و نبود تقسیم می شد. و در اصطلاح کامپیوتری آن هر مفهومی در جهان ارزش 0 یا 1 می گرفت. اگر وجود داشت عدد 1 و اگر نداشت عدد 0 به آن داده می شد. اما در نظریه فازی به هر چیزی در جهان ارزشی بین 0 تا 1 ( مثلا 0.7 ) تعلق می گیرد.

اصول نظریه فازی ( برای مطالعه و آشنایی بیشتر )
فرض کنید از شما می پرسند : آیا گل گلایل زیباست؟
شما ممکن است جواب بدهید بله زیباست. ( اما ممکن است کسی دیگر نظری دیگر داشته باشد و معتقد باشد خیر زیبا نیست.)
حال ممکن است از شما این سوال پرسیده شود : گل گلایل زیباست یا گل نرگس؟
شما ممکن است جواب بدهید : گل نرگس.
سوال دوم نشان می دهد که شما گل نرگس را زیباتر از گل گلایل می دانید. و بدین معنا نیست که شما گل گلایل را زشت می دانید.
درواقع مفهوم زیبایی یک مفهوم نسبی است یعنی شما نسبت به چیزی که در نظر دارید چیزی را زیبا می دانید و حتی این عقیده در بین دو فرد ممکن است یکسان نباشد . یعنی یک فرد چیزی را زیبا بداند ولی شما آن را زیبا ندانید.
پروفسور لطفی زاده این مشکل را چنین حل می کند . که به هر چیزی عددی بین صفر تا یک اختصاص می دهد. یعنی مثلا می گوید گل گلایل عدد 0.4 و گل نرگس عدد 0.6 دارد. حال شما براحتی می توانید زیبایی این دو گل را با هم مقایسه بکنید. 0.6 > 0.4 است پس گل نرگس زیباتر است ( توجه کنید قبل از نظریه فازی شما مجبور بودید برای مقایسه این دو گل فقط اعداد 0 و 1 را تخصیص بدهید یعنی عدد 0 را به گل گلایل و عدد 1 را به گل نرگس و این بدین معنا بود که شما گل گلایل را زشت و گل نرگس را زیبا می دانستید. و مشکل آنجا پیش می امد که شما می خواستید گل سومی را با این دو گل هم مقایسه بکنید!)
پروفسور لطفی زاده با الهام از زیبایی نظریه فازی را مطرح می کند و حقیقت را در جهان برگرفته از نسبیت می داند.
بگذارید مثالی بزنیم: فرض کنید شما کاغذی دارید که در یک طرف ان نوشته شده است " آن طرف کاغذ را بخوانید " و در سوی دیگر آن نوشته شده است " آن سوی کاغذ را نخوانید " و این کاغذ را به شما می دهند. و سپس از شما این سوال را می پرسند : آیا شما دو طرف کاغذ را خوانده اید؟
جواب این سوال منوط به آن است که شما ابتدا کدام طرف کاغذ را خوانده باشید. اگر طرف اول را خوانده باشید جواب شما مثبت است و اگر طرف دوم را خوانده باشید جواب شما منفی است.

درواقع حقیقت هم مانند همین کاغذ است و بسته به آن دارد که چطور به شما نشان داده شده باشد.

این ساده ترین تعریف هایی بود که من می توانستم از این دو نظریه ارائه بدهم. چون ممکن است. سوالاتی در این رابطه وجود داشته باشد و نقدهایی بر اسن صحبتها بشود. بحث را در اینجا قطع می کنم تا به سوالات پاسخ منطقی داده شود و سپس به سوال اصلی تاپیک یعنی " اخلاقیات مطلق است یا نسبی؟ " بپردازیم.

در نهایت دوستان به نظرات ,عقاید و ارزش های همدیگه احترام بزاریم! و اگر نتونستیم جلوی خود رو بگیریم لااقل در پخ مطرح کنیم! در ضمن زبان انتقاد با زبان بی احترامی متفاوت هست! بهتره تو حرفامون از کلمه به نظر من و یا به عقیده من استفاده کنیم تا خواننده برداشت کلی و جهان شمول نکند!

فایل های ضمیمه

• personality.jpg
    personality.jpg
    84.4 KB · نمایش ها: 126
Last edited:

Max.Pain

Registered User
لایک‌ها
710
اخلاق خوب خیلی خوب است!
155fs198954.gif

Miladicaa

Registered User
لایک‌ها
501
واسه خیلیا اخلاق مهم نیست.چون میاد کارشو انجام میده پولشو میگیره میره.حتی اگه نجیب باشه(حالا 100 تومن کمو زیاد :ی )

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
من به اخلاق خوب اعتقاد دارم. ولی چه کنم که این خانم بچه ها اعتقاد ندارن.

unknown boy

Registered User
لایک‌ها
918
هرچند متنی که بازنشر کردی با عنوان تاپیک تقریبا همخوانی داشت ولی با توضیحات و ناراحتی ای که ابراز کردی همخوانی نداشت!
بهتر بود مثلا اصول گفتگو کردن یا اخلاق گفتگو را بازنشر میکردی.:happy:

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
ببخشید شما گیی بودی؟

روحی شد ما یه تاپیک بزنیم جفت پا نری تو تاپیک!!؟؟؟

دارم این حرف هارو واه شماها میزنم!! اینو تو پخ هم می تونستی بگی!! نه اشتباه گرفتی من اینکاره نیستم!!! واقعا متاسفم!! بهتره برگردی به همون کافه ات !!

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
هرچند متنی که بازنشر کردی با عنوان تاپیک تقریبا همخوانی داشت ولی با توضیحات و ناراحتی ای که ابراز کردی همخوانی نداشت!
بهتر بود مثلا اصول گفتگو کردن یا اخلاق گفتگو را بازنشر میکردی.:happy:

اره خودمم هم متوجه شدم ولی حیفم اومد مطلب رو پاک کنم!! قشنگه بخونید بلکه ادم بشید!!:D

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
اره تکذیب می کنم ! حالا این چی هست؟ گیردادی ها!!به جای اینکه به من گیر بدی پست رو بخون و در مورد پست نظر بده ! من دارم به یه موضوع اشاره میکنم اینم داره فقط انگشتم رو نیگا میکنه نه جایی رو که نشون میدم

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
واقعا متاسفم!! منظور من از تاپیک چی بود و الان داره به کجا میره؟!! مدیرا تاپیک رو قفل کنن تا انگ های دیگه بهمون نچسبوندن! واقعا که!!!! he be ashamed

Last edited:

روح سگ ولگرد

Registered User
لایک‌ها
394
درکت میکنم عمو. دور و برمون پر شده از کلاغ هایی با ادای بل بل :snitch:
بد زمونه ای شده عمو بد :snitch:

واقعا متاسفم!! منظور من از تاپیک چی بود و الان داره به کجا میره؟!! مدیرا تاپیک رو قفل کنن تا انگ های دیگه بهمون نچسبوندن! واقعا که!!!! he be ashamed

به درخواست استارتر تاپیک قفل :snitch:

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,499
ولی من به شخصه مطلق گرا هستم..ولی نه تابع دیدن!!

پ ن : موضوع خیلی سنگینیه ..نمیشه در موردش بحث کرد..(یا نظر داد)

MD66

Registered User
لایک‌ها
205
به نظر من اینجور تاپیکها در محیط خردسال پی تی جواب نمیده

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
تایید میشه!

تو جوامع صنعتی و پیشرفته روابط و رفتارهای انسان هم پیچیده میشه! همزمان با پیچیده شدن تکنولوژی و صنعت!!

خبره ترین سخن وران که شخصیت چند گانه دارند سیاسیون جوامع مختلف هستند! برخلاف کشور ما سایر کشورها به روابط بین الملل اشون براساس منافعشون رفتار میکنن! شاید در عمل با کشوری هیچ سنخیتی نداشته باشند ولی به خاطر منافع و گرفتن امتیازات با اونها مذاکره میکنن!

انسان موجودی منحصر به فرد هست! و رفتارهای متفاوتی می تواند در شرایط مکانی و زمانی از خود بروز دهد!

در واقع از بعد دیگر می توان به تاثیر ارزش ها در اخلاق و رفتار فرد توجه کرد! اصولا ذات ارزش ها نسبی و قابل انعطاف بودن می باشد مانند زیبایی و عدالت!!

تعریف ارزش: هرگاه ما رفتار و عملی را بر رفتار و عمل دیگر برتری بدیم! مثلا برای ما ایرانیا نماز خوندن برتر از نماز نخودن هست! و مثال های غیره

ارزش های جامعه به دو دسته تقسیم می شوند!

1- ارزش های بنیادی و اساسی -مانند ارزش های مذهبی-که حالت ارمانگرایانه دارند و برای تغییر نیاز به گذشت زمانی طولانی دارند

2- ارزش های کاربردی مانند اداب و سنن و رسم و رسومات عادی-که از ویژگی های ان واقع بین بودن و انعطاف پذیرند!

ارزش ها در واقع چون ایده ها و نگرش های فرد در مورد خوب و بد, مطلوب و نامطلوب می باشد و لذا بدیهی است که کلیه اعمال و رفتار و تصمیمات فرد را تحت تاثیر قرار میدهد!

روح سگ ولگرد

Registered User
لایک‌ها
394
تایید میشه!

تو جوامع صنعتی و پیشرفته روابط و رفتارهای انسان هم پیچیده میشه! همزمان با پیچیده شدن تکنولوژی و صنعت!!

خبره ترین سخن وران که شخصیت چند گانه دارند سیاسیون جوامع مختلف هستند! برخلاف کشور ما سایر کشورها به روابط بین الملل اشون براساس منافعشون رفتار میکنن! شاید در عمل با کشوری هیچ سنخیتی نداشته باشند ولی به خاطر منافع و گرفتن امتیازات با اونها مذاکره میکنن!

انسان موجودی منحصر به فرد هست! و رفتارهای متفاوتی می تواند در شرایط مکانی و زمانی از خود بروز دهد!

در واقع از بعد دیگر می توان به تاثیر ارزش ها در اخلاق و رفتار فرد توجه کرد! اصولا ذات ارزش ها نسبی و قابل انعطاف بودن می باشد مانند زیبایی و عدالت!!

تعریف ارزش: هرگاه ما رفتار و عملی را بر رفتار و عمل دیگر برتری بدیم! مثلا برای ما ایرانیا نماز خوندن برتر از نماز نخودن هست! و مثال های غیره

1- ارزش های بنیادی و اساسی -مانند ارزش های مذهبی-که حالت ارمانگرایانه دارند و برای تغییر نیاز به گذشت زمانی طولانی دارند

2- ارزش های کاربردی مانند اداب و سنن و رسم و رسومات عادی-که از ویژگی های ان واقع بین بودن و انعطاف پذیرند!

ارزش ها در واقع چون ایده ها و نگرش های فرد در مورد خوب و بد, مطلوب و نامطلوب می باشد و لذا بدیهی است که کلیه اعمال و رفتار و تصمیمات فرد را تحت تاثیر قرار میدهد!

عمو از کی فهمیدی علاقه به همجنس خودت داری؟ :snitch:

جان خودت جان عمو آخرین بار بود

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
عمو از کی فهمیدی علاقه به همجنس خودت داری؟ :snitch:

جان خودت جان عمو آخرین بار بود

روحی جون من این موضوع رو ول کن جاش اینجا نیست !! وسط تاپیک سوسک ننداز!

بابا میخوام یه خورده گردوخاک ذهنتون رو تکونی بدم!! ولی افسوس !!

روحی تو مو بینی و من پیچش مو !!

روح سگ ولگرد

Registered User
لایک‌ها
394
روحی جون من این موضوع رو ول کن جاش اینجا نیست !! وسط تاپیک سوسک ننداز!

بابا میخوام یه خورده گردوخاک ذهنتون رو تکونی بدم!! ولی افسوس !!

روحی تو مو بینی و من پیچش مو !!

عمو به تجربه ی من احترام بذار. نت خصوصن پی تی جای خندیدنه فقط!

unknown boy

Registered User
لایک‌ها
918
تایید میشه!

الان این جواب چه ربطی به حرف این بنده خدا داشت؟:confused::confused::confused::confused::confused::confused::

mokhtar67

Registered User
لایک‌ها
302

خلاصه بگو

این روحی رو ول کن ادم فروش پی تی هستش :hmm:

بالا