ویزای اتریش
چگونگی اخذ ویزای اتریش برای ایرانیان – نحوه دریافت روادید اتریش
ویزای توریستی کشور اتریش
اخذ ویزای توریستی کشور اتریش، با فراهم آوردن مدارک متعددی میسر است. به صورت کلی برای اخذ ویزای توریستی هر یک از کشورها، فرد متقاضی می بایست کنسولگری و یا سفارت کشور مورد نظر را متقاعد سازد که پس از ورود فرد به کشور مورد نظر ، فرد به طور حتمی به کشور خود باز خواهد گشت.
اگرچه برخی از هم وطنان گرامی، با اخذ ویزای توریستی دیگر کشورها، قصد در ورود به کشور مورد نظر و اخذ اقامت آن کشور را در سر می پرورانند، بنابراین اگر ایشان قصد ماندن در اتریش را نیز دارند، می بایست با مدارک خود دال بر اصل بازگشت به کشور خود، افسر ویزا را قانع نمایند که به ایران باز خواهند گشت.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا توریستی
فرد می بایست با مدارکی نظیر :
1. مدارک شناسایی مورد نیاز فرد نظیر پاسپورت
2. شناسنامه و ترجمه های آن ها
3. نامه های بانکی
4. اسناد مالکیت منزل یا زمین
5. نامه های کاری فرد که نشان از اشتغال به کار وی در موقعیت خاص شغلی را دارد
6. نامه اشتغال متقاضی به تحصیل در دانشگاه های ایران شانس خود را جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش، افزایش دهند.
شانس اخذ اقامت توریستی اتریش
گفتنی است شانس اخذ ویزای توریستی کشور اتریش برای افرادی که به همراه خانواده خود جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش اقدام می نمایند پایین تر از افرادی است که به صورت انفرادی جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش اقدام می نمایند. به طور مثال در صورت احراز شرایط فوق الذکر مثل نامه حساب بانکی ،اسناد ملکی و دیگر مدارک مورد نیاز، اگر در یک خانواده ۴ نفره پدر یا مادر خانواده به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزای توریستی اتریش نمایند، شانس زیادی جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش خواهند داشت اما اگر همه خانواده جهت اخذ ویزای توریستی اتریش به صورت همزمان اقدام نمایند، همه افراد از شانس کمتری در اخذ ویزای توریستی کشور اتریش برخوردار خواهند بود.
پارامتر دیگری که می تواند شانس افراد را در جهت اخذ ویزای توریستی اتریش افزایش دهد، حضور یک فرد از اقوام درجه اول فرد (نظیر پدر، مادر، برادر، خواهر و ….) در کشور اتریش است.
به این صورت که اگر یکی از اقوام فرد، دعوت نامه ای جهت بازدید وی از ایشان، برای فرد متقاضی ارسال نماید، شانس اخذ ویزای توریستی کشور اتریش برای فرد، افزایش می یابد.
گفتنی است ویزاهای توریستی در کشور اتریش همانند سایر کشورهای حاضر در حوزه شینگن، به افرادی که موفق به اخذ ویزای توریستی اتریش می شوند، مجوز ورود و خروج به همه کشورهای حوزه این پیمان را می دهد. این مطلب به این معناست که فرد متقاضی ویزای توریستی کشور اتریش می تواند بدون هیچ محدودیتی وارد کشورهای دیگر اروپا شود و حتی تمام زمان باقی مانده از ویزای توریستی خود را در کشور دیگری سپری نماید.
ویزاهای توریستی در اقصی نقاط دنیا به صورت ویزاهای تک وروده (Single entry) و یا ویزاهای چند وروده (Multiple) به افراد متقاضی اختصاص می یابند. در سال های اخیر کشور اتریش، همانند دیگر کشورهای حوزه شینگن ویزاهای توریستی خود را به صورت ویزاهای چند وروده به متقاضیان ورود به خاک کشور اتریش از طریق ویزای توریستی ارائه می دهد.
شرایط اقامت اتریش پس از ورود با ویزا توریستی
مهم ترین سوال بسیاری از افراد که جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش اقدام می نمایند، این مطلب است که آیا فرد ، پس از ورود به کشور اتریش، می توانند در کشور اتریش اقامت دائم را اخذ نمایند؟
افراد می توانند با ورود به کشور اتریش در چند حالت ذیل، شرایط اخذ اقامت اتریش را پس از ورود به کشور اتریش فراهم نمایند.
اول اینکه فرد در مدت حضور خود در اتریش، بتواند یک فرصت شغلی و یا یک زمینه کارآفرینی را جهت اخذ اقامت اتریش فراهم آورد تا پس از بازگشت از اتریش بتواند برای انواع دیگر ویزا نظیر ویزای کار و یا اخذ اقامت کارآفرینی اقدام نماید.
روش دومی که افراد در راستای اخذ اقامت اتریش پس از ورود به کشور اتریش اتخاذ نمایند، اقدام جهت اخذ اقامت از طریق انواع پناهندگی می باشد.
تحصیل و اعزام دانشجو به اتریش:
اتریش یکی از معدود کشورهای اروپایی می باشد که در حال حاضر تحصیل در دانشگاه های آن تقریبا رایگان می باشد. تحصیلات دانشگاهی در اتریش شامل دو دوره است: دوره ی عمومی و دوره ی تخصصی.
در پایان دوره عمومی امتحانات برگزار میشوند ولی مدركی صادر نمیشود. همه دانشگاههای اتریش دولتی هستند و بودجه آنها را دولت تأمین میكند و دانشجو ملزم به پرداخت شهریه نیست. در سال ۱۹۹۳میلادی مجلس اتریش تاسیس مدارس عالی فنیFachhochschulen (مشابه **** آموزشی آلمان) را تصویب كرد. هدف از تاسیس مدارس عالی فنی، كوتاه كردن دوره تحصیل و راهیابی سریعتر دانش آموختگان به بازار كار است. از سال ۱۹۹۴میلادی تاكنون بیش از ۴۰مدرسه عالی فنی مجوز تاسیس گرفتهاند كه در رشتههای مختلف دورههای چهار ساله برگزار میكنند. تفاوت مدارس عالی فنی با دانشگاهها در كاربردی و حرفهای بودن تحصیلات است. در پایان دورهها دانشجو باید یک دوره 6 ماه تا 1 ساله را در مراكز گوناگون، به كارآموزی بپردازد. شرایط ورود به مدارس عالی فنی، همان شرایط ورود به دانشگاههاست و در مواردی مدارك حرفهای نیز مورد توجه قرار میگیرند. زمانی كه تعداد متقاضیان بیشتر از گنجایش دانشگاه باشد، امتحان ورودی برگزار میشود.
در سیستم دانشگاه شروع ترم اول ( زمستان ) ابتدای ماه اکتبر و شروع ترم دوم ( تابستان ) ابتدای ماه مارچ و پایان آن اواخر ژوئن می باشد. مدارس عالی فنی همزمان با مدارس ابتدای سپتامبر برای ترم زمستان و ابتدای فوریه برای ترم تابستان آغاز می شود و آخر ژوئن به پایان می رسند.
غیر از تفاوت در شروع و پایان ترم های دانشگاهی , در سیستم دانشگاه دانشجو مجاز به 3 بار شرکت در زمان های تعیین شده برای هر درس می باشد. این زمان ها معمولا 3 الی 4 بار در ترم اعلام می شوند. انجام هر امتحان بدون شرکت در کلاس ها ( به شرط نداشتن کار عملی ) و در هر موقع از ترم از نظر دانشگاه بلامانع است. در مدارس عالی فنی، قبول نشدن در امتحان و نیز در امتحان جبرانی آن به معنای خواندن دوباره آن ترم به طور کامل می باشد. مدارس عالی فنی فشرده تر است و یک دانشگاه علمی کاربردی است.
اكثر دانشگاه های اتريش رشته ها را به زبان آلمانی برگزار مي كنند و رشته های به زبان انگلیسی محدود هستند. شما برای ورود به دانشگاه نياز به گذراندن دوره زبان آلمانی داريد. شما می توانيد اين دوره را در ايران نيز بگذرانيد. ولی معمولا دانشجویان دوره های زبان آلمانی را هم با قیمت مناسب می توانند در محیط آلمانی بیاموزند که طبیعتا در محیط آلمانی مدت زمان آموزش زبان آلمانی کمتر می باشد.
البته لازم به ذکر است که تعداد رشته هایی که در دوره دکتری به زبان انگلیسی برگزار می شود بیشتر است در واقع می توان گفت که در دوره دکتری اکثر رشته ها به زبان انگلیسی می باشد. مدت تحصیلات در اتریش معمولا در دوره لیسانس 4 سال ؛ در دوره فوق لیسانس 2 سال و در دوره دکتری 3 سال می باشد.
هزینه های زندگی در اتریش:
یکی از مسائل مهمی که همیشه برای ادامه تحصیل و زندگی در خارج از کشور برای متقاضیان حائز اهمیت است هزینه های زندگی در کشور مقصد است، مسلما شما نیز راجع به هزینه زندگی در اتریش، هزینه مسکن در اتریش، هزینه خورد و خوراک در اتریش و مسائل این چنینی فکر کرده اید در زیر به طور اختصار هزینه های زندگی در اتریش توضیح داده شده است.
هزینه زندگی در اتریش نسبت به سایر کشورهای اروپا کمتر است. اتریش با داشتن فرهنگ بسیار غنی به یکی از بهترین کشورهای دنیا جهت زندگی تبدیل شده است. طبق بررسی بین المللی مخارج زندگی در اتریش رتبه 21 دنیا را از نظر هزینه های مناسب برای زندگی دارا است.
در این بررسی ۱۴۳شهر بزرگ در جهان در خصوص مسئله مخارج زندگی مورد تحقیق قرار گرفته اند که ژاپن و روسیه در مقام اول قرار دارند و توکیو گران ترین شهر دنیا شناخه شده است.
در ضمن اتریش دارای مناسب ترین قیمت ها در اروپای مرکزی جهت اجاره مسکن و دفتر کار می باشد. اتریش دارای یکی از با ثبات ترین اقتصاد های اروپا می باشد به طوری که نرخ تورم و درصد بیکاری در این کشور بسیار پایین بوده و مردم به خوبی از پس هزینه های زندگی در کشور اتریش بر می آیند.
اتریش دارای رتبه هفتم ثروتمندترین کشورهای جهان می باشد که اقتصاد و صنعت عالی، کشور اتریش را در صدر پیشرفته ترین کشورهای صنعتی با هزینه زندگی معقول قرار داده است. از نظر اقتصادی به طور کلی اتریش در بین تمامی کشورهای جهان دارای رتبه چهاردهم می باشد.
به طور کلی میتوان گفت که هزینه های یک دانشجو در اتریش بین 800 تا 1000 یورو است که بیشتر به این موضوع بستگی دارد که شخص در خوابگاه زندگی می کند یا در آپارتمان شخصی ، مسلماً اگر شخص آپارتمان شخصی اجاره نماید هزینه در حدود 1000 یورو می شود.
مهاجرت کاری به اتریش
کشور اتریش یکی از کشور های حوزه اتحادیه اروپا پیمان شینگن است. اتحادیه اروپا شامل ۲۸کشور اروپایی که شرایط اقتصادی آن ها از یکدیگر تبعیت می کنند، می باشد. اقتصاد اروپا از زمان تشکیل اتحادیه اروپا به صورت یکپارچه در آمده است و حتی قوانین کار در کشور های این اتحادیه تقریباً مشابه است. این کشور ها، همچنین در اعطای اجازه اقامت دادن و تابعیت هم به صورت مشابه در اکثر اوقات عمل می کنند.
زبان رسمی اتریش آلمانی است. ۹۸٪ مردم این کشور به این زبان صحبت میکنند. در کنار آلمانی اقلیتی به زبانهای کروات، اسلوونیای و مجارستانی صحبت میکنند. کشور اتریش با مساحت ۸۳/۸۵۵ کیلومتر مربع از ۹ ایالت تشکیل یافته است.
اخذ ویزای کار و حق کار در کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا کار دشواری است.
معمولا افراد تمایل دارند در کنار تحصیل اجازه کار در آن کشور را داشته باشند اما همان طور که می دانید بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند به جای اینکه از طریق تحصیل وارد کشور اتریش شوند، مستقیم بتوانند ویزای کار خود را اخذ نمایند و از این طریق سریع تر به در آمدزایی برسند، در این حالت باید با شرایط خاصی ویزای کاری را اخذ کرد.
همانطور که می دانید بسیاری از افراد به دنبال این موضوع هستند که کارشان معتبر و به صورت قانونی پیگیری شود.
افرادی که در رشته های مهندسی و خصوصا رشته هایی نظیر الکترونیک، الکتروتکنیک، مکانیک، برق، مکاترونیک، نرم افزار، آی تی و ... به ترتیب اولویت گرفتن ویزای کار در کشور اتریش را دارا هستند از شانس بیشتری برخوردار هستند.
بسیاری از اشخاص قصد دارند تا در اتریش کار کرده تا بتوانند اقامت این کشور را کسب نمایند، لیکن باید مد نظر داشته باشیدکه شرایط اقدام برای اخذ ویزای کار را دارید یا خیر؟
ویزای کار درکشور اتریش به چند روش امکان پذیر است یکی از طرق اخذ ویزای کار بدین گونه است که فرد در کشور اتریش یک دعوت نامه کاری از یک فرد دارای شرایط که دارای شرکت معتبر در اتریش می باشد اخذ نماید که فرد نیز باید شرایط لازم را دارا باشد. البته یک موضوع بسیار مهمی در این قسمت وجود دارد که انجام این کار آسان نیست.
یکی دیگر از شرایط مورد نیاز پذیرفته شدن برای ویزای کار بدین صورت است که در آگهی پذیرفته شوید که طی مراحلی که نخست ۳ ماه در داخل کشور بعد از آن ۳ ماه در اتحادیه اروپا آگهی شود چنانچه فرد مد نظر یافت نشود از ایران یا کشور های دیگر نیرو را اخذ می نمایند، هنگامی که فرد در این آگهی پذیرش شد می تواند برای اخذ ویزا اقدام نماید. یافتن کار فرما در اروپا شرایط به خصوصی دارد که در ادامه مطالب به طور مفصل بررسی خواهیم کرد و کارفرما بعد از آگهی شغل خود باید برای استخدام فرد خواستار، حقوقی را در نظر بگیرد که تمامی هزینه های فرد و خانواده آن را در برداشته باشد. این حقوق بایستی بعد ازکسر هزینه مالیات محاسبه شود که آیا برای مخارج شخص مهاجرت کننده کافی می باشد یا خیر ؟
طی کردن این مسیر و گذراندن این زمان کار آسانی نیست. همان طور که می دانید این شغلی که باید به شما پیشنهاد شود و شما آن شغل را بپذیرید باید بین چندین کشور آگهی شود و در صورتی که کسی در آن کشور ها و با آن شرایط نبود به شما اجازه داده می شود که آن شغل را اخذ کنید.
بنابراین اخذ ویزای کار در کشور اتریش فرآیندی حقوقی است که باید مراحل قانونی و حقوقی آن طی شود .در اصطلاح فرد کارفرما در کشور اتریش باید بتواند اسپانسر (sponsor ) شود. به طور کلی اقدام برای ویزای کار بدون داشتن اسپانسر امری دشوار است.
چنانچه شما بخواهید از این طریق اقدام کنید کل پروسه اخذ ویزای کار در کشور اتریش بین ۲ تا ۹ ماه زمان می برد که فرد متقاضی می تواند بعد از چند سال ( معمولا ۲ تا ۵ سال ) تقاضای اقامت دائم نماید و با قوانین کنونی این امر به راحتی مقدور می باشد.
یکی از طرق دیگر برای اخذ ویزای کار، اخذ ویزا از طریق مهارت یا تخصص می باشد که در برخی از کشور ها مانند استرالیا، کانادا و دانمارک امکان پذیر می باشد.
یکی از طرقی که وجود دارد که ما بتوانیم در کشور اتریش کار فرما را پیدا کرده و به صورت قانونی بتوانیم در آن کشور مشغول به کار شویم این است که به عنوان دانشجو وارد کشور اتریش شویم و چون در زمان تحصیل اجازه کار نیمه وقت داریم می توانیم به محض این که شغلی آگهی شد آن را درخواست کنیم یا صبر کنیم که وقتی درسمان تمام شد از کارفرما در کشور اتریش درخواست کار کنیم، این راه از نمونه راه های بسیار خوب می باشد چون پس از ورود به کشور شخص به عنوان دانشجو وارد کشور شده است و فرصت دارد تا کار مدنظر خود را بیابد و آن را تا بعد از اتمام تحصیلات خود ادامه دهد تا زمانی که بتواند از طریق این شغل اقامت کاری اخذ نموده و بعد از پرداخت مالیات به مدت ۳ تا ۴ سال برای اخذ اقامت دائم اقدام نماید .
نسبت کثیری از کسانی که قصد مهاجرت به اروپا را دارند امیدوارند که بتوانند از طریق اخذ ویزای کار در یکی از کشورهای این قاره مهاجرت کنند و بدون محدودیت اقدام به جست و جو و پذیرش کار نمایند . اما نکته اینجاست که عملا به دلیل وجود قوانین سختگیرانه ای که در این زمینه در کل اتحادیه اروپا وجود دارد اخذ این نوع از ویزا با مسیر پر پیچ و خم و سختی روبه روست .
کشور اتریش در سطح جهاني نيز با كمترين ميزان بيكاري جايگاه خاصي براي خود كسب نموده است. با وجود نرخ پایین بیکاری به میزان 4.3% کشور اتریش به منبع عظیمی از نیروهای متخصص دسترسی دارد.
تمامی مهندسان در رشته های مختلف، کارشناسان علوم رایانه و انفورماتیک و مهندسی معماری ازجمله مشاغل خاص و مورد نیاز در کشور اتریش هستند.
در این پروسه در ابتدا باید برای ویزای شخص اقدام کرد زمانی که ویزای متقاضی صادر شد شخص 6 ماه فرصت دارد تا جهت پیدا کردن کار مربوطه اقدام نماید در صورتی که کار مورد نظر را پیدا کرد ویزای کار را اخذ نموده و از این طریق میتواند اقامتش را نیز اخذ کند.
البته بدیهی است افرادی که مشغول به تحصیل در اروپا می باشند و یا مدارک تحصیلی خود را از اروپا اخذ کرده باشند، شانس بیشتری در خصوص پیدا کردن شغل و اخذ اقامت کاری در اتریش خواهند داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای اتریش با ما تماس بگیرید. 80 10 85 88 - 021
چگونگی اخذ ویزای اتریش برای ایرانیان – نحوه دریافت روادید اتریش
ویزای توریستی کشور اتریش
اخذ ویزای توریستی کشور اتریش، با فراهم آوردن مدارک متعددی میسر است. به صورت کلی برای اخذ ویزای توریستی هر یک از کشورها، فرد متقاضی می بایست کنسولگری و یا سفارت کشور مورد نظر را متقاعد سازد که پس از ورود فرد به کشور مورد نظر ، فرد به طور حتمی به کشور خود باز خواهد گشت.
اگرچه برخی از هم وطنان گرامی، با اخذ ویزای توریستی دیگر کشورها، قصد در ورود به کشور مورد نظر و اخذ اقامت آن کشور را در سر می پرورانند، بنابراین اگر ایشان قصد ماندن در اتریش را نیز دارند، می بایست با مدارک خود دال بر اصل بازگشت به کشور خود، افسر ویزا را قانع نمایند که به ایران باز خواهند گشت.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا توریستی
فرد می بایست با مدارکی نظیر :
1. مدارک شناسایی مورد نیاز فرد نظیر پاسپورت
2. شناسنامه و ترجمه های آن ها
3. نامه های بانکی
4. اسناد مالکیت منزل یا زمین
5. نامه های کاری فرد که نشان از اشتغال به کار وی در موقعیت خاص شغلی را دارد
6. نامه اشتغال متقاضی به تحصیل در دانشگاه های ایران شانس خود را جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش، افزایش دهند.
شانس اخذ اقامت توریستی اتریش
گفتنی است شانس اخذ ویزای توریستی کشور اتریش برای افرادی که به همراه خانواده خود جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش اقدام می نمایند پایین تر از افرادی است که به صورت انفرادی جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش اقدام می نمایند. به طور مثال در صورت احراز شرایط فوق الذکر مثل نامه حساب بانکی ،اسناد ملکی و دیگر مدارک مورد نیاز، اگر در یک خانواده ۴ نفره پدر یا مادر خانواده به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزای توریستی اتریش نمایند، شانس زیادی جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش خواهند داشت اما اگر همه خانواده جهت اخذ ویزای توریستی اتریش به صورت همزمان اقدام نمایند، همه افراد از شانس کمتری در اخذ ویزای توریستی کشور اتریش برخوردار خواهند بود.
پارامتر دیگری که می تواند شانس افراد را در جهت اخذ ویزای توریستی اتریش افزایش دهد، حضور یک فرد از اقوام درجه اول فرد (نظیر پدر، مادر، برادر، خواهر و ….) در کشور اتریش است.
به این صورت که اگر یکی از اقوام فرد، دعوت نامه ای جهت بازدید وی از ایشان، برای فرد متقاضی ارسال نماید، شانس اخذ ویزای توریستی کشور اتریش برای فرد، افزایش می یابد.
گفتنی است ویزاهای توریستی در کشور اتریش همانند سایر کشورهای حاضر در حوزه شینگن، به افرادی که موفق به اخذ ویزای توریستی اتریش می شوند، مجوز ورود و خروج به همه کشورهای حوزه این پیمان را می دهد. این مطلب به این معناست که فرد متقاضی ویزای توریستی کشور اتریش می تواند بدون هیچ محدودیتی وارد کشورهای دیگر اروپا شود و حتی تمام زمان باقی مانده از ویزای توریستی خود را در کشور دیگری سپری نماید.
ویزاهای توریستی در اقصی نقاط دنیا به صورت ویزاهای تک وروده (Single entry) و یا ویزاهای چند وروده (Multiple) به افراد متقاضی اختصاص می یابند. در سال های اخیر کشور اتریش، همانند دیگر کشورهای حوزه شینگن ویزاهای توریستی خود را به صورت ویزاهای چند وروده به متقاضیان ورود به خاک کشور اتریش از طریق ویزای توریستی ارائه می دهد.
شرایط اقامت اتریش پس از ورود با ویزا توریستی
مهم ترین سوال بسیاری از افراد که جهت اخذ ویزای توریستی کشور اتریش اقدام می نمایند، این مطلب است که آیا فرد ، پس از ورود به کشور اتریش، می توانند در کشور اتریش اقامت دائم را اخذ نمایند؟
افراد می توانند با ورود به کشور اتریش در چند حالت ذیل، شرایط اخذ اقامت اتریش را پس از ورود به کشور اتریش فراهم نمایند.
اول اینکه فرد در مدت حضور خود در اتریش، بتواند یک فرصت شغلی و یا یک زمینه کارآفرینی را جهت اخذ اقامت اتریش فراهم آورد تا پس از بازگشت از اتریش بتواند برای انواع دیگر ویزا نظیر ویزای کار و یا اخذ اقامت کارآفرینی اقدام نماید.
روش دومی که افراد در راستای اخذ اقامت اتریش پس از ورود به کشور اتریش اتخاذ نمایند، اقدام جهت اخذ اقامت از طریق انواع پناهندگی می باشد.
تحصیل و اعزام دانشجو به اتریش:
اتریش یکی از معدود کشورهای اروپایی می باشد که در حال حاضر تحصیل در دانشگاه های آن تقریبا رایگان می باشد. تحصیلات دانشگاهی در اتریش شامل دو دوره است: دوره ی عمومی و دوره ی تخصصی.
در پایان دوره عمومی امتحانات برگزار میشوند ولی مدركی صادر نمیشود. همه دانشگاههای اتریش دولتی هستند و بودجه آنها را دولت تأمین میكند و دانشجو ملزم به پرداخت شهریه نیست. در سال ۱۹۹۳میلادی مجلس اتریش تاسیس مدارس عالی فنیFachhochschulen (مشابه **** آموزشی آلمان) را تصویب كرد. هدف از تاسیس مدارس عالی فنی، كوتاه كردن دوره تحصیل و راهیابی سریعتر دانش آموختگان به بازار كار است. از سال ۱۹۹۴میلادی تاكنون بیش از ۴۰مدرسه عالی فنی مجوز تاسیس گرفتهاند كه در رشتههای مختلف دورههای چهار ساله برگزار میكنند. تفاوت مدارس عالی فنی با دانشگاهها در كاربردی و حرفهای بودن تحصیلات است. در پایان دورهها دانشجو باید یک دوره 6 ماه تا 1 ساله را در مراكز گوناگون، به كارآموزی بپردازد. شرایط ورود به مدارس عالی فنی، همان شرایط ورود به دانشگاههاست و در مواردی مدارك حرفهای نیز مورد توجه قرار میگیرند. زمانی كه تعداد متقاضیان بیشتر از گنجایش دانشگاه باشد، امتحان ورودی برگزار میشود.
در سیستم دانشگاه شروع ترم اول ( زمستان ) ابتدای ماه اکتبر و شروع ترم دوم ( تابستان ) ابتدای ماه مارچ و پایان آن اواخر ژوئن می باشد. مدارس عالی فنی همزمان با مدارس ابتدای سپتامبر برای ترم زمستان و ابتدای فوریه برای ترم تابستان آغاز می شود و آخر ژوئن به پایان می رسند.
غیر از تفاوت در شروع و پایان ترم های دانشگاهی , در سیستم دانشگاه دانشجو مجاز به 3 بار شرکت در زمان های تعیین شده برای هر درس می باشد. این زمان ها معمولا 3 الی 4 بار در ترم اعلام می شوند. انجام هر امتحان بدون شرکت در کلاس ها ( به شرط نداشتن کار عملی ) و در هر موقع از ترم از نظر دانشگاه بلامانع است. در مدارس عالی فنی، قبول نشدن در امتحان و نیز در امتحان جبرانی آن به معنای خواندن دوباره آن ترم به طور کامل می باشد. مدارس عالی فنی فشرده تر است و یک دانشگاه علمی کاربردی است.
اكثر دانشگاه های اتريش رشته ها را به زبان آلمانی برگزار مي كنند و رشته های به زبان انگلیسی محدود هستند. شما برای ورود به دانشگاه نياز به گذراندن دوره زبان آلمانی داريد. شما می توانيد اين دوره را در ايران نيز بگذرانيد. ولی معمولا دانشجویان دوره های زبان آلمانی را هم با قیمت مناسب می توانند در محیط آلمانی بیاموزند که طبیعتا در محیط آلمانی مدت زمان آموزش زبان آلمانی کمتر می باشد.
البته لازم به ذکر است که تعداد رشته هایی که در دوره دکتری به زبان انگلیسی برگزار می شود بیشتر است در واقع می توان گفت که در دوره دکتری اکثر رشته ها به زبان انگلیسی می باشد. مدت تحصیلات در اتریش معمولا در دوره لیسانس 4 سال ؛ در دوره فوق لیسانس 2 سال و در دوره دکتری 3 سال می باشد.
هزینه های زندگی در اتریش:
یکی از مسائل مهمی که همیشه برای ادامه تحصیل و زندگی در خارج از کشور برای متقاضیان حائز اهمیت است هزینه های زندگی در کشور مقصد است، مسلما شما نیز راجع به هزینه زندگی در اتریش، هزینه مسکن در اتریش، هزینه خورد و خوراک در اتریش و مسائل این چنینی فکر کرده اید در زیر به طور اختصار هزینه های زندگی در اتریش توضیح داده شده است.
هزینه زندگی در اتریش نسبت به سایر کشورهای اروپا کمتر است. اتریش با داشتن فرهنگ بسیار غنی به یکی از بهترین کشورهای دنیا جهت زندگی تبدیل شده است. طبق بررسی بین المللی مخارج زندگی در اتریش رتبه 21 دنیا را از نظر هزینه های مناسب برای زندگی دارا است.
در این بررسی ۱۴۳شهر بزرگ در جهان در خصوص مسئله مخارج زندگی مورد تحقیق قرار گرفته اند که ژاپن و روسیه در مقام اول قرار دارند و توکیو گران ترین شهر دنیا شناخه شده است.
در ضمن اتریش دارای مناسب ترین قیمت ها در اروپای مرکزی جهت اجاره مسکن و دفتر کار می باشد. اتریش دارای یکی از با ثبات ترین اقتصاد های اروپا می باشد به طوری که نرخ تورم و درصد بیکاری در این کشور بسیار پایین بوده و مردم به خوبی از پس هزینه های زندگی در کشور اتریش بر می آیند.
اتریش دارای رتبه هفتم ثروتمندترین کشورهای جهان می باشد که اقتصاد و صنعت عالی، کشور اتریش را در صدر پیشرفته ترین کشورهای صنعتی با هزینه زندگی معقول قرار داده است. از نظر اقتصادی به طور کلی اتریش در بین تمامی کشورهای جهان دارای رتبه چهاردهم می باشد.
به طور کلی میتوان گفت که هزینه های یک دانشجو در اتریش بین 800 تا 1000 یورو است که بیشتر به این موضوع بستگی دارد که شخص در خوابگاه زندگی می کند یا در آپارتمان شخصی ، مسلماً اگر شخص آپارتمان شخصی اجاره نماید هزینه در حدود 1000 یورو می شود.
مهاجرت کاری به اتریش
کشور اتریش یکی از کشور های حوزه اتحادیه اروپا پیمان شینگن است. اتحادیه اروپا شامل ۲۸کشور اروپایی که شرایط اقتصادی آن ها از یکدیگر تبعیت می کنند، می باشد. اقتصاد اروپا از زمان تشکیل اتحادیه اروپا به صورت یکپارچه در آمده است و حتی قوانین کار در کشور های این اتحادیه تقریباً مشابه است. این کشور ها، همچنین در اعطای اجازه اقامت دادن و تابعیت هم به صورت مشابه در اکثر اوقات عمل می کنند.
زبان رسمی اتریش آلمانی است. ۹۸٪ مردم این کشور به این زبان صحبت میکنند. در کنار آلمانی اقلیتی به زبانهای کروات، اسلوونیای و مجارستانی صحبت میکنند. کشور اتریش با مساحت ۸۳/۸۵۵ کیلومتر مربع از ۹ ایالت تشکیل یافته است.
اخذ ویزای کار و حق کار در کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا کار دشواری است.
معمولا افراد تمایل دارند در کنار تحصیل اجازه کار در آن کشور را داشته باشند اما همان طور که می دانید بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند به جای اینکه از طریق تحصیل وارد کشور اتریش شوند، مستقیم بتوانند ویزای کار خود را اخذ نمایند و از این طریق سریع تر به در آمدزایی برسند، در این حالت باید با شرایط خاصی ویزای کاری را اخذ کرد.
همانطور که می دانید بسیاری از افراد به دنبال این موضوع هستند که کارشان معتبر و به صورت قانونی پیگیری شود.
افرادی که در رشته های مهندسی و خصوصا رشته هایی نظیر الکترونیک، الکتروتکنیک، مکانیک، برق، مکاترونیک، نرم افزار، آی تی و ... به ترتیب اولویت گرفتن ویزای کار در کشور اتریش را دارا هستند از شانس بیشتری برخوردار هستند.
بسیاری از اشخاص قصد دارند تا در اتریش کار کرده تا بتوانند اقامت این کشور را کسب نمایند، لیکن باید مد نظر داشته باشیدکه شرایط اقدام برای اخذ ویزای کار را دارید یا خیر؟
ویزای کار درکشور اتریش به چند روش امکان پذیر است یکی از طرق اخذ ویزای کار بدین گونه است که فرد در کشور اتریش یک دعوت نامه کاری از یک فرد دارای شرایط که دارای شرکت معتبر در اتریش می باشد اخذ نماید که فرد نیز باید شرایط لازم را دارا باشد. البته یک موضوع بسیار مهمی در این قسمت وجود دارد که انجام این کار آسان نیست.
یکی دیگر از شرایط مورد نیاز پذیرفته شدن برای ویزای کار بدین صورت است که در آگهی پذیرفته شوید که طی مراحلی که نخست ۳ ماه در داخل کشور بعد از آن ۳ ماه در اتحادیه اروپا آگهی شود چنانچه فرد مد نظر یافت نشود از ایران یا کشور های دیگر نیرو را اخذ می نمایند، هنگامی که فرد در این آگهی پذیرش شد می تواند برای اخذ ویزا اقدام نماید. یافتن کار فرما در اروپا شرایط به خصوصی دارد که در ادامه مطالب به طور مفصل بررسی خواهیم کرد و کارفرما بعد از آگهی شغل خود باید برای استخدام فرد خواستار، حقوقی را در نظر بگیرد که تمامی هزینه های فرد و خانواده آن را در برداشته باشد. این حقوق بایستی بعد ازکسر هزینه مالیات محاسبه شود که آیا برای مخارج شخص مهاجرت کننده کافی می باشد یا خیر ؟
طی کردن این مسیر و گذراندن این زمان کار آسانی نیست. همان طور که می دانید این شغلی که باید به شما پیشنهاد شود و شما آن شغل را بپذیرید باید بین چندین کشور آگهی شود و در صورتی که کسی در آن کشور ها و با آن شرایط نبود به شما اجازه داده می شود که آن شغل را اخذ کنید.
بنابراین اخذ ویزای کار در کشور اتریش فرآیندی حقوقی است که باید مراحل قانونی و حقوقی آن طی شود .در اصطلاح فرد کارفرما در کشور اتریش باید بتواند اسپانسر (sponsor ) شود. به طور کلی اقدام برای ویزای کار بدون داشتن اسپانسر امری دشوار است.
چنانچه شما بخواهید از این طریق اقدام کنید کل پروسه اخذ ویزای کار در کشور اتریش بین ۲ تا ۹ ماه زمان می برد که فرد متقاضی می تواند بعد از چند سال ( معمولا ۲ تا ۵ سال ) تقاضای اقامت دائم نماید و با قوانین کنونی این امر به راحتی مقدور می باشد.
یکی از طرق دیگر برای اخذ ویزای کار، اخذ ویزا از طریق مهارت یا تخصص می باشد که در برخی از کشور ها مانند استرالیا، کانادا و دانمارک امکان پذیر می باشد.
یکی از طرقی که وجود دارد که ما بتوانیم در کشور اتریش کار فرما را پیدا کرده و به صورت قانونی بتوانیم در آن کشور مشغول به کار شویم این است که به عنوان دانشجو وارد کشور اتریش شویم و چون در زمان تحصیل اجازه کار نیمه وقت داریم می توانیم به محض این که شغلی آگهی شد آن را درخواست کنیم یا صبر کنیم که وقتی درسمان تمام شد از کارفرما در کشور اتریش درخواست کار کنیم، این راه از نمونه راه های بسیار خوب می باشد چون پس از ورود به کشور شخص به عنوان دانشجو وارد کشور شده است و فرصت دارد تا کار مدنظر خود را بیابد و آن را تا بعد از اتمام تحصیلات خود ادامه دهد تا زمانی که بتواند از طریق این شغل اقامت کاری اخذ نموده و بعد از پرداخت مالیات به مدت ۳ تا ۴ سال برای اخذ اقامت دائم اقدام نماید .
نسبت کثیری از کسانی که قصد مهاجرت به اروپا را دارند امیدوارند که بتوانند از طریق اخذ ویزای کار در یکی از کشورهای این قاره مهاجرت کنند و بدون محدودیت اقدام به جست و جو و پذیرش کار نمایند . اما نکته اینجاست که عملا به دلیل وجود قوانین سختگیرانه ای که در این زمینه در کل اتحادیه اروپا وجود دارد اخذ این نوع از ویزا با مسیر پر پیچ و خم و سختی روبه روست .
کشور اتریش در سطح جهاني نيز با كمترين ميزان بيكاري جايگاه خاصي براي خود كسب نموده است. با وجود نرخ پایین بیکاری به میزان 4.3% کشور اتریش به منبع عظیمی از نیروهای متخصص دسترسی دارد.
تمامی مهندسان در رشته های مختلف، کارشناسان علوم رایانه و انفورماتیک و مهندسی معماری ازجمله مشاغل خاص و مورد نیاز در کشور اتریش هستند.
در این پروسه در ابتدا باید برای ویزای شخص اقدام کرد زمانی که ویزای متقاضی صادر شد شخص 6 ماه فرصت دارد تا جهت پیدا کردن کار مربوطه اقدام نماید در صورتی که کار مورد نظر را پیدا کرد ویزای کار را اخذ نموده و از این طریق میتواند اقامتش را نیز اخذ کند.
البته بدیهی است افرادی که مشغول به تحصیل در اروپا می باشند و یا مدارک تحصیلی خود را از اروپا اخذ کرده باشند، شانس بیشتری در خصوص پیدا کردن شغل و اخذ اقامت کاری در اتریش خواهند داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای اتریش با ما تماس بگیرید. 80 10 85 88 - 021