• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

افت عجیب و از بین برنده محصولات کشاورزی

jujushow

Registered User
لایک‌ها
1,108
سلام دوستان . این گیاهی که عکسش رو پیوست کردم هر وقت کنار محصولاتی مثل گوجه و خیار رشد کنه محصولات رو از ریشه میسوزونه . اصطلاحا شنیدم بهش میگند گل ، ساقه های زرد رنگ و گلهای بنفش داره . شنیدم که یک نوع قارچه و سمی براش نیست . ایا این افت رو میشناسید ؟ میشه از بین بردش ؟

1(807).jpg

1(806).jpg

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134
فکر کنم خودشه اینجور که پیداست کنترلش سخته ولی مطلب زیاده
مثل این

Silverleaf nightshade - Weed of National Significance | NSW Department of Primary Industries

و این
http://www.eppo.int/QUARANTINE/plants/Solanum_elaegnifolium/Solanum_elaeagnifolium_DS.pdf

اینو سرچ کن ببین راهی براش پیدا میکنی فکر نمیکنم با این همه پیشرفت بشر نتونه یه علفو از بین ببره

solanum elaeagnifolium control

Last edited:

mohamadreza-23

Registered User
لایک‌ها
411
بنظر میاد گل شیپوری باشه!!! بعید میدونم همچین گلی باعث خشک شدن صیفی جات بشه! علت دیگه ای باید باشه. اگه ناراحتتون میکنه وجین کنید یا بعد از برداشت محصول علفکش استفاده کنید. علف کشی که محدودیت کشت نداشته باشه. مثل پاراکوآت که به هر سطح سبزی بخوره نابودش میکنه و براش فرقی نداره.
علف کش مخصوص صیفی جات هم هست اسمشو اگه خواستی میپرسم برات. ولی اگه سطح زیر کشت پایینه صرفه اقتصادی نداره.
ازین بابت پست دادم که بنده تو کارگزاری سموم کشاورزی مشغولم

jujushow

Registered User
لایک‌ها
1,108

فکر کنم خودشه اینجور که پیداست کنترلش سخته ولی مطلب زیاده
مثل این

Silverleaf nightshade - Weed of National Significance | NSW Department of Primary Industries

و این
http://www.eppo.int/QUARANTINE/plants/Solanum_elaegnifolium/Solanum_elaeagnifolium_DS.pdf

اینو سرچ کن ببین راهی براش پیدا میکنی فکر نمیکنم با این همه پیشرفت بشر نتونه یه علفو از بین ببره

solanum elaeagnifolium control

ممنون سعادت جان . هیچ کدام از این گیاهها نبود

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134

jujushow

Registered User
لایک‌ها
1,108
مطمئنی ؟ خیلی شبیه عکسه البته شکلای مختلفی دان علف هرز گوجه است

باز یه نگاه بنداز
https://www.google.com/search?q=Sol...08,d.d2k&fp=a5a58958e5a185bb&biw=1366&bih=667

چقدر کشاورزی سخته مثلا همینو نوشته تا 10 سال خاک آلوده است :wacko:

اسم علمیشو بپرس سرچ کن

اره دادا مطمئنم . افتادی تو زحمتا ...
اینی که میگم میوه ای نداره . فقط یه گیاهه که ممکنه از یه سوارخ یهو 10-15 از اینا بزنه بیرون و بزرگ بشه . نه اینکه بگم ماده ه خاصی داره که گیاه رو بسوزونه ولی شاید با گرفتن رطوبت خاک باعث خشکی گیاه بشه شایدم عامل دیگه ای باشه . منتها دقیقا کنار گیاه میزنه بالا و اونقدر زیاده که معمولا با دست کندن اثری نداره .

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134
نه بابا خواهش میکنم

این هم ببین
anagalis arvensi,anagalis foemina آناغالیس،دلپسند - من یک جوانه ام
برگ عبائی Aspidistra elatior - بررسی مراحل فنولوژی علف هرز تاتوره Datura stramonium

ولی فکر نکنم اینا هم باشن
دیگه چیزی شبیه عکسات پیدا نکردم

اینجا هم لیست علف های هرز گوجه فرنگی رو زده ببین شاید تو اینا بود هر کدوم عکسشو زده

http://www.ipm.ucdavis.edu/PMG/r783700999.html

amycus carrow

Registered User
لایک‌ها
7,568
با سلام

فکر می کنم این نوعی گل جالیز احتمالا ارغوانی باشه.

این یک نوع گیاه عالی گلدار انگل هست.در واقع یک گیاه تمام انگل که مواد مورد نیاز برای زندگی رو از ریشه گیاه میزبان می گیره.وقتی این گل ها رو می بینید در سطح خاک،یعنی گیاه خسارت خودش رو زده و کار از کار گذشته.

برای کنترل اگر امکانش وجود داره بهتره تناوب زراعی رو در دستور قرار بدین.گیاهانی مثل ذرت،سورگوم و...

راه مناسب دیگه استفاده از گیاهان تله ای trap crops هست.گونه هایی از خردل وحشی برای این کار استفاده می شن.به این ترتیب که مواد مترشحه از ریشه اونها بذر گل جالیز رو وادار به جوانه زنی می کنه.اما از اونجایی که این گیاه(خردل) میزبان این گیاه نیست.گیاه به محض جوانه زنی با تنش تغذیه ای رو برو می شه و خیلی سریع از بین می ره.

مبارزه بیولوژیک هم توسط قارچ ها و نوعی مگس به نام : Phytomyza orobanchia از خانواده ی Agromyzidae در صورت اقتصادی بودن و دسترسی به اونها انجام می شه.

راهکار های شیمیایی برای کنترل خیلی توصیه نمی شن.چون گیاه همبسگی شدیدی با گیاه میزبان یا همون محصول شما داره و استفاده از سموم ممکنه خسارت رو بیشتر کنه.هزینه های شما رو هم بالا می بره.همین راهکار های ساده و بیولوژیک رو دنبال بفرمایید مشکلتون حل می شه.البته زمان می بره... .

jujushow

Registered User
لایک‌ها
1,108
با سلام

فکر می کنم این نوعی گل جالیز احتمالا ارغوانی باشه.

این یک نوع گیاه عالی گلدار انگل هست.در واقع یک گیاه تمام انگل که مواد مورد نیاز برای زندگی رو از ریشه گیاه میزبان می گیره.وقتی این گل ها رو می بینید در سطح خاک،یعنی گیاه خسارت خودش رو زده و کار از کار گذشته.

برای کنترل اگر امکانش وجود داره بهتره تناوب زراعی رو در دستور قرار بدین.گیاهانی مثل ذرت،سورگوم و...

راه مناسب دیگه استفاده از گیاهان تله ای trap crops هست.گونه هایی از خردل وحشی برای این کار استفاده می شن.به این ترتیب که مواد مترشحه از ریشه اونها بذر گل جالیز رو وادار به جوانه زنی می کنه.اما از اونجایی که این گیاه(خردل) میزبان این گیاه نیست.گیاه به محض جوانه زنی با تنش تغذیه ای رو برو می شه و خیلی سریع از بین می ره.

مبارزه بیولوژیک هم توسط قارچ ها و نوعی مگس به نام : Phytomyza orobanchia از خانواده ی Agromyzidae در صورت اقتصادی بودن و دسترسی به اونها انجام می شه.

راهکار های شیمیایی برای کنترل خیلی توصیه نمی شن.چون گیاه همبسگی شدیدی با گیاه میزبان یا همون محصول شما داره و استفاده از سموم ممکنه خسارت رو بیشتر کنه.هزینه های شما رو هم بالا می بره.همین راهکار های ساده و بیولوژیک رو دنبال بفرمایید مشکلتون حل می شه.البته زمان می بره... .

خیلی خیلی ممنون ، لذت بردم از اطلاعات دقیقتون ، حق با شماست . مشخصاتش دقیقا میخونه . این جمله ای که بولد کردم هم دقیقا بهم گفتند .

amycus carrow

Registered User
لایک‌ها
7,568
خیلی خیلی ممنون ، لذت بردم از اطلاعات دقیقتون ، حق با شماست . مشخصاتش دقیقا میخونه . این جمله ای که بولد کردم هم دقیقا بهم گفتند .

خواهش می کنم دوست من.خیلی لطف دارین.
33.gif

بله.خیلی سمج هم هست.

امیدوارم مشکلتون هر چه زود تر حل بشه.

بالا