aslanzahra
کاربر تازه وارد
- نوشتهها
- 17
- لایکها
- 3
monitoring
مانیتورینگ در لغت به معنای نظارت و پایش میباشد، در سیستمهایی گه عملکرد صحیح و پایداری آنها اهمیت دارد، از سیستمهای مانیتورینگ استفاده میشود، بعنوان مثال از مصادیق مانیتورینگ میشود به صفحه ی کیلومتر خودرو اشاره کرد که میتوان از طریق علائم بصری به عملکرد صحیح خودرو و همچنین از محل مشکلات بوجود آمده اطلاع پیدا کرد.عمل مانیتورینگ در شبکه یا (Network Monitoring) به پایش المانها (جزء ها) ی شبکه گفته میشود که این جزء یا المانها میتوانند موارد:
- سرورها
- سوئیچ ها و روترها
- لینکها
- رایانه ها
- فایروال ها
- محتوای جاری در شبکه
- تجهیزات اتاق سرور (سنسورها و عملگرها)
- حجم جریان ها ( در پایش های کلان )
- مسیر جریان ها (در پایش های کلان )
- تفکیک جریان ها ( در پایش های کلان )
- پایش از طریق نسخه ای از نرم افزار مانیتورینگ که بر روی اجزای شبکه نصب میشود
- پایش از طریق خروجیهایی که یک جز بر روی شبکه جاری میکند و یا تاثیری که بر روی جریان شبکه دارد(منظور از جریان شبکه پکتها و فریم های اطلاعاتی است که در شبکه جریان دارند).
- تعریف کردن یک سری از عمل ها بعنوان امتحان، که به صورت ادواری، سیستم مانیتورینگ از یک جزء شبکه انجام آن عمل را میخواهد تا حضور و عملکرد صحیح آنرا تایید کند.
در بحث مانیتورینگ موارد زیر قابل دسترس هستند
- پایش عملکرد سیستم عاملهای موجود در شبکه
- پایش عملکرد سخت افزارهای موجود در شبکه (یافتن سخت افزار معیوب قبل از توقف عملکرد آن )
- تعریف آستانه ی عمل (Trigger) بر اساس موارد مختتلف ( بعنوان مثال تعریف میکنیم که اگر شخصی ایمیلی حاوی فایل های آفیس ارسال کرد، سشن آن کاربر بسته شود و به مدیر شبکه اطلاع داده شود)
- پایش عملکرد سرویس ها
- پایش عملکرد سرویس دهنده ها
- پایش رفتار کاربران
- نظارت بر محتوای بسته ها و ایمیل ها
- بدست آوردن نقاط بحرانی مصرف (منابع-پهنای باند)
- بدست آوردن نقاط بحرانی در پایداری سیستم
- اعلام خروجی توسط سیستم مانیتورینگ بر اساس پارامترهایی که مدیران شبکه تعیین میکنند.
در ادامه و برای آشنایی کامل با سرویس ها و دستگاه های مدرن که بنده با توجه با حوزه کاری و تجربه ام تستشون کردم معرفی میکنم.
مانند زیرو کلاینت تین کلاینت و در کل مجازی سازی سیستم ها که امروزه گریزی از آن نیست و تنها راه مناسب برای پیشرفت و صرفه اقتصادی مجموعه است.
البته من مقالاتی هم در مورد کارکرد و صرفه این دستگاه ها در همین فروم در ادامه خواهم نوشت اما برای آشنایی بیشتر با این دستگاه ها و این زمینه کافیست چند تا از مقالات این سایت که برای من واقعا مفید بود را مطالعه کنید.
تین کلاینت یا مینی کامپیوتر چیست