• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اپارات چطور حجم فیلمو کم می کنه

senatoor

Registered User
لایک‌ها
484
سلام دوستان کسی می دونه چطور اپارات حجم فیلم ها رو انلاین کم می کنه ؟
اسکریپتش هست ؟ حتی اگر پولیه لطفا بهم معرفی کنید

senatoor

Registered User
لایک‌ها
484
همچین کاری برای یک سایت معمولی به صرفس ؟ یعنی چه نوع سروری نیازه ؟ قصد دارم همچین کاری انجام بدم

aalireza439

کاربر فعال وب مسترها
کاربر فعال
لایک‌ها
7,670
وب سایت هایی مشابه آپارات برای تبدیل ویدیوها از نرم افزارهای سمت سرور استفاده میکنن ،‌ که محبوب ترین اش ffmpeg هست و برای کدک هم H.264 هست.
حالا اینکه حجم ویدیو رو چطور کم کنیم بستگی به خیلی چیزها داره.
حجم یک ویدیو به متغیرهای زیادی وابسطه هست ، تعداد پیکسل ها ( hd و sd ...) ، نرخ فریم ،‌عمق رنگ و حتی میزان حرکات توی یک ویدیو ،‌اما اگر بخواهم به طور کلی بگیم ،‌ ۳ معیار اصلی اینها هستن:

۱.اولیش تعداد پیکسل هست ، میتونه مقدار ‌SD باشه ۴۸۰×۷۲۰ که برابر ۳۴۵.۶۰۰ پیکسل به ازای هر فریم هست یا اگر full hd باشه به صورت ۱۰۸۰×۱۹۲۰ برابر ۲.۰۷۳.۶۰۰ پیکسل به ازای هر فریم هست
۲. دومیش مقدار طول فیلم هست ،‌این دیگه خودش واضح هست نیازی به توضیح نداره ،‌ هر چی طول فیلم بیشتر ،‌حجم هم بیشتر
۳. سومی هم تعداد فریم به ازای هر ثانیه هست ،‌ هر چی تعداد فریم بیشتر باشه حجم بیشتره ،‌ اغلب ویدیو ها با نرخ فریم ۳۰ ضیط میشن .

اینهایی که بالا گفتم معیار های اصلی تعیین کننده حجم یک ویدیو هست ، حالا شما اگر بخواهید حجم یک ویدیو رو کاهش بدید با دو تا چیز سر و کار دارید ، یکی کدک و یکی دیگه هم بیت ریت.
کدک میتونه هم نرم افزاری باش هم سخت افزاری و به طور کلی اون الگوریتمی هست که برای فشرده سازی تصاویر استفاده میشه.
بیت ریت رو بخواهیم خلاصه اش کنیم ، مربوط میشه به تعداد بیت به ازای هر پیکسل (bits per pixel)
برای محاسبه تعداد بیت به ازای هر پیکسل (bits per pixel) اول باید مقدار تعداد پیکسل به ازای هر ثانیه (pixels per second) رو حساب کنیم ،‌ فرمول اش : عرض x ارتفاع X فریم در ثانیه
بعد از اون مقدار pixels per second رو روی مقدار بیت ریت ویدیوی تون تقسیم کنید مقدار pixels per second رو به دست میارید.
Bits per pixel (bpp) = video bitrate / pixels per second
مقدار Bits per pixel اگر حدود 0.1 باشه یعنی اینکه شما کیفیت خیلی خوبی دارید ، اگر مقدار چیزی حدود 0.3 باشه ،‌کیفت پایین دارید.

این هم لیستی از بیت ریت به ازای رزولیشن متداول که توی وب استفاده میشه.
320p (mobile) 180 kbit/s
360p 300 kbit/s
480p 500 kbit/s
576p (PAL) 850 kbit/s
720p 1000 kbit/s

senatoor

Registered User
لایک‌ها
484
وب سایت هایی مشابه آپارات برای تبدیل ویدیوها از نرم افزارهای سمت سرور استفاده میکنن ،‌ که محبوب ترین اش ffmpeg هست و برای کدک هم H.264 هست.
حالا اینکه حجم ویدیو رو چطور کم کنیم بستگی به خیلی چیزها داره.
حجم یک ویدیو به متغیرهای زیادی وابسطه هست ، تعداد پیکسل ها ( hd و sd ...) ، نرخ فریم ،‌عمق رنگ و حتی میزان حرکات توی یک ویدیو ،‌اما اگر بخواهم به طور کلی بگیم ،‌ ۳ معیار اصلی اینها هستن:

۱.اولیش تعداد پیکسل هست ، میتونه مقدار ‌SD باشه ۴۸۰×۷۲۰ که برابر ۳۴۵.۶۰۰ پیکسل به ازای هر فریم هست یا اگر full hd باشه به صورت ۱۰۸۰×۱۹۲۰ برابر ۲.۰۷۳.۶۰۰ پیکسل به ازای هر فریم هست
۲. دومیش مقدار طول فیلم هست ،‌این دیگه خودش واضح هست نیازی به توضیح نداره ،‌ هر چی طول فیلم بیشتر ،‌حجم هم بیشتر
۳. سومی هم تعداد فریم به ازای هر ثانیه هست ،‌ هر چی تعداد فریم بیشتر باشه حجم بیشتره ،‌ اغلب ویدیو ها با نرخ فریم ۳۰ ضیط میشن .

اینهایی که بالا گفتم معیار های اصلی تعیین کننده حجم یک ویدیو هست ، حالا شما اگر بخواهید حجم یک ویدیو رو کاهش بدید با دو تا چیز سر و کار دارید ، یکی کدک و یکی دیگه هم بیت ریت.
کدک میتونه هم نرم افزاری باش هم سخت افزاری و به طور کلی اون الگوریتمی هست که برای فشرده سازی تصاویر استفاده میشه.
بیت ریت رو بخواهیم خلاصه اش کنیم ، مربوط میشه به تعداد بیت به ازای هر پیکسل (bits per pixel)
برای محاسبه تعداد بیت به ازای هر پیکسل (bits per pixel) اول باید مقدار تعداد پیکسل به ازای هر ثانیه (pixels per second) رو حساب کنیم ،‌ فرمول اش : عرض x ارتفاع X فریم در ثانیه
بعد از اون مقدار pixels per second رو روی مقدار بیت ریت ویدیوی تون تقسیم کنید مقدار pixels per second رو به دست میارید.
Bits per pixel (bpp) = video bitrate / pixels per second
مقدار Bits per pixel اگر حدود 0.1 باشه یعنی اینکه شما کیفیت خیلی خوبی دارید ، اگر مقدار چیزی حدود 0.3 باشه ،‌کیفت پایین دارید.

این هم لیستی از بیت ریت به ازای رزولیشن متداول که توی وب استفاده میشه.
320p (mobile) 180 kbit/s
360p 300 kbit/s
480p 500 kbit/s
576p (PAL) 850 kbit/s
720p 1000 kbit/s

با تشکر از توضیحات کامل و جامع شما از اونجایی که 3 دوره سایت فیلم داشتم با این مفاهیم اشنام فقط موندم برای انجام اینکار چه نوع سروری نیازه ایا فشار زیادی میاره ! من معمولا 100 تا 100 تا لینک اپلود می کنم و با توجه به اینکه تک تک اینها باید پردازش بشه چه نوع سروری نیازه

javadth

کاربر فعال پرشین تولز، همکار بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
15,991
با تشکر از توضیحات کامل و جامع شما از اونجایی که 3 دوره سایت فیلم داشتم با این مفاهیم اشنام فقط موندم برای انجام اینکار چه نوع سروری نیازه ایا فشار زیادی میاره ! من معمولا 100 تا 100 تا لینک اپلود می کنم و با توجه به اینکه تک تک اینها باید پردازش بشه چه نوع سروری نیازه
اسکریپت های مخصوص ایجاد سایت فیلم هستش که فکر کنم خودش بخش تبدیل فرمت هم داره توی سایت های codecanyon هم یه چیزایی بود

aalireza439

کاربر فعال وب مسترها
کاربر فعال
لایک‌ها
7,670
برای اینکار CPU از همه مهم تره ، بستگی به این داره که چه ویدیویی ها رو با چه کیفیت تبدیل میکنی و اینکه چقدر میخواهی کاربر رو معطل کنی. (منظورم اینکه نخواهید برای تبدیل ویدیو ها خیلی کاربرها رو معطل کنید.).

film-dl

Registered User
لایک‌ها
281
همچین کاری برای یک سایت معمولی به صرفس ؟ یعنی چه نوع سروری نیازه ؟ قصد دارم همچین کاری انجام بدم
خودم قبلا همچین کاری رو روی یک سرور EX 41 انجام دادم ولی جالب نبود و زیاد طول میکشید و سی پی یو جواب گو نبود البته بستگی به حجم ویدئو هم داره...
دستوراتی که برای سرور های اپارات ارسال میشه هنگام اپلود بودن کردن ویدئو بدون دستور کم حجم کردن اینه
ffmpeg -i "file.MKV.FLV.AVI.3GP" -bsf:a aac_adtstoasc -c copy "File.mp4"
و دستور فشرده سازی
ffmpeg -i "file.MKV.FLV.AVI.3GP" -bsf:a aac_adtstoasc -c copy -compressed_aac "File.mp4"
اصلا به صرفه نیست این کارو انجام بدید چون با این سرور های عادی نمیشه

shareads

Registered User
لایک‌ها
494
آقا فقط من موندم که سایتی مثل یوتیوب چطوری با این سرعت ویدیوها رو تبدیل می کنه. اونم با چند کیفیت متفاوت (حداقل 5 کیفیت و فرمت متفاوت)
شما هزارتا سرور هم داشته باشی و هر سرور برای تبدیل یک ویدیو استفاده بشه بازم بیشتر طول می کشه. مگر اینکه از پردازش ابری استفاده کنند یا تکنولوژی سرور کوانتومی داشته باشن.

کسی میدونه چطور با این سرعت تبدیل رو انجام میده؟
@alik
@aalireza439

aalireza439

کاربر فعال وب مسترها
کاربر فعال
لایک‌ها
7,670
آقا فقط من موندم که سایتی مثل یوتیوب چطوری با این سرعت ویدیوها رو تبدیل می کنه. اونم با چند کیفیت متفاوت (حداقل 5 کیفیت و فرمت متفاوت)
شما هزارتا سرور هم داشته باشی و هر سرور برای تبدیل یک ویدیو استفاده بشه بازم بیشتر طول می کشه. مگر اینکه از پردازش ابری استفاده کنند یا تکنولوژی سرور کوانتومی داشته باشن.

کسی میدونه چطور با این سرعت تبدیل رو انجام میده؟
@alik
@aalireza439
یوتیوب یک سیستم پردازش ویدیو داره به نام وایپر ،‌ که این قابلیت رو داره به طور همزمان مقدار قابل توجهی از ویدیوها رو پردازش کنه (برای درک قدرتش ،‌همین کافی است که بدونید که یوتیوب هر ویدیو رو توی حداقل ۳۰ ثانیه تیدیل میکنه !)
اطلاعات زیادی از این سیستم وایپر تو اینترنت نیست ،‌ اما حدس هایی که میشه زد اینکه ، یک شبکه ای از نود های پردازشی هست که توسط یک نرم افزار کنترل میشه ،‌ این هم باید توجه داشت که گوگل در زمینه ارائه سخت افزار هیچ محدودیتی نداره (این هم باید گفت فقط شرکت هایی مثل گوگل از عهده تامین هزینه های سایتی مثل یوتیوب بر میان )

پ.ن : توی هر دقیقه ۳۰۰ ساعت ویدئو توی یوتیوب آپلود میشه.

aytayweb

Registered User
لایک‌ها
1,296
خوب با این حساب اپارات چه سرورایی داره؟
کسی از سرورای اپارت مطلع هست؟

shareads

Registered User
لایک‌ها
494
@aalireza439 ممنون برای اطلاعات مفید.
میتونید منبعی برای وایپر معرفی کنید؟ در حد معرفی وایپر هم باشه کافیه.

Sorkhabi.NeT

Registered User
لایک‌ها
31
برای اینکار CPU از همه مهم تره ، بستگی به این داره که چه ویدیویی ها رو با چه کیفیت تبدیل میکنی و اینکه چقدر میخواهی کاربر رو معطل کنی. (منظورم اینکه نخواهید برای تبدیل ویدیو ها خیلی کاربرها رو معطل کنید.).

خودم قبلا همچین کاری رو روی یک سرور EX 41 انجام دادم ولی جالب نبود و زیاد طول میکشید و سی پی یو جواب گو نبود البته بستگی به حجم ویدئو هم داره...
دستوراتی که برای سرور های اپارات ارسال میشه هنگام اپلود بودن کردن ویدئو بدون دستور کم حجم کردن اینه
ffmpeg -i "file.MKV.FLV.AVI.3GP" -bsf:a aac_adtstoasc -c copy "File.mp4"
و دستور فشرده سازی
ffmpeg -i "file.MKV.FLV.AVI.3GP" -bsf:a aac_adtstoasc -c copy -compressed_aac "File.mp4"
اصلا به صرفه نیست این کارو انجام بدید چون با این سرور های عادی نمیشه

نیاز به کارت گرافیک مناسب هست که اکثر سرور ها ندارد
با نصب کارت گرافیک خوب مسئله سرعت کاملا حل میشه ;)

بالا