• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اگه كسي رياضي بلده كمك كنه

DOOSTeKHOOB

Registered User
لایک‌ها
6
استاد ما دو تا مساله رياضي طرح كرده كه اگه كسي بتونه حلش كنه دو نمره بهش ميده:happy:
ولي متاسفانه من رياضيم تعطيله:(
1-هم ارز بودن مجموعه ي اعداد گويا(قابل شمارش بودن آنها)
2-ثابت كنيد راديكال دو جزو مجموعه اعداد گويا نيست(اينو هيچكي نتونسته تو كلاس حل كنه):wacko:

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از doste_khob :
استاد ما دو تا مساله رياضي طرح كرده كه اگه كسي بتونه حلش كنه دو نمره بهش ميده:happy:
2-ثابت كنيد راديكال دو جزو مجموعه اعداد گويا نيست(اينو هيچكي نتونسته تو كلاس حل كنه):wacko:

دوست خوبم ، در مورد سوال 2 یه راهنمایی کوچیک میکنم ، سعی کن خودت به کمک بقیه دوستانت روی آن کار کنی.
جواب این سوال بسیار ساده است و از طریق برهان خلف حل میشود ، یعنی از اینجا شروع کن که فرض میکنیم رادیکال دو ، جزو مجموعه اعداد گویا باشد ( فرض خلف ) ، در این صورت طبق تعریف مجموعه اعداد گویا باید . . .

بقیه اش رو دیگه بر عهده خودت . اگه نتونستی جوابو برات مینویسم.

موفق باشی دوست عزیز

plusdeck

Registered User
لایک‌ها
11
به نقل از doste_khob :
سوال يك نامفهومه!
مجموعه Q قابل شمارشه! يعني عناصرش؟

سوال يك هم كه با استفاده از برهان خلف بسادگي قابل حله:happy:

NetworkMan

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از doste_khob :

با سلام
دوست عزيز من نميدونم اين دو مساله را در چه درسي به شما داده اند ولي هر دوي اينها جزو مسائل آناليز رياضي هستند و آناليز رياضي واقعا بحث زيبايي در رياضيات است كه البته مسائل بغرنجي هم در آن قابل طرحه كه برخيش واقعا به صورت تك ضرب و بدون دانستن قضاياي پيش نيازش و يا مباحث نزديك به آن و يا مسائل مشابه قابل حل نيستند و يا حداقلش خيلي دور از ذهن خواهند بود . من آدرس حل اين دو مساله را به شما ميدهم ولي براي اينكه صرفا رونويسي نشده باشه و هدف استادتون كه همانا يادگيري شما بوده برآورده بشه توصيه ميكنم قضايا و مباحث مرتبط با اين دو مساله را در همين كتابي كه آدرس مي دهم مطالعه بفرمائيد .
جواب هر دو مساله در اين كتاب هست : "آناليز رياضي" نوشته: تام.م آپوستل ترجمه: علي اكبر عالم زاده چاپ دانشگاه صنعتي شريف

مساله 1 : بخش 15.2 دسته هاي شمارشپذير از مجموعه هاي شمارشپذير - مثال 1

مساله 2 : بخش 9.1 عددهاي گنگ - قضيه 10.1

شاد و پيروز باشيد

DOOSTeKHOOB

Registered User
لایک‌ها
6
خيلي ممنون از توجه دوستان از حسن توجه شما ممنون ببينيد من كه گفتم از رياضي چيز بارم نيست.رشته ي ما هم حسابداريه در نتيجه از رياضي فقط دو عمل جمع و تفريق و بلد باشيم كافيه:happy:ولي خوب اگه كسي مسائلها را به صورت حل شده ميگذاشت خيلي حال ميداد:D اگه هم نشدسعي ميكنم بگردم منبعهاي و كه گفته بودين پيدا كنم.:blush:

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از doste_khob :
خيلي ممنون از توجه دوستان از حسن توجه شما ممنون ببينيد من كه گفتم از رياضي چيز بارم نيست.رشته ي ما هم حسابداريه در نتيجه از رياضي فقط دو عمل جمع و تفريق و بلد باشيم كافيه:happy:ولي خوب اگه كسي مسائلها را به صورت حل شده ميگذاشت خيلي حال ميداد:D اگه هم نشدسعي ميكنم بگردم منبعهاي و كه گفته بودين پيدا كنم.:blush:

تا کی وقت داری که اونارو تحویل استادتون بدی؟

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
به نقل از doste_khob :
به چند دلیل پاسخ را به طور صریح میگم:
1- من کلا از آدمهایی که از اینترنت برای حل مشکلاتشون استفاده میکنند خوشم میاد.
2-استادتون کنف بشه
3-1 نمره مفت بگیری(با شماره 1 فرق داره)
4- با اینکه خیلی ساده است و دلم می خواست خودت حل می کردی ولی خب چه میشه کرد حوصله اش را نداری.
5- شخصیه نمی تونم بگم
حالا راه حل:
فرض میکنیم رادیکال 2 (SQRT(2)) گویا است پس:
sq2=a/b ----> 2=a^2/b^2----->a^2=2*b^2----->a^2 is even---->a is even=2*c
حالا تا زیاد نشده، توضیح: فرض کردم رادیکال 2 گویاست. پس مساوی یک کسر است. اعداد صورت و مخرج این کسر نسبت به هم اول هستند. چون اگر عامل مشترکی داشته باشند به هم ساده شده و دیگر عامل مشترکی ندارند. 2 طرف را به توان 2 می رسانیم. نتیجه می گیریم که a به توان 2، زوج شده است. پس خود a باید زوج باشد. یعنی همان a=2c حالا ادامه
a=2c---> 2*b^2=4*c^2---> b^2= 2*c^2---> b is even
توضیح: به جای a مقدار مساوی آن 2c را می گذاریم و با این جایگذاری نتیجه می شود که b نیز زوج است. پس با a یک عامل مشترک 2 دارد که با فرض مساله در تناقض است. پس از طریق برهان خلف ثابت شد

DOOSTeKHOOB

Registered User
لایک‌ها
6
به نقل از dr-faust :
به چند دلیل پاسخ را به طور صریح میگم:
1- من کلا از آدمهایی که از اینترنت برای حل مشکلاتشون استفاده میکنند خوشم میاد.
2-استادتون کنف بشه
3-1 نمره مفت بگیری(با شماره 1 فرق داره)
4- با اینکه خیلی ساده است و دلم می خواست خودت حل می کردی ولی خب چه میشه کرد حوصله اش را نداری.
5- شخصیه نمی تونم بگم
حالا راه حل:
فرض میکنیم رادیکال 2 (SQRT(2)) گویا است پس:
sq2=a/b ----> 2=a^2/b^2----->a^2=2*b^2----->a^2 is even---->a is even=2*c
حالا تا زیاد نشده، توضیح: فرض کردم رادیکال 2 گویاست. پس مساوی یک کسر است. اعداد صورت و مخرج این کسر نسبت به هم اول هستند. چون اگر عامل مشترکی داشته باشند به هم ساده شده و دیگر عامل مشترکی ندارند. 2 طرف را به توان 2 می رسانیم. نتیجه می گیریم که a به توان 2، زوج شده است. پس خود a باید زوج باشد. یعنی همان a=2c حالا ادامه
a=2c---> 2*b^2=4*c^2---> b^2= 2*c^2---> b is even
توضیح: به جای a مقدار مساوی آن 2c را می گذاریم و با این جایگذاری نتیجه می شود که b نیز زوج است. پس با a یک عامل مشترک 2 دارد که با فرض مساله در تناقض است. پس از طریق برهان خلف ثابت شد
خيلي كارت درسته:thumbsup: :specool:

بالا