• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

باتری لپ تاپم منفجر شد!

atsign.system

Registered User
لایک‌ها
25
باتری لپ تاپم یهو منفجر شد!

این اولین جملهء دوستم بود وقتی دیشب بهم زنگ زد.

خیلی نگران و پریشان بود:

« باتری لپ تاپم یهو منفجر شد. نمیدونی چه صدایی داد! دود همه اتاق رو برداشت. الانم دیگه روشن نمیشه، حتی با کابل... چندتا از پروژه هام توش بود. عکسا و فیلمایی که هیچ جای دیگه ندارمشون...کاش به حرفات گوش کرده بودم...»

اونقدر ناراحت بود که منم دیگه حرفایی که قبلآ بهش گفته بودم رو یادآوری نکردم. بهش گفتم که نگران نباشه و فردا لپ تاپش رو بیاره تا بدم به بخش فنی مون تا ببینن چشه و چیکارش میشه کرد.

بعد ازین که قطع کردم، چندتا اس ام اس دیگه با این مضمون داد: « یعنی درست میشه؟» « نکنه درست نشه» « واااای اطلاعاتم...»

همچین مشکلاتی ممکنه برای هرکسی پیش بیاد که دلیل اصلیش، کم بودن اطلاعات شخص و همینطور توجه نکردن به حرف متخصص اینکاره. همین دوست عزیز من، چند وقت پیش باهام تماس گرفته بود و گفته بود که باتری نوت بوکش دیگه شارژ نیگر نمیداره و به قولی عمرش رو داده به شما. من هم قیمت باتری درجه یک مناسب لپ تاپش رو با 6 ماه گارانتی بهش گفتم. فرداش دوباره بهم زنگ زد و گفت یه باتری پیدا کرده که 10 تومن ارزونتره و اونو میخاد. من هم بهش گفتم که باتری های موجود در بازار درجه بندی دارن و من پیشنهاد نمیکنم که اون باتری ارزانتر رو بخره. ضمنآ قیمت اون باتری خیلی ارزونتر از این حرفاست و بهش گفتم که اگه اصرار داره، بره از فلان جا بخره که اقلآ به قیمت خریده باشه. ضمنآ گفتم که من اون باتری رو تآیید نمیکنم. یک روز بعدش بازهم زنگ زد و گفت که یه جا رو پیدا کرده که سلول های باتری رو عوض میکنن و هزینه ش خیلی پایین تر در میاد یا به قولی ریسل میکنن باتری رو. بهش گفتم که اصلآ همچین کاری رو نکنه، چون که کار غیر استاندارد و خیلی خطرناکیه... اما همونطور که متوجه شدید این دوست عزیز و مقتصد ما، رفت و باتریش رو ریسل کرد و باقی ماجرا رو هم که میدونید...باتریش ترکید و علاوه بر اون، پینهای شارژ دستگاه هم نابود شد و همینطور باعث سوختگی و صدمه قسمتی از مادربرد شد. البته خوشبختانه تونستیم اطلاعات هاردش رو حفظ کنیم.

همین ماجرا باعث شد که مطالبی رو راجع به باتری و شارژر براتون بنویسم. امیدوارم که به کارتون بیاد.

شارژ اولیهء کودک نورسیده!

پس از خرید لپ تاپ نو، یا باتری جدید برای لپ تاپ قدیمی تان، آنقدر از لپ تاپ تان استفاده کنید تا شارژ باتری تان خالی شود و دستگاه تان خاموش شود. سپس حداقل 8 و حداکثر 12 ساعت باتری را شارژ کنید. توجه کنید! این شارژ اولیه بسیار مهم است.

هارد نامرتب و باتری معیوب!

چیزی که اکثر کاربران نمی دانند ارتباط هارد و باتری است. هرچقدر هارد مرتب تری داشته باشید، انرژی کمتری از باتری طلب میکند. هرچند وقت یک بار هاردتان را دیفراگ کنید.

چراغانی نکنید!

سعی کنید هنگام استفاده، نور دیسپلی را کم کنید. البته تا حدی که آزاردهنده نباشد. درست است که باتری لپ تاپ تان مهم است، اما مسلمآ مهم تر از سلامت چشم هایتان نیست.

مراقب گرمازدگی باتری باشید!

از کول پد یا همان فن خنک کننده لپ تاپ استفاده کنید. مخصوصآ هنگامی که کار سنگین از لپ تاپ تان می کشید که دمای داخلی لپ تاپ و به دنبال آن دمای باتری را بالا می برد.

هفته ای یک بار!

اگر جزو افرادی هستید که باتری تان را از لپ تاپ جداکرده اید، حتمآ هفته ای یک بار آنرا تخلیه کنید و دوباره شارژ کنید، آنهم کمتر از 50 درصد.

باتری داخلی گلیمش را از آب بیرون میکشد!

اینقدر نگران باتری داخلی لپ تاپ تان نباشید. این نوع از باتری ها، تکنولوژی خاص خودشان را دارند که باعث طول عمرشان می شود، حتی بیشتر از باتری خارجی نازپروردهء دوستتان.

لپ تاپ تکانی کنید!

لپ تاپ و اتصالات آنرا تمیز نگه دارید. فکر کنید هرماه نوروز است، البته برای لپ تاپ تان.

و حالا مسائلی کمی فنی تر

این کارها را نکنید:

تعویض سلول های باتری، یا ریسل کردن

علاوه بر عبث بودن، کاری بسیار خطرناک است. مراقب باشید برای صرفه جویی در هزینه ها، خرج های گزافی متقبل نشوید.

خریدن باتری از منابع مشکوک

خریدن باتری بدون گارانتی معتبر

استفاده از شارژر با ولتاژ متفاوت و یا آمپر بسیار متفاوت

توجه کنید! ولتاژ شارژر باید دقیقآ همان باشد، اما اندکی اختلاف آمپر مشکلی بوجود نمی آورد.

ایجاد شوک الکتریکی در باتری

وصل کردن قطب مثبت و منفی باتری به یکدیگر

در یخچال قرار دادن باتری

امیدوارم کمکی هرچند کوچک به دوستان و همراهان اتساین شاپ کرده باشم.

شاد باشید!

Gesher

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
794
زمان تعویض سلول های باتری دو نکته رو باید در نظر گرفت
1. در بسیاری از لپتاپهای امروزی حافظه ی تراشه ی برد داخل باتری قابل ریست شدن نیست لذا محتمله که تعویض سلولها مطلقا هیچ تغییر مثبت یا منفی در عمر باتری ایجاد نکنه
2. سلولها بلحاظ مرغوبیت و قیمت در یک سطح نیستند
شخصا 12 سلول یکی از لپتاپهای شخصی (مدل سال 2005) رو تنها یکی دو سال بعد از خرید تعویض کردم که تا به امروز بی نقص داره کار میکنه
اما تعویض 8 سلول یک لپتاپ مدل 2009 نه تنها فایده نداشت بلکه یکماه بعد کلا باتری از کار افتاد
ضمنا بر اساس تجربه، خالی کردن کامل باتری لپتاپ ممکنه در برخی مدلها باعث افزایش ناگهانی فرسودگی باتری (Wear Level) بشه. این پارامتر رو توسط برنامه هایی مثل CPUID HW Monitor Pro میشه بر اساس درصد ملاحظه کرد ...

بالا