• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

با اصطلاح Cloud Computing بیشتر آشنا شویم

Iranacademy

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
16 مارس 2008
نوشته‌ها
40
لایک‌ها
0
محل سکونت
Esfahan
cloud computing که من آنرا به پردازش در ابر ترجمه می کنم اصطلاحی است که این روزها ممکن است بیش از پیش در بین خبرهای آی تی بخوانید. با گسترش روز افزون وسایل کامپیوتری و همچنین وابستگی بیشتر ما به دنیای دیجیتال، شرکتهای دنیا همواره به دنبال راهی برای سرعت بخشیدن و ارتقای خدمات خود به مشتری هستند. طبیعتا هر شرکتی که سریع تر عمل کند و خدمات بهتری را در اختیار کاربرانش قرار دهد برنده این میدان خواهد بود. در این میان پردازش در ابرها موضوعی است که توسط شرکتهای بزرگ و کوچک دنیا به شدت دنبال می شود و سرمایه گزاری عظیمی را روی آن آغاز کرده اند ما به راستی این اصطلاح چه معنایی دارد.

همه ما می دانیم که همواره جنگی بین سیستم های عامل در جریان بوده است. بنیانگذاران و مدیران اجرایی ماکروسافت همیشه به خود غره بوده اند که 90 درصد کامپیوترهای کاربران دنیا(چه تجاری و خانگی) دارای سیستم عامل ویندوز هستند و از سویی شرکت اپل با عقد قرارداد با شرکت اینتل و تولید لپتاپهای خود بر پایه پلتفرم سی پی یوهای اینتل، جنگ خود را با ماکروسافت آغاز کرد و نتیجه اش این شد که در آمریکا دانشجویان بیشتر از لپتاپهای مک استفاده می کنند تا لپتهایی که بر روی آنها ویندوز نصب است. از سویی لینوکس اوبونتو در همین مدت سعی داشته است که غول ترسناک لینوکس را برای کاربر معمولی خانگی به داستانها بفرستد و با کاربر پسند کردن محیط کاری لینوکس آن را از انحصار گیکها دربیاورد و به خانه ها بکشاند.

اما همگی این سیستم عاملها مشکلات و خصوصیات مشترکی دارند. چندبار شده است که سیستم عامل شما خراب شود و نیاز به نصب دوباره آن باشید و یا در همین گیر و دار اطلاعات شما از بین برود. بسیاری از کاربران هارد دیسکشان خراب می شود و میلیونها بایت اطلاعات آنها در یک چشم بهم زدن از بین می رود. از سویی شرکتها دارای فایلهایی هستند که کارکنان آنها نیاز به تعامل با یکدیگر برای پردازش این فایلها هستند. مثلا یک فایل متنی گزارشی رو در نظر بگیرید که قرار است توسط 5 نفر ویرایش شود. به اشتراک گذاری فایلها هم مساله ای است که این روزها بیش از پیش کاربران به آن نیازمند. همگی ما دوست داریم که عکسها و خاطرات و فیلمهای خانوادگی را با دوستان و افراد خانواده به اشتراک بگذاریم اما این کار چگونه ممکن است وقتی که همه این فایلها روی هارد دیسک شماست؟ در این میان ارتقا سیستم عامل به نسخه بالاتر را هم در نظر بگیرید.

حالا بیایید قضیه را از دیدگاه دیگری ببینیم. شما اگر بخواهید یک فایل را ویرایش کنید مثلا یک فایل تصویری و یا یک فایل متنی، حتما نیازمند یک نرم افزار هستند(فرض کنید برای عکس فتوشاپ)خب این نرم افزار را باید به مبلغی خریداری کنید و سپس بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. حال چه اتفاقی می افتد اگر شما بخواهید مسافرت بروید؟ طبیعتا نمی توانید کامپیوتر خانگی خود را روی دوشتان بیندازید و به مسافرت بروید در نتیجه شما هرگز از آن نرم افزار نصب شده نمی توانید در روی هیچ کامپیوتر دیگری استفاده کنید. خب اگر من بخواهم این کار را بکنم چه؟ پس باید بازهم پول بدهید تا لیسانس نصب مثلا بر روی 5 کامپیوتر را بخرید و سپس روی تک تک کامپیوترها نصب کنید. اولا این کار نیازمند پول بیشتراست و دوما شما می باست مرحله نصب نرم افزار را 5 بار انجام دهید و و سوما اگر هر کدام از کامپوترها خراب شوند شما می بایست وقت جداگانه بگذارید تا مشکل نرم افزاری آن را حل کنید. اینها همه به کنار باید مطمئن شوید که تمام کامپیوترهای شما قدرت سخت افزاری مورد نیاز برای نصب آن نرم افزار را دارند. مثلا اگر من یک کامپیوتر قدیمی داشته باشم بسیار عذاب آور خواهد بود که بخواهم یک نرم افزار قوی مانند فتوشاپ را بر روی آن نصب کنم.

همه موارد بالا که شامل هزینه زمانی و مالی و محدودیتهای کاربری باعث شده که شرکتهای بزرگ روی به ارائه خدمات روی ابر بدهند. در اینجا منظور از ابر همان "سرورهای مرکزی" هستند. بدین معنا که تصور کنید شرکت ادوبی صاحب نرم افزار فتوشاپ بیاید و بر روی سرورهای خود این نرم افزار را نصب نماید و سپس شما از طریق مرورگر اینترنتی خود مثل فایرفاکس بتوانید عکس خود را آپلود کنید و سپس در همان مرورگر ویرایش کنید. همان طور که می بینید دیگر نیازی نیست که من حتما سیستم عامل خاصی داشته باشم و یا نرم افزار را نصب کرده باشم و یا نگران آپدیتهای نرم افزار نصب شده باشم. همه این کارها توسط سرورهای ادوبی و متخصصان آنها انجام می شود و من کاربر دیگر فارغ از تمام مشکلات پشت پرده فقط به هدف خودم که ویرایش عکس هست فکر می کنم.

گوگل از مدتها پیش با ارائه خدمات google docs خود گام مهمی را در قرار دادن سرویس ها در ابر قرار داد. شما می توانید فایلهای متنی خود و یا اکسل را آپلود و یا حتی آنلاین ایجاد کنید و ویرایش کنید. می توانید دیگران را دعوت کنید تا این فایلها را ببینند و همزمان باهم ویرایش آن را انجام دهید. دیگر شما باکی ندارید که اگر کامپیوتر شما خراب شود چرا که مطمئن هستید فایلها بر روی سرورهای گوگل وجود دارند.

مانند هر پدیده دیگر قرار دادن فایلها و اطلاعات بر روی یک سرور مرکزی نیز با مشکلات و مخالفتهایی روبه رو بوده است. طبیعتا برای بعضی از خدمات سنگین مثلا ویرایش عکس نیازمند به اینترنت پرسرعت هستیم که همگان در دسترس ندارند.مرورگرها می بایست بهینه شوند و آمادگی بیشتری برای سهولت چنین خدماتی را داشته باشند. از سویی عده ای امنیت سرورها و متمرکز کردن کلیه اطلاعات بر روی یک سرور را خوشایند نمی دانند که از دیدگاه من هر سه این موارد قابل حل است و قبلا هم شرکتهای متعددی گام در حل این مسائل بر داشته اند و ما فقط در قفس زمان مانده ایم. آینده از آنِ مرورگرهاست و دیری نخواهد پایید که یک کاربراکثریت کارهای خود را از طریق مرورگر خود و با استفاده از سرویسهایی که روی سرورها ارائه می شوند انجام خواهد داد و بدرودی همیشگی خواهد گفت به نصب نرم افزارها و مشکلات آنها.

منابع :+ مدخل ویکی پدیا درباره پردازش روی ابر
+ سرویس آنلاین ویرایش عکس شرکت ادوبی
+ مستندات گوگل
 

davidmors

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
11 جولای 2004
نوشته‌ها
2,934
لایک‌ها
31
سن
39
محل سکونت
Tehran
این مطلبو پژمان تو آپدیت بلاگ نوشته !
کاش کمی به هم و حقوق نویسندگان احترام میذاشتیم !
واقعا که !!!!!!!!!!!
 

Iranacademy

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
16 مارس 2008
نوشته‌ها
40
لایک‌ها
0
محل سکونت
Esfahan
بالا