• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

با نژاد بلدرچین ژاپنی آشنا شوید

E.I.G

Registered User
تاریخ عضویت
7 دسامبر 2014
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
54
سن
32
محل سکونت
ارومیه - خیام
معرفی نژاد بلدرچین ژاپنی

در این مطلب از وبسایت فروشگاهی EIG-SHOP میخواهیم به یک نژاد محبوب در بین بلدرچین ها ، یعنی نژاد بلدرچین ژاپنی بپردازیم. اصولا بلدرچین ها از هر نژادی که باشند بسیار مشابه هم بوده و از خواص فیزیکی و رفتاری مشابهی برخوردار هستند. در مقالات قبلی به معرفی نژاد بلدرچین معمولی و نادرترین نژاد های بلدرچین ها پرداختیم. پیشنهاد میکنیم اگر علاقه مند به پرورش بلدرچین هستید این مطالب را از دست ندهید.

%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D9%86%DA%98%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D9%84%D8%AF%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86%DB%8C.jpg

بلدرچین ژاپنی چیست

در کل بلدرچین ها پرندگانی با خوی وحشی و بسیار ترسو هستند، و در صورت وجود هر گونه سر و صدا و یا احساس گرسنگی احساس ترس نموده و بسیار عصبی می شوند، بلدرچین ژاپنی نیز از این قضیه مستثنی نیست و ایجاد هر گونه سر و صدا باعث ایجاد اضطراب و استرس در او خواهد شد. جثه کوچکی به اندازه تقریبی ۲۳ سانتی متر دارند و در عرض ۵۰ روز بالغ شده و توانایی تولید مثل را خواهند داشت. عمر مفید آنها تا ۱۰ سال در بهترین وضعیت به طول می انجامد و پس از سن دو سالگی دیگر قادر به تخم گذاری نخواهند بود.
نام علمی بلدرچین ژاپنی Coturnix japonica است و شباهت بسیار زیادی به بلدرچین معمولی دارد. اکثر پرورش دهندگان این دو نژاد را با هم پرورش می دهند. به طور کلی به دلیل توانایی بالای بلدرچین ژاپنی در سازگاری با انواع محیط ها و قدرت بدنی بالا در مقابله با انواع بیماری ها بسیار بیشتر مورد توجه پرورش دهندگان بوده و به صورت همزمان هم می توان آنها را گوشتی نموده و هم از تخم آنها استفاده نمود. به دلیل نیاز کم بلدرچین ژاپنی به واکسن ها و آنتی بیوتیک ها، رشد این پرنده کاملا طبیعی صورت گرفته و در آخر می توان محصولی کاملا طبیعی و ارگانیک مصرف نمود.

تاریخچه پرورش بلدرچین ژاپنی

%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D8%A8%D9%84%D8%AF%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86%DB%8C.jpg

تفاوت بلدرچین ژاپنی نر با ماده

بلدرچین ژاپنی از لحاظ جنسیتی نیز بسیار به بلدرچین معمولی شباهت دارد، تفاوت جنس نر و ماده در پر های قسمت سینه آنها می باشد. بطوریکه می توان گفت که در جنس نر بلدرچین ژاپنی پر های قسمت سینه به صورت یکدست و قهوه ای روشن بوده ولی در جنس ماده پر های قسمت سینه به رنگ روشن با خال هایی به رنگ قهوه ای پر رنگ می باشد.

%D8%A8%D9%84%D8%AF%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86%DB%8C-%D9%86%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87.jpg

هشدار: بعضا بلدرچین های ژاپنی به رنگ سفید متمایل به خاکستری نیز وجود دارد که برخی افراد سودجو آنها را با نام بلدرچین باب وایت به قیمت بالایی می فروشند. لطفا به این مورد توجه کنید.

تغذیه بلدرچین ژاپنی
بلدرچین های ژاپنی درطبیعت از انواع حشرات، کرم ها، بذر گیاهان، دانه ها و میوه های وحشی تغذیه می کند. ولی در حالت پرورشی کلا پرندگان کم مصرفی هستند و از ابتدای تولد تا بلوغ کامل میزان جیره مصرفی آنها به یک کیلو هم نمی رسد. پرورش دهندگان با توجه به هدفی که از پرورش بلدرچین ها دارند مانند گوشتی کردن یا تخم برداری از انها، جیره های مختلفی را برای آنها تدوین می کنند. مثلا در مورد بلدچین های تخم گذار باید میزان پروتئین و کلسیم را در جیره غذایی آنها زیاد و میزان چربی آنها را کم کرد تا هم چاق نشوند و هم بهترین میزان تخم گذاری را داشته باشند، ولی اگر قصدشان گوشتی کردن بلدرچین ها باشد حداکثر میزان چربی را در وعده های غذایی آنها می گنجاند تا در زمانی کوتاه تر به وزنی بالاتر از حد ایده آل برسند.
در حالت کلی جیره غذایی بلدرچین ژاپنی باید انواع ویتامین ها و آمینو اسید ها و مواد و املاح معدنی را در خود جای دهد. تا هیچ گونه کمبود غذایی در بدن پرنده احساس نشود در این صورت مقاومت بدن پرنده در مقابل بیماری، گرما و سرما نیز افزایش می یابد.
بیماری های رایج بلدرچین ژاپنی
نه تنها بلدرچین ژاپنی بلکه هر جاندار زنده ای اگر در محیطی با شرایط دمایی غیر معمول و محیطی آلوده و کثیف قرار گیرد، احتمال بیماری آن بسیار بالا خواهد بود. جوجه بلدرچین ها به دلیل مقاومت بدنی پایینی که دارند تا یک هفته اول باید در دمای ۳۷ درجه قرار بگیرند و به تدریج دمای محیط آنها کاسته می شود. بلدرچین های ژاپنی بالغ نیز باید در دمایی بین ۲۰ الی ۲۴ درجه سانتی گراد زندگی کنند و از همه مهم تر محیط زندگی آنها باید تمیز و عاری از هر گونه موجودات موذی و حشرات آلوده کننده باشد و فضولات آنها روزانه باید رفته شود و آب و غذای آنها نیز حداقل روزانه دو بار باید تعویض شود.
رایج ترین بیماری هایی که بلدرچین ها و علی الخصوص بلدرچین های ژاپنی دچار می شوند عبارتند از: آنفولانزا، نیوکاسل، تاول کف پا، کوکسیدیوز، کوریزا، برونشیت، زخم معده و …
با رعایت بهداشت محیط و انجام اقدامات واکسیناسیون می توان تا ۹۹ درصد بیماری ها را مهار نمود.


دوره تخم گذاری بلدرچین های ژاپنی

بلدرچین ژاپنی همانند بلدرچین معمولی پس از رسیدن به سن ۴۵ روزگی شروع به تخم گذاری می کنند ولی تخم آنها در این زمان قابل بهره برداری و مصرف نیست، پس از ۵۰ روزه شدن بلدرچین ها دوره تخم گذاری اصلی آنها شروع شده و در این زمان می توان تخم ها آنها مصرف نمود. لطفا به این نکته دقت داشته باشید که اگر بلدرچین ها بدون جنس نر بارور شوند تخم آنها نطفه دار نخواهد بود و نمی توان از آن تخم ها جوجه کشی نمود.


منبع : نژاد بلدرچین ژاپنی
 
بالا