• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

با HTTPS و تاثیرات آن در سئو آشنا شوید

e.salehi

Registered User
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2015
نوشته‌ها
156
لایک‌ها
22
گوگل به به طور متناوب فاکتور های جدیدی را به عوامل رتبه بندی خود اضافه می‌کند. در این میان در چند سال اخیر استفاده از پروتکل امنیتی HTTPS همواره مورد بحث بوده است. اما چندی پیش کوگل رسما اعلام کرد که استفاده از این پروتکل باعث بهبود رتبه‌ی سایت در این موتور جستجوگر خواهد شد. در این ساعت از نت آوا می‌خواهم به تاثیر HTTPS برروی نتایج جست‌وجو و رتبه وب‌سایت شما بپردازم.


اول از هر چیز باید بدانید که HTTPS مانند سایر عوامل رتبه بندی که پیش از این گوگل از آنها استفاده می‌کرد نیست و استفاده از آن نیاز به تخصص، ریسک و البته هزینه دارد. البته این همه خطرپذیری و ریسک بی‌دستمزد هم نخواهد بود و علاوه بر افزایش امنیت، باعث ارجاع بهتر داده ها و همچنین بهبود رتبه‌ی شما در موتور های جستجو می‌شود.

به نظر می‌رسد تصمیم گوگل برای دخیل کردن این پروتکل در فاکتور های رتبه بندی با بازخورد مثبتی هم از طرف وب مستر ها مواجه شده و بر طبق نظرسنجی وبسایت معتبر سئو موز، ۲۴ درصد وبمسترها اعلام کردند که بزودی به این پروتکل کوچ خواهند کرد و ۱۷ درصد آنها نیز گفته‌اند که درحال استفاده از این پروتکل هستند.



مت کاتس، مدیر بخش اسپم گوگل هم در سال ۲۰۱۴ با انتشار توییتی، تاثیر HTTPS در سئو را تایید کرد.

مزیت های مهاجرت به HTTPS چیست؟
افزایش ارجاع داده ها، امنیت بیشتر و البته یکی از فاکتور های تاثیرگذار در رتبه بندی یک وبسایت از مهم‌ترین مزیت های این پروتکل به شمار می‌آیند که البته تا به امروز نقش امنیتی آن بیشتر از سایر موارد به چشم آمده است. بسیاری از افراد عقیده دارند که فقط وبسایت هایی که اطلاعات افراد را در خود دارند (مانند بانک ها، سرویس های خدماتی، سرویس های ایمیلی و…) باید از این پروتکل امن استفاده کنند. اما این حرف صحیح نیست و حتی وبسایت هایی که محتوای صرف هم ارائه می‌دهند می‌توانند و البته شاید بهتر باشد بگویم “باید” از این پروتکل استفاده کنند.

مهاجرت به HTTPS چه معایبی دارد؟
در بالا شما مزیت های مهاجرت به HTTPS را خواندید و شاید شدیدا مشتقاق شده‌اید که به این پروتکل کوچ کنید. اما کمی صبر کنید!! استفاده از این پروتکل چندان هم ساده نیست و شاید مشکلاتی را به همراه داشته باشد. از مهم‌ترین معایب استفاده از این پروتکل می‌توان موارد زیر را نام برد:


۱-دشواری‌های فنی برای انتقال و جابه‌جایی به این پروتکل

۲-کاهش سرعت بارگذاری (البته بیشتر به خاطر مشکلات و محدودیت‌های اینترنت ایران)

۳-گران بودن هزینه راه‌اندازی و خریداری Certificate

آیا استفاده از HTTPS باعث بهبود رتبه سایت می‌شود؟
پاسخ این سوال مثبت است. اما باید این را هم بدانید که تاثیر HTTPS در رتبه بندی چندان هم زیاد نیست و حتی شاید بهتر باشد از تاثیر آن چشم پوشی کنید. گوگل در این باره می‌گوید:

در حال حاضر تاثیر HTTPS کمتر از ۱ درصد است و از اهمیت کمتری نسبت به دیگر فاکتور های رتبه بندی مانند محتوای با کیفیت برخوردار است. با این حال ما به وبمسترها برای مهاجرت به این پروتکل فرصت می‌دهیم و ممکن است در آینده به منظور افزایش امنیت، تصمیم به تقویت تاثیرگذاری آن بگیریم.

خب حالا آیا باز هم می‌خواهید به HTTPS کوچ کنید یاخیر؟ پاسخ های خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

به غیر از HTTPS، گوگل از فاکتور های دیگری هم برای رتبه بندی وبسایت ها استفاده می‌کند که تاثیر آنها به مراتب از این پروتکل بیشتر است که از مهم‌ترین و تاثیر‌گذارترین آنها می‌توان به محتوای باکیفیت و لینک بیلدینگ صحیح اشاره کرد. اما همانطور که در نقل قول بالا هم گفتم گوگل وعده داده است که ممکن است در آینده به منظور افزایش امنیت، تاثیر این پروتکل امن را در الگوریتم های رتبه بندی اش را افزایش دهد.


منبع : تاثیر HTTPS بر سئو
 

e.salehi

Registered User
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2015
نوشته‌ها
156
لایک‌ها
22
سپاس از هر دو عزیز
 

seorooz

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 ژانویه 2014
نوشته‌ها
18
لایک‌ها
16
محل سکونت
seorooz
مزایای استفاده از https به صورت زیر است:

  • رتبه بندی بهتر در گوگل: گوگل به روشنی اعلام کرده است که استفاده از https در سایتها میتواند در بهبود سئوی سایت آنها تاثیر مثبتی بگذارد.
  • امنیت: این پروتکل باعث میشود که دامنه شما ایمن تر شود. شما هرگز علاقه ندارید که اطلاعات شخصیتان توسط هکرها و افراد مختلف به سرقت برود. با استفاده از این پروتکل ورود غیر مجاز به سایت شما تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد یافت.
  • رمز گذاری اطلاعات: استفاده از این پروتکل به شما اجازه میدهد که با اطمینان بیشتری اطلاعات حساس خود را انتقال دهید. گاهی اوقات نیاز است که اطلاعات ارزشمندی از مشتریان یا طرح های محرمانه تجارت خودتان را از طریق اینترنت انتقال دهید. https با رمزگذاری اطلاعات امکان هر گونه سرقت اطلاعاتی را هنگام تبادل اینگونه اطلاعات را به حداقل میرساند.
  • افزایش اعتماد بازدیدکنندگان: مطالعات نشان میدهد که ۷۷% از کاربران نگران این هستند که هنگام استفاده از اینترنت، اطلاعات شخصی آنها به سرقت برود. همچنین ۲۹% از کاربران قبل از هرگونه خرید آنلاین یا در اختیار گذاشتن اطلاعات، به دنبال آیکن قفل سبز رنگ کنار آدرس سایت هستند. این نشان میدهد که استفاده از https میتوانید باعث افزایش اعتماد مشتریان به سایت شده و میزان فروش شما را افزایش دهد.
استفاده از https معایب و مشکلاتی را نیز به همراه دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم.

ممکن است در هنگام مهاجرت از http به https اشتباهاتی رخ دهد.

میزان تبلیغات پیرامون افزایش رتبه سایت با استفاده از https و تاثیر آن بر سئو و بهینه سازی سایت، این باور را بوجود آورده است که با استفاده از این پروتکل یک جهش بزرگ در رتبه سایت در صفحات جستجو مشاهده خواهد شد. اما در حقیقت این اتفاق هرگز به وقوع نیفتاده است و اگر این چنین شده بود، مقالات بسیار زیادی پیرامون این تاثیر توسط متخصصان تراز اول حوزه سئو به رشته تحریر درمیآمد. زیرا همانطور که در این مقاله اشاره شد، نرخ استفاده از https توسط سایتها ناگهان افزایش یافته است و اگر تغییر محسوسی در رتبه بندیها مشاهده میشد باید سر و صدای زیادی در حوزه بازاریابی آنلاین به راه میافتاد.

بسیاری از شرکتهای بزرگ با بودجه های نامحدود و منابع عالی برای توسعه وب، هنوز از https استفاده نکرده اند. بنابر این بهتر است بررسی کنیم که چه معایبی در https باعث شده است که تمامی سایتها از ان استفاده نکنند:

√ ایجاد مشکلاتی برای سرعت بارگذاری سایت

اگر اندکی در زمینه سئو تخصص داشته باشید بخوبی میدانید که سرعت بارگذاری سایت یکی از فاکتورهای مهم سئو سایت به حساب میآید. اگر شما در پیاده سازی httpss دچار خطا شوید، به مشکلات بارگذاری سایت دچار خواهید شد. در مهاجرت به httpss نیاز است تا ارتباطات بینن سرورها چندین بار جابجا و قطع و وصل شود. بنابراین اگر در حال حاضر سایت شما اندکی کند بوده و بخوبی راه اندازی نشده است، میتوان گفت که سایت شما در مهاجرت به https مستعد کاهش سرعت بارگذاری است. بنابر این اگر مشکلات سرعت بارگذاری سایت شما قبل از مهاجرت بخوبی مرتفع نشود، ممکن است که پس از استفاده از پروتکل امنیتی https به اهداف سئو خود نرسید.

√ هزینه ها

هزینه یک فاکتور مهم برای تجارت های کوچک به شمار میآید. استفاده از پروتکلهای امنیتی، بسته به نوع پروتکل خریداری شده، میتواند سالانه صدها دلار برای یک سایت هزینه داشته باشد. البته بعضی از گواهینامه ها بصورت رایگان به سایتها ارائه میشوند اما مشکل بزرگ آنها این است که تاریخ انقضای این گواهینامه ها ۹۰ روزه است و هر ۹۰ روز یک ریسک بزرگ برای سایت اتفاق میافتد.

√ از دست دادن بخشی از مشتریان

از آنجا که مهاجرت به https یک پروسه زمانبر بوده و نیازمند برنامه دقیق و داشتن منابع مناسب است، اغلب دیده میشود که تجارتهای کوچک که از امکانات پشتیبانی و یک تیم سئوی خوب برخوردار نیستند، بدلیل عدم استفاده درست از تگ های کانونیکال و ریدایرکتهای زنجیره ای بخشی از مخاطبان خود را از دست داده و فروش آنها دچار افت میشود. توصیه میشود که سایت های بزرگ تمام سایت خود را به یکباره تغییر ندهند و بصورت بخش بخش از https استفاده کنند تا در صورت بروز مشکل بتوانند ان را راحتتر برطرف کنند.



مهاجرت از HTTP به HTTPS

اگر اکنون نگران نتیجه مهاجرت به https هستید در ادامه دستورالعملی به شما ارائه شده که به شما کمک میکند تا دید بازتری نسبت به این اقدام پیدا کنید.

  • گواهینامه SSL را خریداری کرده و IP اختصاصی را از شرکتی که دامنه را از او خریداری کرده اید، تهیه کنید.
  • گواهینامه SSL را نصب و پیکربندی (configure) کنید.
  • از سایتتان یک back-up تهیه کنید تا در صورت لزوم از آن استفاده کنید.
  • لینکهای داخلی سایت را از http به https تنظیم کنید.
  • تمامی کتابخانه های کد را به روز رسانی کنید. از جمله JavaScript، Ajax و …
  • تمامی لینک های خارجی تحت کنترل خود را به https ریدایرکت کنید.
  • برنامه های کاربردی htaccess را به روز رسانی کنید. از جمله Apache Web Server، LiteSpeed. همچنین برای ریدایرکت به https تابع مدیریت سرویس اینترنت خود(مانند Windows Web Server) را به روز کنید.
  • اگر از یک شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده میکنید، تنظیمات SSL آن را به روز رسانی کنید.
  • اجرای صحیح ریدایرکت ۳۰۱ تمامی صفحاتی که به https انتقال داده شده اند.
  • سایت تبدیل شده خود را در Google Search Console و Google Analytic وارد کنید.
  • تمامی ابزارهایی را که برای تجزیه و تحلیل سایت از آنها استفاده میکنید را برای صفحات جدید سایت به روز کنید.
انتخاب صحیح گواهینامه SSL – نکاتی برای استفاده از SSL

تایید اعتبار گواهینامه (Certificate Validation)

سه نوع تایید اعتبار برای گواهینامه های SSL وجود دارد. تایید اعتبار دامنه (Domain Validation)، تایید اعتبار سازمانی (Organizational Validation) و تایید اعتبار توسعه یافته (Extended Validation).

  • تایید اعتبار دامنه: در این نوع گواهینامه، شرکت صادر کننده گواهینامه SSL صرفا اعتبار دامنه شما را بررسی کرده و گواهینامه را برای شما صادر میکند. این نوع گواهینامه برای مهاجرت از http به https مناسب است.
  • تایید اعتبار سازمانی: برای صدور این نوع گواهینامه نیاز است تا هم اعتبار دامنه و هم اعتبار سازمان خریداری کننده مورد تایید قرار گیرد. معمولا این گواهینامه توسط سایت های تجاری به منظور جلب اعتماد مشتریان و معتبر نشان دلدن تجارتشان استفاده میشود. این گواهینامه توسط اشخاص حقوقی مورد استفاده قرار میگیرد.
  • تایید اعتبار توسعه یافته: اعتبارسنجی برای صدور این نوع گواهینامه شبیه به اعتبار سنجی برای صدور گواهینامه سازمانی است با این تفاوت که با خرید این نوع گواهینامه در نوار آدرس مرورگر علامت خرید این گواهینامه در دامنه شما برای کاربران به نمایش درمیآید. بوسیله این گواهینامه نام تجاری بصورت سبز رنگ درست قبل از نام دامنه در نوار آدرس ظاهر میشود. این گواهینامه معمولا توسط شرکتهای بسیار بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و به کاربران این موضوع را القا میکند که در این سایت امنیت بسیار بالا بوده و داده ها در سطح بالایی حفاظت میشوند.


  • انواع گواهینامه ها
بعد از اینکه به نتیجه رسیدید که کدام نوع از اتبار سنجی گواهینامه برای شما مناسب است، بسیار مهم است تا نیازهای وبسایت را برآورد کرده و یکی از سه نوع گواهینامه ای که در ادامه نام برده میشود را انتخاب کنید: گواهینامهSSL تک دامنه(Single domain)، گواهینامهی SSL وایدکارت (Wildcard) و گواهینامهSSL چند دامنه ای (Multi-Domain)

  • گواهینامهSSL تک دامنه: این نوع گواهینامه فقط برای صاحبان سایتی درنظر گرفته شده است که تنها دارای یک سایت هستند و سایت آنها زیردامنه ندارد
  • گواهینامه SSL وایدکارت: این نوع گواهینامه هم دامنه اصلی (sample.com) و هم تمامی زیردامنه های مرتبط (mail. sample.com, shop. sample.com, smtp. sample.com و …) را رمزگذاری میکند.
  • گواهینامهSSL چند دامنه ای: این نوع گواهینامه برای صاحبان سایتی طراحی شده است که هم زمان چند سایت زا تحت پوشش یک سازمان واحد مدیریت میکنند. برای این گونه سایتهای سازمانی، خرید این گواهینامه به مراتب آسانتر و مقرون به صرفه تر از خرید مجزای چند گواهینامه تک دامنه برای هر یک از سایتها خواهد بود.
√ نتیجه گیری

بسیاری از سایتها نیاز به امنیت بیشتر دارند. همچنین با پدیدار شدن امکانات دیگر مانند صفحات موبایلی پرشتاب (AMP) نیاز به استفاده از پروتکلهای امنیتی بیش از پیش احساس میشود. حقیقت این است که با پیشرفت فضای مجازی استفاده از https به یک نیاز حیاتی تبدیل خواهد شد، بنابراین وقت آن رسیده که برای مهاجرت به https برنامه ریزی کنید و آن را به نحوی در استراتژی بازاریابی خود بگنجانید. جالب خواهد بود که نظر Gary Illyes، یکی از وبمسترهای گوگل در مورد مهاجرت به https را بدانیم:

” اگر شما یک متخصص سئو هستید و به دیگران پیشنهاد میدهید که به https مهاجرت نکنند، مطمئنا اشتباه میکنید و باید احساس بدی نسبت به آن داشته باشید”
 
بالا