IT GALAXY
Registered User
- تاریخ عضویت
- 23 مارس 2013
- نوشتهها
- 473
- لایکها
- 277
سونی از زمانی که سهم اریکسون را خریداری نمود و صاحب برند اکسپریا شد، تلاش نمود تا نظر مخاطبین سابق را به محصولات جدید خود جلب کند. این کمپانی ژاپنی، سال گذشته تلفن اکسپریا T را معرفی کرد که نسبت به مدلهای قبلی از جنبههای مختلف بهبود یافته بود؛ اما این محصول نیز آنچیزی که کاربران انتظارش را داشتند، نبود. اما امسال سونی زودتر از دیگر رقبا دست به کار شد و پرچمدار اندرویدی خود را با طراحی کاملا متفاوت، ساده و جذاب معرفی کرد. اکسپریا Z همان تلفن خوش ساخت و مقاومی است که طرفداران سونی انتظارش را میکشیدند؛ تلفنی که استقبال بسیار خوبی از آن شد و ما در این مقاله، قصد بررسی آن را داریم. پس اگر مشتاق هستید تا در مورد Z بیشتر بدانید، با زومیت همراه باشید.
سونی در اکسپریا Z بالاخره پلاستیک را کنار گذاشت و این بار به شیشه مستحکم روی آورد. همچنین این کمپانی طراحی منحنی شکل را نیز کنار گذاشت و به لبههای مسطح و ظاهری ساده و در عین حال جذاب روی آورد. اکسپریا Z حقیقتا بهترین تلفن سونی در کل تاریخ این شرکت است. اگرچه این محصول ایرادات کوچک و بعضا بزرگی دارد، اما بدون شک جزء بهترینهای دنیای تلفنهای هوشمند است. سونی امسال استراتژی تازهای را برای رقابت در بازار تلفنهای هوشمند در نظر گرفت و پرچمدار 2013 خود را زودتر از رقبا عرضه کرد و همین عامل باعث شد تا از فرصت استفاده نموده و فروش بسیار خوبی را برای خود رقم بزند. اما این موضوع باعث شد تا اکسپریا Z به پردازنده جدیدتر Snapdragon 600 که بر روی بسیاری از پرچمداران مطرح مانند وان یا گلکسی اس 4 بکار گرفته شده، تجهیز نشده و در عوض به یک پردازنده قدیمیتر و البته تواتمند یعنی S4 Pro مجهز گردد. با توجه به این استراتژی، احتمالا سونی، یک پرچمدار دیگر که اینبار به قویترین پردازنده روز، یعنی چیزی شبیه به Snapdragon 800 مجهز خواهد شد را اواخر امسال وارد بازار کند، تا باز هم در فرصتی مناسب بتواند فروش خوبی را تجربه کند. از هر نظر که به Z نگاه کنید بهتر از سریهای قبلی اکسپریا است؛ چه از جنبه ظاهری و چه از نظر مشخصات سختافزاری و قدرت و عملکرد، از هر نظر Z بهترین تلفن سونی تا به امروز است. با این مقدمه کوتاه نوبت به بررسی عمیق اکسپریا Z میرسد.
طراحی و ظاهر
سونی در اکسپریا Z توجه ویژهای به طراحی و کیفیت ساخت بدنه دستگاه داشته است. ژاپنیها این بار به جای استفاده از پلاستیک بحثبرانگیز، از شیشه استفاده نمودهاند تا هم کیفیت و مقاومت تلفن را افزایش داده و هم به زیبایی و جلوههای بصری آن توجه کرده باشند. اکسپریا Z همانند برخی از بهترین تلفنهای دنیا همچون آیفون 4 و نکسوس 4، از بدنه شیشهای ساخته شده است. قسمت پشت و جلوی تلفن، شباهت زیادی به یکدیگر دارند و این شباهت آنقدر زیاد است که بعضی اوقات اگر دقت نکنید و بخواهید سریع تلفن را روشن و از آن استفاده کنید، پشت و روی تلفن را اشتباه خواهید کرد. یکپارچه بودن بدنه شیشهای باعث شده تا وقتی آن را در دست میگیرید حس یک کالای با کیفیت و لوکس به شما منتقل شود. تنها بخش تلفن که به رنگ تیره نیست و جلب توجه میکند، دکمه بزرگ پاور است که در وسط لبه راست گوشی جای گرفته و شباهت زیادی به دکمه پاور پلی-استیشن ویتا دارد که خود بر زیبایی تلفن افزوده است. جالب اینجاست که سونی از طراحی مشابه این دکمه در رابط کاربری تلفن نیز استفاده نموده و دکمههای لمسی تنظیمات تلفن نیز ظاهر مشابه این دکمه را دارند.
در قسمت زیر دکمه پاور نیز دکمه کم و زیاد نمودن حجم صدا قرار گرفته است. از آنجایی که با یک تلفن بزرگ 5 اینچی روبرو هستیم، سونی مکان بسیار خوبی را برای این دو دکمه در نظر گرفته و با وجود بزرگ بودن تلفن، دسترسی به دکمه پاور و تغییر حجم صدای گوشی به آسانی ممکن است. از آنجایی که کل پوشش دستگاه شیشهای است، سونی در لبههای Z از یک پوشش پلاستیکی-لاستیکی استفاده نموده تا در زمان در دست داشتن آن، لبههای تیز تلفن آزار دهنده نباشند. به هر جای تلفن که دست بزنید قرص و محکم بودن آن را حس خواهید کرد.
هنوز دقیقا مشخص نیست که پوشش شیشهای اکسپریا Z از چه نوعی است؛ اما حداقل میدانیم که این محافظ شیشهای از نوع گوریلا گلس نیست. گفته میشود یک شرکت ژاپنی تأمین کننده این محافظ شیشهای میباشد.
بدنه فوقالعاده مستحکم، ظاهر زیبا و یکپارچه؛ اما ارگونومی نه چندان مناسب
بدنه دستگاه به شکل بسیار خاصی مستحکم و مقاوم است؛ این تلفن نه تنها در برابر ضربه ، خط و خش، مقاوم است بلکه ضد آب نیز میباشد. یکی از مزیتهای کلیدی اکسپریا Z نیز همین موضوع است. شما میتوانید تلفن خود را بطور کامل در آب غرق کنید؛ بدون اینکه نگران آسیبهای ناشی از نفوذ آب یا مایعات به داخل دستگاه باشید. حس اینکه تلفن انسان ضد آب باشد، بسیار جذاب و دوست داشتنی است. با اکسپریا Z نگران استفاده از تلفن خود زیر باران یا حتی در استخر نیستید! چون حتی اگر اکسپریا Z را برای 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب فرو ببرید، باز هم مشکلی برایش پیش نخواهد آمد. بسیاری بر این باورند که ضد آب بودن یک قابلیت مهم و کلیدی نیست؛ اما برای اهمیت این قابلیت تنها کافی است به این موضوع فکر کنید که مثلا خدای نکرده اگر به هر دلیلی چند قطره آب وارد آیفون 2.5 میلیونی یا وان 3 میلیونی شما شود؛ آنوقت حتی گارانتی نیز منجی تلفن هوشمند شما نخواهد شد.
سونی در طراحی اکسپریا Z تمام تلاش خود را نموده تا تلفن یکپارچه و یکنواخت به نظر برسد و در این راه نیز موفق بوده است. تنها ایرادی که میتوان در این راستا به تلفن وارد کرد، عدم مشکی شدن کامل نمایشگر در زمان خاموش بودن دستگاه است، که موجب میشود در حالت خاموشی، قسمت جلوی تلفن بصورت دو رنگ مشکی و سرمهای تیره قابل مشاهده باشد. سونی این بار بدنه تلفن خود را بصورت یکپارچه طراحی نموده و این بدین معناست که امکان تعویض باتری وجود ندارد؛ اما در عوض بر مقاومت و زیبایی تلفن افزوده شده و علاوه بر آن، قطعات به شکل بهتری در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند تا اکسپریا Z تنها 7.9 میلیمتر ضخامت داشته باشد. علاوه بر ضخامت بسیار کم، حاشیه دور نمایشگر نیز بسیار باریک است.
متأسفانه وقتی تلفن را در دست میگیرید، احساس راحتی نمیکنید؛ دلیل اصلی آن نیز وجود لبههای تیز و غیر منحنی شکل، وزن نسبتا زیاد 146 گرمی و ابعاد بزرگ تلفن به دلیل استفاده از صفحه نمایش 5 اینچی است. هر چند اکثر تولیدکنندگان تلفنهای هوشمند از جمله سامسونگ، اچتیسی، اپل به سمت طراحی منحنی شکل و ارگونومی بهتر گام برداشتهاند؛ اما در فلسفه طراحی مدرن سونی، اولویت با زیبایی، استحکام و جذابیت گوشی است و راحتی و ارگونومی در مرحله بعدی قرار دارند.
مشخصات فنی و قیمت Xperia Z سونی
- پردازنده Snapdragon S4 Pro با 4 هسته Krait 200، فرکانس 1.5 گیگاهرتز به همراه Adreno 320
- صفحه نمایش 5 اینچ با رزولوشن 1080p یا 1920 در 1080 پیکسل، تراکم 441 پیکسل در اینج از نوع TFT LCD
- دوربین پشت: 13.1 مگاپیکسل، سنسور Exmor RS، لنز با F/2.4، حداکثر رزولوشن 4128 در 3096 به همراه فوکوس خودکار، HDR، پاناروما، ضبط ویدیو 1080 با نرخ 30 فریم در ثانیه
- دوربین جلو: 2.2 مگاپیکسل، سنسو Exmor R
- سیستم عامل: اندروید 4.1.2 آبنبات پاستیلی
- ابعاد 139 در 71 در 7.9 میلی متر، وزن 146 گرم
- حافظه رم 2 گیگابایت،
- حافظه ذخیره سازی 16 یا 32 گیگابایت، درگاه microSD دارد
- باتری 2300 میلیآمپر ساعت
نکته آخری که در این بخش باید به آن اشاره کنیم، باقی ماندن اثر انگشت بر روی کلیه قسمتهای گوشی است. از آنجایی که کل بدنه دستگاه شیشهای است، اثر انگشت به خوبی بر روی آن قابل مشاهده است. پس اگر به این موضوع حساس هستید، باید همیشه شیشه پاککن و دستمال همراه خود داشته باشید!
صفحه نمایش
تراکم بالای پیکسلها لزوما به معنی کیفیت نیست!
به بخش بحث برانگیز اکسپریا Z میرسیم. صفحه نمایش یکی از مهمترین بخشهای تلفن هوشمند است؛ بخشی که کاربر ارتباط مستقیمی با آن داشته و در تجربه کاربری او، نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. اکسپریا Z مجهز به یک صفحه نمایش 5 اینچ با رزولوشن Full HD یا 1920 در 1080 پیکسل است و از تراکم فوقالعاده بالای 443 پیکسل در اینچ بهره میبرد. رزولوشن بالا در نمایشگر باعث میشود تا متون به شکل کاملا واضح و خوانا نمایش داده شوند و مطالعه در این صفحه نمایش را جذاب و دوست داشتنی کند. اما این همه ماجرا نیست.
حتما شنیدهاید که صفحه نمایش اکسپریا Z دارای زاویه دید محدودی است؛ بله این موضوع صحت دارد و اگر تنها چند درجه زوایه دید خود را به نسبت به تلفن تغییر دهید، از کنتراست و شدت روشنایی تصویر به میزان قابل ملاحظهای کاسته میشود و رنگ سفید در آن، به رنگ زرد کم رنگ گرایش یافته و رنگ تیره نیز به روشنی میزند. اما این تنها مشکل صفحه نمایش Z نیست.
در این تلفن رنگ خاکستری تیره به رنگ خاکستری روشن نمایش داده میشود و رنگ سفید نیز به رنگ کرم روشن، نمایان است. در حالت عادی و وقتی که تلفن را در کنار محصول دیگری قرار نداده باشیم این مشکلات خیلی به چشم نمیآیند؛ اما اگر آن را کنار یکی از پرچمداران مطرح بازار قرار دهید، بدون شک متوجه دقت پایین این صفحه نمایش در نمایش رنگها خواهید شد. خوشبختانه شدت روشنایی صفحه نمایش Z به اندازه کافی بالاست تا بتوان از آن در محیطهای خارجی به راحتی استفاده نمود.
به نظر ما کیفیت تصویر صفحه نمایش اکسپریا TX به مراتب بهتر از اکسپریا Z است. ای کاش سونی در انتخاب صفحه نمایش برای اکسپریا Z دقت بیشتری میکرد.
صفحه نمایش اکسپریا Z نشان داد که بالا بردن رزولوشن به تنهایی برای افزایش کیفیت تصویر کافی نیست و به جز تراکم پیکسلها، موارد تاثیرگذار دیگری نیز وجود دارند.
دوربین
اکسپریا Z مجهز به یک دوربین 13 مگاپیکسلی با سنسور Exmor RS است؛ سنسوری که ساخت خود سونی بوده و در بسیاری از تلفنهای هوشمند رده بالای دنیا نیز استفاده میشود. اما چرا کیفیت دوربین تلفنهایی که مجهز به این سنسور هستند، بعضا اختلافات فاحشی با یکدیگر دارند؟ علاوه بر سنسور موارد مختلف دیگری بر کیفیت عکسبرداری با دوربین تاثیر گذار هستند که از آن میان میتوان به لنز دوربین اشاره کرد. اما عامل تأثیرگذار و با اهمیت، روش پردازش تصویر است. هر کدام از کمپانیها، تراشه خاص خود را برای پردازش تصویر در نظر گرفتهاند و طی مراحل پیچیده مختلف، سعی در واقعیتر کردن رنگهای ذخیره شده توسط سنسور دارند. دلیل اصلی تفاوت کیفیت رنگها در دوربینهای مختلف مجهز به سنسور سونی نیز همین عامل است. سنسور جدید سونی باعث شده تا رزولوشن و تعداد پیکسلهای تصویر، به میزان قابل ملاحظهای افزایش یابد و جزئیات به مراتب بالاتری نسبت به دوربینهای 8 مگاپیکسلی ذخیره شود.