• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بررسی تخصصی Lenovo Vibe X2 Dual Sim

mdc.ir

Registered User
تاریخ عضویت
28 فوریه 2015
نوشته‌ها
336
لایک‌ها
41
بررسی تخصصی Lenovo Vibe X2 Dual Sim
طراحی

Vibe X2 طراحی منحصر به فردی در بین سایر محصولات این شرکت دارد. لنوو در طراحی این گوشی کاملا بی پروا عمل کرده به گونه ای که مورد توجه بسیاری از منتقدان قرار گرفته است. بدنه دستگاه به صورت کامل از آلیاژ منیزیم است، از این رو مقاومت این دستگاه در برابر خمش و سایش بیش از آلومینیوم و یا پلاستیک خواهد بود. فقط باید مراقب بود تا بدنه گوشی در برابر شعله آتش قرار نگیرد، چرا که منیزیم به شدت واکنش پذیر خواهد بود. نکته قابل توجه دیگر طراحی شاسی به صورت سه لایه است که در نگاه اول کمی عجیب به نظر می رسد. اما رنگ آمیزی آن به گونه ای ست که سه رنگ جداگانه با طیف نزدیک به هم دارد. بنابراین در دست گرفتن این گوشی جذابیت خاصی خواهد داشت. ابعاد بدنه 140.2x68.6 و ضخامت دستگاه تنها 7.3 میلی متر است؛ پس با یک گوشی فوق باریک روبه رو هستیم. به لطف استفاده از منیزیم وزن Vibe X2 تنها 120 گرم است، از این رو با این که این گوشی از آیفون 6 بزرگ می باشد، 9 گرم از آن سبک تر است. تنها ایرادی که به طراحی بدنه می توان گرفت، تیز گوشه بودن آن است، چرا که برای یک گوشی بزرگ معمولا کناره های بدنه را به صورت انحنا دار طراحی می کنند. این باعث می شود تا در دست گرفتن گوشی راحت تر باشد. البته این موضوع می تواند بیشتر برای افرادی با دستان کوچک ملموس باشد و سایر کاربران مشکلی از بابت این مورد نداشته باشند.

tarahi1.jpg

در قسمت جلو نمای شیشه ای را می بینیم که دربرگیرنده نمایشگر است و در قسمت پایین آن دکمه های سه گانه آندرویدی قابل رویت هستند. همچنین در قسمت بالا علاوه بر دوربین دوم و بلندگوی مکالمه، حسگرهای سنجش نور و مجاورتی تعبیه شده اند. سمت راست گوشی دکمه تنظیم صدا و پاور قرار دارند در حالی که در قسمت چپ شکاف قرار دادن سیم کارت جای گرفته. در قسمت بالا جک 3.5 میلی متری صدا و در پایین درگاهmicro USBبه همراه میکروفون اصلی دیده می شود. قسمت پشت گوشی قطعا جذاب تر خواهد بود. بدنه فلزی یک دست با ظاهری مات که در برابر اثر انگشت نیز مقاوم است، بسیار چشم نواز خواهد بود. لنز دوربین به همراه فلاشLED، میکروفون دوم، بلندگوی صدا و جایگاه اختصاصی داک المان های این قسمت هستند. جایگاه اختصاصی داک برای لوازم جانبی که لنوو برای این گوشی طراحی کرده نیز در همین بخش تعبیه شده.

سخت افزار
پردازنده

لنوو Vibe X2 در سینه اش پردازنده ای از مدیاتک دارد. پردازنده مورد نظر سری MT6595m با دو واحد چهار هسته ای ست. یکی با معماری Cortex A17 برای پردازش های سنگین که 2.0 گیگاهرتز است و دیگری با معماری Cortex A7 که 1.69 گیگاهرتز فرکانس دارد. بر روی پردازنده 2 گیگابایت رم در نظر گرفته شده که برای سیستم عامل آندروید کافی به نظر می رسد. همچنین واحد گرافیکی (GPU) مدل PowerVR Series6 G6200 با فرکانس 450 مگاهرتز است. لازم به ذکر است در این گوشی با یک پردازنده 32 بیتی سروکار داریم.


حافظه

حافظه داخلی گوشی 32 گیگابایت در نظر گرفته شده و متاسفانه قابلیت افزایش فضای داخلی پیش بینی نشده است.


نمایشگر

بر روی کاغذ نمایشگر 5 اینچی با رزولوشن فول اچ دی (FHD) داریم که نتیجه آن تراکم 441 واحدی پیکسل ها در هر اینچ است. پنل صفحه نمایش IPS که توسط لایه Gorilla Glass 3 از خراشیدگی محافظت می شود. اگرچه این لایه صفحه نمایش را تا حدودی در برابر خش محافظت می کند اما به شدت شکننده است خصوصا از اطراف، پس مراقب باشید. اما به عملکرد نمایشگر می پردازیم. صفحه نمایش زاویه دید بسیار خوبی دارد و حتی در زوایای نزدیک به نیم صفحه، رنگ بندی و کانتراست ثابت می ماند. میزان کانتراست نیز بسیار خوب ارزیابی می شود به گونه ای که در برابر صفحه نمایش LG G3 خروجی بهتری دارد. نکته دیگر خوانایی بسیار خوب صفحه در هوای آفتابی ست، چرا که میزان روشنایی صفحه بالا ست. با توجه به بالا بودن کانتراست و میزان روشنایی صفحه، شاهد ارائه دقیق رنگ ها هستیم.


تجهیزات ارتباطی

از جمله امکانات ارتباطی وابسته به شبکه می توان به پشتیبانی از چهار شبکه نسل دو، پنج شبکه نسل سه و شش باند شبکه نسل چهار اشاره کرد. لنوو این گوشی را در دو مدل تک و دو سیم کارت روانه بازار کرده است.

از جمله تجهیزات ارتباطی محلی نیز می توان به: درگاه بی سیم دو کاناله Wi-Fi a/b/g/n/ac، بلوتوث نسخه 4.0 و GPS اشاره کرد. متاسفانه از NFC و درگاه مادون قرمز خبری نیست.


دوربین

وایب ایکس 2 مجهز به دوربین 13 مگاپیکسل است که در نسبت 4:3 با حداکثر رزولوشن 4160x3120 و در نسبت 16:9 با رزولوشن 4096x2304 عکس ذخیره می کند. فلاش LED و فوکوس خودکار از جمله امکانات این بخش است.

دوربین دوم نیز که این روزها مورد توجه بسیاری از کاربران واقع شده 5 مگاپیکسلی ست. قابلیت جالب این بخش تهیه عکس های خودنگاره (سلفی) با حرکت ساده گوشی است، از این رو نیازی به دکمه شاتر هم ندارید.

اما همیشه دغدغه اصلی کاربران کیفیت عکس ها ست. از این نگاه کیفیت عکس های ارائه شده بسیار خوب ارزیابی می شود. با توجه به سرعت بالای فوکوس، عکاسی با دوربین این گوشی در کمترین زمان انجام می شود. جزئیات تصاویر در کنار نویز قابل قبول، عکس های با کیفیتی را در اختیار کاربر قرار می دهد. نکته آخر رنگ بندی جذاب تصاویر است که کاملا محسوس می باشد. تنها نکته منفی عملکرد قابلیت HDR است، چرا که با فعال شدن آن شاهد تغییرات محسوسی نیستیم.


باتری

لنوو Vibe X2 را به باتری تک سلولی 2300 میلی آمپر تجهیز کرده است. در یک مقایسه کوچک با گوشی Huawei Honor 6 که ابعاد مشابهی با ایکس 2 دارد، ظرفیت در نظر گرفته شده برای Vibe X2 رقم کمی به نظر می رسد. اما مهم تر از ظرفیت باتری، میزان مصرف آن است که این روزها به یک پارامتر مهم تبدیل شده. با توجه به آزمایشی که در GSMArena.com بر روی این دستگاه صورت گرفت، باتری وایب X2 به عدد 50 ساعت دست یافت که در مقایسه با بزرگانی همچون LG G3 با مقام 63 ساعت، Samsung Galaxy S5 با 83 ساعت و iPhone 6 با 61 ساعت رقم قابل توجهی به نظر نمی رسد. البته این به معنی عمر خیلی کم باتری نیست، بلکه در مقایسه با پرچم داران این رقم کم نمود می کند.


لوازم جانبی اختصاصی

لنوو برای وایب X2 لوازم جانبی اختصاصی در نظر گرفته است. یکی از این ها بلندگو جانبی ساخت JBL است که از آن به عنوان پایه نگهدارنده نیز می توان استفاده کرد. این بلندگو توسط اتصال سه پایه که در پشت گوشی جای دارد، به تلفن وصل می شود. مورد دیگر باتری جانبی ست که به صورت قاب در پشت گوشی قرار می گیرد و در عین این که بخش پشتی گوشی را از آسیب محافظت می کند، 2300 میلی آمپر به ظرفیت باتری گوشی اضافه می کند. نکته جالب این که با اتصال این باتری تنها 5 میلی متر به ضخامت گوشی اضافه می گردد.

lavazem janebi2-www.mdc.ir.jpg lavazemjanebi1.jpg

تست سخت افزاری

عملکرد مجموعه دستگاه آن طور که از نتایج بنچ مارک برمی آید، به نسبت خوب است ولی عالی گزارش نمی شود. پردازنده MediaTek MT6595m به تنهایی عملکرد رضایت بخشی دارد. واحد گرافیکی نیز گرچه در مقابل بزرگانی مثل HTC One E8 و یا حتی Nexus 5 در جایگاه پایین تری ست اما در اجرای بازی ها عملا افت فریم مشاهده نمی شود.


سیستم عامل و رابط کاربری

لنوو با آندروید نسخه 4.4.2 یا همان کیت کت ارائه می شود ولی قرار است نسخه 5.0 این سیستم عامل برای به روزرسانی در سه ماهه دوم سال 2015 عرضه شود. رابط کاربری مورد استفاده بسیار ساده است به گونه ای که حتی در آن اثری از بخش فهرست برنامه ها نیست. در حقیقت لنوو رابط کاربری وایب ایکس 2 را همانند iOS 8.0 اجرا کرده با این تغییر که دست کاربر در سفارشی سازی رابط کاربری کاملا باز است. امکان تغییر پوسته در رابط کاربری در نظر گرفته شده که همراه با آن، عکس پس زمینه، صداها، افکت های تصویری حرکت بین پنجره ها و حتی انیمیشن بوت دستگاه تغییر می کند. صفحه خانگی با دیگر گوشی های آندرویدی تفاوت زیادی ندارد و مورد جدیدی به چشم نمی آید. کاربر می تواند تا 18 صفحه به قالب های صفحه خانگی اضافه کند.

rabetkarbari2.jpg rabetkarbari3.jpg

قابلیت های نرم افزاری

مصرف بهینه باتری: برای مصرف بهینه باتری اپلیکیشن Power Consumption در گوشی نصب شده. در این برنامه سه حالت Normal، Power saving و Emergency وجود دارد. در حالت power saving تمامی برنامه های پس زمینه غیرفعال می شوند و کلاک پردازنده نیز محدود می گردد. اما حالت Emergency تمامی فعالیت های گوشی را متوقف و تلفن را تنها برای تماس و ارسال پیام متنی آماده می کند.

3D Gesture: با فعال کردن این گزینه می توان به حرکت لغزشی صفحه به بالا یا پایین به تماس های ورودی پاسخ داد.

Micro Screen: برای کار کردن با گوشی توسط یک دست در نظر گرفته شده.

Shake Lock: با استقاده از این ویژگی می توان با تکان دادن گوشی، آن را قفل کرد.


نتیجه گیری

در اولین نگاه به Vibe X2 مجذوب شکل و شمایل آن می شوید. طراحی ساده با گوشه های تیز که با رنگ های خاص بیشتر دلربایی می کند. زمانی که آن را در دست بگیرید، جذابیت گوشی دوچندان می شود چراکه بدنه فلزی بیش از بدنه پلاستیکی دلفریب است. با روشن شدن صفحه نمایش غرق در رنگ های زنده آن خواهید شد و مجذوبش می شوید. باتری 2300 میلی آمپر برای چنین گوشی کم به نظر می رسد اما با وجود اپلیکیشن اختصاصی مصرف بهینه باتری، در مواقعی که شارژ باتری خیلی کم شد تا چند ساعت می توان روی شارژ باتری حساب باز کرد. دوربین وایب ایکس 2 نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و دغدغه شما را بابت کیفیت عکس های پایین دوربین موبایل ها از بین می برد. تجهیزات ارتباطی کامل و قابلیت های نرم افزاری کاربردی کفه ترازو را به نفع این گوشی به پایین می کشد.

natijegiri-www.mdc.ir.jpg

رقبای اصلی


مزایا

  • طراحی فوق العاده جذاب با آلیاژ منیزیم و رنگ بندی خاص
  • صفحه نمایش Full HD با کیفیت عالی
  • کیفیت بسیار خوب دوربین در عکس برداری
  • اجرای روان اپلیکیشن ها به خصوص بازی ها


معایب
  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه
  • کیفیت معمولی صدای بلندگو
  • عدم پشتیبانی از NFC

منبع : فروشگاه اینترنتی میرداماد
www.MDC.ir

 
بالا