سلام
عزیز من تجربه کار روی چند استارت آپ رو دارم. هم از طریق همکاری با سرمایه گذار ها و هم مشاوره دادن به تیم ها و مصاحبه نیرو ها.
طبق تجربه من شتاب دهنده ها کلاْ ایده شما رو نمیدزدن. من به کلی ایده گوش دادم شخصاْ و آدم های زیادی رو مصاحبه کردم. کلاْ انگیزه ای برای دزدیدن ایده شما وجود نداره و چیزی که زیاده ایدست. بیشتر سرمایه گذارای حرفه ای به رزومه و منابع و امکانات و مهارت های صاحبان ایده خیلی بیشتر از خود ایده اهمیت میدن. شما میتونی امروز بیای ایدت رو با من مطرح کنی و اون ایده میتونه خیلی هم ایده خارق العاده ای نباشه ولی اگه شما به من نشون بدی که قدرت اجرای خوب و بازاریابی خوب و فهم خوب از بازار و... اون ایده رو داری قطعاْ در اولویت همکاری قرار میگیری. پس اگر ایده ای رو مطرح میکنی یه طرح تجاری باهاش مطرح کن و روی کارهایی که خودت و احیاناْ تیمت میتونن بکنن بشدت تاکید کن تا به چشم بیای.
یک بنده خدایی وقتی ایدش رو با من مطرح کرد ازم خواست که برگه ای امضا کنم مبنی بر اینکه ایدش رو نمیدزدم من با کمال میل امضا کردم. بعد کارت شناساییم رو چک کرد که ببینه اسم امضا باهام میخونه. بهم برخورد و باهاش همکاری نکردم. تیمم هم باهاش کار نکرد و پروژش هیچ وقت اجرا نشد هر چند ایده خوبی داشت و آدم زرنگی به نظر میرسید. ایدش رو هم من ندزدیدم برم انجام بدم. خودم ایده زیاد دارم هم اپ آنلاین چند تایی دارم. در کل برید اونجا و با آدما با احترام برخورد کنید. اونا کارشون اینه که به شما کمک کنن مگر اینکه یا قانعشون نکنید و یا منصرفشون کنید.
یه بار دیگه با همکارم داشتیم صاحب ایده رو مصاحبه میکردیم. همکارم در مورد اجرای پروژه به صاحب ایده دروغ گفت و به من چشمک زد. همکاری با اون همکار از همون روز به بعد قطع شد.
منظورم اینه که احترام شما که صاحب ایده ای هم واجبه.
برای انتخاب شتابدهنده هم به نظر من باید بری صحبت کنی و اونی که امکانات بهتری بهت پیشنهاد میده رو انتخاب کنی. باید با هر چند تاشون که میتونی صحبت کنی. اگه میتونی روی لینکدین آدمهاشون رو اد کنی بهتره. من معمولاْ از این کارا زیاد میکردم (الان کمتر به خاطر مشغله و ... به این همکاری ها دست میزنم و آخرین بار دو جلسه به تیم یکی از دوستان مشاوره دادم که نزدیک یک سال قبل بود).
آخرین حرفم هم اینکه امکاناتی که میگیری رو غنیمت بدون! هدف شما و تیمت گرفتن امکانات نیست. امکانات وسیله ایه که شما میتونی باهاش پروژه رو پیش ببری ... پس هر کاری لازمه در جهت انجام شدن کار انجام بده حتی اگه لازمه مثلاْبه یکی مثل من زنگ بزنی و یه جورایی جر و بحث کنی که یک کار پیش بره ....
موفق باشی برادر