• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بچه های موسیقی ملی، کلاسیک و سنتی کجا هستند؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Remote_Network

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1

من معمولا تو بخش شبکه می چرخم ولی امروز شیطون اومد تو جلدم و ( بد حادثه یا خوب نمیدونم) وارد قسمت موسیقی شدم

ولی لا اقل تو صفحه اول هیچ اثری از موسیقی سنتی و ملی ایران ندیدم، حتی اموسیقی کلاسیک هم گم بود.

بچه های موسیقی هیچ صحبتی در مورد غلام حسین بنان،محمد رضا شجریان،محمد رضا لطفی ،حسین علی زاده ،جلال ذولفنون و .... ندارند؟

بچه های موسیقی هیچ صحبتی در مورد تار،نی،دف،تنبور،سنتور ،کمانچه و .... ندارند؟

آیا بتهون ، موتزارت ،چایکفسکی،آلبنز ،وانگلز ، فارابی ،مراغه ای ، باربد ،روح ا... خالقی ،درویش خان ،جواد معروفی،مرتضی حنانه ، فرهاد فخرالدینی،عارف قزوینی و .... باید تو میتال و DJ و ElectricGuitar گم بشن؟​

Afsaneh-R

Registered User
لایک‌ها
54
براي حال گيري :
Modern Talking ,Linkin park, Metalica

AzhyDehAk

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
2
شما خودت تاپيك رو شروع كن بقيه هم ادامه مي دن...تضميني:lol:

mehdidj

Registered User
لایک‌ها
15
شما خودت تاپيك رو شروع كن بقيه هم ادامه مي دن...تضميني:lol:

تایید میشه

البته من خودم تو سنتی ها الان فقط شهرام و محمد اصفهانی رو گوش می دم بقیه شون زیاد مال نیست
کلاسیک ها هم ... هی تا حالا زیاد دور و ورش نرفتم

Arianna

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
11
سلام.

البته منم قبول دارم كه موسيقي سنتي و كلاسيك جايگاه واقعي خودش رو تو جامعه ما از دست داده يا داره از دست ميده...اما به نظر شما اول نبايد خود دست اندر كاران اين موسيقي تدبيري بينديشند يا حد اقل سعي كنند علت محبوبيت رو به رشد انواع ديگر موسيقي اعم از پاپ و غيره و برتري دادي اونها به موسيقي سنتي از نظر مردم رو كشف كنند؟وقتي خود صدا و سيما هم اون ارزش لازم رو براي اين نوع موسيقي قايل نيست و شما معمولا بايد صداي استاد شجريان و شهرام ناظري رو با تصاوير گل و بلبل و نه با چهره خودشون ببينيد ديگه از مردم چه انتظاري داريد؟ منم اين نوع موسيقي رو دوست دارم و براي خودم هم واقعا متاسفم كه بعضي وقتها يادم ميره كه موسيقي سنتي هم وجود داره و اتفاقا چيز خوبي هم هست و ...

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
جسارت به کسی نمی خوام بکنم , بنده 2 ساله که اواز سنتی کار میکنم , تو ماشینم هم غیر از کار های سنتی چیزی گوش نمیدم ,

اینو نمیتونم نگم:متاسفم برای کسانی که موسیقی ملی و سنتی , کشورشون رو نمیشناسن بعدش دم از اقای فلانی با فلان سبک میزنن.

من حتی دوستانی دارم که نشستن تو ماشینم و گفتن : این چیه گوش میدی عوضش کن , بنده هم ماشین رو نگه داشتم گفتم :

شما میتونی پیاده شی.

کسی هم تقصیر نداره , وقتی هر کی خواننده بشه و سبک داشته باشه همین میشه دیگه .

شبکه های تلویزیونی هم که بعد از اون مسائل با استاد شجریان , وضعشون شده این.

به هر حال اقای Remote_Network خوشحالم که یه نفر پیدا شد .

حتی بنده , تاپیک اموزش اواز سنتی هم زدم ولی استقبال خاصی نشد.

بامداد

Registered User
لایک‌ها
164

من معمولا تو بخش شبکه می چرخم ولی امروز شیطون اومد تو جلدم و ( بد حادثه یا خوب نمیدونم) وارد قسمت موسیقی شدم

ولی لا اقل تو صفحه اول هیچ اثری از موسیقی سنتی و ملی ایران ندیدم، حتی اموسیقی کلاسیک هم گم بود.

بچه های موسیقی هیچ صحبتی در مورد غلام حسین بنان،محمد رضا شجریان،محمد رضا لطفی ،حسین علی زاده ،جلال ذولفنون و .... ندارند؟

بچه های موسیقی هیچ صحبتی در مورد تار،نی،دف،تنبور،سنتور ،کمانچه و .... ندارند؟

آیا بتهون ، موتزارت ،چایکفسکی،آلبنز ،وانگلز ، فارابی ،مراغه ای ، باربد ،روح ا... خالقی ،درویش خان ،جواد معروفی،مرتضی حنانه ، فرهاد فخرالدینی،عارف قزوینی و .... باید تو میتال و DJ و ElectricGuitar گم بشن؟​

جسارت به کسی نمی خوام بکنم , بنده 2 ساله که اواز سنتی کار میکنم , تو ماشینم هم غیر از کار های سنتی چیزی گوش نمیدم ,

اینو نمیتونم نگم:متاسفم برای کسانی که موسیقی ملی و سنتی , کشورشون رو نمیشناسن بعدش دم از اقای فلانی با فلان سبک میزنن.

من حتی دوستانی دارم که نشستن تو ماشینم و گفتن : این چیه گوش میدی عوضش کن , بنده هم ماشین رو نگه داشتم گفتم :

شما میتونی پیاده شی.

کسی هم تقصیر نداره , وقتی هر کی خواننده بشه و سبک داشته باشه همین میشه دیگه .

شبکه های تلویزیونی هم که بعد از اون مسائل با استاد شجریان , وضعشون شده این.

به هر حال اقای Remote_Network خوشحالم که یه نفر پیدا شد .

حتی بنده , تاپیک اموزش اواز سنتی هم زدم ولی استقبال خاصی نشد.

تعصب را کنار بگذارید

بسیاری از آن قبیل نامهایی که ذکر کردید نه دیگر متعلق به این زمان هستند و نه جوابگوی عطش هنری این روزگار

باید طرحی نو در انداخت ....

اینها را از کسی می شنوید که زمانی عاشق سینه چاک موسیقی سنتی بود و الان هم کمابیش شنونده موسیقی سنتی و کلاسیک هست ...

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
تعصب را کنار بگذارید

بسیاری از آن قبیل نامهایی که ذکر کردید نه دیگر متعلق به این زمان هستند و نه جوابگوی عطش هنری این روزگار

باید طرحی نو در انداخت ....

اینها را از کسی می شنوید که زمانی عاشق سینه چاک موسیقی سنتی بود و الان هم کمابیش شنونده موسیقی سنتی و کلاسیک هست ...
دوست عزیز , تا حدودی حق با شماست , ولی شما میتونی فقط شعر نو بخونی و یک بیت از حافظ و سعدی و مولانا و....نخونی.

این خیلی خوب نیست که ما با موسیقی ملی غریبه باشیم , خیلی از دوستانی که اهنگهای خارجی گوش میدن , حتی یک جمله از اون رو متوجه نمیشن!!

athar

Registered User
لایک‌ها
8
پست جناب بامداد تائید میشه!
درسته که من از موسیقی سنتی و اصیل خوشم نمیاد و نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم, اما براش ارزش زیادی قائل هستم و زمانی سنت اجداد من بوده! اما به هر حال موسیقی چیزی هست که نمیتونید اون رو به خورد افراد بدید. افراد معمولا موسیقی های مختلف رو میشنون و بین اون سبکها از چند سبک بیشتر خوششون میاد و اون رو بیشتر گوش میکنن. شاید هم از یک سبک اصلا خوششون نیاد! حالا چون موسیقی سنتی مال پدران ما بوده دلیل نمیشه که امروز پاپ و متال و راک رو بذاریم کنار و موسیقی اصیل گوش بدیم! موسیقی چیزیه که خود شخص باید ازش خوشش بیاد. حتی توی کشورهایی هم که سبک کلاسیک, سبک اصیل همون مردم بوده, با اینکه کلاسیک به نظر من بسیار از موسیقی سنتی ایران غنی تر هست اما باز این سبک فراموش شده و سبکهای جدید مثل متال و هیپ هاپ و رپ و ترنس و ... جاشون رو گرفته.
خلاصه ی کلام اینکه هر کس از هر چیزی خوشش میاد همون رو گوش میکنه. من از رپ واقعا بدم میاد, اما هیچوقت نمیتونم و نباید کسی که رپ گوش میکنه رو شخصی ... که از موسیقی چیزی سرش نمیشه خطاب کنم!! چون از اون سبک لذت میبره و موسیقی هم چیزی نیست جز اصواتی که با شنیدن اونها روح دگرگون میشه.
پس همونطور که جناب بامداد گفتن بهتره کمی تعصب رو کنار بذارید و خودتون رو جای افراد دیگه هم قرار بدید!

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
دوست عزیز , تا حدودی حق با شماست , ولی شما میتونی فقط شعر نو بخونی و یک بیت از حافظ و سعدی و مولانا و....نخونی.

این خیلی خوب نیست که ما با موسیقی ملی غریبه باشیم , خیلی از دوستانی که اهنگهای خارجی گوش میدن , حتی یک جمله از اون رو متوجه نمیشن!!
اگه از نصف مردم بپرسید که خیام کی بود ؟؟ جواب میدن : شاعر

در صورتی که ایشون در درجه ی اول یه ریاضیدان بود .

حالا اگه بپرسی Eistein کیه ؟ همه میشناسن .

اگه بپرسی : نادر شاه افشار کی بود ؟ خیلی ها دقیقا نمیدونن ولی تا بگی هیتلر همه میشناسن.

پس ما عادت کردیم که در تمام زمینه ها چیزی از گذشته ی خودمون ندونیم

چه تاریخ و چه ....

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
پست جناب بامداد تائید میشه!
درسته که من از موسیقی سنتی و اصیل خوشم نمیاد و نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم, اما براش ارزش زیادی قائل هستم و زمانی سنت اجداد من بوده! اما به هر حال موسیقی چیزی هست که نمیتونید اون رو به خورد افراد بدید. افراد معمولا موسیقی های مختلف رو میشنون و بین اون سبکها از چند سبک بیشتر خوششون میاد و اون رو بیشتر گوش میکنن. شاید هم از یک سبک اصلا خوششون نیاد! حالا چون موسیقی سنتی مال پدران ما بوده دلیل نمیشه که امروز پاپ و متال و راک رو بذاریم کنار و موسیقی اصیل گوش بدیم! موسیقی چیزیه که خود شخص باید ازش خوشش بیاد. حتی توی کشورهایی هم که سبک کلاسیک, سبک اصیل همون مردم بوده, با اینکه کلاسیک به نظر من بسیار از موسیقی سنتی ایران غنی تر هست اما باز این سبک فراموش شده و سبکهای جدید مثل متال و هیپ هاپ و رپ و ترنس و ... جاشون رو گرفته.
خلاصه ی کلام اینکه هر کس از هر چیزی خوشش میاد همون رو گوش میکنه. من از رپ واقعا بدم میاد, اما هیچوقت نمیتونم و نباید کسی که رپ گوش میکنه رو شخصی ... که از موسیقی چیزی سرش نمیشه خطاب کنم!! چون از اون سبک لذت میبره و موسیقی هم چیزی نیست جز اصواتی که با شنیدن اونها روح دگرگون میشه.
پس همونطور که جناب بامداد گفتن بهتره کمی تعصب رو کنار بذارید و خودتون رو جای افراد دیگه هم قرار بدید!
اطهر جان , چند وقت پیش اخبار سراسری اعلام کرده بود که کسانی که موسیقی کلاسیک گوش میدن از نظر تجزیه و تحلیل در مغز

قویتر از افرادی هستند که علاقه ای به این سبک ندارن.

شاید یکی از دلیلاش این باشه که دوستان به سمت سبک های دیگه میرن (عرض کردم شاید)

Arianna

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
11
بازم سلام.

ميگم دوستان كاش به جاي اين بحثها يه خورده در مورد موسيقي سنتي و كلاسيك صحبت مي كرديد! مثلا شما جناب Sullivan كه به نظر مي رسه اطلاعات خوبي در مورد اين سبك داشته باشيد ميشه لطفا بحثي رو در مورد اصول مهم اين سبك آغاز كنيد؟ و هر كسي هم چيزي ميدونه كه فكر مي كنه خوبه بقيه هم بدونند بد نيست اينجا بگه. بياييد يه خورده سطح آموزشي تاپيكها رو بالاتر ببريم.

azadeh-marquez

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوستان فکر مي کنم بحث اين تاپيک به بيراهه رفته
آلبوم جديد همايون شجريان رو گوش کرديد
من از ترانه هاي سنگ دل و غمگسار خيلي خوشم اومد

athar

Registered User
لایک‌ها
8
حامد عزیز صد در صد حق با شماست. موسیقی رو از نظر علمی میشه نقد کرد و برای اون ارزش گذاری کرد. حتما سبکهای باروک و کلاسیک از نظر هارمونیک موسیقی بسیار بسیار غنی تر از سبکهای مثل رپ هستن. در این قضیه شکی نیست. حتی انگار دانشمندان میگن گوش دادن به موسیقیهای کلاسیک و باروک و ... هنگام مطالعه یا کارهای مشابه باعث میشه تمرکز و یادگیری بیشتر بشه و در کل نتیجه ی نهائی کار رو بالا میبره.
از نظر علم موسیقی تمام سبکها رو میشه امتیاز دهی کرد و گفت در کل بهترین سبک از نظر هارمونی فلان سبک هست.
توی این بحثی نیست....
اما صحبت من اینه که یکی از کتاب خوندن لذت میبره, یکی دیگه از بازی کردن با کنسول. طبیعیه که مطالعه سرگرمی بسیار بهتری نسبت به بازی کردن هست. اما نمیشه شخصی که بازی میکنه رو مورد سرزنش قرار داد, چون اون شخص از کتاب خوندن نه تنها لذت نمیبره, بلکه براش عذاب آور و خسته کننده هم هست. در عوض بازی کردن براش هیجان داره و ازش لذت فراوان میبره.
موسیقی هم همینطوره. درسته که یک سبک شاید زیاد جالب نباشه و چیز خاصی توش نباشه, اما موسیقی شاید بشه گفت سلیقه ای هست و یک قانون نیست. مثلا یک شاخه از متال که اصلا هارمونی نداره و فقط و فقط نویز هست, از نظر علم این سبک چیزی نداره, اما شنونده های خاص این سبک ازش لذت میبرن و حداقل براشون هیجان داره.

قابل توجه دوستانی که میگن تاپیک منحرف شده, فکر کنم هدف زدن این تاپیک اعتراض یا افسوس خوردن به اینکه چرا موسیقی سنتی فراموش شده بوده, و ما هم راجع به موضوع بحث میکنیم! اگه قرار بود در این تاپیک آهنگ قرار بگیره یا راجع به خواننده ها و آهنگسازان بحث بشه فکر کنم یک نام دیگه انتخاب میکردن!

azadeh-marquez

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
قابل توجه دوستانی که میگن تاپیک منحرف شده, فکر کنم هدف زدن این تاپیک اعتراض یا افسوس خوردن به اینکه چرا موسیقی سنتی فراموش شده بوده, و ما هم راجع به موضوع بحث میکنیم

به نظر من دوستان مطلع بهتر به جاي فرياد زدن در مورد اين که من متاليکا دوست دارم
يا موسيقي ملي يا راک و پاپ در مورد اشعار به کار برده شده و دستگاه ها و تک نوازي ها توضيح بدند
خود من به شخصه از موسيقي ملي خيلي خوشم مي ياد و آرشيو کاملي از آثار
شجريان و پريسا و محمودي خوانساري و داريوش رفيعي دارم
ولي به طور علمي و فني خير قادر به صحبت کردن در اين زمينه نيستم
ولي خيلي هم دوست دارم که اطلاعاتي داشته باشم
فکر کنم اين جور بحث ها بيشتر به شناخت و گسترش موسيقي ملي يا سنتي کمک مي کنه .
:)

zirnevis

Registered User
لایک‌ها
8
سایتهای بسیار خوبی در زمینه موسیقی ملی و سنتی ایران هست که علاوه بر معرفی تمام اساتید امر به بحث عملی و تجزیه و تحلیل این نوع موسیقی می پردازند. نمونه این سایتها sol.ir است.

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
یک شاخه از متال که اصلا هارمونی نداره و فقط و فقط نویز هست, از نظر علم این سبک چیزی نداره, اما شنونده های خاص این سبک ازش لذت میبرن و حداقل براشون هیجان داره.
میشه بگی کدوم شاخه از متال اصلاً هارمونی نداره و فقط نویز هست؟ این کدوم شاخه ست که من اون رو نمی شناسم؟

mehdidj

Registered User
لایک‌ها
15
مسئله اینجاست که سنتی کار های ما اکثرا حرفی برای گفتن ندارند آنها هم که دارند مورد بی مهری مسولین قرار می گیرند(سر کنسرت شهرام یه سری توضیح دادم) حالا شاید سیاست بر این است وگرنه کسی مثل شهرام یا مثلا شجریان(گرچه که علاقه زیادی به سبک آواز شجریان ندارم) چهره های جهانی هستند و کنسرت های ایشان در خارج از کشور به خوبی بر گزار می شود در حالی که برای گذاشتن یک کنسرت داخلی باید از هفت خوان رستم بگذرند

راستی! ما نفهمیدیم این مختاباد چرا یهو کله شد؟؟؟

Remote_Network

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1

با سلام به همهء دوستان
خیلی ممنونم که نظرات ارزشمند خوتون رو بیان کردید و امیدوارم که ادامه بدید.

من در کنار این تاپیک ،تاپیک دیگری با عنوان:
بچه های موسیقی ملی، کلاسیک و سنتی کجا هستند؟(جمع بندی 1)
http://forum.persiantools.com/t61406.html
ایجاد کردم که سعی میکنم در آن علت عدم ارایه و شناخت موسیقی ایرانی و زیبایی های آن را برسی کنم.
همچنین تمرکز من بیشتر در معرفی و آگاهی دادن در باره انواعی از موسیقی اصیل ایرانی خواهد بود که بسیاری از ما تا کنون آنرا نشنیده ایم (چون رسانه هایی مانند صدا و سیما هرگز آنرا عرضه نکرده اند،از شبکه های ماهواره ای هم نمی توان توقعی داشت) تا بدانییم که موسیقی ایرانی بسیار غنی تر و وسیع تر از آن چیزی است که به ما عرضه شده و آنچه که ما شنیده ایم و دیده ایم و اندیشیده ایم ،قطره ای از دریا هم نبوده است.​

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا