من هر دو گوشی رو داشتم. xperia x10 mini pro برای اس ام اس دادن بسیار گوشی خوبی هست و کیبورد راحتی داره. کلاً یه گوشی جمع و جور ، کامل و کارا هست. تنها مشکلی که داره اینه که رزولوشن صفحه پایین هستش ، و به همین دلیل ، بسیاری از بازیهای اندرویدی رو نمیتونی روش درست اجرا کنی. خیلی از بازیها یا اجرا نمیشن یا اگه اجرا بشن یه قسمتی از محیط بازی خارج از صفحه قرار میگیره و بهش دسترسی نداری.
x8 گوشی خیلی کاملی هست. رزولوشن صفحه اش هم به اندازه ای هست که اکثر بازیها رو بتونی اجرا کنی. برای اس ام اس دادن صفحه اش کوچیکه و بیشتر به درد خانوما میخوره که انگشتهای ظریفتری دارند. که البته این مشکل رو من با برنامه ای به نام Smart Keyboard حل کردم. به طوریکه در حالت دیفالت ، کیبورد مجازی گوشی در موقعیت Portrait (عمودی) qwerty هست ، و چون تمامی حروف الفبا رو توی این صفحه ی کوچیک جا داده ، دکمه ها کوچک شدن ، و تایپ کردن رو سخت کردن. ولی وقتی که برنامه Smart Keyboard رو نصب کنی ، در کنار قابلیتهای دیگه اش ، میتونی کیبورد Alpha-Naumeric و Half-qwerty رو برای حالت Portrait فعال کنی ، که باعث میشه دکمه ها بزرگتر بشن ، ولی در عوض روش تایپ کردن ، مثل تایپ با یه گوشی خیلی ساده میشه. یعنی مثلاً برای رسیدن به حرف b باید 2 بار دکمه ی عدد 2 رو لمس کنی. برای رسیدن به حرف o باید 3 بار دکمه ی عدد 6 رو لمس کنی و...
در کنار این موارد باید به چند مورد دیگه هم توجه داشته باشی :
1. دوربین x10 mini pro با کیفیت 5 هست ولی x8 کیفیتش 3.12 هست. البته اگه واقعاً به کیفیت عکس بخواین بها بدین ، هیچ کدوم در حدی نیستند که اصلاً بشه روشون حساب کرد. این اختلاف تقریباً 2 مگا پیکسلی هم واقعاً چیزی رو عوض نمیکنه. میشه گفت صرفاً فقط حجم و رزولوشن عکس رو بالاتر میبره ، چون هر دو گوشی از نظر فوکوس و ثبت جزییات و رنگ بندی بسیار در حد متوسطی قرار دارند.
2. x10 mini pro دارای قاب پشت مات هست و به همین دلیل هم جای انگشت روش نمیمونه هم اینکه خیلی سخت روش خط و خش مشهود میوفته. در صورتی که قاب پشت x8 از جنس براق و رنگ بندی متالیک هست ، که هم بسیار راحت جای انگشت روش میمونه ، هم خیلی رواحتتر میتونه روش خط و خش بیفته.
3. سایز صفحه ی x8 بزرگتر از x10 mini pro هست ، و به همین خاطر گزینه ی بهتری برای تماشای فیلم و عکس و بازی کردن هست.
امیدوارم تونسته باشم کمکت کنم.