• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تاريخ پيدايش جهان

genetics

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
تئوری بیگ بنگ(مهبانگ) برجسته ترین تئوری علمی است که تاکنون در مورد پیدایش جهان ارائه شده است. به طور تخمینی انفجار بزرگ در حدود 15 میلیارد سال گذشته رخ داد. با اینکه بشر سالیان سال است که در جستجوی درک پیداش جهان است اما تنها در طی 50 سال گذشته توانسته است که به پاسخ برخی از سوالات در باره پیدایش جهان و عالم گیتی دست یابد.

در طول این سالیان تمدنهای مختلف با به وجود اوردن گونه های مختلف کیهان شناسی سعی بر ان داشته اند که فلسفه هستی و پدیده های که در طبیعت و اسمان تاریک رخ میدهد را روشن سازند. به طور قابل ملاحظه بعضی از عقاید مطرح شده از بعضی جهات به واقعیات نزدیک بودهاند.

نظریه انفجار بزرگ در ابتدا توسط کشیش بلژیکی به نام Georgs Lemaitre در سال1927 بیان شد.فرضیه او بعد از مشاهده ی تغییر red shift (خطوط طیف قرمز که برای اندازه گیری فاصله ستارگان از زمین به کار میرود) در سحابی های دور دست ( توده های عظیم گازی) توسط ستاره شناسان ،به عنوان مدل مبنی بر فرضیه ی نسبیت برای جهان مطرح شد. اما فرضیه بیگ بنگ زمانی قاطعانه مورد تایید قرار گرفت که این تشعشعات در سال 1964 توسط Arno Penzias وRobert Wilson کشف شد. که بعدها این 2 نفربه علت همین کشف خود برنده جایزه نوبل شدند.

به طور تخمینی 15 بیلیون سال پیش تمامی مواد و همچنین فضا در یک حجم کوچک و بسیار داغ فشرده شدند
ودر کمتر از یک ثانیه شروع به انبساط کردند که همچنان ادامه دارد.

قبل از انفجار بزرگ چه اتفاقی افتاد؟ تا به حال کسی جواب این سوال را نمی داند اما نظریات گوناگونی در این باره وجود دارد.به عقیده برخی لکه اولیه به وسیله نوسانات کوانتوم در خلاء به وجود امد برخی دیگر بر این باورند که لکه اولیه در اثر اتفاقاتی که در کیهانی دیگر روی داده به وجود امده.عده ای دیگر بر این باورند که کیهان خودش را در طول تریلیونها سال بازسازی می کند و هر بار که دو تا از ابعاد با هم برخورد می کنند انفجار بزرگ رخ می دهد و البته نظریات دیگری هم وجود دارد.

بقیه این مقاله خواندنی را می توانید در اینجا بخوانید:

http://irgenetics.com/articles/universe.pdf

Siavash25

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
به نقل از genetics :
تئوری بیگ بنگ(مهبانگ) برجسته ترین تئوری علمی است که تاکنون در مورد پیدایش جهان ارائه شده است. به طور تخمینی انفجار بزرگ در حدود 15 میلیارد سال گذشته رخ داد. با اینکه بشر سالیان سال است که در جستجوی درک پیداش جهان است اما تنها در طی 50 سال گذشته توانسته است که به پاسخ برخی از سوالات در باره پیدایش جهان و عالم گیتی دست یابد.

در طول این سالیان تمدنهای مختلف با به وجود اوردن گونه های مختلف کیهان شناسی سعی بر ان داشته اند که فلسفه هستی و پدیده های که در طبیعت و اسمان تاریک رخ میدهد را روشن سازند. به طور قابل ملاحظه بعضی از عقاید مطرح شده از بعضی جهات به واقعیات نزدیک بودهاند.

نظریه انفجار بزرگ در ابتدا توسط کشیش بلژیکی به نام Georgs Lemaitre در سال1927 بیان شد.فرضیه او بعد از مشاهده ی تغییر red shift (خطوط طیف قرمز که برای اندازه گیری فاصله ستارگان از زمین به کار میرود) در سحابی های دور دست ( توده های عظیم گازی) توسط ستاره شناسان ،به عنوان مدل مبنی بر فرضیه ی نسبیت برای جهان مطرح شد. اما فرضیه بیگ بنگ زمانی قاطعانه مورد تایید قرار گرفت که این تشعشعات در سال 1964 توسط Arno Penzias وRobert Wilson کشف شد. که بعدها این 2 نفربه علت همین کشف خود برنده جایزه نوبل شدند.

به طور تخمینی 15 بیلیون سال پیش تمامی مواد و همچنین فضا در یک حجم کوچک و بسیار داغ فشرده شدند
ودر کمتر از یک ثانیه شروع به انبساط کردند که همچنان ادامه دارد.

قبل از انفجار بزرگ چه اتفاقی افتاد؟ تا به حال کسی جواب این سوال را نمی داند اما نظریات گوناگونی در این باره وجود دارد.به عقیده برخی لکه اولیه به وسیله نوسانات کوانتوم در خلاء به وجود امد برخی دیگر بر این باورند که لکه اولیه در اثر اتفاقاتی که در کیهانی دیگر روی داده به وجود امده.عده ای دیگر بر این باورند که کیهان خودش را در طول تریلیونها سال بازسازی می کند و هر بار که دو تا از ابعاد با هم برخورد می کنند انفجار بزرگ رخ می دهد و البته نظریات دیگری هم وجود دارد.

بقیه این مقاله خواندنی را می توانید در اینجا بخوانید:

http://irgenetics.com/articles/universe.pdf

دوست عزيز درود بر شما
خيلی وقت بود که من هم ميخواستم اين تاپيک رو باز کنم که شما زحمت کشيديد،من خودم
به شخصه واقعاً علاقه مند به اين موزوع هستم.باز هم ممنون.و اميدوارم که اينجا
لينک بارون بشه و پر برکت.

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از Siavash25 :
دوست عزيز درود بر شما
خيلی وقت بود که من هم ميخواستم اين تاپيک رو باز کنم که شما زحمت کشيديد،من خودم
به شخصه واقعاً علاقه مند به اين موزوع هستم.باز هم ممنون.و اميدوارم که اينجا
لينک بارون بشه و پر برکت.
و البته به دور از تخیلات و جن بازی!

Gt_Max

Registered User
لایک‌ها
80
الكتريك جان هر چي مي خواي اسمش رو بذار... :happy:

ممنون از بابت مقاله من هم خيلي وقت بود دنبال چنين چيزي بودم... :)

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از Gt_Max :

آقا اینجا متعلق به شما و عزیزان است.هر چی دلتون می خواد مطرح کنید!

genetics

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از Gt_Max :

خواهش مي كنم. اين مقاله كاملا علمي است و از خرافات و تخيلات به درو. با اين حال خوشحال مي شوم دقيقا بگيد كه كجاش به نظرتون خرافاته؟

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
به نقل از electronic :
جن بازی مال تاپیک جن بود ربطی به این تاپیک نداره. ولی تخیلات و فرضیات همون چیزیه که این نظریه بر مبنای اون مطرح شده.

TruthPraiser

Registered User
لایک‌ها
10
واژه نخست سه نام اين شهر به ترتيب تاريخ ع ش ق
البته در مورد تاريخ و چگونگی پيدايش جهان تئوری های زیادی وجود داره که فکر کنم تاثر گذارتین اونها همین تئوری big bang یا انفجار بزرگ باشه.

Gt_Max

Registered User
لایک‌ها
80
به نقل از genetics :
خواهش مي كنم. اين مقاله كاملا علمي است و از خرافات و تخيلات به درو. با اين حال خوشحال مي شوم دقيقا بگيد كه كجاش به نظرتون خرافاته؟

حقيقتش من نصفش رو بيشتر نخوندم چون قبلا يه نوبت خونده بودمش...
راستش از نظر من خرافاتي وجود نداره... :happy:
از جن گرفته تا روح يا بيگ بنگ... هر چيزي كه بشر اوليه ميديده حاصل يك چيزي بايد ميبوده باشه .
به هر حال بيگ بنگ كه خرافات نيستش :happy:

Gt_Max

Registered User
لایک‌ها
80
به نقل از electronic :
آقا اینجا متعلق به شما و عزیزان است.هر چی دلتون می خواد مطرح کنید!

45.gif
45.gif

Siavash25

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
به نقل از electronic :

دوست عزيز شما کاملا علمی ميتونيد ثابت کنيد؟و بدون تخيل؟ :wacko: :wacko:

sina_judgment

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
10
جالب...!میخونم

amp

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
درود دوستان!
زین پس به جای واژه ی مجعول و نامأنوس «بیگ بنگ» از واژه ی «انفجار بزرگ» یا به قول استاد عزیز ما دکتر رضا منصوری از واژه ی «مِه بانگ» استفاده کنید...!

از این حرف ها که بگذریم، هر نظریه ی فیزیکی برای این که به وجود بیاد مسلماً به مقدار زیادی تخیل احتیاج داره، بالاخره ناسلامتی طرف قراره یه الگو بسازه که یه عالمه نتیجه ی تجربی به ظاهر بی ربط رو به هم مربوط کنه. مثلاً تو نظریه ی ریسمان می گن که جهان ما یک رویه (به قول خودشون «شامه»!) ی پنج بعدی ست که در یک فضای یازده بعدی شناور شده!!!!! خب خداییش اینا اگه تخیل نداشتن که این چیزا به مخ شون نمی رسید که!

ولی پذیرفته شدن هر نظریه فقط به سازگاری اون با شواهد تجربی بستگی داره. البته موارد استثنایی هم در تاریخ علم هست که یه نظریه به وضوح با شواهد تجربی در تضاد بوده، ولی دانشمندها ولش نکردند تا بالاخره اون نظریه رو به سرانجام رسوندند (همین مکانیک نیوتونی یکی از این موارد بوده!) ولی....

اصلاً یه جور دیگه به قضیه نگاه می کنیم: اون نظریه ای علمی محسوب می شه که تو جامعه ی علمی مورد پذیرش قرار گرفته باشه، یعنی دانشمندای دیگه هم اون را تحویل بگیرند و رویش کار کنند. ولی این باز یه مشکل دیگه ایجاد می کنه: با این اوصاف جادوگری هم علم محسوب می شه، چون یه سری آدم هایی هستن که قبولش دارن و روش کار می کنند!!!...

مثل این که قضیه خیلی پیچیده اس.... ارائه دادن معیار دقیقی که علم، و فقط علم رو در بر بگیره تقریباً غیر ممکنه. نظر شما چیه؟

IRIAF

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دستت درد نکنه . هم خودم خیلی به این موضوع علاقه داشتم وهم تحقیق علومم جور شد

بالا