• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تصاحب نوکیا توسط مایکروسافت چه تاثیری بر بازار اندروید دارد؟

IT GALAXY

Registered User
لایک‌ها
277

حتما شما هم از شنیدن خبر خریده شدن کمپانی معظم نوکیا توسط غول نرم‌افزاری جهان، مایکروسافت، شوکه شده‌اید. امروز صبح مایکروسافت اعلام کرد که کمپانی فنلاندی نوکیا را با قیمت 7.2 میلیارد دلار خریداری نموده است. این تازه اول کار است و قطعا خبرهای بیشتری از این معامله بزرگ در روزهای آتی منتشر خواهند شد. اما، در این مقاله قصد داریم این موضوع را مورد کند و کاو قرار دهیم که این خرید، دقیقا چه تاثیری بر بازار گوشی‌های هوشمند مبتنی بر اندروید دارد؟

اگر بخواهیم با استناد به آمار و ارقام صحبت کنیم، نوکیا با اختلاف زیاد، پرچمدار تولید‌کنندگان گوشی‌های هوشمند مبتنی بر ویندوزفون است. حتی در تبلیغات ویندوزفون که گاها توسط مایکروسافت پخش می‌شوند، سعی شده است تا از گوشی‌های ساخت نوکیا استفاده شود. بدون شک نوکیا بزرگترین تولید کننده گوشی‌های ویندوزفونی در جهان است. اما در مقایسه با اندروید، این آمار و ارقام چندان هم زیاد و قابل توجه نیستند.

اگر بخواهیم اقدام اخیر مایکروسافت را در بازار اندروید شبیه سازی کنیم، باید روزی را تصور کنیم که گوگل، بخش موبایل سامسونگ که بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند مبتنی بر اندروید است را خریداری کرده باشد! شاید هم بخش موبایل کمپانی‌های ال‌جی یا سونی.
پر واضح است که مبلغی که مایکروسافت برای خرید نوکیا کنار گذاشته است، بسیار کمتر از مبلغی است که این شرکت برای خرید سرویس اسکایپ خرج نمود. اما این اقدام ردموندی‌ها باعث می‌شود تا آن‌ها کنترل بازار ویندوزفون، چه در زمینه نرم افزار و چه در زمینه سخت افزار را به طور کامل در دست داشته باشند.
با وجود آن‌که تولید کنندگان برتر گوشی‌های هوشمند در جهان، اکثر تمرکز خود را بر روی تولید دستگاه‌های مبتنی بر اندروید قرار داده‌اند، اما هر از گاهی یک یا چند گوشی ویندوزفونی را نیز به بازار عرضه می‌کنند. صرف نظر از این‌که مایکروسافت اعلام نموده که فروش گواهینامه ویندوزفون به این شرکت‌ها کما فی السابق ادامه خواهد داشت، اما با خریده شدن نوکیا توسط مایکروسافت، به نظر نمی‌رسد که شرکت‌ها تمایلی به ساخت محصولات ویندوزفونی در آینده داشته باشند و این موضوع باعث خواهد شد تا جنب و جوش در بازار اندروید بیشتر از گذشت شود. ممکن است این موضوع برای کاربران منتج به دست‌آوردی بزرگ شود اما نباید فراموش کرد که شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند هیچ‌گاه سعی نمی‌کنند تا تخم مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهند. حال با کنار کشیدن نوکیا از عرصه تولید این گونه محصولات، کمپانی‌های بزرگی مانند سامسونگ، اچ تی سی و هواوی تنها یک گزینه پیش روی خود دارند، اندروید. شاید دلیل اصلی این‌که سامسونگ در حال کار کردن بر روی سیستم عامل تایزن، و اچ تی سی مشغول ساخت سیستم عامل مخصوص خود هستند نیز همین موضوع باشد.

از نقطه نظر گوگل، تغییری بزرگی در بازار اندروید رخ نخواهد داد. زیرا بر طبق آمار، روزانه بر تعداد کاربرانی که گوشی‌های اندرویدی خریداری می‌کنند افزوده می‌شود و این رشد همواره صعودی بوده است.
هنگامی که پای سیستم عامل مخصوص موبایل در میان است، دو کمپانی گوگل و مایکروسافت هرگز رفقای خوبی برای هم نخواهند بود و این موضوع با این خرید جدید، جدی تر از گذشته نیز خواهد شد.
از این به بعد، احتمالا تمامی تولیدکنندگان بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان چشم خود را به روی ویندوزفون خواهند بست و مایکروسافت همانند وقتی که تولید تبلت‌های سرفیس را به طور کامل تحت کنترل خود داشت، بازار گوشی‌های هوشمند ویندوزفونی را نیز تحت سلطه خود در خواهد آورد و با این حساب سعی می‌کند تا سیستم عامل خود را هر چه بیشتر و بهتر با سخت‌افزار مناسب ساخت نوکیا، یکپارچه نماید.
نظر شما در این باره چیست؟
منبعandroidcentral لینک مطلب

kingroid

Registered User
لایک‌ها
150
به هر حال این معامله بیش از هر چیزی به نفع مایکرسافت هست و این بستر بسیار خوبی برای اینده بهتر پلتفرمهای ویدوز فون می باشد ، زیرا که مایکروسافت نوکیا تحت کنترل خود دارد

در حالی که گوگل و سامسونگ ، باتوجه به اینکه بخش عظیمی از بازار اندروید توسط سامسونگ اشغال شده ، سامسونگ می تونه یک تهدید جدی برای گوگل باشه و ممکنه در سامسونگ در اینده اندروید را کنار بگذاره و به سمت پلتفرم اختصاصی خود یعنی تايزن بره

Last edited:

kingmori

Registered User
لایک‌ها
34
چون سیاست مایکروسافت به کدبسته بودن سیستم نرم افزاریشه، نمیتونه با آندروید رقابت کنه.

tapesh77

Registered User
لایک‌ها
425
به طور کلی نوکیا از صفحه ی اندروئید محو شده . دیگه حالا شاید مایکروسافت یه کاری کنه ولی هیچ وقت به پای شرکت های دیگه نمیرسه .

_Mostafa_

Registered User
لایک‌ها
21
حیف طراحی ها و استحکام و در دسترس بودن لوازم جانبی نوکیا که به خاطر سیستم عاملش داره از بین میره

حیف

حیف

miladdn

Registered User
لایک‌ها
1,629

kingroid

Registered User
لایک‌ها
150
تاثيري توي بازار اندرويد نميتونه داشته باشه

ويندوز فوني كه من ديدم يك سر و گردن از اندرويد و آي او اس پايينتره

حالا اين امري اتفاق افتاده هيچ تاثيري توي بازار اندرويد نداره ، هر چند كه حالا بهترين پشتيبان سخت افزاري مثل نوكيا را داره ، مگر اينكه جا براي پيشرفت خود پلتفرم باشه و اون وقت ميتونه بازار اندرويد را تحت تاثير قرار بده

واقعا حيف اين كمپاني بود

بدون شك از همون اول نوكيا سراغ اندرويد مي رفت ، ازطرفي يه كمپاني كپي كاري مثل سامسونگ اينجوري پا نمي گرفت

ازطرفي هم اندرويد بيشتر از اينها بازار را قبضه مي كرد

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free

roteal2007

Registered User
لایک‌ها
804
این سوال رو بایستی دوسال دیگه جواب داد که وین فون ۹ هم اومده باشه.اما پیشبینی میشه یکپارچه سازی سخت افزار و نرم افزار خیلی بیشتر بشه...نوکیا که به درک واصل شد الانم خرید نوکیا وین فون ریسکه بایستی نشست و دید میخواد چع کار کنه‌

kingroid

Registered User
لایک‌ها
150
این سوال رو بایستی دوسال دیگه جواب داد که وین فون ۹ هم اومده باشه.اما پیشبینی میشه یکپارچه سازی سخت افزار و نرم افزار خیلی بیشتر بشه...نوکیا که به درک واصل شد الانم خرید نوکیا وین فون ریسکه بایستی نشست و دید میخواد چع کار کنه‌

الان با خريد نوكيا داره سياست مشابه اپل را در پيش مي گيره
پلتفرمهاي ios اپل به اون قدرتمندي ، هر روز كه مشاهده مي كنيم اندرويد هي داره فاصلش رو با اپل بيشتر از قبل مي كنه و اندرويد بيشتر از اينها بازار رو قبضه مي كنه

من كه نسبت به اين سياست مايكروسافت زياد خوشبين نيستم

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424
به تمام کسایی که دارن میگن وین فن بده و فلانه قول میدم اگه یه ماه با وین فون کار بکنن معتادش میشن
الان تا ۱تومن برا خرید گوشی بودجه دارم،اما اصلا دست و دلم به اندروید نمیره،روز به روز تعداد هسته های سی پی یو بیشتر میشه اما بازم گیر و هنگ و فورس کلوز سر جاشه ...
رم ها میشه ۲ گیگ اما بازم گیر هست !
اما وین فون با یه سی پی یو ۲ هسته ای ۱گیگ و رم ۵۱۲ !! اصلا گیر نداره
حالا بحث حفره های امنیتی اندروید بماند دیگه ...
تو بازی قطعا تنوع و کیفیت بازی های اندرویدی بهتره ،اما از نظر نرم افزار تو وینفون میتونم بگم تقریبا کمبودی حس نمی کنید.ضمنا برا وین فون ر ننه قمری نرم افزار نمینویسه.بلکه حساب و کتاب داره و هم خود سیستم عامل،هم نرم افزارای اصلی مهندسی سازه و دقیق
کیفیت ظاری و باطنی گوشی های ویندوز فون هم که دیگه من نگم بهتره ... شما یه گلکسی siii رو بزار بغل لومیا ۶۲۰ نوکیا که قیمتش ۵۵۰ تومنه،خودت مقایسه بکن کیفیت کار رو !
وین فون یعنی یه سیستم عامل با سر صاحاب که اولا خز نشده،دوما همه چیز ساده و در دسترسه
اندروید به قدری خز شده الان که رو تبلتای ۱۵۰ تومنی هم هست :-D
دست هر بچه ۱۰ ساله ای یدونه گوشی اندرویدی میبینی که داره POO بازی میکنه :-D
اما وین فون...خاصه کاملا
خدا رو شکر نوکیا هم توسط مایکروسافت خریداری شد،این یعنی نرم افزار و سخت افزار با هم که دقیقا ماجرای ios پیش میاد و هماهنگی کامل نرم افزارهای ارایه شده با اون سخت افزار بدون نیاز ب قطعات خیلی خفنو بالا :)

در ضمن شما کدوم گوشی اندرویدی ۷۰۰،۸۰۰ تومنی پیدا میکنید که تا پایان ۲۰۱۴ براش آپدیت بیاد ؟ حتی لومیا ۵۲۰ هم قراره تا پایان ۲۰۱۴ تمام آپدیت ها رو بگیره،قیمتشم ۴۵۰ تومنه :-D
اونوقت میرید xperia L میگیرید که نهایتا تا موقعی که عمرش توم بشه یه آپدیت براش میاد :-D

Sent from my SHW-M380W using Tapatalk 2

miladdn

Registered User
لایک‌ها
1,629
به تمام کسایی که دارن میگن وین فن بده و فلانه قول میدم اگه یه ماه با وین فون کار بکنن معتادش میشن
الان تا ۱تومن برا خرید گوشی بودجه دارم،اما اصلا دست و دلم به اندروید نمیره،روز به روز تعداد هسته های سی پی یو بیشتر میشه اما بازم گیر و هنگ و فورس کلوز سر جاشه ...
تو بازی قطعا تنوع و کیفیت بازی های اندرویدی بهتره ،اما از نظر نرم افزار تو وینفون میتونم بگم تقریبا کمبودی حس نمی کنید.ضمنا برا وین فون ر ننه قمری نرم افزار نمینویسه.بلکه حساب و کتاب داره و هم خود سیستم عامل،هم نرم افزارای اصلی مهندسی سازه و دقیق
کیفیت ظاری و باطنی گوشی های ویندوز فون هم که دیگه من نگم بهتره ... شما یه گلکسی siii رو بزار بغل لومیا ۶۲۰ نوکیا که قیمتش ۵۵۰ تومنه،خودت مقایسه بکن کیفیت کار رو !
وین فون یعنی یه سیستم عامل با سر صاحاب که اولا خز نشده،دوما همه چیز ساده و در دسترسه
اما وین فون...خاصه کاملا

پوریا جان نظرت محترمه:D

kingroid

Registered User
لایک‌ها
150
اما وین فون...خاصه کاملا
خدا رو شکر نوکیا هم توسط مایکروسافت خریداری شد،این یعنی نرم افزار و سخت افزار با هم که دقیقا ماجرای ios پیش میاد و هماهنگی کامل نرم افزارهای ارایه شده با اون سخت افزار بدون نیاز ب قطعات خیلی خفنو بالا :)

در ضمن شما کدوم گوشی اندرویدی ۷۰۰،۸۰۰ تومنی پیدا میکنید که تا پایان ۲۰۱۴ براش آپدیت بیاد ؟ حتی لومیا ۵۲۰ هم قراره تا پایان ۲۰۱۴ تمام آپدیت ها رو بگیره،قیمتشم ۴۵۰ تومنه :-D
اونوقت میرید xperia L میگیرید که نهایتا تا موقعی که عمرش توم بشه یه آپدیت براش میاد :-D

من الان خودم لوميا ٥٢٠ دارم ، در اينكه نسبت به امكانانت آن قيمت فوق العاده اي داره شكي نيست
مسلما اين ربطي به برتري ويندوز فون نداره ، و اين همش به خاطر قدرتمند سخت افزاري نوكياست

خودت حسابش بكن گوشي با اين مشخصات عالي و قيمت فوق العاده و اونم با برندي مثل نوكيا و البته با سيستم عامل اندرويد ، اصلا به يك فروش بي سابقه اي مي رسيد

بازهم ميگم اگر ويندوز فون تا همين قدر هم فروش كرده به خاطر برند قدرتمندي مثل نوكياست

وگرنه در مورد ويندوز فون ، مثلا من يه بازي درست حسلبي نتونستم براش پيدا كنم ، به زحمت نسخه رايگان آسفالت٥ رو پيدا كردم ، اونم با حجم ١٣٠ مگ ، اونم با گرافيك در حد گوشيهاي سيمبين

فقط اينو مي هوام بگم كه اگر تا همين قدر هم طرفدار داره اونم به خاطر برند نوكيا و امكانات اختصاصي نوكيا هست

ويندوز فون زماني پيشرفت مي كنه ، كه علاوه برن سخت افزار نوكيا ، پلتفرم اون هم نسبت به رقباپيشرفت كنه

balabala

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,745
یه سری چیزا توی ذهن ما ایرانیا به واسطه جوگرفتی هک میشه. یکی از اونها این هست که مایکروسافت کلا شرکت مزحرفیه و هر محصولی هم که داره چرته. حالا جالب اینجا هست که 99.99% از ویندوزش استفاده میکنیم و 0.01 درصد هم لینوکس یا سیستم عامل دیگه استفاده نمیکنن. همین جو زدگی توی استفاده از مرورگرش هم هست، که IE فلانه و بیسار و فایرفاکس آخرشه. طرف از IE6 استفاده میکنه و انتظار داره مشکلات و باگ های 10 سال پیش رو نداشته باشه. وقتی یه نرم افزار رو آپگرید نکنی معلومه مشکل و باگ داره! ویندوز آپدیت رو بواسطه کرکی که توی ویندوز استفاده میکنیم غیرفعال میکنیم بعد انتظار داریم IE که استفاده میکنیم به روز باشه.

همین مسائل برای ویندوزفون هم وجود داره، طرف اصلا یک بار هم باهاش کار نکرده ولی از روی جو زدگی چون اسم مایکروسافت رو میشنوه میگه چرته و به پای اندروید نمیرسه و فلان. از نظر من از خیلی از جهات مخصوصا رابط کاربری از اندروید سرتره. مخصوصا وقتی بخوای توی یک عالمه اپ دنبال یه برنامه بگردی مشخص میشه رابط کاربری اندروید چقدر کم میاره و انگشتت باید نیم ساعت بچرخه ولی تو ویندوزفون در کسری از ثانیه به هدفت میرسی.
از نظر اپ، بنظر من چیزی کمتر از اندروید نداره مشکل اینجاست که اپ ها پولی هست و ما ایرانی ها همه چیز رو مفت میخوایم. 2 تومن پول گوشی میدیم ولی حاظر نیستیم 200 تومن خرج اپ بکنیم (مثلا یه گیفت کارت 50 دلاری).

kingroid

Registered User
لایک‌ها
150
یه سری چیزا توی ذهن ما ایرانیا به واسطه جوگرفتی هک میشه. یکی از اونها این هست که مایکروسافت کلا شرکت مزحرفیه و هر محصولی هم که داره چرته. حالا جالب اینجا هست که 99.99% از ویندوزش استفاده میکنیم و 0.01 درصد هم لینوکس یا سیستم عامل دیگه استفاده نمیکنن. همین جو زدگی توی استفاده از مرورگرش هم هست، که IE فلانه و بیسار و فایرفاکس آخرشه. طرف از IE6 استفاده میکنه و انتظار داره مشکلات و باگ های 10 سال پیش رو نداشته باشه. وقتی یه نرم افزار رو آپگرید نکنی معلومه مشکل و باگ داره! ویندوز آپدیت رو بواسطه کرکی که توی ویندوز استفاده میکنیم غیرفعال میکنیم بعد انتظار داریم IE که استفاده میکنیم به روز باشه.

همین مسائل برای ویندوزفون هم وجود داره، طرف اصلا یک بار هم باهاش کار نکرده ولی از روی جو زدگی چون اسم مایکروسافت رو میشنوه میگه چرته و به پای اندروید نمیرسه و فلان. از نظر من از خیلی از جهات مخصوصا رابط کاربری از اندروید سرتره. مخصوصا وقتی بخوای توی یک عالمه اپ دنبال یه برنامه بگردی مشخص میشه رابط کاربری اندروید چقدر کم میاره و انگشتت باید نیم ساعت بچرخه ولی تو ویندوزفون در کسری از ثانیه به هدفت میرسی.
از نظر اپ، بنظر من چیزی کمتر از اندروید نداره مشکل اینجاست که اپ ها پولی هست و ما ایرانی ها همه چیز رو مفت میخوایم. 2 تومن پول گوشی میدیم ولی حاظر نیستیم 200 تومن خرج اپ بکنیم (مثلا یه گیفت کارت 50 دلاری).

اين حرفاتون ، فقط دارين توجيه مي كنين و اگرنه ويندوز فون از سال ٢٠١٠ نيز عرضه شده ، اندرويد هم ٢٠٠٩
الان هم سهم بازار ويندوز فون حتي يكدهم اندرويد هم نيست (كاربرهاي ديگر كشور ها كه ديگه ايراني نيستند)

balabala

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,745
اين حرفاتون ، فقط دارين توجيه مي كنين و اگرنه ويندوز فون از سال ٢٠١٠ نيز عرضه شده ، اندرويد هم ٢٠٠٩
الان هم سهم بازار ويندوز فون حتي يكدهم اندرويد هم نيست (كاربرهاي ديگر كشور ها كه ديگه ايراني نيستند)

سهم بازار دلیل خوبی برای مقایسه دو تا سیستم عامل نیست. این همون جو زدگی هست که گفتم، نگاه میکنیم به درصدها بعد تصمیم میگیرم که حتما فلان سیستم عامل بهتره.
اگر این مورد صدق میکرد باید میگفتیم لینوکس هم سیستم عامل مزخرفیه چون سهمش از بازار کمتر از ویندوزه!

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424

پراید هم تعدادش از فرضا پروتون جنتو بیشتره ! دلیل شد که پراید بهتره ؟
نگاه کمیتی نداشته باشیم،نگاه کیفیتی معقولانست
ویندوز فون هم ایرادات زیادی دار،اما تقریبا نوپاست،باید بهش فرصت داد
و حداقلش اینه که تقلیدی نیست،همین اندروید حتی شکل منوهاش و مدل آیکون هاشم از رو ios کپی کرده !
اما وین فون مال خودشه

بالا