• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تعریف صحیح open source?

persian-earning

کاربر فعال درآمد اینترنتی
کاربر فعال
لایک‌ها
1
من هنوز تعریف دقیق اپن سورس را نفهمیدم ولی تعریفی که ازش دارم اینه:
مثلا من یک نرم افزار منتشر می کنم و به قیمت n$ می فروشم و یکی میاد این نرم افزار را از من می خره و در سورسش تغییراتی ایجاد می کنه و و به اسمش خودش میده بیرون و به همین ترتیب...و اون ناشر اولیه هیج حقی روی مالکیت خود ندارد

و اگر این تعریف درست باشد تمام نرم افزارهایی که با php نوشته شده اند به این صورتند و این لایسنسهاشون هم فقط یک حالت مرامانه دارد:blink:

آیا درسته؟

saeid_2001

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
میتونی توش تغییرات بدی یا یچیزی بهش اضافه کنی ولی نمیتونی به اسم خودت تمومش کنی مثلا linux رو ببین کلی نسخه داره ولی همشون بازم لینوکس هستتند تو لایسنس لینوکس تقریبا یه همچین چیزی نوشته:هر کسی میتونه تغیراتی در این برنامه ایجاد کنه یا یه چیزی بهش اضافه کنه ولی هر کاری کرد یا تغییراتی داد باید اعلام کنه .اپن سورس هم یسری قوانین خواص خودشو داره ولی حق سازنده همیشه محفوظ میمونه

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
یه Open Source داریم یه Free Software. هرکدوم یه عالمه license متفاوت دارن در برخی موارد شبیهن و برخی موارد کاملا متفاوت. البته Free software رو با Freeware اشتباه نگیرید اینجا منظور از Free آزاد بودن نرم افزاره.
حالا بگو چه license توجه شما رو جلب کرده تا شاید بتونم توضیح بدم درباره‌اش. بعضی از license ها هم به فارسی ترجمه شدن.
موفق باشید

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
میلاد ، چرا تادیک قبلی رو نیمه کاره گذاشتی ؟
خوب شروع کرده بودیم ها.

persian-earning

کاربر فعال
لایک‌ها
1
من بیشتر منظورم کل برنامه هایی است که با php نوشتند علی الخصوص این vbulletin !!!
در ضمن نوبر جان برای این تاپیک قبلی را نیمه کاره گذاشتم چون گفتم اگر یک تاپیک با موضوع کلی بزنم که همه چیز را در بر بگیره بهتر است مگه نه؟

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
راست میگی ، حق با شماست ،
موضوع این تاپیک طوری طراحی شده که مخاطب بیشتری رو جلب میکنه.

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
میشه فایلهای PHP رو رمزگذاری کرد که کسی نتونه محتویاتشونو بخونه، مثلا با برنامه‌ای مثل این:
http://www.sourceguardian.com/
موفق باشید

persian-earning

کاربر فعال
لایک‌ها
1
به نقل از irgamer :
میشه فایلهای PHP رو رمزگذاری کرد که کسی نتونه محتویاتشونو بخونه، مثلا با برنامه‌ای مثل این:
http://www.sourceguardian.com/
موفق باشید
مرسی عزیز مطلب مفیدی گفتی که من نمی دونستم!!!

ولی من هنوز جواب سوالم را نگرفتم. بزار بهتر بگم مثلا من سورس vBulletin را ور می داریم یک سری تغییر توش ایجاد می کنم و با نام vBulletin MILAD می دمش بیرون البته به صورت رایگان !!!
آیا این کار اشکال دارد؟

♂MAJID

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
میلاد جان من یه جایی دیده بودم که گفته بودن که اگه license این vbulletin نگیری هاست و سایتت بسته میشه
البته اگه کسی ...........:blink: :eek:

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
به نقل از persian-earning :
مرسی عزیز مطلب مفیدی گفتی که من نمی دونستم!!!
ولی من هنوز جواب سوالم را نگرفتم. بزار بهتر بگم مثلا من سورس vBulletin را ور می داریم یک سری تغییر توش ایجاد می کنم و با نام vBulletin MILAD می دمش بیرون البته به صورت رایگان !!!
آیا این کار اشکال دارد؟
خواهش می‌کنم. تا شما مجوزهارو آشنا نباشی به جواب سوالت نمیرسی. وقتی نرم‌افزاری کدهاش قابل مشاهده بسته به مجوز ممکنه حتی اجازه نده واسه استفاده خودت تو کدها تغییری بدی، یکی دیگه اجازه بده اصلا کدهارو واسه خودت استفاده کنی و بعدا کدها رو دوباه منتشر نکنی، یکی دیگه اجبار میکنه با همین مجوزی که کدهای اولیه بودن منتشر کنی تا بعدا اگر کسی خواست بتونه بر مبنای کدهای شما هم پروژه جدیدی شروع کنه یعنی ماشبه همون کاری که خود شما کردید.
وقتی مجوزی اولین نیاز یعنی قابل مشاهده بودن کدها و برخی قوانین دیگه رو رعایت کنه اون مجوز Open source حساب میشه.(باید به تایید OSI برسه).
وقتی مجوزی علاوه بر قابل مشاهده و استفاده بودن کدها باز/آزاد موندن کدها رو تضمین کنه یعنی شما رو مجبور کنه پروژه ای که با کدهای کس دیگری نوشتی حتما با همون مجوز منتشر کنی میشه مجوز نرم افزاری آزاد یا Free Software License که باید به تایید FSF برسه. معروفترین مجوز از این نوع GPL هست که لینوکس و خیلی از ابزارهای اون از همین مجوز استفاده می‌کنن.
و اما vBulletin رو باید مجوزش رو خوند و دید چه اجازه‌ای میده با نمیده.
موفق باشید

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
حالا میشه بگید که وی بولتین جزو کدوم دسته است ،
شما اطلاعش رو دارید ؟

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
تا جایی که من می‌دونم مجوز vBulletin رو نمیشه یک مجوز Open Source و یا Free Software دونست، اما اگر اینجا رو ببینید:
http://www.vbulletin.com/order/license_agreement.php
دو نکته مهم دیدم:
۱- شما حق دارید هر مجوز/نسخه‌ای که خریداری کردید رو فقط روی یک وب سایت استفاده کنید.
۲- شما میتونید برای استفاده شخصی(در همون یک سایت) کدهاشو دستکاری کنید با مسئولیت خودتون.
مورد ۲ منو به این نتیجه میرسونه که با اینکه vBulletin یک نرم افزار Open Source و یا Free Software نیست، کدهاشو رمزگذاری نکرده و شما حق دارید برای استفاده شخصی کدهارو دستکاری کنید و البته حق ندارید اونها رو مجددا توزیع کنید.
موفق باشید

بالا