• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تفاوت بين پروجكشن و پلاسما؟

.....

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2005
نوشته‌ها
36
لایک‌ها
0
سلام
آقايون و خانمهاي عالم و دانشمند آيا مي دانيد فرق تلويزيونهاي پروجكشن و پلاسما در چيست كه باعث تفاوت قيمت زياد آنها شده است ؟
 

merulaalba

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2004
نوشته‌ها
149
لایک‌ها
7
اولا دانشمند خودتی! اگه ما دانشمند بودیم جامون اینجا نبود.
دوما لازم نبود برای پرسیدن یه همچین سوالی آی دی جدید برا خودت بسازی.هر چی باشه میگن ندونستن عیب نیست،نپرسیدن عیب داره.
اما در مورد سوالت باید بگم که تلویزیونهای موسوم به پروجکشن همونطور که از اسمشون هم پیداست تلویزیونهایی هستند که یه تصویر کوچیک رو از منبعی که میتونه یه تلویزیون معمولی لامپ کاتدی یا یه تلویزیون LCD باشه میگیره و با یه ساز و کار اپتیکی اون تصویر رو چند برابر میکنه و روی یک پرده می تابونه.در کل دو جور تلویزیون پروجکشن داریم که بسته به محلی که تصویر رو تشکیل میدن به اونا Rear Projection وFront Projection گفته میشه.در تلویزیونهای Rear Projection تصویر روی پرده ای تشکیل میشه که با کلیت دستگاه یکپارچه هستش و شکل یک تلویزیون بزرگ رو داره ولی در نوع دوم تصویر روی پرده ای که روی دیوار اتاق نصب میشه تشکیل میشه.

file.cfm
file.cfm
 

electronic

Registered User
تاریخ عضویت
16 ژانویه 2005
نوشته‌ها
1,661
لایک‌ها
75
سن
38
محل سکونت
USA
در مورد پلاسما هم توضیح بدین ممنون میشم.
 

merulaalba

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2004
نوشته‌ها
149
لایک‌ها
7
واما قضیه تلویزیونهای پلاسما یه کم پیچیده تره .سعی میکنم خلاصه بگم.
بنیان اصلی نمایشگرهای پلاسما بر اساس نور فلورسنت گذاشته شده.هر پیکسل به سه رنگ قرمز و سبز و آبی نور فلورسنت ایجاد میکند.
عنصر اساسی در نور فلورسنت حالت پلاسما است که در آن یونها و الکترونها به صورت شناور قرار دارند.در حالت عادی گاز از ذرات بدون بار تشکیل شده است و بار اتمی کلی صفر و گاز در حالت خنثی قرار دارد.
اگر شما با وارد کردن یک جریان الکتریکی تعدادی الکترون آزاد به گاز وارد کنید موقعیت به سرعت تغییر میکند.الکترونهای آزاد به اتمها برخورد میکنند و تعدادی از آنها را آزاد میکنند.با از دست دادن الکترون اتم به یون مثبت تبدیل میشود.در این حالت ذرات با بار مثبت و منفی به سوی هم هجوم می آورند.در این وضعیت ذرات به طور متناوب به هم برخورد میکنند و این برخوردها در حالت پلاسما باعث آزادی فوتونهای انرژیک میشود.در واقع با وارد کردن انرژی الکترونها به یک لایه بالاتر منتقل میشوند و از بازگشت آنها به حالت اول انرژی آزاد میشود.اتمهاي زئون و نئون هنگامی که تحریک شوند فوتونهای نورانی آزاد میکنند که البته در طیف فرا بنفش قرار دارند و دیده نمیشوند و باید راهی برای مرئی کردن آنها پیدا شود.

file.cfm


در تلویزیونهای پلاسما گازهای زئون و نئون در هزاران سلول کوچک جاداده شده اند که این سلولها در بین دو صفحه شیشه ای قرار دارند و همچنین الکترودهای طویلی بین این شیشه ها قرار دارند.الکترودهای آدرس دهی در پشت سلولها قرار دارند و الکترودهای شفاف نمایشگر که با عایقی دی الکتریک احاطه شده اند و پوششی محافظ از جنس اکسید منیزیم دارند در جلوی سلولها و موازی با صفحه نمایشگر قرار دارند.الکترودهای نمایشگر در جهت افقی و الکترودهای آدرس دهی در جهت عمودی چیده شده اند.

file.cfm


برای یونیزه کردن گاز موجود در سلولها هر سلول صدها بار در ثانیه و به فرمان پردازشگر اصلی و از طریق الکترودهای آدرس دهی شارژ میشود و با وجود اختلاف پتانسیل بین الکترودها با هر بار شارژ کردن سلول اتمهای گاز اشعه ماورا بنفش آزاد میکنند.

file.cfm


هر سلول خود به سه بخش کوچکتر تقسیم شده است که با لایه ای از فسفر و به رنگهای آبی و قرمز و سبز پوشش داده شده اند.وقتی اشعه ماورا بنفش به اتم فسفر برخورد میکند یک الکترون فسفر به یک لایه بالاتر پرتاب میشود و هنگام برگشت به حالت عادی یك ذره فوتون قابل رویت پرتاب میکند.با وارد کردن پالسهای متفاوت به سلولهای مختلف سیستم کنترل مرکزی میتواند رنگ هر سلول را کنترل کند و از این طریق هزاران رنگ متفاوت ایجاد کند.

file.cfm


بزرگترین امتیاز این تکنولوژی درقابلیت تولید نمایشگرهایی با عرض زیاد و قطر کم میباشد و چون کنترل هر پیکسل به طور مستقل میباشد تصویر حاصله بسیار شفاف میباشد و از تمامی زوایا کیفیت مطلوبی دارد ولی کماکان قیمت بسیار بالای این وسیله مانع دسترسی بسیاری از افراد به این تکنولوژی میباشد.
امیدوارم جوابتو گرفته باشی و علت تفاوت قیمتها رو فهمیده باشی.
به قول علی:
موفق باشید! :)
 

electronic

Registered User
تاریخ عضویت
16 ژانویه 2005
نوشته‌ها
1,661
لایک‌ها
75
سن
38
محل سکونت
USA
بسی مفید و آموزنده.تشکر.
 

rafifar

Registered User
تاریخ عضویت
15 ژانویه 2003
نوشته‌ها
150
لایک‌ها
0
سن
38
محل سکونت
ایران
آقا ممنون خيلي خوب بود!!!
 

Spiro

Registered User
تاریخ عضویت
26 مارس 2005
نوشته‌ها
854
لایک‌ها
6

..hamid..

Registered User
تاریخ عضویت
6 فوریه 2005
نوشته‌ها
341
لایک‌ها
0
سن
42
خیلی ممنون از اطلاعاتی که دادید.
فقط اینکه تلویزیونهای پلاسما همون LCD ها هستند .؟ یا اینکه با هم فرق می کنند.
در مورد این یه توضیحی بدبد.
 
بالا