• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تفاوت عایق های حرارتی

paramisrockwool

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 آپریل 2015
نوشته‌ها
49
لایک‌ها
0
سن
23
تفاوت پشم سنگ با پشم شیشه

پشم سنگ و پشم شیشه هر دو عایق های حرارتی هستند که از نظر قیمت و کیفیت با یکدیگر متفاوت می باشند. همواره این سوال مطرح است که در عایقکاری حرارتی ساختمان از کدام یک از این عایق ها استفاده شود و کدامیک صرفه اقتصادی دارند.
در زیر اطلاعاتی در مورد تفاوت دو عایق حرارتی پشم سنگ و پشم شیشه آورده شده است تا شما بیشتر با تفاوت های این دو عایق حرارتی آشنا شوید.
اما قبل از آن توصیه می شود که در عایق کاری ساختمان با کارشناس مشورت کنید تا هر چه بهتر بتوانید با توجه به نوع کاربری، میزان عایق کاری و محل عایق کاری مورد نظرتان، عایقمناسب را انتخاب کنید.

- پشم سنگ از سنگ بازالت تولید می شود در حالی که پشم شیشه از ذوب کردن شیشه و تبدیل آن به الیاف بدست می آید.
- پشم سنگ و پشم شیشه هر دو عایق های حرارتی با ساختار الیافی می باشند. توجه به محل عایقکاری در انتخاب هر یک از این عایق ها مهم می باشد. برای مثال در عایقکاری سقف سوله ها پشم شیشه مناسبتر از پشم سنگ است در حالی که در عایقکاری دیوارها و کف پشم سنگ مناسب تر می باشد.

مهم ترین اختلاف پشم سنگ و پشم شیشه در مقاومت حرارتی آن ها است. عایق های پشم سنگ و پشم شیشه هر دو مقاومت خوبی در برابر آتش دارند اما چون پشم سنگ از سنگ بازالت تولید شده است مقاومت بیشتری در برابر آتش دارد.
- زمانی که بخواهیم یک بویلر با دمای 900 درجه سانتیگراد را عایقکاری حرارتی کنیم حتما باید از عایق پشم سنگ استفاده کرد زیرا عایق پشم شیشه در این دما مقاومت ندارد و از بین خواهد رفت. مقاومت حرارتی پشم سنگ تا دمای 1000 درجه سانتیگراد می باشد.
- اگر هدف عایقکاری صوتی باشد، پشم سنگ بهترین انتخاب است و کیفیت بالایی در جلوگیری از نفوذ صدا و جذب آن دارد.
- در عایقکاری مکان های نگهداری مواد آتش زا و منفجره حتما باید از پشم سنگ استفاده کرد.
- قطر الیاف پشم شیشه کمتر از الیاف پشم سنگ است که این باعث شده پشم شیشه نرم تر باشد و باعث افزاش زمان حفظ خواص ارتجاعی آن شده است و میزان ریزش کمتری دارد.
- پشم شیشه رطوبت را درون خود نگهداری می کند (خصوصا زمانی که در عایقکاری سطوح گرم از آن استفاده شود) بنابراین اگر به خوبی از آن محافظت نشود امکان رشد باکتریها و قارچها درون عایق پشم شیشه وجود دارد.

تماس پوست با الیاف پشم شیشه باعث خراشیدگی می شود و اگر این الیاف به ریه وارد شود از آن خارج نمی شود و تنفس مداوم ذرات پشم شیشه باعث ایجاد بیماری های تنفسی می شود. همچنین تماس مداوم آن با پوست باعث بیماری های پوستی می شود.

منبع: http://paramisrockwool.com/fa/blog/29-تفاوت-عایق-حرارتی-صوتی-پشم-سنگ-با-پشم-شیشه
 

paramisrockwool

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 آپریل 2015
نوشته‌ها
49
لایک‌ها
0
سن
23
تفاوت عایق پشم سنگ با عایق های پلیمری
در عایق کاری حرارتی ساختمان ها معمولا از دو خانواده مهم عایق های حرارتی استفاده می شود. گروه اول عایق های حرارتی معدنی هستند که عایق صوتی-حرارتی پشم سنگ جزوه این گروه است و بیشترین قدمت را دارند و گروه دوم عایق های حرارتی پلیمری می باشند.
مشخصات حرارتی از جمله ضریب انتقال حرارت عایق های حرارتی معدنی به فشردگی آن ها بستگی دارد. ضریب انتقال حرارت این گروه معمولا بین 0.035 تا 0.050 است. ضریب انتقال حرارت عایق های حرارتی حدود 20 تا 30 برابر کمتر از سفال های است که در صنعت ساخت و ساز استفاده می شوند.
تا چند سال پیش، تردیدهای فراوانی در خصوص محصولات عایق معدنی (پشم سنگ و پشم سرباره) وجود داشت، از لحاظ بهداشتی و محیط زیست. با توجه به نتایج جدیدی که در این زمینه بدست آمد، خطراتی مانند سرطان زایی این گروه منتفی تلقی شد.
با توجه به ویژگی های برتر این عایق ها از نظر صدابندی (این عایق ها علاوه بر اینکه عایق حرارتی هستند عایق صوتی نیز می باشند) و همچنین ضد حریق بودن آن ها، در حال حاضر استفاده از آن ها در کشورهای صنعتی بسیار گسترده شده است.
خوشبختانه در کشور ما سابقه طولانی در استفاده از این نوع عایق های حرارتی وجود دارد و با توجه به مبحث صرفه جویی در مقررات ملی ساختمان، میزان تولیدات و کیفیت آن ها در حال افزایش است.
عایق های حرارتی پلیمری ضریب انتقال حرارتی نزدیک به عایق های حرارتی معدنی دارند، البته عایق های نیز در این گروه قرار دارند که ضریب انتقال حرارت کمتر از 0.03 دارند و این امکان را فراهم می کنند تا بتوان ضخامت عایق حرارتی را کاهش داد. لازم به ذکر است که از دید نفوذ بخار آب و مخاطرات میعان، بخش اعظم عایق های حرارتی پلیمری عملکرد بهتری از عایق های حرارتی معدنی دارند و در اکثر موارد نیازی به کاربرد لایه بخاربند ندارند. در عایق های حرارتی معدنی در موارد نیاز باید از یک روپوش مقاوم در برابر نفوذ بخارات بر روی عایق استفاده شود.
نقطه ضعف اکثر عایق های پلیمری، تغییرات مشخصات حرارتی آن ها در زمان، مخاطرات مربوط به حریق و عملکرد ضعیف آن ها در زمینه صدابندی است.
متاسفانه در سال های گذشته، تولید گرانول پلی استایرن منبسط (فاقد مواد افزودنی تاخیر انداز حریق) توسط پتروشیمی و امکان تولید محصولات عایق حرارتی با هزینه اندک با استفاده از این مواد باعث گردیده است که از این عایق در ساخت و ساز بسیار استفاده شود بدون اینکه بخ مخاطرات حریق توجه کافی شود.

منبع: http://paramisrockwool.com/fa/blog/146-عایق-حرارتی-پشم-سنگ-rockwool-یا-عایق-های-حرارتی-پلیمری؟؟
 

paramisrockwool

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 آپریل 2015
نوشته‌ها
49
لایک‌ها
0
سن
23
تفاوت عایق صوتی حرارتی پشم سنگ با عایق پشم سرباره

پشم سنگ و پشم سرباره هر دو از عایق های معدنی می باشند که مواد خام آن ها و فرایند تولیدشان یکسان است، تنها تفاوتی که عایق پشم سنگ با پشم سرباره دارد نسبت موادی است که در تولید این دو عایق حرارتی صوتی استفاده می شود.
خواص مشابه پشم سنگ و پشم سرباره باعث شده که این دو عایق عملکرد مشابهی داشته باشند.
عایق صوتی حرارتی پشم سنگ

در تولید عایق پشم سنگ از سنگ های آلومینوسیلیکاتی (معمولا سنگ بازالت)، سرباره کوره بلند و سنگ آهک یا دولومیت استفاده می شود، البته ممکن است در بعضی از محصولات پشم سنگ از مقداری رزین نیز استفاده شود. در ساخت پشم سنگ از 70-75% سنگ استفاده می شود و مابقی مواد سرباره می باشد.
بعضی از ویژگی های عایق پشم سنگ:
- ضریب انتقال حرارت هدایتی: مینیمم مقدار W/mk 0.039 (هرچقدر که ضریب انتقال حرارت هدایت کمتر باشد، راندمان عایق حرارتی بیشتر است)
- PH الیاف خام پشم سنگ بین 11-7 است
- میزان کلر ppm 3 است.


عایق صوتی حرارتی پشم سرباره

عایق سرباره همانطور که از نامش مشخص است از سرباره کوره بلند با مخلوطی از بعضی از سنگ های طبیعی تولید می شود. البته در بعضی از محصولات پشم سرباره از ملاط یا رزین استفاده می شود. تقریبا 70% از مواد اولیه عایق پشم سرباره، سرباره کوره بلند می باشد. سرباره محصول جانبی کارخانه فولاد است.
بعضی از ویژگیهای پشم سرباره:
- ضریب انتقال حرارت: مینیمم مقدار W/mk 0.040 (هرچقدر که ضریب انتقال حرارت هدایت کمتر باشد، راندمان عایق حرارتی بیشتر است)
- PH الیاف خام پشم سرباره بین 11-8 است
- میزان کلر ppm 5 است.


مزایای عایق های پشم سنگ و پشم سرباره

- عملکرد حرارتی بالا
- ضد حریق بودن، این عایق های حرارتی به دلیل داشتن اکسیدهای فلزی با نقطه ذوب بالا تا دمای 850 درجه سانتیگراد در برابر حرارت تا 4 ساعت مقاوم است.
- جذب صوت، ضریب جذب صوت آن ها کمتر از 80% در فرکانس های بالاتر از Hz 500
- در برابر قارچ ها، باکتری ها و موجودات موزی مقاوم هستند
- سازگاری با محیط زیست

پشم سنگ و پشم سرباره پر مصرف ترین نوع عایق در صنایع مختلف و عمدتا صنعت گاز، نفت و پتروشیمی هستند و در عایق کاری های بسیار حجیم مناسب ترین نوع عایق می باشند.

منبع: http://paramisrockwool.com/fa/blog/63-تفاوت-پشم-سنگ-و-پشم-سرباره
 

paramisrockwool

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 آپریل 2015
نوشته‌ها
49
لایک‌ها
0
سن
23
اشکال مختلف عایق حرارتی

عایق های حرارتی را می توان از نظر شکل به گروه های زیر تقسیم بندی کرد:
عایق حرارتی تزریقی درجا: این نوع عایق ها از رزین های مصنوعی ساخته شده اند و از دو جزء تشکیل شده اند که به هنگام استفاده این دو جزء با هم ترکیب می شوند و کفی به وجود می آید که پس از مدتی این کف سفت شده و حجم فضای تزریق شده را می پوشاند.

عایق حرارتی خام فله ای: این نوع عایق بدون شکل بوده و برای عایق کاری در مکان های که شکل منظمی ندارد استفاده می شود. عایق پشم سنگ ایزوترم از این دسته عایق حرارتی می باشد.

عایق حرارتی پتویی: عایق های پشم سنگ، پشم سرباره، پشم شیشه، پشم پنبه و پشم چوب در این شکل تولید می شوند. عایق های پتویی در ضخامت های متفاوتی تولید می شوند. با افزایش ضخامت عایق پتویی میزان انتقال حرارت و انتقال صوت از آن کاهش می یابد. سطح عایق پتویی گاهی اوقات با استفاده از پوشش آلومینیومی یا کرافت پوشانده می شود.

عایق حرارتی تخته ای (پانلی): عایق های تخته ای (پانلی) از مواد گوناگونی مانند چوب، نی و پشم سنگ تولید می شوند. این نوع عایق برای عایق کاری دیوارها (درونی یا بیرونی )، سقف ها و موارد دیگر کاربرد دارد.

عایق حرارتی قطعه ای: این نوع عایق شبیه به عایق پتویی است اما در طول کم در حدود 1/20 سانتیمتر تولید می شوند. بعضی از عایق های قطعه ای در لبه ها دارای کاغذ هستند که باعث شده نصب آن ها در چهارچوب آسانتر شود.

عایق حرارتی موجدار: جنس عایق های موجدار از کاغذ چند لایه است که این کاغذها با استفاده از چسب به یکدیگر متصل می شوند. استفاده از چسب برای اتصال آن ها به یکدیگر باعث افزایش استحکام این عایق حرارتی شده.

بلوک های عایق حرارتی: بلوک های عایق بصورت قطعات صلب هستند که ابعادی کمتر از عایق های قطعه ای دارند. گاهی اوقات برای استحکام بیشتر عایق، دو یا چند لایه از عایق به هم چسبانده می شوند. بلوک های عایق از موادی مثل پشم سنگ با یک ماده چسبنده، چوب پنبه، خرده چوب، سیمان، پلاستیک های متخلخل، لاستیک سخت متخلخل، ساخته شده اند.
عایق حرارتی پشم سنگ بصورت عایق لحافی رزین دار نیز تولید می شود که در ساختار این پشم سنگ از رزین فنولیک به عنوان عامل پیوندی استفاده شده است. استفاده از این رزین در پشم سنگ لحافی باعث استحکام مکانیکی آن شده است.

منبع: http://www.paramisrockwool.com/fa/blog/57-دسته-بندی-عایق-های-حرارتی-از-جمله-پشم-سنگ-از-نظر-شکل-آن-ها
 

paramisrockwool

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 آپریل 2015
نوشته‌ها
49
لایک‌ها
0
سن
23
انواع عایق حرارتی از نظر جنس
عایق های حرارتی را می توان از نظر جنس به هفت گروه تقسیم کرد.

1- عایق های حرارتی پایه معدنی: که شامل عایق های پشم معدنی (پشم سنگ و پشم شیشه)، عایق های سیلیکات، عایق های الیاف کربنی و عایق حرارتی الیاف شیشه می شوند.

2- عایق های حرارتی پایه شیمیایی: این عایق های حرارتی به دلیل سینتیکی بودن از تنوع بیشتری برخوردار هستند. عایق های اسفنج پلی اورتان، اسفنج پلی اتیلن، اسفنج پلی استایرن، اسنفج اوره فرم الدهید، اسفنج فنلیک، فوم پی وی سی و عایق های ای دی پی دی جزء این گروه عایق حرارتی است.

3- عایق های حرارتی پایه گیاهی: منشا این عایق های حرارتی گیاهان هستند مانند عایق های حرارتی سلولزی، چوب پنبه، پشم چوب

4- عایق های حرارتی مرکب: این عایق حرارتی از ترکیب چند لایه عایق حرارتی ساخته می شوند و خاصیت آن ها بستگی به نوع عایق هایی دارد که در ساخت استفاده شده.

5- عایق های حرارتی نور گذر: این عایق های حرارتی در ساخت درب و پنجره ها استفاده می شوند.

6- عایق های حرارتی مصالح ساختمانی: شامل 4 گروه می شوند
الف- عایق های حرارتی بتن سبک: در سه نوع بتن گازی، بتن اسفنج شده و بتن سبک دانه ای می باشند.
ب- عایق حرارتی پرلیت منبسط
پ- عایق حرارتی ورمیکولیت: در دو نوع ورمیکس پایه گچی که در سطوح داخلی استفاده می شود و ورمیکس پایه سیمانی که در سطوح خارجی استفاده می شود، موجود است.
ت- عایق حرارتی رس منبسط: از کانی های رس در اثر حرارت زیاد تولید می شود.

7- عایق های حرارتی مدرن: عایق های حرارتی مدرن شامل عایق های نانو، پانل های عایق خلاء وی آی پی، تکنیک عایق کاری دینامیکی و ... می باشد.

منبع: http://paramisrockwool.com/fa/blog/52-انواع-عایق-های-حرارتی
 

iwheel

Registered User
تاریخ عضویت
15 سپتامبر 2015
نوشته‌ها
243
لایک‌ها
19
سن
31
بالا