• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تهیه خاک برای بستر آکواریوم های گیاهی

Rip

همکار بازنشسته
لایک‌ها
1,104
من بالاخره رفتم شمال و موفق شدم خاك براي آكواريوم جمع كنم. اول از همه خاك برگه كه من از يه جنگل راش كه يك نوع درخت شماليه از تيره بلوطيان. كلا خاك برگ اين تيره درختان براي آكواريوم مناسبه ( طبق تحقيقات اينترنتي خوذم). حالا ميرسه آماده سازي اين خاك. براي اينكه خاك رو بشه استفاده كرد بايد مواد آلي اون مينراليزه بشن. يعني بايد يه مقدار مواد معدني هم در خاك برگ مخلوط كنيم و بگذاريم اين مواد اثرات سمي مواد ارگانيك رو از بين ببرن. خاك جنگلي خودش حاوي مواد معدني هم هست. فقط هنگام خاك برداري بايد سعي بشه عمق بيشتري از خاك جمع اوري بشه نه فقط لايه خيلي سطحي خاك ( در واقع بايد topsoil رو سعي كنين بردارين). بعدش اين خاك رو به طور كامل تو ظرف آب ميريزيم. مواد معلق روي آب رو جمع كرده و بقيه مواد رو هم با الك آشپزخانه بخوبي به همراه فشار آب از الك رد مي كنيم تا همه نا خالصي ها ازش جدا بشن. خاك را 24 ساعت در ظرف كه روي خاك چند سانت آب هم هست رها مي كنيم و بعدش آب روي خاك رو به آرامي خالي مي كنيم و دو باره آب اضافه مي كنيم. اين كار رو چند بار تكرار ميكنيم ( هر دفعه 24 ساعت بايد صبر كنيم بعدش آب رو خالي كنيم). در مرحله بعد خاك رو روي يك ورقه پلاستيك در مقابل نور مستقيم خورشيد قرار مي ديم تا باكتري هاي هوازي وارد عمل بشن. اين كار 48 ساعت طول مي كشه. حالا دوباره از اول شروع مي كنيم و دوباره خاك رو جمع كرده تو ظرف ريخته و آب روش ميريزيم تا چند سانت بالاتر از خاك و روز از نو روزي از نو. اين مراحل رو كلا چند بار تكرار مي كنيم. در نهايت يك خاك دانه اي بدون بو حاصل مي شه.
من اين روش رو تو يه سايت خارجي ياد گرفتم و بشدت توصيه شده بود كه خاك رو حرارت ندين. چون مواد مغذي اگر مينراليزه نشن قابل استفاده براي گياهان نيستن! پس حتما بايد اين مراحل طي بشه. در نهايت هم گفته شده كه بااين روش تا 2 سال نياز به دوز كود جامد ندارين! و اين خيلي خوب است. چند تاا عكس از مراحل كارم گذاشتم ببينيد ( تا حالا 4 روز از شروع كار گذشته)

خالي كردن آب روي خاك به آرامي
19091.jpg

پهن كردن خاك روي پلاستيك
19095.jpg

غير از خاك برگ من يه نوع خاك سرخ هم از اطراف منجيل آوردم. ايناهاش:

19092.jpg

اونو شستم و اينطوري شد:

19094.jpg

علاوه بر اينها يك نوع ماسه سرخ هم آوردم. اينه:

19093.jpg

Last edited:

Damn