• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

جديدترين اخبار از دنياي گوگل

Monirzadeh

Registered User
تاریخ عضویت
9 آپریل 2004
نوشته‌ها
997
لایک‌ها
35
این مطلب بنظرم جالب آمد گفتم بنویسمش :D در مورد گوگل و یاهو :cool:
google.jpg

بهمن سال گذشته (فوريه2004) خبري مهم و کمي عجيب در عرصه رسانه هاي خبري رايانه اي اعلام شد.
در دنيايي که بسياري از شرکتها به سوي ادغام و تشکيل مجموعه هاي بزرگتر پيش مي روند، ياهو به همکاري خود با بزرگترين و مشهورترين موتور جستجو يعني گوگل پايان داد و اعلام کرد از فناوري جستجوي خود استفاده خواهد کرد.
ياهو که به عنوان يکي از بزرگترين پورتال هاي اينترنتي عمل و خدمات مختلفي همچون ايميل ، گروههاي اينترنتي و... را ارائه مي کند، پيش از آن براي انجام عمليات جستجوي موردنظر کاربران از گوگل کمک مي گرفت.
اين جدايي ابتدا ساده مي نمود، اما با گذشت چند ماه مشخص شد که اين دو شرکت به رقيباني جدي براي يکديگر تبديل شده اند و هريک مي کوشد گوي سبقت را از ديگري بربايد.
گوگل اول ماه آوريل ارائه سرويس ايميل يک گيگابايتي رايگان خود را اعلام کرد؛ خبري که همه کاربران و ارائه کنندگان خدمات ايميل را شوکه کرد.
ابتدا بسياري اين خبر را يک شوخي يا دروغ پنداشتند، اما پس از چندي مشخص شد که گوگل قصد شوخي ندارد، بلکه مي کوشد با ارائه چنين سرويسي ، رقبا را از صحنه خارج کند.
در واقع يک گيگابايت ايميل رايگان گوگل به هيچ وجه با 4 مگابايت فضاي ايميل ياهو و 2 مگابايت فضاي ايميل MSNقابل مقايسه نبود.
ياهو سعي کرد پاسخي به اين ادعا بدهد. اين شرکت در بخش خدمات پولي خود، فضاي نامحدود را در اختيار کاربران قرار داد و به بعضي کاربران ايميل رايگان نيز، 100گيگابايت فضا اختصاص داد؛ البته اين پاسخ کافي نبود، اما به گوگل اعلام مي کرد که در صورت عمومي شدن سرويس يک گيگابايتي ، ياهو براحتي عقب نخواهد نشست و مقابله خواهد کرد.
اواسط ماه مي گوگل اعلام کردکه در يک زمينه ديگر نيز با ياهو رقابت خواهد کرد و آن چيزي نبود جز گروههاي اينترنتي ، اين سرويس که Google Groups2 نام دارد به کاربران امکان مي دهد گروههايي را ايجاد کنند، به جستجو درون آنها بپردازند يا عضو گروهي شوند.
پيش از اين سال 2001، گوگل اين سرويس را راه اندازي کرده بود، اما با توجه به داغ شدن بازار رقابت با ديگر شرکتها و بخصوص ياهو، Google Groups2 به طور جدي فعال شد تا با Yahoo Groups -که سال 2000 راه اندازي شده است - رقابت کند.
البته ياهو نيز مي کوشد در اين عرصه باقي بماند. اگر به سايت CNN.com سري بزنيد متوجه مي شويد که از اواسط ماه مي ، ياهو در انجام جستجوها جايگزين گوگل شده است.
ياهو که پس از پايان همکاري با گوگل ، Inktomi و Altavista براي کسب نتايج مطابق با الگوريتم هاي قوي جستجو استفاده مي کند، سال گذشته به قيمت 63/1 ميليارد دلار Overture را خريد تا پاسخگوي لينکهاي تجاري اش باشد.
گوگل در تلاشهاي ديگري سعي دارد به طور خودکار آگهي هاي مناسبي را کنار نتايج جستجو بگذارد و درآمد خود را افزايش دهد.
گرچه تا به حال همگي گوگل را با تبليغات متني شناخته اند، اما حالا گوگل از تبليغات مرتبط تصويري نيز صحبت به ميان مي آورد. مي دانيد دليل تمام اين دعواها و رقابت ها چيست؟
سال 2003، ميزان فروش از طريق موتورهاي جستجو 6/1ميليارد دلار بوده است و پيش بيني مي شود امسال به 1/2ميليارد دلار برسد.
بنا بر مطالعات انجام شده اين عدد در سال 2008 به حدود 3/4 ميليارد دلار خواهد رسيد.
اين اعداد و ارقام هستند که شرکتها را به حضور در عرصه مبارزه تشويق و ترغيب مي کنند و هر يک سعي دارند سهم بيشتري از اين بازار را در اختيار داشته باشند.
 

Monirzadeh

Registered User
تاریخ عضویت
9 آپریل 2004
نوشته‌ها
997
لایک‌ها
35
ازدست کارهای گوگل آدم شاخ درمیاره :lol:
google.jpg

گوگل هم داراي وبلاگ شد.حالا بزرگترين موتور جستجوگر جهان هم يك وبلاگ رسمي براي خودش راه انداخته كه اولين يادداشت آن متعلق به ايوان ويليامز مدير برنامه بلاگر گوگل است.
او در اولين يادداشتي كه در تاريخ دهم مه پست كرده نوشته است : «از زمانيكه من به گوگل آمده ام آنها از راه انداختن وبلاگ رسمي گوگل سخن گفته اند و حالا تنها پس از پانزده ماه هوراااااا!».
به نوشته مدير برنامه بلاگر گوگل آنها قرار است در اين وبلاگ موضوعات رايج در وبلاگ نويسي را از قبيل نوشتن درباره فيلم ها و.... و شايد اخباري درباره آخرين وقايع اتفاقيه در گوگل پست كنند.
ايوان ويليامز همچنين با اشاره به داشتن يك آدرس اي ميل مخصوص براي دريافت نظرهاي خوانندگان از آنها دعوت كرده است تا با اين اي ميل با آنها در تماس باشند.
از سوي ديگر گويا http://www.google.com/googleblog به نوعي در پي جذب آگهي هاي بيشتر براي اين موتور جستجوگر است.
در پايين صفحه وبلاگ گوگل كاربران براي ساخت وبلاگ شخصي به سايت بلاگر هدايت مي شوند
 

Monirzadeh

Registered User
تاریخ عضویت
9 آپریل 2004
نوشته‌ها
997
لایک‌ها
35
چه کارا که نمی کنه :wacko:
google.jpg

شرکت موتور جستجوي شبکه اي گوگل در صدد است به هرنحوي که شده جزيره گوگوروا را که در اقيانوس آرام واقع شده ، را از آن خود کند.
اين شرکت که بنا بود اوايل ماه مي اين کار را انجام دهد، هنوز موفق به اين کار نشده است.
جزيره مزبور دومين مشخصه بسيار ويژه دارد که باعث شده است گوگل به خريد آن ترغيب شود.
اين جزيره شکلي شبيه حرف G دارد که يادآور حرف اول نام گوگل و نشان اين شرکت است و ديگر اين که از نظر جغرافيايي نيز اين جزيره صاحب domain (دومين) go است که بسياري از نويسندگان وب سايت هاي سراسر جهان به دنبال آن هستند.
اگر گوگل موفق به انجام اين کار شود، جزيره رسما نام گوگلند (سرزمين گوگل) را برخود مي گيرد. نکته جالب ديگر اين که در آينده نزديک صفحه اصلي اين موتور جستجو به نام دومين گوگل گو (google.go) تغيير خواهد کرد.
جزيره گوگوروا مکاني بسيار مناسب براي زندگي است و کارمندان گوگل از مزيتهاي بسياري که زندگي در چنين جزيره بهشت گونه اي دارد، مي توانند بهره مند شوند.
يکي از کارمندان گوگل با ابراز شعف از اين اقدام در مصاحبه اي با مجله رايانه اي Znet گفته است: کارمندان گوگل هيچ مالياتي براي زندگي در اين جزيره نمي پردازند و به عنوان يک جامعه مستقل از نظر اقتصادي با درآمد گوگل زندگي مي کنند.
هر يک از کارمندان گوگل روي ميز خود يک تنگ با ماهي نواحي گرمسيري مي گذارد و در دفتر کار خود آکواريومي خواهد داشت.
مدير مالي گوگل نيز مي گويد: در طول يک روز کاري هر يک از کارمندان گوگل مي توانند 20 درصد از وقت کار خود را به ماهيگيري اختصاص دهند.
با توجه به اين که ماهي سرشار از فسفر و اسيدهاي امگا 3 است ، که براي مغز انسان بسيار مفيد است ، گوگل قصد دارد با اين کار نبرد خود را با ساير موتورهاي جستجو شدت بخشد.
دکتر اريک اشميت ، سردبير اجراي گوگل ، بزودي به عنوان رئيس جمهور سرزمين گوگل برگزيده خواهد شد و سرگي برين و لري پيج ، موسسان گوگل هر دو نخست وزيران آن خواهند شد که به ترتيب در امور تجارت خارجي و فناوري آن فعاليت خواهند کرد.
در مطبوعات آمده بود که بيل گيتس به عنوان وزير تحقيقات ، توسعه و رقابت اين جزيره فعاليت خواهد کرد، اما اخيرا وي اين خبر را تکذيب و اعلام کرد اصلا از شنا کردن خوشش نمي آيد و کوهستان را ترجيح مي دهد.
منابع خبري آگاه اطلاع داده اند که ممکن است موتور جستجوي گوگل به دنبال 5 جزيره ديگر به شکل حروف L،G،O،O و E در درياها و اقيانوس هاي ديگر باشد، تا بدين وسيله شبکه اي جهاني از داده ها را در سرتاسر جهان راه اندازي کند و سلطه خود را بر هر پنج قاره نشان دهد، اما سخنگوي گوگل هنوز اين خبر را تاييد يا تکذيب نکرده است.
 

Monirzadeh

Registered User
تاریخ عضویت
9 آپریل 2004
نوشته‌ها
997
لایک‌ها
35
گوگل بزودي سرويس جديدي تحت عنوان Google Print Beta ارائه مي كند كه به كاربر اجازه خواندن و مرور كتابها را فراهم مي سازد.
سرويس جديد گوگل كه نسخه بتاي آن خواهد آمد ، رقيب جدي براي سرويس جستجو داخل متن كتابهاست كه بتازگي توسط آمازون ارائه شد.
تيم هيكرنل از تحليلگران رسانه هاي الكترونيكي در متاگروپ گفت : گوگل با اين كار مي خواهد كاربران علاقه مند به كتاب را نيز دور خود جمع سازد.
به گفته وي ، البته گوگل سرويسي جامع تر ارائه مي كند و بايد منتظر نسخه بتاي آن شد تا بهتر قضاوت كرد.
اين سرويس مقدمه فروش كتاب به صورت دادن لينك برتر به سايت فروشنده توسط گوگل خواهد شد.
 

Monirzadeh

Registered User
تاریخ عضویت
9 آپریل 2004
نوشته‌ها
997
لایک‌ها
35
با تحقق پروژه اي موسوم به Nutch جستجوگر تجاري گوگل براي هميشه به اعماق تاريخ خواهد پيوست.
تيم http://www.Nutch.org در حال ساخت اولين موتور جستجوگر اينترنتي براساس اوپن سورس است که اگر سرمايه گذاران عمده به آن طرح روي بياورند، اولين جستجوگر مجاني اينترنت متحقق خواهد شد. گروه مذکور کاملا داوطلبانه دست به اين کار زده و قصد دارند بدون نيت اقتصادي موتور کاملا مجاني را براي کاربران اينترنت به ارمغان بياورند. دوگ کاتينگ رئيس سازمان Nutch در اين زمينه مي گويد: موتور «نوچ» سرانجام جايگزين موتورهاي تجاري مي شود و تمام جستجوگران بزرگ که حالت بيزينس دارند را پشت سر مي گذارد. وي ضمن بررسي موتورهاي جستجو خاطرنشان ساخت که تمام موتورهاي کنوني به دليل دريافت پول و آگهي نتايج جستجوي خود را منطبق با خواست کاربر نمي آورند، بلکه هرچه شرکت آگهي دهنده دستور دهد، همان را کاربر در نتايج جستجو مي بيند، بدون آن که با موضوع مورد جستجو نيز سازگاري صددرصد داشته باشد. موتورهايي مانند گوگل که به تازگي بيزينس را به حد گندآوري توسعه داده ، نتايجي کاملا غيرمرتبط آورده و اعصاب کاربر را خرد مي کند. به همين خاطر برخي کاربران قديمي اينترنت مجددا بعد از چند سال دوباره به سراغ آلتاويستا رفته و از آن موتور نسبتا سالم استفاده مي کنند. اما به گفته دوگ کاتينگ هيچ رنک بيزينسي روي «نوچ» تعريف نشده و به خاطر بهره گيري از برنامه هاي اوپن سورس کاملا مجاني است و بنابراين انگيزه بيزينس هم روي آن وجود ندارد. موضوع اوپن سورس بودن جستجوگر نوچ باعث مي شود فکر داشتن هرگونه بيزينس از اين پروژه بربندد؛ چراکه ماهيت اوپن سورس به عنوان کد باز و در دسترس همگان ، چيزي را براي پنهان کردن انديشه هاي بيزينس مثل گوگل نمي گذارد. به گفته کاتينگ اينک 3رقيب عمده تجاري يعني گوگل ، ام اس ان و ياهو پيش روي «نوچ» هستند. پيش بيني اين که نوچ بتواند 3رقيب مذکور را پس زند ، هنوز زود است اما از يک تجربه اتفاق افتاده مي توان درس گرفت و آن موضوع آلتاويستاست که هيچ کس فکر نمي کرد يک روزي گوگل بتواند آلتاويستا را ضربه فني کرده و با سن و سال کم ره صدساله را طي کند. ويژگي عمده فرهنگ اينترنت در چند سال اخير بي وفايي آن بوده است تا جايي که فناوري باعث رويگرداني کاربران از سايتهاي قديمي به سوي سايتهاي پيشرفته تر شده است و البته همين فرهنگ نيز شايد به سرگوگل بيايد. در وهله اول جستجوگر نوچ اطمينان مي دهد که نتيجه جستجو هماني است که کاربر دنبال آن مي گردد. دوم اين که در حرکت توسعه طلبانه موتور اوپن سورس شايد تعداد صفحات جستجو شده از تعداد صفحات مورد ادعاي گوگل نيز بيشتر شود که در آن صورت اين 2مزيت کافي خواهد بود تا کاربران به سوي اين ماشين رهنمون شوند. اما به گفته ناتال تيلور، سخنگوي گوگل آنها از وقوع داستان «نوچ» در بيم و هراس نيستند؛ چراکه نوچ نمي تواند جلوه اي کاملا جهاني پيدا کند و کسي هم به دليل نداشتن سود روي آن سرمايه گذاري زيادي نمي کند. کريس وينفيلد، رئيس شرکت طراح وب 10E20 مي گويد کار نادرستي است که هم اکنون قضاوتي زودرس درباره به چالش کشيده شدن گوگل توسط نوچ داشته باشيم.

همچنين اگر قبول کنيم که نوچ پيروز مي شود، باز نمي دانيم اين درصد موفقيت تا چه اندازه است؟ و چه زماني حاصل مي شود؟ وي نيز مي پذيرد که اگر نوچ بيايد جاي خالي بسياري از موتورها را پر مي کند، اما روي يک نکته تاکيد مي کند و آن نداشتن سخت افزار مناسب مانند سخت افزار و ربوت گوگل در پروژه نوچ است.

به گفته وي ، هرچند موسسه تحقيقاتي http://research.overture.com حث سخت افزاري را برعهده گرفته ، اما هنوز چيز قابل توجهي ارائه نکرده است.

وينفيلد تاکيد مي کند که هرچند مي گويند نتيجه جستجو در نوچ هماني خواهد بود که کاربر مي خواهد، اما چگونه جلوي اسپم ها گرفته مي شود تا در نتايج جستجو وارد نشود، بحثي است که کسي به آن پاسخ نداده است.

برايان پيکولو مشاور در شرکت بوستوني pixel Bridge نظري ديگر دارد. وي مي گويد موتور نوچ پيروز مي شود اما موفقيت آن در حدي نخواهد بود که گوگل را پشت سر بگذارد. به عقيده وي سرمايه گذاري سنگين روي سخت افزار و پهناي باند و سرورهاي بزرگ صورت نگرفته و براي اين کار بايد ربوتي قوي تر از ربوت گوگل با هزينه زياد ساخته شود. برايان به همين دليل تاکيد مي کند که تا آينده اي نامعلوم بحث نوچ در جوامع آکادميک دنبال خواهد شد، بدون آن که به زودي بتواند گوگل و ياهو و ام اس ان را يقه کند. وي گفت : گوگل هنوز محبوب ترين با نتايج بهترين است و بنابراين نوچ هرگز نمي تواند به گردپاي آن برسد. اگر الگوريتم موتور نوچ به دست رقبا بيفتد آن وقت در يک تباني با اسپمرها نتايج جستجوي آن خراب شده و کاربر را نااميد مي سازد. در کوتاه مدت نيز جستجوگري مثل نوچ در رادار گوگل مانيتور نمي شود. حال اين که چه زماني نوچ جاي گوگل و نظاير آن را بگيرد، معلوم نيست.

علي رغم تمام مباحث مطرح شده حرکت براي ارائه اطلاعات مناسب به کاربران اينترنت از طرف موتورهاي جستجو ادامه داشته و روزي آزادي اطلاعات و نتايج جستجوي موردعلاقه کاربران جاي هر نوع تفکر بيزينس را خواهد گرفت.
 

Monirzadeh

Registered User
تاریخ عضویت
9 آپریل 2004
نوشته‌ها
997
لایک‌ها
35
مسوولان گوگل هرگونه رابطه ميان طراحي سرويس ايميل Gmail با اف.بي.آي را رد كردند.
سازمان EPIC پيش تر اعلام كرد كه گوگل در توافقي پنهان با اف.بي.آي به اين سازمان اجازه داده تا به اطلاعات كاربران Gmail دسترسي نامحدود يابد و آنها را وارسي نمايد.
سازمان EPIC همچنين با انتشار اين خبر و ملاقات با سناتورهاي كاليفرنيا فشار به گوگل براي تغيير در سيستم ايميلش را خواستار شده است.
ناتان تيلور ، سخنگوي گوگل دراين باره گفت : من نمي توانم درباره استفاده از فناوري ها (گوگل) توسط ديگران اظهارنظر كنم.
 

night wolf

Registered User
تاریخ عضویت
24 اکتبر 2003
نوشته‌ها
647
لایک‌ها
5
سن
37
محل سکونت
Iran-Ahvaz
اگه اين گوگله فردا ميره خودش رو اپن سورس اعلام ميكنه بعد هم يه چيزه ديگه مثل Gmail درست ميكنه تا همه دوباره برن سراغش.
 

ehsan

Administrator
مدیر انجمن
Administrator
تاریخ عضویت
5 دسامبر 2002
نوشته‌ها
7,949
لایک‌ها
3,918
محل سکونت
Internet

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
سلام.
در راستاي تخصصي سازي فوروم و به عنوان اولين تايپيك فوق تخصصي توي بخش تازه تاسيس و تغييرنام يافته سرويس هاي گوگل در اينجا اخباري از دنياي گوگل قرار داده ميشه. :)
تايپيك ارث كسي نيست. هركسي خبري جديد داره ميتونه همينجا بذاره. :happy:
از همكاري شما متشكريم.
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
گوگل و اجرای یک طرح کد باز

هموطن – گردانندگان گوگل مشهورترین موتور جست‌وجوی جهان از اجرای طرح جدیدی موسوم به summer of code خبر داده‌اند که از طریق آدرس http://code.google.com/summer of code.html در دسترس است. هدف از طراحی این برنامه آشنا ساختن دانشجویان با دنیای نرم‌افزارهای کدباز و چگونگی طراحی این محصولات است.

مقامات این شرکت معتقدند نباید گذاشت استعداد برنامه‌نویسی دانشجویان در ایام تعطیلات تابستان به هدر رود و بهتر است که در قالب چنین طرح‌هایی دست به نگارش نرم‌افزارهای جدید کد باز زد. گوگل همچنین قصد دارد به افرادی که موفق به تکمیل یک طرح کد باز طی این 3 ماه شوند مبلغ 4 هزار و 500 دلار جایزه بدهد.

مهلت پایانی شرکت در این برنامه‌ها14 ژوئن است و چندین شرکت کد باز نیز برای اجرای آن با گوگل همکاری می‌کنند.
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
خدمات جدید گوگل برای وب مسترها

خبرگزاری سلام - گردانندگان سایت گوگل، سرویس جدیدی را ابداع کرده‌اند که به اداره کنندگان سایت‌های اینترنتی (وب مسترها) کمک می‌کند تا نام سایت موردنظرشان را به گونه‌ای ساده‌تر در فهرست این موتور جست‌وجوی مشهور بگنجانند.

این سرویس sitemap نام دارد و از آخر هفته پیش به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده است.

وب مسترها با استفاده از سرویس یاد شده می‌توانند اطلاعات دقیق‌تری را در مورد صفحات وب سایت خود و تاریخ آخرین تغییرات آنها در اختیار گوگل بگذارند. این سرویس همچنین مجهز به نرم‌افزاری موسوم به Sitemap Generator است که با استفاده از فهرست URL سایت نقشه آن را به طور خودکار تهیه می‌کند. نرم‌افزار یاد شده از نوع کدباز است.
 

knowhow

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2002
نوشته‌ها
3,478
لایک‌ها
22
دفتر خاطرات عزیز اگه بتونی لینک به اون سرویس ها هم بدی خیلی عالی می شه.
مثلا همین سرویس sitemap !
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
به نقل از knowhow :
دفتر خاطرات عزیز اگه بتونی لینک به اون سرویس ها هم بدی خیلی عالی می شه.
مثلا همین سرویس sitemap !
سرويس مزبور!
20.gif

http://www.google.com/sitemap.html
تقريبا ميشه گفت تمام سرويس هاي گوگل هم از توي اين صفحه قابل دسترسيه.
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
اعلام جرم عليه جست و جوگر محبوب:جدال گوگل و دنياى نشر

17 خرداد 1384 - دنیای اقتصاد - بنگاه‌هاى انتشاراتى بزرگ جهان پس از اعلام پيشنهاد گوگل براى ديجيتالى كردن كتاب‌هاى موجود در كتابخانه‌هاى عمده جهان و فراهم آوردن امكان دسترسى عمومى به اين كتاب‌ها از طريق اينترنت تصميم دارند عليه اين شركت اعلام جرم كنند.

گوگل در حال حاضر به كاربران اجازه مى‌دهد 8ميليارد صفحه را به طور همزمان جست‌وجو كنند اما به رغم اينكه اين توانمندى خارق‌العاده به نظر مى‌رسد اما در مقام مقايسه با اطلاعاتى كه در كتابخانه‌هاى بزرگ دنيا ذخيره شده است و هنوز اقدامى براى فراهم آوردن امكان دسترسى آنلاين به آنها صورت نگرفته، ناچيز به نظر مى‌رسد.

شايد به همين دليل بود كه وقتى گوگل اواخر سال گذشته ميلادى اعلام كرد قصد دارد ميليون‌ها عنوان كتاب موجود در كتابخانه‌هاى جهان را اسكن كرده و امكان دسترسى آنلاين به آنها را فراهم آورد خيلى‌ها بهت زده شدند. البته معلوم شد اين تصميم، نه همه كه عده‌اى خاص را متحير كرده است. اتحاديه ناشران دانشگاهى ايالات متحده (AAUP) در نامه‌اى كه بيستم‌ماه جارى ميلادى انتشار يافت برنامه گوگل را هدف انتقادات تند خود قرار داد و از آن به عنوان نقض گسترده و سيستماتيك حقوق معنوى مربوط به نويسندگان و ناشران كتب ياد كرد.

شورش ناشران‌

اين نامه از سوى پيترگيولر، مديراجرايى AAUP خطاب به مديران ارشد گوگل نگاشته شده بود اما خيلى زود به رسانه‌ها راه يافت. در اين نامه تصريح شده بود عملى شدن برنامه گوگل در مورد ديجيتالى كردن كتب موجود در كتابخانه‌هاى بزرگ لطمه‌اى جدى به ناشران خواهد بود. البته AAUP تنها تشكيلات مرتبط با نشر نبود كه به گوگل در اين زمينه هشدار داده است.

طى ماه‌هاى اخير تعداد قابل توجهى از ناشران عمده غربى كه طيف وسيعى از رندام‌هاوس تا انتشارات دانشگاه اكسفورد را در بر مى‌گيرد براى متقاعد كردن گوگل به كنار گذاشتن اين پروژه يا ايجاد سيستم‌هاى مشاوره براى به حداقل رساندن خسارت‌هاى مالى ناشى از اين اقدام به ناشران، رايزنى‌هاى گسترده‌اى را با مقامات ارشد گوگل آغاز كرده‌اند. آلن ادلر، مديربخش امور حقوقى و دولت اتحاديه ناشران آمريكاى شمالى مى‌گويد: مشخص نيست چرا شركتى كه از فعاليت‌هاى خود به دنبال كسب سود مادى است به چنين پروژه‌اى فكر مى‌كند. همين مساله درك اينكه چطور بايد اين اقدام را غيرتجارى تلقى كرد را مشكل مى‌كند.

واكنش برخى ناشران به تصميم گوگل متعادل‌تر بود. در حالى كه رندام‌هاوس مى‌گويد در حال بررسى راهكار‌هاى قانونى جلوگيرى از عملى شدن پروژه گوگل است برخى ناشران چون <جان‌ويلى و پسران> اعلام كرده‌اند در حال بررسى راه‌هاى تعامل با گوگل به گونه‌اى هستند كه با اجرايى شدن آن لطمه‌اى به شركت و نويسندگان طرف قرارداد و با آن وارد نشود اما به هر صورت همه ناشران و نويسندگان به يك اندازه از اين تصميم ناخرسند هستند و آن را منشا لطمه‌اى جدى به كار خود مى‌بينند.

قرارداد‌هاى اغواكننده‌

گوگل مى‌گويد تمامى تلاش خود را به كار خواهد گرفت تا با ارائه بهترين و منطقى‌ترين خدمات، منافع شركايش را در اين پروژه حفظ كند. اگرچه مقامات ارشد گوگل حاضر نيستند توضيح دهند چطور قصد دارند با آنلاين كردن كتب منافع خود، ناشران و نويسندگان كتاب‌ را حفظ كنند اما آدام‌اسميت، مدير ارشد توليد تجارى گوگل مى‌گويد گوگل برمبناى تعامل با سايرين و اصل خوددارى از به مخاطره انداختن منابع سايرين پا به عرصه حيات گذاشت.

غول جست‌وجوگر اينترنت حاضر نيست به شكاياتى كه تا اين مطقع دريافت كرده، اشاره كند. يكى از سخنگو‌هاى گوگل در پاسخ به سوالى پيرامون نامه AAUP گفته بود شركت متنوعش ناشران را از طرف‌هاى ذى‌نفع در پروژه‌هاى ديجيتالى كردن كتابخانه‌هاى مى‌داند اما حاضر به ارائه توضيحات بيشترى در اين زمينه نشده بود. اين در حالى است كه تا پيش از اعلام برنامه‌ گوگل بسيارى از ناشران مشاركت در زمينه انتشار آنلاين كتب برروى شبكه‌ جهانى وب را فرصتى طلايى براى خود مى‌پنداشتند اما امروز ورود اين غول را به عرصه نشر و كتاب، خطرى جدى براى خود تلقى مى‌كنند. گوگل پيش از اين با ارسال نامه‌هايى براى اكثر ناشران بزرگ دنيا آن‌ها را به ارسال نسخه‌اى از كتاب‌هايشان براى عرضه نسخه ديجيتالى كتب برروى اينترنت فراخوانده بود.

شوك كتابخانه‌اى

پيشنهاد گوگل چندان هم بد نيست. وقتى كتابى به روى بانك كتب اين پورتال قرار مى‌گيرد كاربر تنها مى‌تواند چند صفحه از آن را مطالعه كند اما در صورتى كه تمايل داشته باشد كتاب را به طور كامل مطالعه كند به لينكى ارجاع داده مى‌شود كه او را به سايت ناشر و عرضه كننده كتاب ارجاع مى‌دهد. اگر قرار باشد كتاب با پرداخت وجهى در اختيار شخص قرار گيرد گوگل از محل قراردادن آگهى بر روى وب سايت ناشران منافعى به دست مى‌آورد كه بخشى از آن به مالكان سايت‌ها تعلق مى‌گيرد. آنچنان كه مديران گوگل مى‌گويند آنان مانند ساير خدمات متعارف گوگل بابت جست‌وجوى كتب و معرفى ناشران هزينه‌اى دريافت نمى‌كنند و عوايد آنها از بابت دريافت پورسانت فروش هم ناچيز است.

همين مساله باعث شد كه بسيارى از ناشران حاضر شوند در پروژه آزمايشى گوگل مشاركت كنند. آنچه مايه ناخرسندى ناشران شد گسترش برنامه گوگل بود كه براساس آن حيطه ارائه كتب به كتابخانه‌هاى بزرگ نيز رسيد و اين پرتال از تصميم خود براى ديجيتالى كردن كتاب‌هاى موجود در كتابخانه‌هاى بزرگى چون آكسفورد و نيويورك خبر داد. گوگل مى‌گويد صرفا آن دسته كتب موجود در اين كتابخانه‌ها ديجيتالى مى‌شوند كه كپى رايت ندارند اما اين نيز لطمه‌اى به كارناشران خواهد بود.

همه ناراضى نيستند

گوگل اعلام كرده‌ است كتب ديجيتالى را صرفا در سرورهاى خود ذخيره نخواهد كرد بلكه نسخه‌اى را نيز در اختيار كتابخانه قرار مى‌دهد. ناشران از اين نگران هستند كه با گسترش فعاليت گوگل در اين زمينه عاقبت كتب كپى رايت دار هم روزى بدون اجازه ناشر و نويسنده در اختيار كاربران قرار گيرند. علاوه بر اين ناشران مى‌گويند كتابخانه‌ها هيچ حق قانونى براى ارائه كتب به گوگل و ديجيتالى كردن آنها ندارند.

ديجيتالى كردن انبوه كتب موجود در كتابخانه‌ها همچنين به نگرانى‌هاى موجود پيرامون سرقت آن‌ها دامن مى‌زند. كى موراى، وكيل حرفه‌اى امور نشر مى‌گويد: هيچكس نتوانسته ناشران را متقاعد كند امكان هك كردن كتب ديجيتالى وجود ندارد. آنان بايد اطمينان حاصل كنند قادر به صيانت از نسخ ديجيتالى كتاب‌هاى كپى رايت‌دار هستند.

كم نيستند ناشرانى كه احساس مى‌كنند برنامه گوگل به نفع آنها تمام خواهد شد و افق‌‌هاى تازه‌اى براى فروش كتاب و پايين آوردن هزينه‌ از طريق حذف چاپ فراورى آنها خواهد گشود. ديويد لانگوين، مديره دايره فروش انتشارات هافتن ميفلين اين برنامه را تحولى عميق در دنياى نشر مى‌داند. او به مواردى اشاره مى‌كند كه ناشران يا نويسندگان كتاب‌هاى جديد از گوگل درخواست مى‌كردند كتاب آنها را از موتور جست‌وجوگر خود حذف كند و اين شركت خيلى زود خواست آنها را اجرا مى‌كرد.

لورنس سينگ،‌ استاد حقوق دانشگاه استنفورد و جاناتان زيتارين، از استادان دانشگاه هاروارد مى‌گويند مهم‌ترين چالشى كه در صورت ادامه مخالفت ناشران با تصميم گوگل وجود خواهد داشت فقدان شفافيت قوانين كپى رايت در اين رابطه است. زيتارين مى‌گويد: از آنجا كه فراهم آوردن امكان دسترسى ديجيتالى به كتب از طريق گوگل اختلالى در بازار عرضه نسخه‌هاى چاپى اين كتب به وجود نمى‌آورد تصميم‌گيرى در اين مورد به غايت دشوار خواهد بود.

البته مخاطراتى هم وجود دارد. چنانچه هكرها بتوانند نسخ‌ كتاب‌هاى كپى رايت‌دار را به دست آورند و ناشر يا مولف از گوگل شكايت كند اين شركت بدون ذره‌اى تخفيف محكوم به پرداخت جريمه خواهد شد. در چنين شرايطى بايد ديد آيا مخالفان اين طرح حاضر به مصالحه باگوگل خواهند شد يا نه؟
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
گوگل دانش آموزان را با جامعه اطلاعاتي پيوند مي دهد

شركت گوگل با عرضه نرم افزار جديد خود به بيش از يك ميليون دانش آموز امكان مي دهد نظرات خود را در طرح كدباز اين شركت ارائه دهند.

با توجه به اينكه در حال حاضر نوجوانان و جوانان به عنوان اميدهاي اصلي جامعه اطلاعاتي محسوب مي شوند، شركت گوگل با عرضه نرم افزار جديد خود به بيش از يك ميليون دانش آموز امكان مي دهد نظرات خود را در طرح كدباز اين شركت ارائه دهند.

نرم افزار جديد گوگل علاوه بر فراهم كردن امكانات لازم براي تبادل نظر بين دانش آموزان در زمينه فناوري ارتباطات و اطلاعات، برنامه هاي اين افراد را براي توسعه برنامه هاي كدباز عملي مي كند.

كارشناسان معتقدند اين كار علاوه بر اينكه ميزان تمايل نوجوانان و جوانان را در پذيرفتن اهداف زندگي الكترونيك افزايش مي دهد، روش هاي جديد را در اختيار محققان براي توسعه برنامه هاي كدباز قرار خواهد داد.

در حالي كه كليه سازمان هاي پشتيباني كننده از برنامه هاي گوگل با ارائه نظريه هاي خود براي ارتقا برنامه هاي كدباز 5 هزار دلار دريافت مي كنند، مسئولين گوگل در نظر دارند به هر يك از دانش آموزان شركت كننده در اين برنامه 4500 دلار بدهند.
33.gif
35.gif
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
"گوگل" با سرمايه ‪ ۸۰‬ميليارد دلار گران‌ترين شركت رسانه‌اي جهان شناخته شد

با افزايش ارزش سهام شركت "گوگل" پديده شناخته شده جستجوي اينترنتي جهان به ‪ ۸۰‬ميليارد دلار، اين شركت به گران‌ترين شركت رسانه‌اي دنيا تبديل شد.

به گزارش شبكه خبري بي‌بي‌سي، به اين ترتيب گوگل، شركت عظيم رسانه‌اي "تايم وارنر" را با ارزش ‪ ۷۸‬ميليارد دلار پشت سر گذاشت.

هر چند به گمان برخي از تحليلگران افزايش سرسام‌اور ارزش سهام گوگل در بازار سهام بي‌دليل بوده است ولي ديگران مي‌گويند كه بالا رفتن ارزش سهام گوگل نشانگر توان بالقوه اين شركت براي افزايش فروش در اينده بوده و همچنين احتمال اين كه سهام ان تا ‪ ۳۲۵‬تا ‪ ۳۵۰‬دلار بالا برود وجود دارد.

گوگل در حالي به گران‌ترين شركت رسانه‌اي جهان تبديل شد كه تنها ‪۱۰‬ ماه از عرضه سهام ان در بازار سهام و معامله سهام ان بطور همگاني با بهاي اوليه ‪ ۸۵‬دلار مي‌گذرد.

اين در حاليست كه ارزش شركتهاي رسانه‌اي سنتي "وياكام" و "والت ديسني" در بازار سهام ميان ‪ ۵۴‬تا ‪ ۵۵‬ميليارد دلار ارزيابي مي‌شود.

بخش بزرگي از درامد اين شركت از فروش اگهي‌هايي بدست مي‌ايد كه بهمراه نتايج جستجو در اينترنت روي صفحه پديدار مي‌شود.

گوگل در سپتامر سال ‪ ۱۹۹۸‬به وسيله "لاري پيج" و "سرجي برين" دانشجويان پيشين رشته علوم رايانه دانشگاه استنفورد بنيان گذاشته شد.

شركت گوگل ابتدا در يك گاراژ با سرمايه ‪ ۱‬ميليون دلار كه اين دو از خانواده، دوستان و سرمايه‌گذاران گرداوري كرده بودند شروع بكار كرد.
31.gif
24.gif


گوگل در ابتداي فعاليت روزانه ‪ ۱۰‬هزار درخواست جستجو در اينترنت دريافت مي‌كرد در حالي كه اكنون روزانه ‪ ۲۰۰‬ميليون جستجو انجام مي‌دهد.
 

thomson762

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2003
نوشته‌ها
2,082
لایک‌ها
11
شركت گوگل ابتدا در يك گاراژ با سرمايه ‪ ۱‬ميليون دلار كه اين دو از خانواده، دوستان و سرمايه‌گذاران گرداوري كرده بودند شروع بكار كرد

رفتن تو خوابگاه اولین دیتا سنترشون رو زدن :D

اصل سرمایه $100,000 تا بود صبح کله سحر این دوتا بچه (Larry Page and Sergey Brin)رفته بودن یخه یکی از این بروبچ سان سیستمز رو گرفتن (Andy Bechtolsheim) و می خواستن بهش demo اش رو نشون بدن از اونجا بود که andy گفت بجا اینکار ها $100,000 دلار بهتون میدم من رو ول کنید.:D

و بعداش کمی پول دار تر شده و رفتن تو گاراژ :D
خدا وکیلی همت حسابی داشتن و دارن و بعد این کارها تمام متخصص ها رو جمع کردن.
اولین اشون هم که دعوت کردن همین امید کردستانی بود که تو netscape صدا کرده بود یا معروف شده بود.

گوگل تاریخ جالبی داره
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
::. چگونه گوگل به يک امپراطوری تبديل شد

جستجوگر اينترنتی گوگل با ربودن گوی سبقت از برخی رقبای صاحب نام خود به بزرگترين شرکت رسانه ای جهان از لحاظ ارزش بازار سهام تبديل شده است.
درحال حاضر ارزش گوگل به ۸۰ ميليارد دلار رسيده و بدين ترتيب اين شرکت اينترنتی بالاتر از تايم وارنر با ۷۸ ميليارد دلار می ايستد.

اين رشد ارزش سهام در حالی اتفاق افتاده است که فروش ساليانه گوگل تنها به سه ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار رسيد که با درآمد ۴۲ ميليارد دلاری تايم وارنر قابل قياس نيست.

تايم وارنر پنج سال پيش بعد از آن تاسيس شد که شرکت آمريکن آنلاين توانست در معامله ای ۱۰۶ ميليارد دلاری تايم وارنر را بخرد.

برخی تحليلگران متعقدند اکنون قيمت سهام گوگل بيشتر از ارزش واقعی آن و يادآور حباب کاذبی است که در اواخر دهه ۱۹۹۰ به رونق شرکتهای اينترنتی انجاميد ولی دوام نداشت.

ساير کارشناسان اظهار می کنند که ارزش بالای سهام گوگل نشانگر سودآوری بالقوه آن است و حتی احتمال دارد قيمت آن به ۳۲۵ تا ۳۵۰ دلار برسد.

گوگل در حالی به با ارزش ترين شرکت رسانه ای جهان تبديل شده است که تنها ده ماه از عرضه سهام آن می گذرد. اما در همين فاصله اندک اين شرکت اينترنتی توانسته است بر رقبای اسم و رسم داری نظير وياکام و والت ديزنی سايه بياندازد. ارزش مجموع سهام اين دو شرکت به ترتيب ۵۴ و ۵۵ ميليارد دلار است.

حتی مجموع ارزش سهام ياهو، نزديکترين رقيب گوگل در بازار جستجوگرها ۲۷ ميليارد دلار کمتر است.

هنگامی که سهام گوگل اولين بار در اوت ۲۰۰۴ پذيره نويسی شد، ارزش آن ۸۵ دلار برای هر سهم تعيين شده بود.

احترام به مشتری کوهستانی

گوگل برای تقويت سلطه خود بر بازار جستجوگرها ابتکارهای جالبی را اعلام کرده که يکی از آنها امکان جستجو در اينترنت به زبان رمانش است. تنها ۳۵ هزار نفر از ساکنان کوهستانهای جنوب شرقی سوئيس به اين زبان صحبت می کنند.

همچنين ماه گذشته گوگل اعلام کرد که با براه انداختن خدمات شخصی وب عرصه رقابت با رقبای بزرگش ياهو و مايکروسافت را تنگ تر می کند ولی برخلاف اين دو سايت رقيب نمی خواهد به يک پورتال اينترنتی تبديل شود.

صفحات جديد گوگل به کاربران امکان می دهد سايتهای محبوب و منابع اطلاعاتی دلخواه را در يک فضای واحد گردآوری کنند. گوگل در پروژه ای موسوم به فيوژن قصد دارد طيف گسترده ای از مطالب را برای خدمات شخصی خود مانند اخبار بی بی سی و نيويورک تايمز را ارايه دهد.

تاکنون گوگل ترکيبی از خدمات پراکنده را مانند جی ميل برای ايميل و پيکاسا برای مبادله عکس ارايه داده است، اما رقبای اين شرکت آمريکايی محتوای خود را در يک صفحه شخصی عرضه کرده اند.

گوگل بيشتر درآمدش را از محل آگهی های متنی بدست می آورد که در کنار نتايج جستجوهايش نمايان می شود.

گوگل در ماه آوريل خبر داد که درآمدش در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی شش برابر رشد کرده و به ۳۶۹ ميليون دلار رسيده است. اين شرکت اعلام کرد که کاربران بيشتری روی آگهی های جستجوگر گوگل کليک کرده اند و آگهی دهندگان بيشتری در آمريکا و ساير کشورها به تبليغات اينترنتی روی آورده اند.

سود خالص گوگل در سه ماه اول ۲۰۰۵ از ۶۴ ميليون دلار به ۳۶۹ ميليون دلار افزايش يافت و يک دلار و ۳۹ سنت را نصيب هر سهم کرد. در همين مدت، درآمد ناخالص اين شرکت آمريکايی از ۶۵۱ ميليون دلار به يک ميليارد و ۲۶۰ ميليون دلار بالغ شد.

درآمد گردانندگان موتورهای جستجو در اينترنت زمانی حاصل می شود که کاربران روی آگهی های متنی کليک کنند.

ثروت و فروتنی

گوگل فضای تبليغاتی خود را بر اساس يک سيستم حراج اينترنتی می فروشد. ميانگين هزينه هر کليک برای آگهی دهندگان در ماه مارس يک دلار و ۷۵ سنت بود که نسبت به فوريه نشانگر شش درصد رشد است.

در ماه مارس، گوگل بيش از دو ميليارد تقاضای جستجو داشت و حال آن که سهم سايت ياهو ۹۰۷ ميليون مورد بود.

گفتنی است که شرکت ياهو دو برابر گوگل پرسنل دارد و در سه ماهه اول امسال يک ميليارد و ۱۷۰ ميليون دلار درآمد و ۲۰۴ ميليون دلار سود خالص داشت.

اما برخی کارشناسان وابستگی درآمد گوگل به اين نوع آگهی ها را يک عامل خطرآفرين ارزيابی کرده اند. اين شرکت در سه ماهه اول امسال ۴۶۲ ميليون دلار کميسيون به سايتهای شريک خود پرداخته است که از خدمات تبليغاتی گوگل استفاده می کنند.

گوگل در سپتامبر ۱۹۹۸ توسط دو دانشجوی سابق رشته رياضيات دانشگاه استنفورد به نام لری پيج و سرگئی برين تاسيس شد. آنها بعد از آن که يک ميليون دلار از دوستان و بستگان و ساير سرمايه گذاران گردآوری کردند، نخست شرکت شان را از گاراژ يکی از دوستان خود اداره می کردند.

اکنون اين دو کارآفرين به رغم دستيابی به ثروتی هنگفت، ساده و بی تجمل زندگی می کنند.
20.gif
 

thomson762

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2003
نوشته‌ها
2,082
لایک‌ها
11
در ماه مارس، گوگل بيش از دو ميليارد تقاضای جستجو داشت و حال آن که سهم سايت ياهو ۹۰۷ ميليون مورد بود.

گفتنی است که شرکت ياهو دو برابر گوگل پرسنل دارد و در سه ماهه اول امسال يک ميليارد و ۱۷۰ ميليون دلار درآمد و ۲۰۴ ميليون دلار سود خالص داشت.
لازم به ذکر که بگم در سال 2005 یاهو جایزه بهترین موتور جستجو رو گرفته و مقام دوم گوگل هست.
تو زمینه های دیگه هم فرق داره.
webby awards در چند سال ماله گوگل بود ولی الان پهلو یاهو هست.
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
42
محل سکونت
در قلب پاك او
به نقل از tsotodeh :
لازم به ذکر که بگم در سال 2005 یاهو جایزه بهترین موتور جستجو رو گرفته و مقام دوم گوگل هست.
تو زمینه های دیگه هم فرق داره.
webby awards در چند سال ماله گوگل بود ولی الان پهلو یاهو هست.
ممنون ستوده جان به خاطر توضيحاتت. :)
من هميشه دوست داشتم بدونم غولهاي اقتصادي جهان از كجا شروع كردن و چه مسيري رو طي كردن..
23.gif
 
بالا