De Monarch
کاربر تازه وارد
خب مشخصه اینجا باید چه کنیم . حیفم اومد "شاعر صبح" این پیر چربدست ه شاعری , توی پی تی تاپیکی برای خودش نداشته باشه . خب هدف ما اینجا چیه؟ بررسی / معرفی / حرف و حدیث و هر چیزی که به خاقانی و شعرش مربوط باشه .تا جایی که من میدونم به طور کلی توی نت چیز شاخی از خاقانی پیدا نمیشه مگر یه سری مطلب که بیشترش برگرفته از "تاریخ ادبیات صفا" ست . قصد داریم اینجا رو با منابع مختلفی که در دسترس هست پوشش بدیم و از همه مهمتر اینکه تا جایی که ممکنه از بحث "خیلی تخصصی" پرهیز کنیم چون برای اون کار منابع به قدر کافی در دسترس علاقه مندش هست . البته برای شناخت شعر ناب خاقانی مطمئنا باید با فن شعر و کلآ صناعات ادبی آشنا بود اما سعی می کنیم که تا جایی به این فنون بپردازیم که حوصله ی مخاطبین بخش ادبیات و شعر دوستان سر نره . اینجا سعی بر این هست که بتونیم ویژگی های محسوس و برجسته ی شعر و شاعری "حسان العجم" رو - در حدی که مخاطب عام ادبیات رو جذب کنه - داشته باشیم
البته انتظار ندارم که اینجا خیلی شلوغ بشه چون خاقانی شاعر خاصی ه . زبان و بیانش شکلی داره که خیلی مورد توجه عموم نیست اما بحث دل "جای دیگر نشیند" . اصلا دکتر شمیسا بهتر تونسته حق مطلب رو بگه :
دیوان خاقانی دیوانی ست که کسی جز به اجبار (مثلا فرمان استاد و بیم امتحان) به سراغ آن نمی رود اما اگر کسی با آن مانوس شد دیگر مزه ی حلاوت آن را تا جان در بدن دارد فراموش نخواهد کرد . خاقانی شاعری ست که من از سر شیفتگی بارها روزهای زندگی او را پیش خود مجسم کرده ام . مردی با وقار که در زمستان های سرد شروان آنچنان باشکوه از آفتاب و آتش سخن گفته است ...
سبک شناسی شعر : دکتر سیروس شمیسا
به امید خدا و تشکر از مدیریت بخش ادبیات "ساغر" عزیز شروع میکنیم
البته انتظار ندارم که اینجا خیلی شلوغ بشه چون خاقانی شاعر خاصی ه . زبان و بیانش شکلی داره که خیلی مورد توجه عموم نیست اما بحث دل "جای دیگر نشیند" . اصلا دکتر شمیسا بهتر تونسته حق مطلب رو بگه :
دیوان خاقانی دیوانی ست که کسی جز به اجبار (مثلا فرمان استاد و بیم امتحان) به سراغ آن نمی رود اما اگر کسی با آن مانوس شد دیگر مزه ی حلاوت آن را تا جان در بدن دارد فراموش نخواهد کرد . خاقانی شاعری ست که من از سر شیفتگی بارها روزهای زندگی او را پیش خود مجسم کرده ام . مردی با وقار که در زمستان های سرد شروان آنچنان باشکوه از آفتاب و آتش سخن گفته است ...
سبک شناسی شعر : دکتر سیروس شمیسا
به امید خدا و تشکر از مدیریت بخش ادبیات "ساغر" عزیز شروع میکنیم