FAFA7575
Registered User
- تاریخ عضویت
- 17 آپریل 2019
- نوشتهها
- 219
- لایکها
- 5
- سن
- 34
طرز تهیه حلوا ارده
تاریخچه حلوا ارده (حلورده) به دوران صفویه برمی گردد. اولین بار شاه عباس از شیخ بهایی خواست تا یک فرمول غذایی بسازد که کم حجم بوده و برای استفاده سربازان مناسب باشد. او نیز غذایی متشکل از کنجد آسیاب شده و شیره کشمش پیشنهاد کرد و این نمونه مقدماتی از حلوا ارده امروزی بود.
مواد لازم برای طرز تهیه حلوا ارده خانگی
آرد گندم: ۲۱۰ گرم
ارده (کنجد آسیاب شده ): ۱۲۰ گرم
گردوی خرد شده: ۱۵۰ گرم
شکر یا شیره انگور: ۵۰۰ گرم
آب: یک پیمانه یا ۲۵۰ میلیلیتر
گلاب: ۳ قاشق سوپ خوری
محلول زعفران: یک قاشق سوپخوری
پودر پسته: برای تزئین
کره: در صورت نیاز
طرز تهیه حلوا ارده خانگی
۱- آرد را روی حرارت قرار دهید و با شعله ملایم آن را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. به یاد داشته باشید نباید رنگ آرد عوض شود.۲- ارده را به آرد بو داده اضافه کنید و مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم به صورت مداوم هم بزنید.۳- گردوی خرد شده را به آرد و ارده اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید و بلافاصله به ظرف دیگری منتقل کنید.۴- شکر و آب را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا شکر حل شود، بعد زعفران و گلاب را اضافه کنید و شعله را زیاد کرده تا شربت به جوش آید.
۵- شربت آماده شده را به مواد آردی اضافه و خوب مخلوط کنید. باید دمای هر دو یکی باشد، یا هر دو داغ یا ولرم باشد.۶- اگر حلوا سفت بود کمی کره به آن اضافه کنید و اگر شل بود نگران نباشید، چون بعد از قرار گرفتن در یخچال سفت میشود. قالب کمربندی را با سلفون بپوشانید، حلوا را درون آن پهن کنید. قاشق را با کره ذوب شده چرب کرده و روی سطح حلوا را صاف کنید. روی حلوا خلال پسته بریزید و حدود ۱۲ ساعت آن را در یخچال قرار دهید.۷- میتوانید این حلوا را با اسکوپ در کپسول های مخصوص شیرینی بریزید و با پرک بادام و پسته تزیین کنید.
تاریخچه حلوا ارده (حلورده) به دوران صفویه برمی گردد. اولین بار شاه عباس از شیخ بهایی خواست تا یک فرمول غذایی بسازد که کم حجم بوده و برای استفاده سربازان مناسب باشد. او نیز غذایی متشکل از کنجد آسیاب شده و شیره کشمش پیشنهاد کرد و این نمونه مقدماتی از حلوا ارده امروزی بود.
مواد لازم برای طرز تهیه حلوا ارده خانگی
آرد گندم: ۲۱۰ گرم
ارده (کنجد آسیاب شده ): ۱۲۰ گرم
گردوی خرد شده: ۱۵۰ گرم
شکر یا شیره انگور: ۵۰۰ گرم
آب: یک پیمانه یا ۲۵۰ میلیلیتر
گلاب: ۳ قاشق سوپ خوری
محلول زعفران: یک قاشق سوپخوری
پودر پسته: برای تزئین
کره: در صورت نیاز
طرز تهیه حلوا ارده خانگی
۱- آرد را روی حرارت قرار دهید و با شعله ملایم آن را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. به یاد داشته باشید نباید رنگ آرد عوض شود.۲- ارده را به آرد بو داده اضافه کنید و مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم به صورت مداوم هم بزنید.۳- گردوی خرد شده را به آرد و ارده اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید و بلافاصله به ظرف دیگری منتقل کنید.۴- شکر و آب را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا شکر حل شود، بعد زعفران و گلاب را اضافه کنید و شعله را زیاد کرده تا شربت به جوش آید.
۵- شربت آماده شده را به مواد آردی اضافه و خوب مخلوط کنید. باید دمای هر دو یکی باشد، یا هر دو داغ یا ولرم باشد.۶- اگر حلوا سفت بود کمی کره به آن اضافه کنید و اگر شل بود نگران نباشید، چون بعد از قرار گرفتن در یخچال سفت میشود. قالب کمربندی را با سلفون بپوشانید، حلوا را درون آن پهن کنید. قاشق را با کره ذوب شده چرب کرده و روی سطح حلوا را صاف کنید. روی حلوا خلال پسته بریزید و حدود ۱۲ ساعت آن را در یخچال قرار دهید.۷- میتوانید این حلوا را با اسکوپ در کپسول های مخصوص شیرینی بریزید و با پرک بادام و پسته تزیین کنید.