• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

خواندنیهای شیمی

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
در عدسی عینک های فتوکرومیک بلور ها کوچک و شفاف کلرید نقره وجود دارد. این بلور ها در برابر نور به اتم های نقره و کلر تجزیه می شود و ذرات نقره مانع عبور اشعه فرابنفش شده، رنگ تیره ایجاد می کند.

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0

بدون شرح

جان عزيزم من اين نامه رو مي نويسم كه بگم نمي تونم با تو ازدواج كنم . من نامزديمون رو بهم ميزنم . فكر ميكنم بخواي بدوني چرا ؟ پس بذار توضيح بدم . از اول شروع مي كنم . همه اينها از وقتي شروع شد كه من ، دختر اكتينيوم ـ227 توسط اشعه آلفا متولد شدم . من نه تنها بي ثبات بزرگ شدم ، بلكه روانپزشك من اخيراً گفته كه من مبتلا به جنون جواني و بيماريهاي رواني هستم و براش سخته كه بگه من 20 تا ايزوتوپ جدا دارم . حقيقت تاسف بار اينه كه فرانسيم ـ223 (طولاني عمرترين ايزوتوپ من) نيمه عمره منه و 21 دقيقه زندگي مي كنه و بعد از اون من به راديوم ـ223 تبديل مي شم . فرانسيم-221 من ، نيمه عمره و فقط 8/4 دقيقه زندگي ميكنه و چون خونواده ما طول عمر كوتاهي داره نمي تونيم مورد استفاده مفيدي واقع بشيم . من بچه ساكتي بودم . وقتي هستي و وجود من در سال 1939 توسط مارگارت پري در مؤسسه كوري در پاريس كشف شد ، من خيلي هيجان زده بودم ! بعد از كشف من در اين كشور اسمم رو فرانسيم گذاشتند . اونا منو با خواهرام ( ليتيم، سديم، پتاسيم، روبيديم و سزيم ) آشنا كردن . من هم خيلي زود ياد گرفتم كه عضوي از خونواده فلزات قليايي هستم . ما شباهت هاي زيادي به هم داشتيم ؛ يك ظرفيتي بوديم.

در هواي آزاد كدر مي شديم و دماي ذوب پاييني داشتيم و با آب واكنش مي داديم . البته فقط اينا نبود ، ما در مجموع بلور نرمي داشتيم ، در طبيعت به صورت آزاد وجود نداشتيم بلكه به صورت تركيباتي از هاليدها و تركيبات مضاعف با فلزات بوديم . پدر مي گه : مهمترين شباهت من و خواهرام آرايش الكتروني اتمهامونه . يه دفعه از اون پرسيدم كه چرا ليتيم رو بيشتر دوست داره و چون من دوباره بي ثباتي رو شروع كرده بودم پدر بالاخره اعتراف كرد كه ليتيم رو به خاطر رفتار با ثباتش كه بخشي از زندگيشو ساخته بود بيشتر دوست داره . مي گفت : من هيچ هدف با معني كه بتونه ببينه ندارم و بعد منو از سر تا پا بررسي كرد و گفت كه بايد يه كاري با جرم اتميم بكنم. من گريون به طرف اتاقم رفتم و به آيينه نگاه كردم . جرم اتمي من در حدود 223 بود يعني بيشتر از هر كسي توي خونوادم ( خانواده فلزات قليايي ) . جان ! من اصلاً نمي تونم اينو تحمل كنم ! تو ديدي كه تلاش من براي ر????ژيم گرفتن بيهوده بود . مقدار بسيار زيادي از من در پوسته زمين وجود داره .من وقت زيادي براي فكر كردن دارم . داشتن دماي ذوب270 درجه سانتيگراد چيز خيلي بدي هم نيست . در واقع تغييرات حالتي من ، هيجان زيادي به زندگيم مي بخشن . ولي يه چيزايي هست كه منو اذيت ميكنه ؛ حتي بيشتر از 30 سال پيش كه من كشف شده بودم ، خواهرام تحويلم نمي گرفتن و هنوز هم منو به خاطر هيچي ترك مي كنن . خونواده قليايي هميشه مشهور بوده ولي هيچ كس من واقعي رو نمي شناسه ! چرا كه يادم مي ياد در ”شيمي معدني“ ر.ت.سندرسون گفت :”بجز شباهت كوچكي كه بين فرانسيم و سزيم وجود داره ، چيز زيادي از اين عنصر شناخته شده نيست“ . سزيم! اون منو با سزيم مقايسه كرد ؛ خواهر من كه توسط يه كاني به اسم پلاسيت استخراج مي شه ، هيچ كس ، هيچ وقت ، هيچ مقدار قابليت اندازه گيري منو توي اون آشغال پيدا نمي كنه ! متاسفم كه دوباره دارم بي ثباتي رو شروع مي كنم . راستي ، تا حالا شنيدي كه مردم منو واقعاً به صورت مصنوعي درست مي كنن؟ درسته ! كاري كه اونا مي كنن بمبارون كردن تريوم با پروتون هاست كه در يك لحظه فرانسيم ساختگي به وجود مي ياد . جالبه نه ؟! كي مي دونه ؟ شايد يه روزي اين عنصر خوب و قديمي با عدد اتمي 87 به جامعه نفوذ پيدا بكنه و اون وقته كه من اونچيزي رو كه هستم رو مي پذيرم ! ولي تا اون وقت ، ميدونم كه ما هيچ وقت نمي تونيم براي همديگه باشيم . جان ، من واقعاً متاسفم . لطفاً سعي كن كه درك كني . من هميشه تو رو دوست دارم و هيچ وقت زندگي كوتاهمون رو فراموش نميكنم .

دوستدار هميشگي ات فرانسيم آلكاني

*مطالب علمی خالص رو میشه در چندین کتاب پیدا کرد بنابراین اگه منبع نمی نویسم برای اینه که شاید لازم نباشه اما در مورد این متن خاص که علمی خالص نیست متاسفانه و با وجدان دردی عمیق باید بگم منبعش رو به خاطر نمیارم:blush:

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
جدول مندلیف

PT_mosaic_small.jpg

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اینجا هیچ کس به شیمی علاقه نداره؟ یعنی من تهنایی!!!:(

amirhoman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
11
به نقل از hichkas_joon :
اینجا هیچ کس به شیمی علاقه نداره؟ یعنی من تهنایی!!!:(
دستت درد نکنه. خوب بود.
ادامه بده. من یکی تشویقت میکنم. چند تا از بچه ها شیمیست بودن اینجا ولی همه پراکنده شدن.

علاقه داری یا شیمیست هستی؟ اگه شیمیست هستی بگو ببینم کدوم عنصر در جدول سر جای خودش نیست؟

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از amirhoman :
دستت درد نکنه. خوب بود.
ادامه بده. من یکی تشویقت میکنم. چند تا از بچه ها شیمیست بودن اینجا ولی همه پراکنده شدن.

علاقه داری یا شیمیست هستی؟ اگه شیمیست هستی بگو ببینم کدوم عنصر در جدول سر جای خودش نیست؟
مرسی اما تنهایی نمی چسبه
1 چیزی بینشون
تازه گام در راه این علم گذاشتم (البته 2 جفت قدم هم برداشتم)
نمی دونم منظورت کدوم عنصر اما شاید H منظورت باشه

amoo milad

Registered User
لایک‌ها
0
من يه سوال خدمتتون داشتم
شنيدم يه ماده اي در شيمي و جود داره كه هم منفجره هست ، هم خوراكي !!!
يا اگه منفجره نباشه ، ماده اوليه يكي از مواد منفجره هست
مي دونيد اون ماده چيه؟؟؟
ممنون

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من يه سوال خدمتتون داشتم
شنيدم يه ماده اي در شيمي و جود داره كه هم منفجره هست ، هم خوراكي !!!
يا اگه منفجره نباشه ، ماده اوليه يكي از مواد منفجره هست
مي دونيد اون ماده چيه؟؟؟
ممنون

نه متاسفانه!
حدس زدم باید از ترکیبات N دار باشه مثل اسید نیتریک یا امونیال اما مورد خاصی برای تغذیه پیدا نکردم:(

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
آمونیاک
آمونیاک گازی بی رنگ است که بوی تندی دارد و چشم و بینی را آزار می دهد این ماده از یک اتم نیتروژن و سه اتم هیدروژن ساخته شده است این ماده سبک تر از هواست و در اکسیژن خالص با شعله زرد رنگی می سوزد ولی در هوا نمی سوزد آمونیاک در دمای 33.35- درجه مایع می شود و وقتی دوباره گاز می شود گرمای زیادی از محیط می گیرد این خاصیت موجب شده تا از آن در« سرد ساز ها » استفاده شود آمونیاک به صورت محلول در ساخت پاک کننده های چربی رنگ سازی و تولید الیاف مصنوعی کار برد دارد از این ماده اسید نیتریک که ترکیب مهمی است ساخته می شود نیترات ها و سولفات های آمونیوم NH4+ در تولید کود و مواد منفجره اهمیت ویژه ای دارند

آمونیاک در صنعت به روش هابر تهیه می شود که در آن 1 قسمت نیتروژن را با سه قسمت نیتروژن در محفظه ای تحت فشار و دمای بالا و در حضور آهن به عنوان کاتالیزور ترکیب می شود جالب است بدانید در جنگ جهانی دوم آلمان برای تهیه مواد منفجره خود از معادن شوره در شیلی استفاده می کرد ولی با محاصره توسط متفقین از این معادن بی نصیب ماند و در آستانه تسلیم قرار گرفت ولی هابر با روش خود و تولید آمونیاک و تبدیل آن به اسید نیتریک و تهیه مواد منفجره چند سالی آتش جنگ را افروخته نگاه داشت .

amoo milad

Registered User
لایک‌ها
0
نه متاسفانه!
حدس زدم باید از ترکیبات N دار باشه مثل اسید نیتریک یا امونیال اما مورد خاصی برای تغذیه پیدا نکردم:(
از اينكه وقت گذاشتين و جستجو كردين ، واقعا ممنونم

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
کیمیا

کیمیا یکی از شاخه های علوم غریبه است.

کیمیا به نظر باورمندان به آن عبارت است از روش تبدیل عناصر. همانطور که می‌‌دانید در جدول تناوبی عناصر با اختلاف عدد اتمی با هم تفاوت پیدا می‌کنند حال اگر تحت شرایطی تعدادی پروتون از یک ماده یا عنصر کنده و به عنصر دیگری اضافه شوند ماده اولی تبدیل به ماده دیگری می‌‌شود در علم کیمیا شرایط خاص این تبدیل آمده است که سخت‌ترین از علوم غریبه می‌‌باشد اما در قدیم بخاطر ارزش بسیار طلا فقط دنبال ساخت طلا و نقره بودند اما کسی که آگاه به رموز این علم باشد می‌‌توانند مواد مختلف تولید کند.
ریشه واژه کیمیا را از زبان یونانی دانسته اند.ولی به هر روی دانش کیمیا از ایران برآمد و از راه عربها به اروپا هم راه یافت.این دانش را می‌‌باید زیرساخت دانش شیمی بدانیم.خود واژه شیمی هم فرانسوی شده واژه کیمیاست.

کیمیا یعنی راه و رسم تبدیل چیزی به چیز دیگر

حدیثی از امام هشتم شیعیان است که معروف است به حدیث سلسله الذهب که کعنی شده به حدیث سلسله طلائی که کلمه ذهب مصدر مذهب است و مذهب یعنی راه و رسم تبدیل خاک یعنی انسان به طلا یعنی انسان کامل.

پس مشاهده می کنید که کیمیا هم در شیمی دستی دارد و هم در عرفان و سلوک.به همین دلیل کیمیا گران جملات خود را رمز آلود و با استفاده از کلمات عرفانی بیان می کرده اند.

از پنج شاخه اصلی علوم غریبه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیمیا
ریمیا
لیمیا
سیمیا
هیمیا

amoo milad

Registered User
لایک‌ها
0
خيلي جالب بود

ميشه يه توضيح مختصر و كوتاه راجع به اين 5 علم بدي
درحد اينكه هر اسم مربوط به چه كاريه

hichkas_joon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
کیمیا:

وآن صنعتی هست که بوسیله آن اجساد ناقص را بمرتبه کمال توانند رسانید.مثلا قلعی و مسی را تبدیل به نقره یا طلا وماده ای که بوسیله آن اجساد ناقص را بکمال رسانید>اکسیر می نامند.

انشاء الله در آینده دراینباره توضیح خواهم داد .

لیمیا:

لیمیا علم حروف و جفر می باشد که آدمی را از درجه سفلی یعنی خاکی به درجه ملکوتی یعنی روحانی میرساند وعلم جفر علوم انبیاء واولیاست.

هیمیا:

علم تسخیرات است وآن معرفت احوال سبعه سیاره است از حیث تصرف ایشان که قوی علوی اند در قواعل سفلی ودعوات وفتحات .بخورات ایشان وتسخیر روحانی وعزایم جنیان ومعرفت قوه ومنازل مثل آن.

سیمیا:

علم خیالات وآن علمیست که بدان تصرف در خیالات می کنند ونتیجه اش احداث مثالات خیالیه است وآنها در خارج وجود نداره .

ریمیا :

علم شعبدان وآن دانستن قواه جواهر ارضیه است ومزح آن بیکدیگر از آن قوه حادث گردد که از آن قوت فعلی متقرن بغرابت صدوریابد واین علم را ریمیا نام نهادند.

ninja266

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام من هم میخوام چند تا از مطالبی رو که در سایت ها و مجلات در مورد شیمی خوندم در این بخش ذکر کنم:

چرا لایه ازن در نواحی قطبی که آلایندها کمتر است سوراخ شده است ولی در مناطق دیگری که عملیاتهای صنعتی و آلایندهها وجود دارد سوراخ نشده است؟
مهمترین عامل وجود ابرهای استراتوسفری در نواحی قطبی است به دلیل سردتر بودن قطب جنوب این ابرها در آنجا پایدارترند تابش پرتوهای فرا بنفش خورشید در آغاز بهار باعث آزاد شدن رادیکالهای کلر در مجاورت بلورهای یخ موجود در این ابرها میگردد.

چرا درون لامپهای معمولی گاز آرگون استفاده می شود؟
اولا گازهایی که استفاده میشوند باید به سیم تنگستن موجود در لامپ صدمه نزنند. به همین دلیل از اکسیژن استفاده نمیکنند چون تنگستن را اکسید میکند. ثانیا اگر از گازی اصلا استفاده نکنند یعنی خلا باشد تنگستن بخار میشود از گازهایی باید استفاده کرد که حالت نجیب داشته باشند (یعنی به سختی واکنش بدهند) مثل آرگون ، نئون و هلیوم
بهتر است بدانید نور لامپ در مقابل گازهای زیر چه رنگی میشود:
Na بخار========================== زرد طلایی
Hg بخار========================== سبز پستهای
H , He , Ar==========================سفید
Ne==========================نارنجی
هوا در شرایط خاص======================== بنفش

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
مطالب خيلي جالب و خواندني هستند .

ادامه بدهيد . قطعا براي كاربران و مراجعه كنندگان مفيد واقع خواهد شد .

بالا