• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

خون بازی

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
به نظرم فیلم با در نظر گرفتن ادعای که کارگردانش کرده (که این فیلم ساخته شده تا جوانان را از رفتن به سمت اعتیاد بازبدارد) کاملا ناموفق هست . عرض می کنم چرا.
چه مواقعی یک فیلم تاثیر گذاره ؟ و چه ابزاری در فیلم باعث اثر گذاری می شه ؟
1.داستان خوب . تقریبا فیلم داستانی ندارد و بوسیله ی یک طرح داستان (سیناپس) ساخته شده.
2.شخصیت پردازی خوب .که بشود با قهرمان داستان همزاد پنداری کرد ! با اینکه دختر معتاد تقریبا در همه ی سکانس ها هست ولی ما نه چیز زیادی از علایقش و طرز تفکرش و .. نمی دانیم و اصلا نه فیلم سوالی در ذهن مخاطب ایجاد می کنه و نه به سوالی پاسخ می ده ونه اصلا اطلاعاتی می ده.
مثال می زنم از فیلم مورد علاقه ی خودم که در مورد یک پسر معتاد هست. Trainspotting . تمام جزییات زندگی پسر رو می بینیم لحظه ای که مواد مصرف می کنه و توهم می بینه لحظه ای که عاشق می شه وقتی ترک می کنه و ... با طرز تفکرش هم که کاملا آشناییم ( وقتی که فیلم با نریشن (صدای خودش) شروع می شه همه چیز رو برای ما روشن می کنه.)
3.خلاقیت . فیلم از خلاقیت تهی هست ! یه مثال دیگه .Requiem for a Dream .نحوه ی مصروف مواد مخدر در این فیلم به شکل بسیار جذابی به وسیله ی تعدادی تصویر متداخل نشون داده می شه . (این فیلم انقدر منو تحت تاثیر گذاشت که آخر فیلم ما مجبور شدیم اشک ! بریزیم)
در خون بازی حتی ما مواد رو هم به زحمت می بینیم چه برسد به نحوه ی مصرف و ...
یه مورد دیگه از خلاقیت در Trainspotting .سکانسی که می ره توی اون دست شویی کثیف و شیرجه می زنه درون کاسه توالت و وارد یه آب زلال و دیدنی می شه. یا وقتی مواد مصرف می کنه و دراز می کشه روی زمین و فرو می ره توی زمین.
آخر فیلم خون بازی هم که شاهکاره ! پایان باز ... (در پایان باز. پایان بندی فیلم توسط تماشاگر ساخته می شه توی ذهنش)
اصلا ما دنیا رو از دید دختر معتاد نمی بینیم .نمی شناسیمش .دوستش نداریم.
پس چطور برای ما جالب باشه که این دختر در نهایت ترک می کنه یا نه ؟
---------------
البته یه سکانس خوب هم داشت .وقتی توی اون پیکان می خواست مواد بخره. موقعیت جالبی بود.

کلا به عنوان یه فیلم مستند گونه و بی ادعا فیلم بدی نیست ولی همونطور که عرض کردم توانایی تاثیر گذاری عمیق رو نداره. فیلم های مستند معمولا اندیشه ای پشتشون نیست فقط بی طرفانه ماجرا را نشون میدن.

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
یه نکته هم یادم رفت .اسم فیلم :
به مرحله اي از اعتياد که معتاد براي لذت بيشتر خون خود را مي کشد و تزريق مجدد مي کند خون بازي مي گويند .
اسم جالبیه ولی همچین چیزی که من در فیلم ندیدم !

Daneel Olivaw

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
31
چند وقت پیش این فیلم رو دیدم. موافقم که نه خلاقانه بود و نه برای بیننده ایجاد همدلی می کرد.

تنها نکته مثبتش بازی نسبتا خوب باران کوثری با اون گریم وحشتناک بود!

اصولا در مقایسه با شاهکارهایی مثل Requiem for a Dream ـه که ضعف فیلم های ایرانی خودشو نشون میده.

صحنه هایی که قرار بود تاثیرگذار باشن - مثل صحنه ای که دختر لباس عروس به تن می کنه و آکاردئون؟!! می زنه - بیشتر اغراق آمیز و مسخره به نظر می رسید
37.gif

آخرش هم که موافقم شاهکار بود! واقعا آدم انگشت به دهان می موند!
352eq8p.gif

فیلم هایی که با ژست روشنفکری ساخته میشن بهتره آخرشون تلخ و سیاه باشه. یه پایان خوش برای همچین فیلمی واقعا بی مورد بود
2usv2c8.gif

تنها صجنه ای که خوشم اومد جایی بود که دختره توی جنگل فریاد می زنه. به نظرم باران کوثری خیلی خوب بازی کرد اون صحنه رو
10.gif

یه نکته اینکه اگه خواستین این فیلم رو ببینین در طول فیلم به گیرنده ها دست نزنین. مشکل بی رنگی تصاویر تقصیر کارگردانه. البته من اینو در تیتراژ پایانی فهمیدم که یهو همه جا رنگی شد
007.gif

در کل یه فیلم کاملا متوسط بود و حرف تازه ای هم برای گفتن نداشت
nocomment.gif

یه نکته هم یادم رفت .اسم فیلم :
به مرحله اي از اعتياد که معتاد براي لذت بيشتر خون خود را مي کشد و تزريق مجدد مي کند خون بازي مي گويند .
اسم جالبیه ولی همچین چیزی که من در فیلم ندیدم !

جالب بود
thumbsup.gif
نمی دونستم ...

sokOoooot

همکار بازنشسته
لایک‌ها
77
والا من از این فیلم خوشم اومد و به نظرم فیلمه خوبی بود یک برای اینکه تاثیر پدر و مادر رو خیلی جالب نشون میداد حتی اون مادر رو و یکی دیگه هم که بسیار جالب بود اینکه نشون میداد ترک اعتیاد به همین کشکی ها هم نیست و نمیشه راحت از شرش خلاص شد و تازش هم رنگ فیلم حالا اشتباها یا از قصد اینطوری که بود به فیلم یه فضای خفه میداد که بازم همین به تماشگر فشار میاورد همین .....
Ghelyon.gif

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
دیشب با یکی از بستگان دورم که فیلمساز و دستیار کارگردان هست صحبت می کردیم(تو فامیل به جیم ساز شهرت داره! و توی چند فیلم درپیت پرفروش دستیار کارگردان بوده) .می گفتم که از خون بازی چندان خوشم نیومده و ماههاست که سینما نرفتم. ایشان کلی عصبانی شد و فرمود آقا ما دست و بال ! مون خیلی بسته است ما حتی برای باور پذیر کردن یک عشق ابزار تماس فیزیکی بازیگرها رو نداریم , مواد رو نمی تونیم نشون بدیم و طریقه مصرف و مسایلی که توی زندگی واقعی ایرانی ها که توی چهار دیواریشون اتفاق می افته نمی تونیم نشون بدیم , شما چطور ما رو با فرنگی ها مقایسه می کنید .(خلاصه خیلی آسمون ریسمون بافت که نمی شه بهتر از این ساخت!)
تا حدی حق دارن ولی خب چیکار کنیم به زور که نمی تونیم چیزی که جذبمون نمی کنه دوست داشته باشیم ؟!
ضمن اینکه کسی استعداد داشته باشه (یعنی Natural Born Killer باشه ! مادرزاد فیلم ساز بدنیا بیاد) و خلاقیت داشته باشه توی همین فضای بسته و سانسور بازار و خفقان ! وزارت محترم و مدموغ ارشاد می تونه فیلم خوب بسازه .

Daneel Olivaw

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
31
خوش اومدن یا نیومدن از یه فیلم تا حد زیادی سلیقه ایه، ولی فیلم خون بازی کم اشکال نیست و ایراداتش هم چندان ربطی به اینکه امکان مانور دادن روی صحنه های مصرف مواد توی فیلم نبوده نداره.

یکی از مهم ترین ایراداتش فیلم نامه و داستانشه ...مثلا ما تا اواسط فیلم نمی دونیم سارا چرا معتاده ... یه دختر پولدار که هر چی میخواد در اختیارشه و نامزد هم داره و بهش علاقه داره (که یعنی توی زندگی هدف داره). تا اینجا مشکل چندان بزرگی نیست اگه روند فیلم جوری می بود که این موضوع رو مبهم باقی میذاشت، ولی اونجا که میاد ریشه های اعتیاد سارا رو نشون بده و توجیه کنه کار رو خراب می کنه. چون واقعا داشتن یه پدر بی بند و بار و طلاق والدین توجیه مناسبی برای معتاد شدن کسی با شرایط سارا نمی تونه باشه؛ غیر از اینکه این مسائل دیگه نخ نما شده بس که توی فیلم های ایرانی مطرح شده! و بدتر از همه آخرش که بدون اینکه ریشه مسائل و مشکلات سارا که به اعتیادش منجر شده حل شده باشه، یا تغییری در شخصیتش به وجود اومده باشه، با چند روز - گیریم چند ماه حتی - بستری شدن توی یه موسسه ترک اعتیاد همه مشکلات و گره های روحیش حل و درمان میشه و همه چی به خیر و خوشی ختم میشه!

یا مثلا قابل قبول نیست که نامزد سارا با دیدن فیلم هاش شک نکرده باشه که این دختر یه مشکلی داره! یا مادر سارا که یه زن سوپرمدرنه!! واقعا توی جامعه سنتی ما چند درصد مادرها می تونن این طور خودنسردانه نسبت به همچین شرایطی عکس العمل نشون بدن؟! شخصیت پدر سارا هم غیر از اینکه کاملا زائد و بی فایده اس، اصلا خوب از کار در نیومده.

یه سری صحنه ها که جدا محیر العقوله .... سارا رو چند ساعت بعد از اینکه رگشو زده از بیمارستان مرخص می کنن و سرحال و سلامت می شینه توی ماشین و میرن سفر، و بعد توی جاده شمال پشت فرمون هم می شینه با اون حال خرابش
shok.gif

فضاسازی تیره و دلگیر و استفاده از رنگ قرمز تو یه سری صحنه ها - مثلا شال قرمز سارا - ایده خیلی خوبی برای انتقال حس فیلم بود، ولی زیاده روی توی این تیرگی باعث شده که فیلم یه مقدار یکنواخت و خسته کننده بشه.

یه جا به نکته جالبی اشاره شده بود؛ اینکه خون بازی تا حدی یه فیلم جاده ای به حساب میاد و در فیلم های جاده ای معمولا شخصیت اصلی در طی مسیر سفر یه جور تحول و تکامل شخصیت اودیسه وار رو تجربه می کنه. ولی توی خون بازی اصلا چنین تحولی اتفاق نمی افته ... در حالی که میشد از این موقعیت خیلی بهتر برای تغییر تدریجی شخصیت سارا استفاده کرد؛ در اون صورت پایان خوش فیلم هم قابل قبول تر به نظر می رسید.

مساله دیگه اعتیاد سارا به هروئین ـه ... در حالی که الان چند ساله بحث روز اعتیاد ایران دیگه تریاک و هروئین نیست، و بیشتر اعتیاد آورهای نشاط آور توی بورس هستن ... پس اساسا فیلم به مسائل روز اعتیاد ایران نمی پردازه، چون کوکائین و اکس با اثرات متفاوتی که نسبت به هروئین دارن یه مقوله جدا هستن ...

کلا فیلم به هدفش - که به قول کارگردان شناساندن ماهيت واقعي اعتياد و پیش گیری از اعتیاد جوانان هست - نمیرسه. یعنی نمی تونه حالت ترس از این شرایط رو القا کنه و حتی خیلی وقتا باورپذیر هم نیست.

این همه ایراد گرفتم خوبی هاشم بگم ... انصافا فیلم برداری و مونتاژ و گریم فیلم قوی بود ....

در کل فیلم بدی نبود ولی در اون حدی که تحویل گرفته شد هم نبود و می تونست خیلی بهتر از اینا باشه ...

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
خوش اومدن یا نیومدن از یه فیلم تا حد زیادی سلیقه ایه،
آقا من همیشه با ابن جمله تا حدی مخالفم ! چطور منه بی سلیقه که چندان اطلاعاتی از سینما ندارم از Requiem for a Dream خوشم میاد شما که مدیر هنرهای نمایشی هستی خوشت میاد منتقدهای تیز بین هم خوششون میاد ؟ به نظرم بیشتر به پتانسیل فیلم بر می گرده نه سلیقه.
یه جا به نکته جالبی اشاره شده بود؛ اینکه خون بازی تا حدی یه فیلم جاده ای به حساب میاد و در فیلم های جاده ای معمولا شخصیت اصلی در طی مسیر سفر یه جور تحول و تکامل شخصیت اودیسه وار رو تجربه می کنه. ولی توی خون بازی اصلا چنین تحولی اتفاق نمی افته
آره این الگوی کلاسیک جاده ای هست ولی اینا مثلا می خوان بگن ما ساختار شکنی می کنیم و کلیشه نمی سازیم و از این صحبتا ...

mohana

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
در مورد توضیح معنی اسم فیلم ممنون من نمیدونستم برام جالب بود:happy:من قبل از دیدن این فیلم به بازیگر بودن باران کوثری اعتقادی نداشتم و فکر می کردم به خاطر مادرش تو فیلما بازیش میدن .مخصوصا از اون نقش مسخره توی صاحبدلان خیلی بدم میاد.ولی انصافا اینجا رو خوب بازی کرد:rolleyes:

بالا