• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دانلود پایان نامه اعتیاد به اینترنت و سلامت روان

rahim_moradi

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
تاریخ عضویت
29 ژانویه 2013
نوشته‌ها
70
لایک‌ها
2
محل سکونت
http://hdaneshjoo.ir/
دانلود پایان نامه اعتیاد به اینترنت و سلامت روان
مقدمه :
امروزه اعتیاد به اینترنت عنوان یک اختلال روان شناختی در علم روان شناسی و پزشکی مطرح شده است . به طوری که متخصصان بالینی مواردی از این اختلال را ذر کلینیک های خود گزارش می کنند و این اختلال ، به عنوان شکل جدیدی از اعتیاد در سال های اخیر توجه پژوهشگران را در حوزه روان شناسی، روان پزشکی ، جامعه شناسی و حوزه های علمی دیگر به خود جلب کرده است . اعتیاد به اینترنت مشکلی است که در جوامع و فرهنگ های مختلف به چشم می خورد شیوع این مسئله باعث شده است که شناسایی علل ، پیامدها و عوارض آن توسط محققان و متخصصان پیگیری و مورد پژوهش قرار گرد .
گلدبرگ برای اولین بار از اصطلاح اختلال اعتیاد به اینترنت ، برای معرفی و شناسایی خصوصیات افرادی که به دنبال استفاده از اینترنت تشکیل داد . اعتیاد به اینترنت و کامپیوتر به عنوان یک مشکل بهداشتی اخیراً مورد توجه قرار گرفته است و جزء اختلالات روانی طبقه بندی شده است ( غمامی ، 1384 ، ص 45 ) .
اینترنت در همه جا حضور دارد ، در خانه ، مدرسه ، در محل کار و در مرکز خرید و فروش و با پیدایش اینترنت و توسعه و گسترش دامنه آن به اقصی نقاط جهان ، این فناوری که تا سال 1991 صرفاً در اختیار مراکز پژوهشی بود ، کاربردهای جدید و متنوعی پیدا کرد . تقاضای فزاینده به فناوری رایانه و نفوذ گسترده اینترنت ، بسیاری از افراد خصوصاً دانشجویان را با اختلال بهداشت روانی و ارتباطات ناشی از ابتلا به اعتیاد رایانه مواجه ساخته است ( حسن زاده ، 1388 ، ص 32 ) .
اعتیاد اینترنتی ، انسانها را به افرادی رها شده تبدیل کرده و بر روابط اجتماعی آنان تأثیر می گذارد . در نتیجه استفاده بیش از حد از اینترنت ، بهره وری و بازده کاری کاربران اینترنت ، پایین می آید . آنان با تأخیر به محل کار می روند و دچار کم کاری می شوند . عدم تحرک جسمی و چاقی به همراه علائمی چون درد کمر ، پشت و ماهیچه ، از دیگر تبعات این مسئله اند . این کاربران حتی در صورت کناره گیری از اینترنت ، دچار علائم اختلال می شوند ( سز ، به نقل از غمامی ، 1384 ، ص 20 ) .
بر همین اساس پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین سلامت عمومی و اعتیاد به اینترنت دانش آموزان دبیرستانی دخترانه رازی شهرستان مهاباد می پردازد.
بیان مسئله :
لفظ اعتیاد بیشتر تداعی گر اعتیادهای سنتی همچون اعتیاد به الکل ، نیکوتین ، موادمخدر و قمار است . اما اعتیاد از طریق اینترنت با وجه جدیدی روبه رو شده است . گسترش رایانه های شخصی و افزایش اتصال به اینترنت در خانه و محل کار منجر به ظهور معظلی به نام اعتیاد آنلاین شده است .
اعتیاد به اینترنت شامل اعتیاد به اتاق های گپزنی ، هرزه نگاری ، قمار آنلاین و خریدهای اینترنتی می شود . همچون دیگر اعتیادها این نوع از اعتیاد نیز فرد معتاد را از خانواده و اطرافیانش منزوی می سازد . اعتیادهای رفتاری همچون اعتیاد به شبکه اینترنت می توانند موجب تخریب سلامت ، روابط ، احساسات و نهایتاً روح و روان فرد می گردد . بنابراین همانطور که رایانه های شخصی روزبه روز در خانه های ما همچون دستگاههای تلویزیون جای پای خود را باز میکنند و اتصال به شبکه اینترنت افزایش می یابد ، در راستای مقابله با مزرات این فناوری نوین نیز باید گام هایی برداریم ( گرینفیلد ، 1384 ، ص 48 ) .
اعتیاد به اینترنت اختلال ناشی از استفاده بیش از حد از اینترنت یا استفاده نامعقول و بیمارگونه از اینترنت همگی عبارت هایی هستند که برای توصیف یکی از بیماری های ناشی از اینترنت به کار می روند . بدون توجه به نامی که بر این بیماری نهادند ، باید گفت که به سختی می توان پزشک یا روان پزشکی را پیدا کرد که تا به حال با این عارضه مدرن و دیجیتال مواجه نشده باشد .
افراد زیادی هستند که وقت زیادی را به اینترنت اختصاص می دهند ولی لزوماً همه آنها معتاد به اینترنت نیستند . عامل زمان فقط یکی از شاخص های اعتیاد به اینترنت می باشد . شخص معتاد به اینترنت اغلب مشکلات روان شناختی مختلفی را نیز داراست . این مشکلات ممکن است در زمینه ارتباط با همه ، اعضای خانواده ، رئیس و همکاران باشد و یا همراه با مشکلات کاری ، دانشگاهی ، هویتی یا اضطراب جدایی باشد .
استفاده از اینترنت به شخص کمک می کند که از مشکلات اجتناب کرده و سپری بین ناخودآگاه ذهن و افکار و احساسات منفی که پایه و اساس مشکل می باشند ایجاد نماید . بنابراین جای تعجب نیست که اغلب اوقات اینترنت برای این افراد به عنوان یک وسیله فرار از مشکلات باشد . البته واضح است که درگیری زیاد فرد با اینترنت نه تنها مشکلات وی را حل نکرده بلکه گاهی اوقات اوضاع بدتر هم می شود ، ولی این باطن قضیه است و در ظاهر فرد آرامش موقت لذت بخشی را تجربه می کند . این حالت بیشتر شبیه به تأثیر داروهای مخدر و الکل می باشد که فرد با خود تجویزی این مواد آرامش ظاهری را تجربه می کند .
اگر اینترنت اولین و تنهاترین مکانیزم کنار گذاشتن با این احساسات منفی باشد ، به احتمال زیاد فرد شدیداً به اینترنت اعتیاد پیدا می کند . با این توصیف ، مکانیزم اعتیاد به اینترنت تفاوت اندکی با اختلال اعتیاد وسواسی مثل قمار بازی ، الکلیسم وابستگی دارویی و ... خواهد داشت ( سعیدی ، شکیبا ، 1384 ، ص 89-87 ) .
جهت دانلود روی لینک زیر کلیک کنید
دانلود پایان نامه اعتیاد به اینترنت و سلامت روان


-----------------
وضعیت اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با سلامت عمومی دانشجویان ...PDFﻧﻤﺮه ﺳﻼﻣﺖ. ﻋﻤﻮﻣﻲ در ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻋﺘﻴﺎد ﺑﻪ اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ اﺧﺘﻼف آﻣﺎري ﻣﻌﻨﻲ. داري. را ﻧﺸﺎن داد .... ﻣﻄﺮح. و ﻣ . ﻌﻴﺎرﻫﺎي. ﺗﺸﺨﻴﺼﻲ آن را ﺛﺒﺖ ﻛﺮد .)5(. اﻋﺘﻴﺎد. ﺑﻪ. اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ. ﻳﻚ. اﺧﺘﻼل. ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ. -. رواﻧﻲ. اﺳﺖ. و. اﮔﺮﭼﻪ.
SID.ir | رابطه اعتياد به اينترنت با افسردگي ،سلامت روان و ويژگي هاي ...SID.irمقدمه: اينترنت به عنوان يک دستاورد جديد مي تواند مفيد و اثربخش و گاهي به دليل استفاده نامناسب، مضر و خطرناک باشد و بهداشت رواني کاربران را با تهديد روبرو سازد .


رابطه اعتیاد به اینترنت و خودکنترلی با سلامت روان در دانشجویان دانشگاPDF15 ژوئن 2017 ... ١. مقاله پژوهشي. رابطﻪ اعتياد بﻪ اينترنت و خودكنترلي. با سﻼﻣت روان در دانشﺠويان. دانشگاه عﻠمي. -. كاربردي. شهرستان ايﻼم. سيد رحمت اﷲ ﻣوسوي ﻣقدم:.
رابطه اعتیاد به اینترنت با سلامت روان در کاربران خانگی شهر اهوازPDFﺳﺎرا ﺣﻴﺪري ﺳﻮرﺷﺠﺎﻧﻲ. 1. ﭼﻜﻴﺪه. : ﻫﺪف از اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺮرﺳﻲ راﺑﻄﻪ اﻋﺘﻴﺎد ﺑﻪ اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ ﺑﺎ ﺳﻼﻣﺖ روان در ﻛﺎرﺑﺮان ﺧﺎﻧﮕﻲ ﺷﻬﺮ اﻫﻮاز. در ﺳﺎل. 91. ﺑﻮد . ﻛﻪ. از ﺑﻴﻦ آﻧﻬﺎ. 108. ﻧﻔﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺗﺼﺎدﻓﻲ اﻧﺘﺨ .


بررسی وضعیّت سلامت روان و ارتباط آن با اعتیاد به اینترنت ......jsums.medsab.ac.ir/article_584.htmlسلامت روان کاربران معتاد به اینترنت نسبت به کاربران عادی در معرض خطر بیشتری قرار دارد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین اعتیاد به اینترنت وسلامت روان ...
مقاله اعتیاد به اینترنت و سلامت روانی در دانشجویان دانشگاه پیام نور ......https://www.civilica.com/Paper-SNCSDH01-SNCSDH01_170=هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت اعتیاد به اینترنت و سلامت روان دانشجویان دانشگاه پیام نور خدابنده در سال تحصیلی 89-88 و تعیین رابطه دو متغیر بود. دراین مطالع...
 

hastina

Registered User
تاریخ عضویت
14 فوریه 2014
نوشته‌ها
676
لایک‌ها
230
این یه متن خوب برای مقدمه:

در چند سال گذشته، مقالات مختلفی در مورد اضطراب، افسردگی و بسیاری از مشکلات دیگری که همچن طوفانی سلامت روان افراد را تهدید می کنند و برای ده ها سال و یا حتی مدت زمان بیشتری، بسیاری از مردم از وجودشان بی خبر بودند منتشر شده است.

در گذشته بسیاری از مردم تمایل نداشتند در مورد این موضوعات صحبت کنند زیرا از فکر کردن بدان ها هراس داشتند و تصور می کردند که چنین صحبت هایی ممکن است آنها را ضعیف یا ناقص و یا مشکل ساز نشان دهد. اما اکنون به وجود آمدن موج جدیدی که صحبت درباره این موضوعات را افتخار و نشانه ای از صداقت در نظر می گیرد باعث شده که مردم بیشتر و بیشتر درباره ی سلامت روانی و مسائل مشکل سازی که ممکن است با آنها روبرو شوند صحبت کنند.

شما ممکن است از این سوال من تعجب کنید، اما دقیقا چه چیزی به عنوان سلامتی روانی تعبیر می شود؟ قطعا چیزهایی را در مورد اضطراب و افسردگی شنیده اید و شاید تا حدودی با اثرات منفی استرس موجود در بدنتان دست و پنجه نرم کرده باشید. اما قطعا در مورد تفاوت های ظاهری بین این مشکلات چیزی نمی دانید و لذا ممکن است این سوال برایتان به وجود آید که چرا مراقبت از سلامت روان، بخش مهمی از زندگی است که به داشتن یک زندگی شاد، سالم و اجتماعی کمک می کند.

خب برای کشف پاسخ این سوال جای درستی آمده اید. در این مقاله راهنمایی هایی ارائه می شود که می توانید بر اساس آنها مفهوم سلامت روان و اهمیت آن را بررسی نموده و همچنین مراحل مختلفی را که باید برای بهبود روان و دستیابی به سلامت روانی بردارید، بررسی خواهید کرد. برای شروع بهتر است به مطالعه ی الباقی مقاله بپردازید.

سلامت روان چیست؟
سلامت روانی به وضعیتی اطلاق می گردد که به، سلامت روحی، روانی و اجتماعی ما اشاره دارد. یک راه ساده برای فکر کردن درباره این موضوع این است که سلامت روان ما بر چگونگی احساس و فکرمان تاثیر می گذارد و همچنین نشان می دهد که عملکرد ما در شرایط خاص چگونه خواهد بود.

هنگامی که مردم در مورد سلامت روان فکر می کنند، اغلب آنها در مورد مشکلاتی که ممکن است نامش را قبلا شنیده باشند، یعنی چیزهایی مانند اختلال دوقطبی، اضطراب یا تنهایی فکر خواهند کرد. اما داشتن سلامت روانی خوب فقط به این معنی نیست که شما از چنین مشکلاتی در زندگیتان رنج نمی برید. بلکه این بدان معنی است که شما می توانید زندگی روزمره خود را با وجود مشکلات بالقوه و مسائل دشوار، با آرامش و آسایش هر چه تمام تر سپری نمایید.

یکی از تعاریف جامع و تاثیر گذار موجود در این رابطه، که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) ارائه شده است عبارت است از:

سلامت روان به عنوان شرایط توام با آرامشی شناخته می شود که در آن هر فرد توانایی خود را درک نموده، می تواند با فشارهای طبیعی زندگی مقابله کند و می تواند به طور مولد و کارآمد به فعالیت های خود ادامه داده و به جامعه ی خود کمک کند.

مراقبت از سلامت عاطفی ما همواره در درجه ی اول اهمیت قرار دارد، اما هم اکنون و با پیش امدن چنین موضوعاتی در خواهید یافت که توجه به ان بسیار مهم تری از چیزی است که قبلا تصور می کردید.

طبق نظرسنجی ای که در سال 2018 توسط انجمن روانشناسی آمریکا (APA) برگزار گردید، احتمال داشتن سلامت روانی ضعیف در نسل Z که شامل نوجوانان و بزرگسالان جوانی است که در اواسط دهه 1990 تا اواسط سال 2000 به دنیا آمده اند، بسیار بیشتر از سایر نسل ها میباشد. گزارش ها نشان می داد که بیست و هفت درصد از نسل Z دارای سلامت روانی نسبتا مناسب یا ضعیفی هستند و در مقایسه با آن تنها 15٪ از نسل هزاره، 13٪ از نسل ایکس، 7٪ از نسل جنگ جهانی و 5٪ از بزرگسالان سالمند به این عارضه مبتلا می باشند. با این که این ارقام تا حدی فاجعه بار تلقی می شوند، اما هنوز هم کورسوی امیدی وجود دارد زیرا طبق این مطالعه، نسلی که به شدت با این معضل دست و پنجه نرم می کند یعنی همان نسلZ بیشترین حمایت حرفه ای را در رابطه با مسائل بهداشت روانی دریافت نموده است.

چرا برخورداری از سلامت روان مهم است؟
تاثیر بیماری های جسمی ای نظیر انواع سرطان ها، فشار خون بالا و دیابت، بر سلامت افراد کاملا واضح است.

ما تمام کارهایی را که از دستمان بر می اید مانند گرفتن یک **** غذاییی جدید، ورزش، دارو و مراجعه به دکتر را برای بهبود بیماری های جسمی خود انجام می دهیم اما متأسفانه، بسیاری از ما اجازه می دهیم که سلامت روان مان به راحتی و با ابتلا به انواع امراض روحی از بین برود.

در واقع ما به اندازه ی سلامت جسمی به سلامت روحیمان اهمیت نمی دهیم. اما واقعیت این است که روح ما به اندازه ی جسممان و یا حتی بیشتر اهمیت دارد.

بیایید مثال زیر را در نظر بگیریم. بگذارید فرض کنیم که شما دچار بیماری پیش دیابت شده اید. قطعا شما هر کاری را برای جلوگیری از ابتلا به دیابت لازم باشد انجام خواهید داد و **** های غذایی و ورزش های مختلف را امتحان خواهید کرد. و در نهایت با رساندن قند خون خود به سطح قابل قبولی از ابتلا به این بیماری جلوگیری خواهید نمود.

اما اکنون تصور کنید که شما یک فرد بسیار استرسی هستید که بیشتر از 60 ساعت در هفته کار می کند و زمان اندکی برای ظاهر شدن در اجتماع یا پرداختن به سرگرمی های مورد علاقه اش دارد. اکنون شما به جای جست و جوی راه حلی برای درمان خود فکر می کنید که این فقط یک مرحله از پروسه ی زندگی ام است. و این استرس در نهایت از بین خواهد رفت. اما بعدها متوجه خواهید شد که بدنتان در زیر فشار این استرس از بین خواهد رفت. بنابراین اگر این استرس کنترل نشود، می تواند بیماری های مختلفی نظیر میگرن، پر خوری، خستگی و ناراحتی معده تا سوء مصرف الکل، تحریک پذیری و افسردگی و انواع دیابت را برایتان به ارمغان اورد.

این مثال باید نشان دهد که چگونه مراقبت از سلامت روانی به همان اندازه مراقبت از سلامت جسمی ما اهمیت دارد. این اهمیت بدان دلیل است که سلامت روان ما بر وضعیت روزمره ی ما تأثیر می گذارد و لذا عدم مدیریت آن می تواند منجر به بروز مسائل و مشکلات بسیاری از لحاظ پزشکی و غیره شود.

سلامت روان شما بر هر یک از اجزای زندگی تان ، از عملکردتان در زمینه ی کاری گرفته تا روابط شما با دیگر افراد موجود در زندگیتان، اعضای خانواده و دوستانتان تاثیر می گذارد. علاوه بر این، عدم برخورداری از سلامت روحی می تواند بر روی خواب و بسیاری از جوانب زندگیتان نظیر قدرت ریسک پذیری تان تاثیر گذاشته و باعث شود دیگر احساس شادی و خوشحالی نکنید و خود را موجودی قابل ترحم ببینید. بنابراین اگر به عنوان یک انسان، علائم مربوط به بروز مشکلی برای سلامت روان را تجربه کرده باشید، به خوبی می دانید که این مشکلات می توانند بر زندگی روزمره ی شما تاثیر گذاشته و حتی کاری کنند که مدام در حال دست و پنجه نرم کردن با انها باشید.

به گفته وزارت بهداشت و خدمات سلامتی آمریکا (HHS)، برخی از علائم زودهنگام هشدار دهنده که ممکن است نشانه ای دال بر وجود مشکلات روحی باشند عبارتند ار:

  • خوردن بیش از حد یا خیلی کم غذا
  • خواب بیش از حد یا خیلی کم
  • کمبود انرژی
  • نوسانات خلقی
  • بحث و دعوا با دوستان و عزیزان و خانواده
  • احساس غم، فراموش کاری، عصبانی یا ناراحتی

منبع: سلامت روان چیست
 
بالا