ببینید اگه معنی Open Source یا برنامه های کدباز رو بدونید بهتر متوجه این حرف من میشید.
SMF جزء نرم افزار هایی هست که تحت قوانین GPL و بصورت Open Source عرضه میشه. یعنی اینکه اولا کدباز هست و هر برنامه نویسی اجازه ویرایش و تغییر در سورس این برنامه رو داره . ضمن اون
رایگان هست.
حالا اینی که شما جدیدا باهاش برخورد کردین چیه؟
سایت
www.simplemachines.org سایت اصلی و رسمی این برنامه هست و تیم و گروه اصلی برنامه و مدیران پروژه و همه کاربر ها از طریق این سایت مشکلات برنامه رو یادآور میشند و به اصطلاح
برنامه نویسی باگ های برنامه رو رفع میکنند و همچنین میتونند از طریق این سایت با هم در ارتباط باشند و مشکلات همدیگه رو در مورد نصب و استفاده حل کنند.
مدیران سایت
www.simplemachines.org در کل کاربران خودشون رو به دو دسته تقسیم کردند. یکی کاربران معمولی و به قول خودشون standard. و اون یکی کاربران برتر و یا charter members.
حالا تفاوت اینها چیه.
کاربران برتر کاربر هایی هستند که یا جزء یکی از عوامل فنی برنامه هستند، مثل مدیران پروژه، مدیران پشتیبانی برنامه، توسعه دهنده های بسته ها و ابزار های کاربردی برنامه، طراحان قالب و ... که به
نوعی در گسترش برنامه نقش دارند. و یا کاربرانی هستند که با پرداخت 49 دلار و چند سنت آمریکا عضو این گروه از کاربر ها میشند.
کاربرهای معمولی هم کاربرهایی هستند که جزء این دسته حساب نمیشند.
حالا تفاوت این دو گروه چیه.
کاربران برتر یا charter members کاربرانی هستند که با پرداخت مبلغی عضو این گروه شدند. برای این گروه نسخه های بتای برنامه به رایگان داده میشه و این کاربر ها می تونند برای گسترش برنامه
کمک کنند و امکانات بیشتری در اختیار این گروه قرار داده میشه. مثلا پشتیبانی این کاربران به رایگان انجام میشه و اگه مشکلی داشته باشند برنامه رو به رایگان براشون نصب میکنند و خیلی امکانات
دیگه که بیشترش تو سایت برنامه گفته شده که من الان حضور ذهن ندارم.
اما برای کاربر های معمولی هم در سطح انجمن کمک خواهد شد و همه چیز در همون انجمن ختم میشه و کمکی خارج از اون انجام نمیشه.
حالا خوشبختانه یا متاسفانه من هم عضو کاربران برتر هستم و نسخه های جدید برنامه برای من هم ارسال میشه .
نکته ای که فراموش کردم بهش اشاره کنم اینه که SMF بطور کل رایگان هست. کاربران برتر فقط حق الویت در نسخه بتا از هر ورژن رو دارند. یعنی بعد از یه مدت که مشکلات برنامه برطرف شد و امکانات
جدیدی بهش اضافه شد و نسخه آلفا آماده شد، همه کاربران چه عادی و چه برتر بصورت رایگان میتونند برنامه رو دریافت کنند.
خوشبختانه فایل های زبان فارسی برنامه برای نسخه 1.0.3 که آخرین نسخه قابل دریافت برنامه هست آماده شده و تا چند روز دیگه و حداکثر تا یک هفته دیگه آماده دریافت خواهد بود.
البته کار ترجمه این برنامه یکم با بقیه برنامه ها تفاوت داشت و علاوه بر زیاد بودن سطح عبارات، مشکل انکودینگ هم داشتند که بلاخره بعد از مدتی رفع شد.
تنها دلیلی که موجب دیر عرضه شدن زبان فارسی برنامه شد، مواجه شدن اون با عید و قبل از اون زمستان که برای تیم ترجمه پرشین تمز یکم سخت بود کار کردن.
حالا به هر حال کار ترجمه برنامه به کمک دوست و برادر عزیزم مهرداد میرزامعصوم زاده به اتمام رسیده که از همینجا ازش تشکر میکنم.
دوستان زیادی به جمع ما و گروه پرشین تمز پیوستند و به زودی با سایت و پشتیبانی کامل آماده خدمت به همه ایرانی ها و فارسی زبان ها خواهیم بود.
فقط یک تقاضا از دوستان دارم که اگه کسانی میتونند به ما کمک کنند ( در هر زمینه ای ) لطفا با من از طریق ایمیل
[email protected] تماس بگیرند.
تنها هدف من و دوستانم گسترش زبان فارسی بود. امیدوارم همه ما بتونیم از وجود همدیگه استفاده کنیم و لذت ببریم.