• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

راهنمایی از دوستان درباره نحوه شراکت در یک سایت با سرمایه گذار

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
سلام و خسته نباشید

دوستان بنده به زودی قصد دارم یک استارت اپی رو با یک گروه سرمایه گذار ران کنم . ایده استارتاپ اولین در نوع خود نیست اما می تونه با سرمایه گذاری خوب جز بهترین ها در رده خود شود

یک گروهی پیدا شده است که حاضر است در این پروژه سرمایه گذاری کند. حالا می خواستم بدونم که نحوه شراکت من با این عزیزان در چه عدد و رقمی باشد منطقی مناسب برای دو طرف است

با توجه به اینکه استارت اولیه اپ و سایت این پروژه توسط خود من کلید خورده است و به نوعی آماده کار است و فقط منتظر سرمایه گذار بودم که تبلیغات وسیع و تیم پروژه رو تشکیل بدم درصد شراکت رو چگونه مشخص کنیم .
طبق توافق با سرمایه گذار من با توجه به هزینه سنگینی که قرار است بابت تبلیغات شود مالکیت پروژه و دامنه و نشان انحصاری رو قرار است به این گروه واگذار کنم که به نوعی تضمین انجام امور توسط من است .
مبحث بعدی اینست که توافق شده است که طی یک قرارداد سهمی برای من از پروژه به صورت ثابت لحاظ شود .

حالا می خواستم بدونم کسانی که تجربه مشابه داشته اند سهم منطقی من چند در صد از کل بگم خوب است و اینکه سهم رو بر اساس سود خالص مطرح کنم یا درامد ورودی؟!

برای شروع پروژه هم با توجه به اینکه چند ماهی طول می کشد به درامد برسد مبلغی بابت حق الزحمه انجام و اداره کردن پروژه در نظر بگیرم برای خودم یا نه ؟!

ممنون می شوم راهنمایی کنید .

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,289
داداش تا وقتی نگی استارت آپت در چه زمینه ای هست و چقدر طرف قراره بیاره کسی نمیتونه کمک کنه
اما یعنی چی دامنه رو بزنی به حساب اونها - تا جایی که من میدونم یه شرکت ثبت میکنند یک درصدیش میرسه به اونها و یک درصدی هم به شما نه این که همه چیو بزنی به نام اونها

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
داداش تا وقتی نگی استارت آپت در چه زمینه ای هست و چقدر طرف قراره بیاره کسی نمیتونه کمک کنه
اما یعنی چی دامنه رو بزنی به حساب اونها - تا جایی که من میدونم یه شرکت ثبت میکنند یک درصدیش میرسه به اونها و یک درصدی هم به شما نه این که همه چیو بزنی به نام اونها

سایت و اپلیکیشن خدماتی املاک هست با نگاه تخصصی تر و امکانات ویژه تر نسبت به سیستم های موجود .

شرکت سهامی که براش ثبت میشه بحث سر همون میزان سهم من است . سرمایه گذار و گروهش چون سرمایه نسبتا زیادی رو می خواهند وارد کنند شرطشون واگذاری کامل مالکیت به اون ها و عقد قرارداد همزمان برای مشخص ضدن فلان درصد سهم من هست . شاید غی رمنطقی هم نباشه که دامنه و مالکیت بهشون واگذار بشه

hady1364

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
543
رضا حیدری بنیانگذار irfood که بعدا تبدیل شد به ریحون، خاطراتش در مورد گرفتن سرمایه گذار (یا اصطلاحا شتاب دهنده) رو اینجا تعریف کرده. شاید بدردت بخوره
یه جایی میگه
متوجه شدم که به صورت اتوماتیک! سهم من از ریحون حذف شده
منظورش اینه که اون سرمایه گذار که مالک یه بخش از سهام شرکت ریحون شده، بدون اطلاع ایشون تشکیل جلسه داده و تو شرکت سرمایه گذاری مجدد کرده (یعنی اگه قبلا سرمایه ش به صورت رقمی 100 هزارتومن بود، سرمایه ش رو کرده 10 میلیون) جوری که سهم رضا حیدری اینقدر کوچیک شده که دیگه ارزشی نداره.
این کار کاملا قانونی هست! حواست باشه سرمایه گذار همین بلا رو می تونه سر خودت بیاره!

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
ممنون از شما نکته مهمی هست و قطعا باید حواسم بهش باشه

رضا حیدری بنیانگذار irfood که بعدا تبدیل شد به ریحون، خاطراتش در مورد گرفتن سرمایه گذار (یا اصطلاحا شتاب دهنده) رو اینجا تعریف کرده. شاید بدردت بخوره
یه جایی میگه

منظورش اینه که اون سرمایه گذار که مالک یه بخش از سهام شرکت ریحون شده، بدون اطلاع ایشون تشکیل جلسه داده و تو شرکت سرمایه گذاری مجدد کرده (یعنی اگه قبلا سرمایه ش به صورت رقمی 100 هزارتومن بود، سرمایه ش رو کرده 10 میلیون) جوری که سهم رضا حیدری اینقدر کوچیک شده که دیگه ارزشی نداره.
این کار کاملا قانونی هست! حواست باشه سرمایه گذار همین بلا رو می تونه سر خودت بیاره!

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,289
یک مقداری فیلم هندیش کرده
طرف قهر کرده رفته - وقتی یک سرمایه گذار میاد میلیاردها تومن سرمایه گذاری میکنه معلومه که در ازاش خیلی چیزها رو میخواد - استیو جابزم انداختن بیرون - سهم یکی از بنیانگذارهای توییتر هم با چند صد هزار دلار، خریدن و بعدا توییتر شد 40 میلیارد دلار
وقتی شما شرکت میزنی باید درک کنی که بقیه هم میتونند برای شرکت تصمیم بگیرند. چون ایده از تو بوده قرار نیست تو مدیر عامل باشی و تصمیمات هم فقط تو بگیری. حتی اگر این تصمیمات غلط باشه.
از طرفی افزایش سرمایه نمیتونسته سهم ایشون رو کم کنه مگر با اشتباه خودش - اولا که به نظرم این آقا وقتی ضربه خورده که حاضر شده سهمشو کم کنه و سهم مدیرعاملو افزایش بده و بعدا هم قهر کرده رفته - در صورتی که باز هم جزئی از هیئت مدیره بوده و اگر توی این جلسات شرکت میکرد مطمئنا از طرح افزایش سرمایه شرکت باخبر میشد و اینجوری سرش کلاه نمیرفت. البته احتمالا خبردار هم میشده پولی نداشته که در افزایش سرمایه شرکت کنه و درنتیجه سهمش کم میشده اما از نظر مالی ضرری نکرده چون همانقدر که از درصد سهمش کم شده به همون میزان به ارزش سهمش افزوده شده.

در کل این آقا هر کاری کرده به خاطر اشتباهات خودش بوده و هیچ کلاهی سرش نرفته
یا از همون اول سهم مدیریتی رو واگذار کرده به سرمایه گذار (که مجبور هم نبوده مگر اینکه چاقو گذاشته باشند بیخ گلوش) یا بعدا با رضایت و آگاهی خودش این کارو کرده و بعد این اتفاقات کاملا قانونی پیش اومده. به هر حال این آقا همچنان باید درصدی از ریحون رو صاحب باشه و از نظر مالی نسبت به قبل از افزایش سرمایه هیچ ضرری نکرده

shirazboy

Registered User
لایک‌ها
310

از شما بابت اشتراک این مطلب ممنونم. البته اینکه این مطلب چقدر منصفانه نوشته شده باشه خدا داند اما به هر حال زنگ هشداری برای وبمسترانی هست که قصد جذب سرمایه گذار دارن

hady1364

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
543
یک مقداری فیلم هندیش کرده
طرف قهر کرده رفته - وقتی یک سرمایه گذار میاد میلیاردها تومن سرمایه گذاری میکنه معلومه که در ازاش خیلی چیزها رو میخواد - استیو جابزم انداختن بیرون - سهم یکی از بنیانگذارهای توییتر هم با چند صد هزار دلار، خریدن و بعدا توییتر شد 40 میلیارد دلار
وقتی شما شرکت میزنی باید درک کنی که بقیه هم میتونند برای شرکت تصمیم بگیرند. چون ایده از تو بوده قرار نیست تو مدیر عامل باشی و تصمیمات هم فقط تو بگیری. حتی اگر این تصمیمات غلط باشه.
از طرفی افزایش سرمایه نمیتونسته سهم ایشون رو کم کنه مگر با اشتباه خودش - اولا که به نظرم این آقا وقتی ضربه خورده که حاضر شده سهمشو کم کنه و سهم مدیرعاملو افزایش بده و بعدا هم قهر کرده رفته - در صورتی که باز هم جزئی از هیئت مدیره بوده و اگر توی این جلسات شرکت میکرد مطمئنا از طرح افزایش سرمایه شرکت باخبر میشد و اینجوری سرش کلاه نمیرفت. البته احتمالا خبردار هم میشده پولی نداشته که در افزایش سرمایه شرکت کنه و درنتیجه سهمش کم میشده اما از نظر مالی ضرری نکرده چون همانقدر که از درصد سهمش کم شده به همون میزان به ارزش سهمش افزوده شده.

در کل این آقا هر کاری کرده به خاطر اشتباهات خودش بوده و هیچ کلاهی سرش نرفته
یا از همون اول سهم مدیریتی رو واگذار کرده به سرمایه گذار (که مجبور هم نبوده مگر اینکه چاقو گذاشته باشند بیخ گلوش) یا بعدا با رضایت و آگاهی خودش این کارو کرده و بعد این اتفاقات کاملا قانونی پیش اومده. به هر حال این آقا همچنان باید درصدی از ریحون رو صاحب باشه و از نظر مالی نسبت به قبل از افزایش سرمایه هیچ ضرری نکرده
من نگفتم کلاه سرش رفته. گفتم این یه تجربه هست. البته درست میگی اشتباهش از خودش بوده (آخر مطلب هم نوشته) ولی اون افزایش سرمایه کاملا قانونی هست.
بذار یه مثال بزنم
فرض کن 3 نفر میان یه شرکت راه میندازن سهم هر کدوم 1000 تومنه در نتیجه سرمایه شرکت میشه 3000 تومن و هر کسی به طور مساوی مالک 33% از شرکته یعنی به اندازه 33% تو سود و زیان شرکت و همچنین دارایی های شرکت شریکه!
حالا نفر اولی و دومی بدون اطلاع سومی (تصمیمات شرکت با رای اکثریت هست، لازم نیست همه موافق یا حتی مطلع باشن) تصمیم به افزایش سرمایه میگیرن و هر کدوم سهامشونو می کنن یه میلیون. در نتیجه سرمایه شرکت میشه 2,001,000 تومن! سهم نفر اولی و دومی میشه 49.99% (جمعا 99.98%) و سهم سومی میشه حدود 0.02% و دیگه عملا ارزشی نداره
برای اینکار حتی لازم نیست از جیبشون پولی رو به شرکت پرداخت کنن. طبق قانون تجارت ایران فقط 35% سرمایه باید نقدی باشه. بقیه ش می تونه تعهد پرداخت باشه! یعنی حتی چک یا سفته هم لازم نیست! همین که طرف کتبا تعهد کنه کافیه! همون 35% رو هم از محل سودانباشته (سود توزیع نشده شرکت، بعبارت ساده تر طلب سهامدار از شرکت) تامین می کنن
یا می تونن همون پولی که به شرکت وارد کردن بعدا به صورت وام از شرکت پس بگیرن! همه چی روی کاغذه و عملا تغییری تو وضعیت مالی شرکت رخ نمیده
ارزش ریالی سهم نفر سوم ثابت می مونه ولی درصد مالکیتش نزدیک به صفر میشه! اگه قبلا 33% سود شرکت بهش میرسید، حالا فقط 0.02% بهش میرسه. در حالیکه سود شرکت تغییری نکرده

بالا