• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

راهنمایی برای نصب لینوکس کنار ویندوز7

asemani49

Registered User
لایک‌ها
56
سلام,در حال حاضر OS من ویندوز7 است.همچنین لینوکس آبونتو را از یک سایت دانلود کردم و پس از آن فایل ایزو را روی دی وی دی رایت کردم.حالا میخوام در کنار ویندوز7 ,لینوکس را هم نصب(multiprimary) کنم.آیا از برنامه های مدیریت پارتیشن باید استفاده کنم؟ آیا نیازی هست که به این شکل نصب کنم یا چون یکی از OSها لینوکس است اشکالی نداره مولتی بوت نصب کنم(منظورم ضعفهایی که مولتی بوت دارد است)؟ آیا باید دوباره پارتیشن بندی کنم و ویندوز7 را نصب کنم؟ اگه لطف کنین توضیح بدین چطوری اینکار را انجام بدم ممنون میشم.اگر برایتان کمی وقتگیر است و یا سخت است توضیح اینکار,برام یک منبع را معرفی کنید هم ممنون میشم.
مشخصات سیستم:
ویندوز7
هارددیسک:250گیگ مکستور
هارددیسک:20گیگ سیگیت
رم:4 گیگ
سی پی یو:اینتل دو آل کور2
گرافیک:9600 جی فورس
در حال حاضر 4تا پارتیشن دارم که دوتا primary اکتیو است.
ممنون از راهنمایی شما

hkhafan

Registered User
لایک‌ها
1,341
سلام؛

دوست عزیز شما به 3 طریق میتونید از اوبونتو استفاده کنید:

1- دیسکشو بذارید داخل سیستم و بوت کنید ، به صورت لایو و بدون نصب کردن استفاده کنید ( که یک کم کار حوصله سر بریه! )

=================================================

2- از داخل ویندوز ، نصبش کنید ، بدون اینکه بخواد پارتیشن بندی و ... کنید
این قابلیت رو فکر کنم فقط اوبونتو داره و اسمش هم Wubi هستش
فقط کافیه دیسک اوبونتو رو از تو ویندوز ران کنید و شروع به نصب کنید
هیچ تنظیم خاصّی نداره جز اینکه فضای کافی داخل همون درایو ویندوزتون موجود باشه
البته میگن این نوع نصب یه سری کمبودا مثه نصب نه چندان کامل درایور و ... داره ولی از نظر بنده که واسه شروع خیلی عالیه
برای اینکه خیالتون هم بابتش راحت باشه ، کامل اینو بخونید: راهنماي تصويري نصب اوبونتو 11,10در ویندوز

===============================================

3- امّا! راه سوم نصب کامل ( اصلی ) اوبونتو هستش
برای این نصب باید یه درایو خالی بهش اختصاص بدید ( چون نوع فایل سیستم مورد استفاده لینوکس با ویندوز فرق داره )
حالا یا این درایو خالی موجوده یا باید همونطور که خودتونم گفتید ، با کمک برنامه های پارتیشن بندی ایجادش کنید.
بعدش میره تو پروسه ی نصب که بازم آموزش کاملش تو سطح نت موجوده ؛ مثه این:
راهنماي گام‌به‌گام نصب اوبونتو 12,04
و
http://ubuntu.freeblog.ir/?p=1433

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- تو هیچ یک از 3 راه فوق لازم نیست اصلاً دستی به ویندوزتون بزنید یا مجدد نصبش کنید

- مدیر بوت لینوکس ، خودش تنظیمات مولتی بوت رو انجام میده ، تا با بوت سیستم راحت بتونید بین ویندوز و لینوکس یکی رو انتخاب و بوت کنید....پس مشکلی برای این بخش هم وجود نداره

- تنها مرحله ی مهم تو نصب کامل اوبونتو که لازمه حواستون جمع باشه ، بخشیه که باید محلّ نصب و پارتیشنای مورد استفادشو تعیین کنید ( ابهاماتتون رو قبلش از دوستان بپرسید بهتره )

موفّق باشید

Last edited:

asemani49

Registered User
لایک‌ها
56
سلام؛
- تو هیچ یک از 3 راه فوق لازم نیست اصلاً دستی به ویندوزتون بزنید یا مجدد نصبش کنید

- مدیر بوت لینوکس ، خودش تنظیمات مولتی بوت رو انجام میده ، تا با بوت سیستم راحت بتونید بین ویندوز و لینوکس یکی رو انتخاب و بوت کنید....پس مشکلی برای این بخش هم وجود نداره

- تنها مرحله ی مهم تو نصب کامل اوبونتو که لازمه حواستون جمع باشه ، بخشیه که باید محلّ نصب و پارتیشنای مورد استفادشو تعیین کنید ( ابهاماتتون رو قبلش از دوستان بپرسید بهتره )

موفّق باشید

سلام,ممنون سعی کردین منو راهنمایی کنید.

من نصب کامل را در نظر گرفتم.10گیگ از یکی از پارتیشنهام کم کردم و فرمت برای ابونتو.
طبق اون لینکی که معرفی کردید من مراحل نصب را جلو رفتم تا آنجا که باید یک پارتیشن را انتخاب کنم.اما پارتیشنهایی که معرفی کرد به من برای انتخاب همه مثل هم هستند من نمیدانم اون پارتیشن 10گیگ کدام یکی از اونهاست.به لینکی که معرفی کردید(راهنمای گام به گام نصب اوبونتو12,04 )به عکس شما 5 نگاه کنید.وقتی به این مرحله میرسم هم نمیدانم کدامیک اون 10گیگ است هم نمیدانم که باید داخل مربع را تیک بزنم ایانه بعضی از آنها را امکان تیک زدنشان غیرفعال است.

hkhafan

Registered User
لایک‌ها
1,341

سلام,ممنون سعی کردین منو راهنمایی کنید.

من نصب کامل را در نظر گرفتم.10گیگ از یکی از پارتیشنهام کم کردم و فرمت برای ابونتو.
طبق اون لینکی که معرفی کردید من مراحل نصب را جلو رفتم تا آنجا که باید یک پارتیشن را انتخاب کنم.اما پارتیشنهایی که معرفی کرد به من برای انتخاب همه مثل هم هستند من نمیدانم اون پارتیشن 10گیگ کدام یکی از اونهاست.به لینکی که معرفی کردید(راهنمای گام به گام نصب اوبونتو12,04 )به عکس شما 5 نگاه کنید.وقتی به این مرحله میرسم هم نمیدانم کدامیک اون 10گیگ است هم نمیدانم که باید داخل مربع را تیک بزنم ایانه بعضی از آنها را امکان تیک زدنشان غیرفعال است.

سلام؛

همونطور که تو آموزش ها هم گفته شده ، درایوی که جدا کردین معمولاً به اسم free space تو لیست نشون داده میشه
حالا فرض بگیریم این اسم هم نباشه!
جلوی هر پارتیشن سایزش و همینطور فضای مصرف شدش هم نوشته شده...خب شما باید دنبال پارتیشنی باشید که تو ستون size ، عدد معادل 10 گیگ ( تقریباً 10240 MB ) نوشته شده باشه و ستون used هم یا خالی باشه یا 0 باشه
مطمئنّاً چندتا درایو با این وضعیت ندارید .. درسته؟
------------
به نظرم لینک دوم رو (http://ubuntu.freeblog.ir/?p=1433) یه ن گاه بندازید
مراحل 5 تا 9 مربوط به همون بخش مورد نظر شماس که به نظرم خیلی خوب توضیح داده
----------
اون مربع هم مربوط به فرمت کردن پارتیشن ها هستش که فقط باید همون پارتیشنایی که برای لینوکستون میسازید ( مثل روت و ... ) رو فرمت کنید
بقیه به هیچ وجه نبایدتیک نخوره

ایشالله مشکلی پیش نمیاد
موفّق باشید

asadiweb

Registered User
لایک‌ها
135
سلام پارتیشن آزاد رو به فرمت ext4 که خود لینوکس توانش رو داره فرمت کن

ضمنا باید بوت سون رو پاک کنی تا بوت لینوکس جایگزینش بشه واگرنه لینوکس بالا نمیاد یعنی هست ولی اجازه انتخاب نیست

بعد از نصب بوت لینوکس گزینه ویندوز و لینوکس قابل انتخابه

موفق باشی

asemani49

Registered User
لایک‌ها
56
سلام پارتیشن آزاد رو به فرمت ext4 که خود لینوکس توانش رو داره فرمت کن

ضمنا باید بوت سون رو پاک کنی تا بوت لینوکس جایگزینش بشه واگرنه لینوکس بالا نمیاد یعنی هست ولی اجازه انتخاب نیست

بعد از نصب بوت لینوکس گزینه ویندوز و لینوکس قابل انتخابه

موفق باشی
سلام,ممنون از راهنمایی شما
چطوری بوت ویندوز را پاک کنم.منظور شما از set up (بایوس)است؟ اگه اینکار را بکنم خود ویندوز دیگه چطوری بوت میشه؟

asadiweb

Registered User
لایک‌ها
135
ویندوز موقع نصب یه پارتیشن ۱۰۰ مگی واسه بوت درست میکنه اون رو پاک کن و به فضای آزاد اضافه کن

بعد لینوکس رو نصب کن توی مسیر نصب میتونی پارتیشن آزاد رو به فرمتی که گفتم فرمت کنی و روش لینوکس بریزی

بهتر بجای بوت بگیم لودر چون باعث لود ویندوز میشه

asemani49

Registered User
لایک‌ها
56
سلام؛

همونطور که تو آموزش ها هم گفته شده
ایشالله مشکلی پیش نمیاد
موفّق باشید
سلام,یک چیزی یادم رفت بگم و اون اینکه ,وقتی سی دی لینوکس را اجرا میکنم و صفحه لینوکس می آید,هر چند ثانیه یکبار صفحه نمایش یک پرش داره.تا وسط مراحل نصب هم که رفتم این مشکل را داشت.این مشکل بخاطر چی است؟ همانطور که عرض کردم من این لینوکس را از وب دانلود کردم و فایل ایزو را رایت کردم,امکان دارد این مشکل بهمین خاطر باشد؟

hkhafan

Registered User
لایک‌ها
1,341
سلام,یک چیزی یادم رفت بگم و اون اینکه ,وقتی سی دی لینوکس را اجرا میکنم و صفحه لینوکس می آید,هر چند ثانیه یکبار صفحه نمایش یک پرش داره.تا وسط مراحل نصب هم که رفتم این مشکل را داشت.این مشکل بخاطر چی است؟ همانطور که عرض کردم من این لینوکس را از وب دانلود کردم و فایل ایزو را رایت کردم,امکان دارد این مشکل بهمین خاطر باشد؟

سلام؛

بنده ورژن آخر اوبونتو رو استفاده نکردم و متأسّفانه نمیدونم از چی میتونه باشه
تو ورژن های قبلی هم شبیه این مشکلی که گفتید رو خودم ندیدم!
----
فکر نکنم ربطی به دانلود و رایت اون ایمیج هم داشته باشه
حتّی توی سایت اصلی اوبونتو هم به همین صورت واسه دانلود قرار میگیره ( که البته مطمئن ترین جا برای دانلود هم هست! )
Desktop | Ubuntu

asemani49

Registered User
لایک‌ها
56
سلام؛

بنده ورژن آخر اوبونتو رو استفاده نکردم و متأسّفانه نمیدونم از چی میتونه باشه
تو ورژن های قبلی هم شبیه این مشکلی که گفتید رو خودم ندیدم!
----
فکر نکنم ربطی به دانلود و رایت اون ایمیج هم داشته باشه
حتّی توی سایت اصلی اوبونتو هم به همین صورت واسه دانلود قرار میگیره ( که البته مطمئن ترین جا برای دانلود هم هست! )
Desktop | Ubuntu

سلام,ممنون از راهنمایی شما و لینکی که برام گذاشتین خیلی برایم مفید بود.
یک سؤال برام پیش آمده که سه روش برای استفاده از ابونتو وجود دارد.از بین این سه روش که خودتان فرمودید,شما کدام را ترجیح میدهید؟ منظورم این است که اگر نصب کنم بهتر است یا بصورت لایو استفاده کنم؟ اگر لایو استفاده کنم تمام امکانات نصب را داراست یا در استفاده از بعضی از آپشنها محدودیت دارم؟ کلا شما کدام را پیشنهاد میکنید؟
همچنین اگر در کنار ویندوز نصب کنم آیا به برنامه مدیریت بوت نیاز دارم؟ چون من فقط برای بعضی کارها ابونتو را میخوام و اصل برنامه ها و فعالیتهایم در ویندوز است.منظورم این است که موقع بوت شدن همان اول میخوام انتخاب کنم که کدام بوت شود
ممنون از راهنمایی شما

hkhafan

Registered User
لایک‌ها
1,341
سلام,ممنون از راهنمایی شما و لینکی که برام گذاشتین خیلی برایم مفید بود.
یک سؤال برام پیش آمده که سه روش برای استفاده از ابونتو وجود دارد.از بین این سه روش که خودتان فرمودید,شما کدام را ترجیح میدهید؟ منظورم این است که اگر نصب کنم بهتر است یا بصورت لایو استفاده کنم؟ اگر لایو استفاده کنم تمام امکانات نصب را داراست یا در استفاده از بعضی از آپشنها محدودیت دارم؟ کلا شما کدام را پیشنهاد میکنید؟
همچنین اگر در کنار ویندوز نصب کنم آیا به برنامه مدیریت بوت نیاز دارم؟ چون من فقط برای بعضی کارها ابونتو را میخوام و اصل برنامه ها و فعالیتهایم در ویندوز است.منظورم این است که موقع بوت شدن همان اول میخوام انتخاب کنم که کدام بوت شود
ممنون از راهنمایی شما

سلام؛
خواهش میکنم عزیز

اینا نظر شخصی هستش! :

از بین این 3 روش ، حالت لایو رو کلّاً باید بذاریم کنار!
از نظر بنده این حالت ، فقط و فقط مناسب افرادی هست که تازه میخوان لینوکس رو ببیننن و باهاش آشنا بشن
یا مواقعی که ممکنه لازم بشه به سرعت لینوکس در دسترس باشه
در باقی حالات نباید رو لایو حساب کرد...چون مثه اون جمله هست که میگن روی آب بخواین چیزی رو بنا کنین! :دی
بعلاوه اینکه مداوم CD رامتون در حال کاره و اینکه مسلّماً نسبت به نصب بر روی هاردتر ، همه چی کندتره
-----
امّا بین اون دو روش باقیمونده باید ببینیم کدوم ( به قول معروف ) برامون به صرفه تر هستش!

اگه خوبیای نصب کنار ویندوز رو بخوایم بگیم:
اصلاً پروسه ی نصب در کنار ویندوز خیلی راحت تر هستش ( با 4تا کلیک و ری استارت میتونید اوبونتو رو نصب کنید! )
پاک کردنش هم راحت تر هست ... دقیقاً مثه پاک کردن یه برنامه ی معمولی از داخل ویندوزه
و چیزای دیگه که بنده آشنا نیستم بهشون

ضعفاش رو بخوایم بگیم:
- مهم ترین چیزی که به نظرم میرسه ، وقتیه که ویندوزتون خراب بشه!....اگه بخوایم ویندوز رو کامل عوض کنیم ، چون اوبونتو هم رو همون دیسک هستش ، مجدّد نیاز داریم اوبونتو رو هم نصب کنیم
- دیگه اینکه به هر حال نصب در کنار ویندوز ، اون بازده نصب جداگونه رو نداره...چرا؟!...چون گفتیم نوع فایل سیستم لینوکس ext هستش در حالی که داریم رو ntfs نصبش میکنیم ( هرچند به هیچ وجه مشکلی پیش نمیاد )
- فکر کنم از لحاظ حجم هارد مورد استفاده هم محدود باشیم ( اندازش رو نمیدونم )
- تو این حالت باید قید قابلیت hibernate رو هم بزنیم
و بازم خیلی چیزای دیگه که بنده آشنا نیستم

پس بنده ، اگه تا الان اصلاً با لنوکس کار نکرده باشم ، ترجیح میدم در حالت لایو کار کنم تا هم خرابکاری ای به بار نیارم و هم اینکه اگه ازش خوشم اومد برم نصبش کنم
امّا اگه با لینوکس آشنا هستم و میخوام طولانی مدّت باهاش کارکنم و پارتیشن خالی و مناسب هم روی هاردم دارم ، ترجیح میدم به صورت کامل و توی یه پارتیشن جدا نصبش کنم
چون اون ضعفای حالت "نصب کنار ویندوز" رو هم دیگه ندارم.

- امّا راجع به مدیر بوت ، یه بار عرض کردم خدمتتون
اصلاً لازم نیست خودتون به بوت سیستم دست بزنید،
تا جایی که بنده میدونم ، در هر دو حالت نصب ( چه کنار ویندوز و چه نصب مجزّا ) ، خود اوبونتو تغییرات رو انجام میده تا وقتی سیستمتون بالا میاد ، بتونید بین ویندوز و اون ، یکی رو انتخاب و بوت کنید.

موفّق باشید

hkhafan

Registered User
لایک‌ها
1,341
درباره ی تفاوت های نصب در کنار ویندوز ( wubi ) با نصب عادّی بد نسیت اینم یه نگاه بندازید:

[Phoronix] The Performance Impact Of Ubuntu's Wubi Windows Installer

* 4 صفحه هستش که توش این دو نوع رو خیلی عالی با هم مقایسه کردن و با نمودار ، نتاجشو نشون دادن

asemani49

Registered User
لایک‌ها
56
درباره ی تفاوت های نصب در کنار ویندوز ( wubi ) با نصب عادّی بد نسیت اینم یه نگاه بندازید:

[Phoronix] The Performance Impact Of Ubuntu's Wubi Windows Installer

* 4 صفحه هستش که توش این دو نوع رو خیلی عالی با هم مقایسه کردن و با نمودار ، نتاجشو نشون دادن

سلام,من قدر شناس این لطف شما هستم که برای راهنمایی من در سطح وب میگردید تا راهنمایی کامل را انجام دهید.بسیار سپاسگزارم و امیدوارم جبران کنم.
در مورد لینکی که گذاشتین هم خیلی خوب است.اما در مورد نصب باید بگم که با توجه به توضیحات شما نصب کامل روی یک پاتیشن جدا را انجام دادم.
ممنون از اینهمه لطف شما

بالا