• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

راهنمایی در مورد تحصیل و کار

justkharatha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
سلام ... راهنماییمی خواستم در مورد شغل و تحصیل
من 22 سالم میشه فردا ... اما کار ندارم هنوز و تا دیپلم و پیش دانشگاهی بیشتر نخوندم ... البته رفتم سربازی ها...
حالا موندم چه کنم....
به نظر شما این دانشگاه های فراگیر پیام نور خوبه ... حوصله کنکور رو ندارم ... می خوامیه دانشگاهی باشه هم شهریه کم هم اینکه در کنارش یه کار داشته باشم ....
به نظر شما چی بخونم و چه دانشگاهی .... رشته خودمم علوم تجربی بوده ... اما اطلاعات رایانه و این چیزامم خوبه ...
خواهشا یکی منو به راه راست هدایت کنه ...

sezar

Registered User
لایک‌ها
54
پيام نور كارداني مديريتي چيزي بخون كه زياد وقتتو نگيره و جاي اون وقت واسه درس، كار ياد بگير. ولي برادرانه ميگم كه سعي كن يه حرفه و تخصص رو كامل و حرفه اي ياد بگيري.
تعميركار كامپيوتر از مهندسش تو ايران بيشتر در مياره.
نجار ماهر از صاحب كارگاه بيشتر در مياره
آلومينيوم كار ماهر، تعميركار ماهر هرچيزي و هر وسيله اي،
دلال‌ها و واسط‌ها الان از خيلي از صاحب سرمايه ها بيشتر در ميارند.

فكر و ذهنت رو صرف كسب درامد و پس انداز و خريد خونه و املاك كن. بعدا ميفهمي كه درس رو ميشه خوند در سن‌هاي بالاتر حتي بصورت مكاتبه اي، اما هميشه پول و انرژي براي كار كردن و كسب درامد نداري. بازار و جامعه انرژي و خوش برخورد بودن ميخواد تا مدرك دانشگاهي.

اينم مخالفم كه خيلي ها تو خونه ميشينن ميگن ديپلمه ها كار ميكنند و پولدار ميشن ولي فوقاش راننده تاكسي ميشن. اگه اون فوق ليسانس تو سربازي ارشد توالت ميشد و غرورش ميشكست اينقدر خودش رو براي ديگران چـــ* نميكرد! علت بيكار بودن خيلي ها اينه كه كسي جز خودشون رو قبول ندارن! نميخوان قبول كنن كه شايد يه بچه تو يك كيسي ازش واردتر و با تجربه تر باشه....

يه بسم‌الله بگو ، از فردا پاشو هركاري از دستت برمياد (حتي خيلي هم توش وارد نباشي مهم نيست ولي يجا نشين) برو و كار كن ،پول دربيار و فكر پول باش. از هيچي هم نترس. خدا به تازه‌كار ها هميشه شانس ميده.جوري كه خودت باور نميكني. يجا ميرسي ميبيني كه به هرچي دست ميزني طلا ميشه. ولي هيچوقت طمع نكني.هيچوقت. اگه رفتي كار كني،طرف بهت هزار تومن ميخواد دستمزد بده،تو كارتو تكميل انجام بده. نگو چون هزار تومن داده واسش هزارتومني كار كنم. طمع بركت و شانس رو از زندگيت ميبره.زيد بازي و خانوم بازي و اينارو بزار كنار.نميگم برو ازدواج كن يا صيغه كن! نه. حد رو تو همه چيز نگه دار. نماز بخون حتي اگه نميخوني هم هرشب بخاطر چيزايي كه داري و حتي چيزايي كه نداري خدارو شكر كن. سمت دود (همه جوره حتي سيگار يا قلبون) نرو. ورزش كن تا هواي دود به سرت نزنه. تو باشگاههاي ورزشي (بدنسازي ورزش نيست) احترام به بزرگتر و پيشكسوت رو بيشتر از پيش ياد ميگيري. خيلي از دوستاي باشگاهي مثل دوستاي سربازي ميمونن با اين تفاوت كه هميشه باهم دوست ميمونيد نه واسه يه مدت خاص!

هيچوقت نه از كسي چك قبول كن نه دسته چك بگير. هيچوقت. چون دسته چك بگيري واسه ديگران چك ميكشي (اينو از بازاريا بپرسي معنيشو بهت ميگه) ، به هيچكس اعتماد نكن و به هيچكس هم پول دستي فرض نده.حتي به داداشت.
آدماي خوب رو دوروبرت نگه دار - خوب از لحاظ اخلاق و كاري بودن - . اگه يكي رو خيلي دوست داشتي خواستي بهش لطف كني بهش پول (ماهي) نده. پول دراوردن ياد بده. اگه واقعا بخواد پول دربياره از اون چيزي كه بهش دادي ميره پول درمياره.
به همه احترام بزار و با همه بگو و بخند. حتي با كسي كه قيافه و لباسش مرتب نيست. اگه ميبيني خوش برخورد هست تو هم خوش برخورد باش. من كلي آدماي پولدار ديدم كه خيلي خيلي ساده ميگردند و برعكسشم همينطور يعني خيليهارو هم ديدم كه اه در بساط ندارند با ناله سودا كنند شبيه ميلياردرها رفتار ميكنند درحاليكه نيستند.
پس انداز يادت نره.

سختيش همون سال اولشه. امتحان كن اگه كارت نگرفت بدون با جون و دل كار نكردي. من امتحان كردم جواب گرفتم.

در اخر من كوچيكتر از اين حرفم كه بهت پيشنهاد بدم يا راه درستو به شما نشون بدم. بعنوان يه برادر يه هموطن يه دوست ميخوام هميشه سربلند باشي و موفق.
ياعلي

Last edited:

justkharatha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
دادا من اونجوری نیستم که حریص باشم و تخس .... به مولا همین الان دارم از دنبال کار بر می گردم ... طلسم شدم ... هر جا می رم فرم پر می کنم قد کنکور ....حقوق مکفی هم حاظرم بگیرم اما شانس نداریم هیچ جوره کار نمی یاد سمتم.... تو کامپیوتر کمی تخصص دارم علاقه هم دارم می دونم پول توشه اما می ترسم بریم تو کارش و مغازه بزنم اما کارم نگیره .... .گفتم شاید یه فوق دیپلمی چیزی بگیریم شاید بعدا پیدا شه کار این وقتمونم الکی نره ....

ما تو خدمت هم سرویس بهداشتی شستیم هم نون خالی خوردیم هم رو زمین خواتبیدیم ....
پس به نظرت برم همین کاردانی مدیریت رو بخونم کنارش یه مغازه را بندازم واسه خزج خودمو دانشگاه خوبه جواب می ده ...

saeed engine

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
300
داداش به نظر من گزینه مناسب برای شما همین پیام نور هست

justkharatha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
چه رشته ای داداش .... این فراگیر پیام نورا چطوریاست ...
زمان ثبت نامش اینا کیه ... اصلا از این موردا اطلاعات ندارl

sezar

Registered User
لایک‌ها
54
كارداني پيام نور رشته مديريت بخون ولي نگفتم مغازه راه بنداز!!! دنبال استخدام هم نرو. خودت آگهي همشهري بزن تو قسمت تعمير كامپيوتر در محل و يه شماره 912 يا 919 بده. كم كم روزي 30 هزار تومن درمياري.
لوازمي هم كه نياز داري: سي دي ويندوز 7 و اكس پي با نرم‌افزارهاي پركاربرد (آنتي ويروس ، درايور، بازي‌هاي سبك مثل انگري برد . غيره) يه ست پيچ گوشتي چهار سو و دوسو + چسب برق + كابل ساتا و IDE + يه فاكتور چاپي
يه آگهي 15 هزارتومني همشهري روزي واست راحت 60 تا 100 تومن درمياره و حتي بالاتر. ممكنه يكي از همين مشتري‌هات بعدا بخواد كه تو كارهاي شركت يا دفترش رو انجام بدي.
لازم نيست درحد پروفشنال بلد باشي. تو خودت بعدا متوجه ميشي از خيليها كه تو اين كار هستن و از اين كار دارن نون ميخورن سرتر و بالاتري ولي باز مطالعه كن.
يه يا علي بگو به فكر كار كردن براي ديگران نباش واسه خودت كار كن. تو به تجربه من اعتماد كن بخدا راحت ماهي 2 تومن درمياري. بعدش الان هيچكس تو فكر دفتر زدن نيست. دفتر زدن خيلي خرج داره. مغازه هم همينطور.

تو اگه 6 هفت تومن پول جمع كردي بهم پ.خ بده بهت كمك ميكنم تو كار دلالي كامپيوتر هم بياي و سود كني... يا حتي مغازه دوست داشتي يه ميز واست تو پاساژ رضا اجاره ميكنم بشين كاسبي كن. ولي اين از مغازه درامدش بيشتره.
فقط مواظب باش پولتو هدر ندي. دخل و خرجت رو حتي به بابات هم نگو (به هيچكس نگو حتي صميمي‌ترين رفيقت) . ما تركا يه ضرب المثل داريم "اوتانما،اينانما، آلّانما!" يعني "خجالت نكش،اعتماد نكن،گول نخور!" اگه كسي ازت پول دستي خواست خجالت نكش بگو نميتونم خودم لازم دارم. هروقت مينيموم زندگي رو واسه خودت و خانواده ات فراهم كردي اونموقع به فكر كمك كردن به ديگران باش اونم با ياد دادن ماهيگيري نه دادن ماهي!
شايد باورت نشه ولي بنظر من علت اينكه اكثر تركها تو كار بازار و تجارت هستن همينه كه با اين ضرب المثل "بزرگ" شدند!

اينهمه آدم تو تهران دارن زندگي ميكنن. يبار بالاي يكي از اين زيرگذرها وايسا و ماشينايي كه رد ميشند رو نگاه كن. خدا روزي همه رو جايي قرار داده داداش من. اصلا نگران نباش. من گاهي اوقات از سمت فلكه صادقيه سمت ترمينال ازادي كه پياده ميرم، توقف ميكنم و ماشينا رو نگاه ميكنم و پراز انرژي ميشم. اگه خدا به اونا داده به من هم ميده. توهم اينو يادت باشه كه اگه خدا به ديگران داده به توهم بهتر از اوناروهم ميده.

بهت قول ميدم خيلي خيلي وضعت خوب ميشه اگه از همين الان كه داري اينو ميخوني بري سراغ همشهري و آگهي بدي (حتي اگه يه شهر ديگه بودي به روزنامه شهرتون آگهي بده) و زود لوازمت رو تو يه ساك (حالا با لپتاپ يا بدون لپتاپ) جمع كن. انقدر گوشيت زنگ ميخوره خودت كفت ميبره :))))

به خدا توكل كن ، شروع كن
موفق باشي داداشم

justkharatha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
دمت گرم دادا .... توکل به خدا پی این کار رو می گیریم ببینیم چی میشه .... قبلا همین کار رو انجام می دادم اما بدبختانه مفتی و سر رفاقت ....
تا غروب همه چی رو ردیف می کنم .... شاید حدا یه نیم نگاهی هم به ما کرد

ابلفضل عاشقی مشکیل ده قالماز .....

sezar

Registered User
لایک‌ها
54
خدا شاهده من خودم عشق بازارم. تو روزاي سرد چايي كه با بچه‌ها ميخوريم. تو روزاي گرم آب ميوه بستني ميخورديم..! رفاقت ها ، گفتن خنديدن ها، دقيقا عين سربازي واست تكرار ميشه منتها بدون مشق جمع و با كلي عشق و حال... يبار به خودت مياي ميبيني كلي رفيق تو بازار داري و هرروز به عشق ديدن همونا و صحبت كردن باهم و دورهم جمع شدن، زود پا ميشي ميري سركار...
حالا خودت شروع كن ببين چقدر پروسه جالبي هست... اونم سعي كن هميشه جنسات و وسايل موردنيازتو از يجا تهيه كني. مثلا يكي هارد خواست هاردهارو فقط از مغازه x تهيه كني، لوازم جانبي لپتاپ هات رو فقط از مغازه y تهيه كني و همينطوري. هميشه هم بخواي كارت مغازه و فاكتور بهت بدن تا هم قيمتها دستت باشه هم اينكه اسمت رو بالاي فاكتور بنويسن يموقع جنس خواستي خودت نتونستي مراجعه كني شماره شو بگيري بگي فلاني هستم يادش مياد و برات جنسو ارزون حساب ميكنه چون مشتريش هستي و قيمت نميپرونه.
درضمن نكته جالبش اينجاس كه خود مشتريهات بعدا واست مشتري ميارن! پس هواي مشتريهاتو خيلي داشته باش. بعد از دوماه اگهي دادن، ديگه اصلا تبليغات نميخواي! يارو زنگ ميزنه ميگه من شماره شمارو از اقاي فلاني گرفتم واسه كار كامپيوتر و.....

راستي كي ميگه كار نيست؟ بخدا خودت ميبيني،كار خيلي خيلي زياد هست ، ادم كاري نداريم... فقط تنها خواهشم اينه كه اولين روز بعد از آگهي دادنت رو (همون روز كه اگهيت چاپ ميشه نه روز بعدش) برامون اينجا بنويسي كه چي شد تا بزار بچه ها بدونن كه كار هست آدم كاري نيست. اين واسه خودتم انگيزه مضاعف ميشه! بله.. كسي كه ابوفاضل رو داره تو مشكل نميمونه... دمت گرم. مطمئنم موفق ميشي. ناميد نشو و سخت كار كن. كسي كه سربازي رفته كار واسش تفريح خيلي لذت بخشه. خودت ميبيني.
يا علي

بالا