• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

راهنمایی در مورد ترتیب اولویت یادگیری تنظیمات دوربین

filtrmiltr

Registered User
لایک‌ها
163
دوستان و اساتید عزیز، من به تازه گی علاقه مند به عکاسی شدم و باتحقیق و به کمک دوستان یه دوربین و لنز ( کانن 70D + 18-135) خریدم
بازم به توصیه دوستان تلاش کردم تا تنظیمات و امکانات و راز و رمز اصلی خود دوربین را اول یادبگیرم برای همین همراه دوربین دفترچه راهنمای 400 ، 500 صفحه ای فارسی اون رو هم خریداری کردم . اما متاسفانه دفترچه ترتیبش برای آموزش مبتدی نوشته نشده است ( هرچند کمی گنگ هم نگارش و هم ترجمه شده که تقریبا طبیعی است ) بنابراین مطالعه کاملش به شکل یکجا خسته کننده و فرار هست.
بنابر این تصمیم گرفتم که قسمت به قسمت مطالعه کنم ( البته نه به ترتیب دفترچه )و بعد از مطالعه هر قسمت و تمرین عملی آن به سراغ قسمت بعدی برم .( البته در کنارش یه چیزایی هم از اصول خود عکاسی باید بیاموزم ) تا با مشاهده پیشرفت و کشف ناشناخته ها انگیزه و علاقه و تلاشم بیشتر بشه.
بنابر این از شما دوستان عزیز می خوام که منو راهنمایی کنید به ترتیب سراغ کدوم تنظیم و امکانات دوربین برم بهتره
مثلا شاید توصیه کنید اول برم مد M و با تنظیمات دیاف و ایزو و سرعت شاتر ور برم بعد برم ........... و یا هرچی دیگه
البته یه چیزایی رو یاد گرفتم ولی می دونم خیلی هاش هنوز مونده
از این که متن طولانی شده پوزش . امیدوارم حوصله خوندن داشته باشید.

click.laptop

Registered User
لایک‌ها
870
دوست عزیز اول مبانی عکاسی رو یاد بگیر:
مهم ترینشون بنظر من یکی " نور سنجی " هست و دیگری " کادر بندی "
نور سنجی رو که یاد گرفتی، برات جا می افته که کارکرد دیافراگم و شاتر و ایزو چیه
اینم یه لینک مناسب
http://www.lenzak.com/درک-نوردهی-همراه-با-توضیح-iso،-دریچه-دیا/

اینجا هم مطالب خیلی خوبی هست. همشو مطالعه کن:
http://www.prophotocom.com/photography/

filtrmiltr

Registered User
لایک‌ها
163
دوست عزیز اول مبانی عکاسی رو یاد بگیر:
مهم ترینشون بنظر من یکی " نور سنجی " هست و دیگری " کادر بندی "
نور سنجی رو که یاد گرفتی، برات جا می افته که کارکرد دیافراگم و شاتر و ایزو چیه
اینم یه لینک مناسب
http://www.lenzak.com/درک-نوردهی-همراه-با-توضیح-iso،-دریچه-دیا/

اینجا هم مطالب خیلی خوبی هست. همشو مطالعه کن:
http://www.prophotocom.com/photography/
ابتدا تشکر می کنم که جواب مار و دادید به این تایپیک توجه کردید
از لینکای مفیدی هم که گزاشتید ممنونم. راستش اینا رو قبلا مطالع کردم . البته با مفهوم iso و دیافراگم و سرعت شاتر تا اندازه کمی آشنا شدم و شاید حدود هزار تا عکس مختلف ( و البته بی ارزش) صرفا برای آشنایی با این مفاهیم انداختم . و دلیل زدن این تایپیک این بود که بعد از آشنایی کم با مقوله نور دهی ، بهتره که با کدوم تنظیمات بیشتر آشنا بشم . می خواستم با اولویت از اهمیت بیشتر به کمتر پیش برم
مثلا در مورد شیوه های نورسنجی گیج می زنم و یا جبران نوردهی و یا برکتینگ و......
می خواستم یکی یکی به کمک شما و دوستان از تنظیمات دیگه به ترتیب اهمیت آشنا یشم
حالا به نظر شما بعد از تنظیمات مثلث نور دهی فراگبری و لمس بهتر کدم تنظیمات برام واجب تره؟
...............................
در مورد کادر بندی هم اطلاعاتم تقریبا صفره که باید مطالعه و تمرین در اون مورد رو هم سریع تر شروع کنم
.....................
در آخر هم دلیل دیر جواب دادن به این تایپیک مسافرت و نداشتن نت بود

click.laptop

Registered User
لایک‌ها
870
ببینید دوست من جدای از مد تمام اتوماتیک، مهمترین مد های یک دوربین DSLR ، مد تقدم شاتر Tv، مد تقدم دیافراگم Av و مد دستی M هست.
در مد تقدم شاتر، شما شاتر مورد نظر رو بسته به سوژه انتخاب می کنی و دوربین متناسب با اون دیاف رو تنظیم میکنه و اگه ایزو هم در حالت اتوماتیک باشه اونو هم متناسب می کنه
مثلاً شما میخوای از دویدن یک نفر عکس بگیری به صورتی که سوژه در عکس فریز باشه، پس مجبوری سرعت بالایی از شاتر انتخاب کنی، در این حالت نور ورودی به دوربین کم میشه و دوربین برای جبران نور دیافراگم رو باز میکنه. ( و بالعکس )

در مد تقدم دیافراگم، ( که بیشتر برای کاهش و افزایش عمق میدان کاربرد داره ) بدین صورت که دیاف های باز با عدد کوچکتر عمق میدان کم ( جدا شدن سوژه از پس زمینه ) و دیاف های بسته با عدد بزرگتر عمق میدان بیشتری میده. پس در جایی که میخوای سوژه از پس زمینه جدا باشه ( مثل پرتره ) دیافراگم رو باز میکنی. با این کار نور ورودی هم زیاد میشه و دوربین شاتر با سرعت بالاتری رو انتخاب میکنه. ( و بازهم بالعکس )
مد دستی. بعضی وقتا هم باید دیاف رو دستی تنظیم کرد هم سرعت شاتر رو، تو این مد همه چی دستیه، و دستت بازه که هر کاری میخوای بکنی. حرکت آب رو محو کنی، از ستاره ها با ردشون عکاسی کنی و ......

و اما ISO
هر چی ایزو رو بالاتر ببری سنسور به نور حساس تر میشه، ولی در عوض تصویر ثبت شده به تناسب ایزوی انتخاب شده نویز بر میداره. معمولاً در ایزو های پایین خبری از نویز نیست یا خیلی خفیفه اما در ایزو های بالاتر نویز زیادی در عکس هست. گاهی اوقات شما با باز کردن دیاف و انتخاب سرعت شاتر پایین، بازهم نوردهی مناسبی نداری و از اون طرف شارپ بودن عکس براتون از درجه اهمیت پایین تری برخورداره. حالا میتونی ایزو رو بالا ببری تا با کمترین نور، بیشترین نوردهی رو روی سنسور داشته باشی.

خیلی سعی کردم خلاصه توضیح داده باشم. اگر ایرای اشکالی داشت دوستان گوشزد کنن.

filtrmiltr

Registered User
لایک‌ها
163
42200540964611534969.jpg

دوستان من در مورد حالت های نورسنجی گیج شدم اگه امکانش هست یا یه منبع معرفی کنید و یا توضیح بدید لطفا

filtrmiltr

Registered User
لایک‌ها
163
اگه درست متوجه شده باشم نورسنجی در حالت اولویت شاتر و اولویت دیافگرام (AV و TV در کانن) کاربرد دارد و درحالت دستی فاقد کاربرد است؟؟؟؟؟؟؟؟؟

click.laptop

Registered User
لایک‌ها
870
اگه درست متوجه شده باشم نورسنجی در حالت اولویت شاتر و اولویت دیافگرام (AV و TV در کانن) کاربرد دارد و درحالت دستی فاقد کاربرد است؟؟؟؟؟؟؟؟؟

در حقیقت شما در مد دستی خودتون با کمک ایزو و سرعت شاتر و دیاف، نورسنجی می کنید.

filtrmiltr

Registered User
لایک‌ها
163
در حقیقت شما در مد دستی خودتون با کمک ایزو و سرعت شاتر و دیاف، نورسنجی می کنید.
من فقط این گزینه ها رو رو حالت دستی انتخاب می کردم و منطقی هم بود که توفیری نداشته باشه .برا همین گیج می زدم .دستتون درد نکنه که از گیجی در اومدم.

فقط یه چیزی ،همه جا این گزینه رو برای سه حالت بیشتر توضیح نمی دن در صورتی که تو عکس بالا هم معلومه که ۴ حالت داره .جریان چیه؟

بالا