• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

رمز موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
چند ساعت در روز درس بخوانم تا موفق شوم؟

موسسه آموزش عالی آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهای کنکور کارشناسی ارشد کاردانی به کارشناسی دکتری برگزار کننده آزمونهای آزمایشی 8 مرحله کارشناسی ارشد و 5 مرحله کاردانی به کارشناسی آزمونهای کشوری ماهان کتاب و جزوه کارشناسی ارشد کتاب و جزوه کاردانی به کارشناسی
www.mahan.ac.ir

این سوال اکثر دانش آموزان در ابتدا، میانه و پایان سال است. مشاورین ما بارها و بارها اصول برنامه­ریزی تحصیل را به دانش­آموزان عزیز توضیح داده­اند. ولی شاید دانش­آموزان از شنیدن اصول تا کاربردی نمودن آن اندکی فاصله داشته باشند. در همین راستا می­خواهیم در این شماره اصول برنامه­ریزی را توضیح داده و میزان ساعتهای مطالعه را کمی بیشتر بررسی نمائیم.

مهمترین اصول:

1ـ ارزش دروس

ارزش دروس در واقع ارزش یک درس در مقابل ارزش کل دروس می­باشد (این عدد از ضرایب و تعداد سوالات و ... بدست می­آید) یعنی اگر ارزش کل دروس (منابع سوالات کنکور) را 100 محاسبه نمائیم ارزش هر درس در واقع با توجه به تعداد سوال و ضریب درس مقدار مشخصی از 100% می­باشد.

اهمیت ارزش دروس در برنامه­ریزی تحصیلی:

با توجه به توضیحات بالا در هر گروه آزمایشی عده­ای از دروس از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دروس برخوردارند.

در همین راستا یک نکته حائز اهمیت است.

1ـ دروس عمومی و اختصاصی حتی با ارزش نزدیک به هم نیز با یکدیگر برابر و مساوی نیستند.

به طور مثال در گروه ریاضی درس (ریاضی که شامل هندسه، گسسته، حسابان و دیفرانسیل) می­باشد 42% از ارزش کل این گروه را داراست پس باید در برنامه مطالعاتی خود نیز میزان زمانی را که برای مطالعه این دروس قرار می­دهیم بیش از سایر دروس این گروه آزمایشی باشد.

اشتباه رایج:

1ـ عده­ای فقط براساس دروس گمان می­کنند که اهمیت بعضی از دروس عمومی و اختصاصی یکسان است و فقط به صرف علاقه یا آسان بودن آن درس به جایگزینی آنها از یکدیگر می­پردازند.

2ـ بارها گفته­ایم که دانش­آموزان بهتر است از ابتدا سال هدفشان را یعنی اینکه می­خواهند چه رشته­ای را برای ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب نمایند مشخص نموده تا در زمان برنامه­ریزی با مشکلی مواجه نشوند. به طور مثال برنامه­ریزی برای رشته حقوق با برنامه­ریزی برای رشته مدیریت از نظر دروس و اهمیت آنها متفاوت است. دروس مهم در رشته حقوق شامل عربی وادبیات عمومی و اختصاصی است حال آنه دروس مهم در رشته مدیریت ریاضی و اقتصاد می­باشد و حتی در دانشگاه آزاد (دروس ادبیات و عربی اختصاصی) برای این رشته دارای ضریب صفر می­باشند. فرض کنید دانش­آموزی که می­خواهد در رشته حقوق گروه انسانی شرکت نماید. وقت زادی از خود را صرف دروسی مثل اقتصاد، ریاضی و روان­شناسی نماید در این صورت این دانش­آموز وقت خود را هدرداده است. (برای دیدن ارزش دروس در گروه آزمایشی خود به صفحه 17 کتاب برنامه­ریزی تحصیلی مراجعه فرمائید).

2ـ ساعتهای مفید و غیر مفید مطالعه:

یکی دیگر از مشکلاتی که روند مطالعه را کند و یا خسته کننده می­نماید مطالعه در ساعتهایی است که مناسب برای یادگیری نمی­باشد.

زمانهای مفید برای مطالعه:

ساعتهای ابتدای صبح (6 صبح به بعد) زمان مناسبی برای مطالعه می­باشد.

بر خلاف آنچه بعضی می­پندارند ساعتهای قبل از 6 صبح و همچنین شب زنده­داری برای مطالعه مفید نمی­باشد.

* بهتر است زمانهای ابتدائی صبح را صرف دروس تخصصی نماید.

* از ساعت 12 ظهر تا 15 عصر روند مطالعه به علت فعل و انفعالات بدن کند می­شود.

*ساعت­های 16 الی 19 نیز زمان نسبتاً خوبی برای مطالعه می­باشد و حدوداً ساعتهای پایانی شب زمان مناسبی برای مطالعه نمی­باشد.

موسسه آموزش عالی آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهای کنکور کارشناسی ارشد کاردانی به کارشناسی دکتری برگزار کننده آزمونهای آزمایشی 8 مرحله کارشناسی ارشد و 5 مرحله کاردانی به کارشناسی آزمونهای کشوری ماهان کتاب و جزوه کارشناسی ارشد کتاب و جزوه کاردانی به کارشناسی کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشی هدفمند نشریه صعود و گواهینامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
امروزه دوباره باز نخواهد گشت.

موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir



حدود 9 ماه فرصت داریم تا خود را برای موفقیت در کنکور آماده سازیم. به نظر فرصت کمی نیست. اما با توجه به حجم مطالبی که باید یاد گرفته شود و رقابت سنگینی که وجود دارد با یک برنامه­ریزی منسجم زمان اضافی نخواهیم داشت. حتماً خلاصه برنامه یک روز خود را از قبل آماده کنید. صبح ردس ساعت مقرر از خواب بیدار شوید. ا دروس اختصاصی که ضریب بالایی دارد مطالعه را آغاز کنید. خلاصه­نویسی داشته باشید. مطلب را عمیق بخوانید و کلمات کلیدی آن را به طور خلاصه یادداشت نمایید. میان بازه­های زمانی دروس اختصاصی، دروس عمومی را مطالعه نمایید. حل تمرین را نسبت به تست زنی در اولویت قرار دهید. توجه کنید تعداد بازه­های زمانی دروسی را که ضعیف هستید در روز بیشتر کنید. اجازه ندهید زمان برای از بین بردن ضعف نسبی شما در درسهایی که از ابتدا در آنها ضعیف بوده­اید از دست برود.

فراموش نکنید اگر به طور مثال در یادگیری درس فیزیک از ابتدا مشکل داشته­اید ضمن این مدت کوتاه نمی­توانید و قرار نیست در این درس به حد عالی برسید. از نظر منطقی این امکان صفر است. باید ضعف خود را تا جایی که می­توانید کم رنگ کنید. ممکن است درصد 30 برای یک دانش­آموز خوب در درس فیزیک بسیار کم باشد اما برای داوطلبی که فیزیک را در حد منفی زده 30 درصد بسیار خوب است. داشتن دید صحیح تأثیر بسزایی در بالا بردن بازده شماره دارد. به هیچ عنوان ساعت مطالعه بالاتر از حد نرمال نداشته باشید. حدود 00/7 ـ 30/6 ساعت در روز در حال حاضر کافی است (بدون در نظر گرفتن ساعات کلاس درس) به طور قطع بیش از این میزان ساعت در توان شما است اما مسیر طولانی است اگر ساعت مطالعه بالاتری داشته باشید در اواسط راه خسته می­شوید و از برنامه کلی عقب خواهید ماند. اگر کم کاریهایی که در طول یک هفته دارید در همان هفته جبران نمایید شک نکنید که موفق خواهید بود.


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
هفته قبل از شروع دروه آموزشی


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir




هفته قبل از شروع دوره آموزشی که زمان اوج هیجان است. هیجانی ناشی از مواجه شدن با ناشناخته­ها در این روزها کارهای مفید و سازنده­ای می­تواند انجام دهید. بعنوان مثال:

1ـ می­توانید فهرستی از تواناییهای خود تهیه کنید. این کار به تشکیل اعتماد به نفس در شما کمک می­کند بعلاوه کمکی است برای پیش-بینی نحوه به کارگیری تواناییهای شما در موقعیتهای آینده.

2ـ می­توانید فهرستی از کارهایی را که می­دانید هنوز در انجام آنها مهارت کافی ندارید تهیه کنید. انجام چنین کاری به شما کمک می­کند تا راههای غلبه بر نقطه ضعفهای خود را بهتر دریابید.

3ـ سوالاتی مانند «چرا این دوره را می­گذرانیم؟» و یا این دوره چه تأثیری در بهبود زندگی آینده من دارد؟ و .... را از خود بپرسید و سعی کنید پاسخهای متقاعد کننده­ای برایشان بیابید. انجام این کار به شما امکان می­دهد، خود را با دلایل محکم مسلح سازید تا زمانیکه ادامه راه مشکل می­شود بتوانید به راهتان ادامه دهید.

4ـ می­توانید تا قبل از شروع کلاسها، به مرور درسهایی بپردازید که در آنها ضعف دارید.

5ـ و در نهایت مثبت فکر کنید. هر مشکلی را که ممکن است با آن رو به رو شوید فرصتی جهت رشد صلاحیتهای جدید تلقی کنید و بردباری و انعطاف خود را افزایش دهید و مصمم بودن خود را برای یادگیری هرچه بیشتر از هر موقعیتی که در دوره جدید با آن مواجه می­شوید حفظ کنید.



درخت حافظه

درخت حافظه روش علمی یادداشت برداری است که بوسیله آن می­توان شکل کلی موضوع و ارتباط بین نکات مختلف را نشان داد. شکل جای گیری مطالب در درخت حافظه به گونه­ای است که یادآوری و دوره مطالب را بسیار آسان می­کند. در این روش مطالب بصورت فهرست وار نوشته نمی­شوند بلکه شکل شاخه­ای دارند. به این گونه که موضوع اصلی و درجه اهمیت مطالب و ارتباط بین آنها بصورت کاملا مشخصی نشان داده می­شود. مزیت دیگر این روش آن است که به راحتی می­توان مطالب جدید را به درخت حافظه تکمیل شده اضافه کرد، بدون آنکه نظم مطالب از بین برود که در یادداشت­ برداری معمولی این کار امکان ندارد. مهم­تر از همه اینکه شکل ظاهری درخت حافظه در به خاطرآوردن مطالب کمک بسیاری می­کند. اگر شما درخت حافظه را به خاطر بیاورید و آن را در ذهن خود ترسیم کنید، مطمئناً مطالب ذکر شده در آن و ترتیب جای گیری آنها را نیز به خاطر خواهید آورد. چون در این روش برای درک مطالب و ارتباط آنها با یکدیگر قسمتهای بیشتری از مغز فعال می­شود و یادآوری آسان­تر خواهد شد.

برای ترسیم درخت حافظه به ترتیب زیر عمل کنید:

1ـ موضوع اصلی در پایین صفحه بنوسیسد و دور آن خط بکشید. سپس از این قسمت خطی را به طرف بالای صفحه امتداد دهید.

2ـ سپس خطوطی را از خط اصلی انشعاب دهید و نکات مهم مرتبط با موضوع را کنار این خطوط بنویسید.

3ـ اگر مطالب دیگری در ارتباط با نکات قبلی وجود دارد. خطوط قبلی را انشعاب داده و آن مطالب را بنویسید.

4ـ خطوط قبلی را باز هم انشعاب داده و مطالب جزئی­تر را در کنار آنها بنویسید.

همانطور که می­بینید این شکل دقیقاً شبیه درختی است که شاخه­های آن به همه اطراف پراکنده شده است. البته محدودیتی در شکل ظاهری درخت حافظه وجود ندارد. فقط باید به این نکته توجه داشت که موضوع اصلی در پایین و گوشه صفحه قرار گیرد و مطالب دیگر به ترتیب اهمیت از آن منشعب شوند.

وقتی به ترسیم درخت حافظه مسلط شوید، می­توانید از آن بعنوان بهترین وسیله برای دوره مطالب و یا خلاصه­نویسی استفاده کنید. توصیه­های زیر در پرورش این مهارت به شما کمک می­کند.

در بالای فحه تاریخ رسم درخت حافظه را بنویسید. از کلمات و عبارات کوتاه و کلید استفاده کنید.

مطالب را بصورت کلمات و عبارات کلیدی بر روی درخت حافظه یادداشت کنید و از توضیحات اضافی بپرهیزید. بخاطر داشته باشید که فقط20 درصد اطلاعات باید بر روی درخت نوشته شود و 80 درصد بقیه در حافظه نگهداری می­شود. در هنگام دور کردن اگر ند بار کلمات کلیدی را مرور کنید، ذهن فعال شده و بقیه مطالب را به یاد خواهید آورد.

خوش خط و خوانا بنویسید. کلمات را با فاصله و خوانا بنویسید تا در خواندن آنها دچار مشکل نشوید.

برای مشخص کردن مطالب متفاوت، از رنگ­های مختلف استفاده کنید. این کار از سردرگمی شما جلوگیری کرده و به فهم مطلب کمک می­کند، می­توانید شاخه اصلی را به یک رنگ مشخص کرده و شاخه­های منشعب شده را رنگ دیگری و به همین ترتیب تا آخر.

از نشانه­ها و تصاویر استفاده کنید. در جایی که الزم است از نشانه­ها و نقاشی­های کوچکی که برایتان معنی­دار و مرتبط با موضوع است، استفاده کنید. زیرا هنگام یادآوری مطالب، تصاویر سریع­تر از کلمات به ذهن خطور می­کنند و راحت­تر یادآوری می­شوند.

ابتدای سال زمان مناسبی برای ترک عادتهای غلط

اصولاً دانش­آموزان در هنگام مطالعه دچار 2 اشتباه عمده می­شوند.

الف) کل صفحات یک کتاب و یا یک مبحث خیلی بزرگ را می­خواهند یک جا در قالب 6 ـ 5 ساعت یا شاید 2 ـ 1 روز مطالعه تمام نمایند که این روش بسیار اشتباه است.

ب) قبل از تمام شدن ساعت مطالعه­ی یک مبحث به سراغ درس و یا مبحث بعدی می­روند و با این کار اختلال در فهم مفاهیم مبحث مطالعه شده بوجود می­آورند.

میزان مطالعه استاندارد در هر بار مطالعه:

این میزان رابطه مستقیم با توانائی و علائق شما دارد ولی بهتر است هر بار مطالعه 90 دقیقه مطالعه بوده و بعد از آن 15 دقیقه استراحت نمائید. این میزان می­تواند در دروس عمومی بین 60 ـ 45 دقیقه و در دروس اختصاصی بین 90 ـ 70 دقیقه تغییر کند.

3ـ توانائی دانش­آموز

یکی دیگر از پایه­های برنامه­ریزی تحصیلی توانائی دانش­آموزان می­باشد که گاهی دو اصل دیگر را نیز تحت تأثیر قرار می­دهد.

برای روشن شدن مطل مثالی می­آورم:

فرض کنید دانش­آموزی در گروه انسانی می­خواهد در رشته مدیریت شرکت نماید. یکی از مهمترین دروس این گروه درس اقتصاد می­باشد. این دانش­آموز به علت آنکه این درس جزئ دروس حفظ کردنی است در این درس قوی است. حال سولای که مطرح می­شود این استکه باز هم با توجه به وقت این داشن­آموزان باید به اندازه دوستان دیگر خود برای این درس وقت بگذارند؟ مسلماً جواب منفی است. یعنی توانائی و یاناتوانی شما در دروس مختلف بر ارزش دروس و میزان ساعتهای مطالعه آن درس تأثیر گذار است و از آنجا که کنکور در واقع مدیریت زمان است و یک برنده واقعی کسی است که مدیریت موفق داشته باشد با توجه به توانائی خود از ساعتهای مطالعه در یک درس برای دروس ضعیف خود استفاده نماید.

برنامه متناسب با پایه­های برنامه­ریزی

برای راحتی دانش­آموزان در انجام برنامه­ریزی تحصیلی استانداردهائی را در نظر گرفته و ساعتهائی را پیشنهاد می­کنیم البته این ساعتها با توجه به توانائی (در دروس مختلف) و محدودیت­ها (در زمانهای خود) تغییر پذیر است. پیشنهاد ما این است که از مهر روزانه حداقل 6 ساعت در روز مطالعه داشته باشید (در روز جمعه حداقل 4 ساعت مطالعه داشته باشید). با توجه به این مقدار بالا شما حداقل در هفته 40 ساعت مطالعه خواهید داشت.



موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
میزان مطالعه در هفته

100% ارزش دروس


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir





برای بدست آوردن میزان استاندارد مطالعه از فرمول ذیل استفاده نمائید.



میزان مطالعه برای هر درس در هفته
برای مثال:

ارزش درس ادبیات عمومی


چند نکته مهم:

v در صورتی که بعضی از دروس را از هم اکنون مطالعه نمی­کنید. میزان ساعتهای مطالعه آن را بین دروس دیگر تقسیم نمائید. به طور مثال در گروه انسانی دروسی مانند ادبیات و عربی اختصاصی از ماههای آینده شروع خواهند شد پس شما باید زمان مورد نظر برای این دروس را در درسهای دیگر تقسیم نمائید.





رمز موفقیت در امتحانات چند گزینه­ای

معمولاً از سر راه برداشتن سوالات چند گزینه­ای ورقه امتحانی در ابتدای کار خوب است. این کار به شما فرصت می­دهد درباره پاسخهایتان بیندیشید و شاید هم قبل از تحویل ورقه تغییرات صودمندی صورت دهید. به یاد داشته باشید که برای سوالات چند گزینه­ای خود جدول زمانی تهیه کنید.

سوالات چند گزینه­ای همیشه یک قالب ثابت دارند: بخش اول سوال جمله­ای است که بعد از آن گزینه­های متفاوتی به عنوان جواب می­آید. یکی از ضروریات کار، اطمینان کامل شما از تعریف و توضیح­هایی است که در آمادگی برای اینگونه امتحانات پیش رو دارید. برخی از پاسخهایی انتخابی ارائه شده چه بسا «غلط­انداز» باشند. پاسخهای گمراه کننده معمولاً برای داوطلبهایی گذاشته می­شوند که درک آنها از یک نظریه کمی دچار ابهام یا آشفتگی است.

1ـ کل ورقه را به سرعت، اما با دقت بخوانید و پاسخهایی، را که به درستی آنها اطمینان دارید علامت بزنید.

2ـ اکنون شما مانده­اید و پرسشهایی که در مورد آنها تردید دارید. ابتدا پاسخهایی را که نادرست می­دانید علامت بزنید. اینگونه به پاسخ مطلوب خواهید رسید.

3ـ اگر باز هم به پاسخ مقطعی نرسیدید، سوال را علامتی بگذارید که بعداً با آگاهی بیشتری به آن بازگردید.

4ـ اکنون هنوز هم در سوالی تصمیم قطعی نگرفته­اید، پاسخ را حدس بزنید، البته باید ابتدا در یابید که آیا برای پاسخهای غلط نمره منفی در نظر گرفته شده یا نه. اگر چنین بود، آنرا خالی بگذارید.

5ـ راهنماییهای هر سوال را به دقت بررسی کنید. به عنوان مثال تفاوت زیادی میان انتخاب «پاسخ درست» و انتخاب «درست­ترین پاسخ» وجود درد. خط کشیدن کلمات کلیدی از این قبیل شاید شما رایاری کند.

6ـ در مواردی که همه پاسخها درست به نظر می­­رسند، متن سوال معیاری را برای تمایز گزینه درست­تر لازم دارید، در اختیار شما می­گذارد هر کلمه در متن سوال اهمیت خود را دارد، به کلمات کلید همچون، «همیشه» «گاهی» و «هرگز» که نوعی اطلاق را می­رسانند توجه داشته باشید. برخی از گزینه­ها را اگر در مفهومی محدودتر مورد دقت قرار دهیم، نادرست می­نمایند.

7ـ ضمن پرداخت به هر یک از گزینه­ها متن سوال را دوباره بخوانید، تا بدین ترتیب دریابید کدامیک بیشترین انطباق را با متن دارد. حداقل آن است که عدم انطباق گرامری میان متن و گزینه، دلالتی قوی بر نادرست بودن آن دارد.

8ـ در تعیین پاسخ نهایی، تردید در مورد پاسخهایی که به نهایت اشاره دارند کمکتان می­کند. (به عنوان نمونه: بالاترین یا پایین­ترین اعداد) این گزینه­های معمولاً نادرستند.

9ـ در علوم انسانی و جامعه شناسی از مطلقها دوری کنید بسیار به ندرت پیش می­آید که چیزی پاسخ کامل بوده یا تماماً درست باشد.

10ـ اگر تردید داشته باشید، بدانید که یک پاسخ درست، گزینه­ای است که همه پاسخ درست، گزینه­ای است که همه پاسخهای ممکن را شامل می­شود. از قبیل «همه موارد» (ه معمولاً آخرین گزینه است) به ویژه اگر می­دانید که گزینه­ها همه درست هستند.



موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
چند ساعت در روز درس بخوانم تا موفق شوم؟



موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir



این سوال اکثر دانش آموزان در ابتدا، میانه و پایان سال است. مشاورین ما بارها و بارها اصول برنامه­ریزی تحصیل را به دانش­آموزان عزیز توضیح داده­اند. ولی شاید دانش­آموزان از شنیدن اصول تا کاربردی نمودن آن اندکی فاصله داشته باشند. در همین راستا می­خواهیم در این شماره اصول برنامه­ریزی را توضیح داده و میزان ساعتهای مطالعه را کمی بیشتر بررسی نمائیم.

مهمترین اصول:

1ـ ارزش دروس

ارزش دروس در واقع ارزش یک درس در مقابل ارزش کل دروس می­باشد (این عدد از ضرایب و تعداد سوالات و ... بدست می­آید) یعنی اگر ارزش کل دروس (منابع سوالات کنکور) را 100 محاسبه نمائیم ارزش هر درس در واقع با توجه به تعداد سوال و ضریب درس مقدار مشخصی از 100% می­باشد.

اهمیت ارزش دروس در برنامه­ریزی تحصیلی:

با توجه به توضیحات بالا در هر گروه آزمایشی عده­ای از دروس از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دروس برخوردارند.

در همین راستا یک نکته حائز اهمیت است.

1ـ دروس عمومی و اختصاصی حتی با ارزش نزدیک به هم نیز با یکدیگر برابر و مساوی نیستند.

به طور مثال در گروه ریاضی درس (ریاضی که شامل هندسه، گسسته، حسابان و دیفرانسیل) می­باشد 42% از ارزش کل این گروه را داراست پس باید در برنامه مطالعاتی خود نیز میزان زمانی را که برای مطالعه این دروس قرار می­دهیم بیش از سایر دروس این گروه آزمایشی باشد.

اشتباه رایج:

1ـ عده­ای فقط براساس دروس گمان می­کنند که اهمیت بعضی از دروس عمومی و اختصاصی یکسان است و فقط به صرف علاقه یا آسان بودن آن درس به جایگزینی آنها از یکدیگر می­پردازند.

2ـ بارها گفته­ایم که دانش­آموزان بهتر است از ابتدا سال هدفشان را یعنی اینکه می­خواهند چه رشته­ای را برای ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب نمایند مشخص نموده تا در زمان برنامه­ریزی با مشکلی مواجه نشوند. به طور مثال برنامه­ریزی برای رشته حقوق با برنامه­ریزی برای رشته مدیریت از نظر دروس و اهمیت آنها متفاوت است. دروس مهم در رشته حقوق شامل عربی وادبیات عمومی و اختصاصی است حال آنه دروس مهم در رشته مدیریت ریاضی و اقتصاد می­باشد و حتی در دانشگاه آزاد (دروس ادبیات و عربی اختصاصی) برای این رشته دارای ضریب صفر می­باشند. فرض کنید دانش­آموزی که می­خواهد در رشته حقوق گروه انسانی شرکت نماید. وقت زادی از خود را صرف دروسی مثل اقتصاد، ریاضی و روان­شناسی نماید در این صورت این دانش­آموز وقت خود را هدرداده است. (برای دیدن ارزش دروس در گروه آزمایشی خود به صفحه 17 کتاب برنامه­ریزی تحصیلی مراجعه فرمائید).



موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
رموز موفقیت در کنکور


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir


1- بهینه سازی سیستمهای یادگیری با شعار هر روز بهتر از دیروز پیشرفت تصاعدی ایجاد می کند. هر روز یک رکورد جدید بشکنید و یک گام اساسی بردارید. کارهای جدی را آسان بگیرید و کارهای آسان را جدی بگیرید.



2- وقتی از کلاسهای مدرسه به خانه بر می گردید مطالب همان روز را حتما مرور کنید. بر اساس منحنی نسیان ابینگ هاس (Ebbing haus forgetting Curve) بعد از 24 ساعت ساعت حدود 70 در صد از مطالب خوانده شده را از یاد می بریم!

3- به خاطر بسپارید که وظیفه یادگیری مطالب , بر عهده شماست و شما مسؤل آموخته هایتان هستید. هر گونه تکیه زدن به شرایط بیرونی ( از قبیل : مدرسه – معلم – جزوه – آزمون – پدر و مادر – دوستان – امکانات و ...) باعث تضعیف قوای درونی و ذهنی شما می شود .البته باید از تمامی امکانات و شرایط مذکور به نحو احسن استفاده کنید.

4- معلم ها را با هم مقایسه نکنید آنها را آنطور که هستند بپذیرید نه آنطور که شما می خواهید. سعی کنید شیوه هر یک را کشف کنید و از هر استادی متناسب که اجرا می کند استفاده کنید. الزاما همه شیوه های یکسان ندارند.اگر مقایسه را کنار بگذارید تمرکزتان بیشتر و کارایی تان بالاتر می رود.

5- برای اینکه حافظه شما فعال تر شود و مطالبیرا که فرا می گیرید تا چند ماه آینده به راحتی در ذهنتان باقی بماند, لازم است ازروش بسیار مهم و فوق العاده > استفاده کنید. یعنی قبل از فراگیری مطالب جدید کلیه مطالبی را که قبلا یاد گرفته اید از ابتدا تا جایی که خوانده اید , مرور کنید, همیشه در ابتدای هر جلسه این کار را خیلی سریع و ذهنی انجام دهید. بدهیی است اگر مطالعه شما با یادداشت برداری های فشرده و منسجم همراه باشد مرور مطالب خوانده شده با سرعت بیشتری صورت می گیرد. باری موفقیت در آزمونها , عمقی خواندن کتابها و مطالب بسیار مهمتر از تمام کردن کتابهاست. خطایی که بسیاری از داوطلبان مرتکب می شوند این است که بیشتز از اینکه مطالب را یاد بگیرند و سازماندهی کنند به فکر تمام کردن کتابها هستند. تا به اصطلاح فرصتی برای مرور کردن آنها داشته باشند (چون فراموش می کنند) اطمینان داشته باشید اگر مطالب را عمیق یاد بگیرید زمانی که برای مرور های بعدی صرف می کنید بسیار کوتاهتر خواهد شد. (البته حتی الامکان کتابها باید تمام شود و فرصتی هم برای مرور و رفع اشکال آنها در نظر گرفته شود.)

6- اولویت بندی کارها و دروس در هر روز یکی از مهمترین نکات مدیریت زمان و برنامه ریزی است. به جای اینکه فقط به کمبود وقت فکر کنید و غصه بخورید و فضای ذهنی خود را با استرس مسموم کنید , بلافاصله دست به عمل بزنید و مهمترین کاری را که درآن لحظه باید انجام شود , پیدا کنید و انجام دهید . برای رهایی از حلقه نگرانی , حتما باید همین الان یک قدم به طرف هدف بردارید. نگرانی را به نشانه ای مثبت برای عمل تبدیل کنید. اگر نگرانی های شما بدون دلیل ادامه پیدا کند , انگاه به جای اینکه فعالیت کنید , در جالت رکود باقی می مانید , و این حالت رکود , نگرانی را افزایش می دهد و به همین ترتیب یک چرخه معیوب به وجود می آید که مانع پیشرفت شما خواهد شد. انشان های موفق , زمانی که نگران می شوند یک دقیقه فکر می کنند و بلافاصله مهمترین کار را پیدا می کنند و در همان لحظه آن را انجام میدهند.

7- احساس حضور نویسنده در هنگام مطالعه, باعث افزایش بازدهی یادگیری می شود.

- قبل از شروع مطالعه دقیق , به تیترها و شکلها نگاه کنید (Preview) منطبق با سیستم (PQ6R) سپس تعدادی سؤال طرح کنید. (Question) بعضی از سؤالاتی که نقش مهمی در یادگیری بحث دارند و در بسیاری از موضوعات قابل طرح می باشند عبارتند از.
1) درباره این موضوع چه چیز هایی را قبلا یاد گرفته ام ؟
2) فایده های کلی فراگیری این موضوع چیست و کاربردهای آن کدام است؟
3) کدام بخش های آن مهمتر است؟
4) چه انتظاری از خودم دارم؟ بعد از اتمام این بخش چه تغییراتی در روند یادگیری من باید مشاهده شود؟
5) این موضوع پایه و ریشه چه موضوعاتی می تواند باشد؟
6) این موضوع به کدام موضوعات وابسته می باشد؟ و با چه مباحثی ارتباط درد؟
7) اگر بخواهیم به جای این تیتر ها , عناوین دیگری را انتخاب کنم چه عباراتی مناسب است؟
8) اگر بخواهم مثالی درباره این موضوعات بیان کنم چه مثالهایی مناسب است؟

9- کلید هایی که مرا به فهم بهتر این موضوع نزدیگتر می کند کدام اند؟(Reticular Activating System (RAS) به خاطر داشته اشید طرح این سؤالات در مدت زمانی کمتر از 3 دقیقه صورت می گیردو در این مرحله اصلا نیازی به پیدا کردن پاسخ ها نیست !این عمل تنها برای ایجاد تحریک سیستم فعال کننده شبکه ذهنی شما مناسب است.)
طرح سؤال , یکی از مهمترین عوامل ایجاد تمرکز حواس و درک عالی است.

10- هر گاه دچار وسواس و حالت بلاتکلیفی شدید لازم است لیستی از کارهایی که در آن لحظه ذهنتان را مشغول می کند بنویسید و بعد طبق دستور العمل زیر آنها را اولویت بندی کنید:(Time Manegment)
1) امور فوری و مهم
2) امور فوری و بی اهمیت
3) امور غیر فوری و مهم
4) امور غیر فوری و بی اهیت
مورد اول یعنی امور مهم و فوری (دروس مهم و فوری ) را در همان لحظه انجام دهید و اطمینان داشته باشید که بهترین انتخاب را داشته اید. انجام دادن امور مهم و فوری باعث آرامش و سکوت ذهنی می شود و کارایی شما را افزایش می دهد. مورد دوم اگر می توانید انجامدهید. مورد سوم راشرو کنید و قبل از اینکه به مرحله حاد و شفوریت برسد برای آن زمان بندی مناسبی را در نظر بگیرید. مورد چهارم را کنار بگذارید و انجام ندهید . همیشه و در هر لجظهکارهایی که در ذهنمان مرور می شود در یکی از تصمیم بگیرید در مدت باقیمانده از روز , به سراغ دروس مهم و فوری رفته و آنها را ابتدا مطالع کنید و کم کم به سازماندهی ذهن خود نیز بپردازید.


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
11- در هنگام مطالعه و یادگیری یک موضوع , سعی کنید از چند زاویه زیربه موضوع نگاه کنید:

موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir



1) از دیدگاه طراحان تست های کنکور
2) از دیدگاه نویسنده و مؤلف
3) دگاه کسانی که هیچ اطلاعی از موضوع ندارند
4) دگاه یک داوطلب کنکور که خیلی ریزبین و دقیق است
5) یدگاه یک دانشمند و محقق .توانایی سیال سازی ذهن در یادگیری راه موثری برای درک بهتر می باشد . تاکید می کمن موارد فوق با سرعت در تفکر به انجام می رسد نه با سرعت در تکلم , همانطور که خودتان می دانید سرعت تفکر دهها باربیستر از سرعت تکلم است , به همین دلیل شما درمدت کمتر از چند دقیقه می توانید عملیات ذهنی پیچیده ای را انجام دهیدو فکرتان را به راحتی به در گردش در آورید. ( تخیل هدایت یافته)

12- طبق اصل Parkinson , محدودیت زمان سرعت را افزایش میدهد بدون اینکه حالت استرس خاصی ایجاد کنید در شرایط کاملاٌ منطقی و واقع بینانه , زمان خود را محدود کنید و خود را مقید کنید تا نیازها و خواسته هی معینی را درراستای اهداف تأمین کنید و به اهداف کوتاه مدت خود برسید.

13- طبق اصل Pigmalion (اثر ایجاد انتظار) اگر شما انتظار معقولی از خودتان داشته باشید و در راه رسیدن به آن تلاش کنید , حتماٌ موفق می شوید.( ان شاءا...)

14- همت عالی از خصوصیات انسانهای موفق است. شناخت رسالت ها و مسؤولیتهای انسانی باعث می شود بسیاری از کارهایی که در ابتدا سخت به نظر می رسد خیلی ساده و راحت شود , فقط باید پای مناسب و مرکب مورد نیاز را فراهم کرد .روزی 5 دقیقه خودتان را در پیشگاه خالق هستی محسم کنید و به خلیفه ا... بودن فکر کنید و به این موضوع دقت کنید که : این همه استعداد خدادادی بازدهی می خواهد.

15- یک مولد درونی ایجاد کنید تا بوسیله آن هر روز شارژ شوید. و به خاطر داشته باشید: آنها که از درون نجوشیده اند ازبیرون پر شوند, آسیب پذیر خواهند شد. و آسیب پذیری زیاد باعث کاهش اعتماد به نفس و تضعیف روحیه می شود. موتور تصمیم سازی درونی را فعال کنید.

16- از جرزوات کمک درسی , فقط به عنوان مرجع موردی استفاد نکنید به هیج عنوان کتابهی درسی را کنار نگذارید.

17- وقت خودتان را با یادگیری و مطالعه مطالب خارج از کتاب , تلف نکنید . به هیچ عنوان استفاده از کتابهای دانشگاهی وسطوح بالاتر از کمک های درسی ( مخصوصاٌ در زمان آمادگی برای کنکور ) برای کنکور مناسب نیست.

18- به رفتارها و عملکردهای اطرافیان خیره نشوید , و برنامه زندگی خد را فقط بر اساس اهداف شخصی خود تنظیم کنید. حقوق هر فرد را رعایت کنید اما رفتارهای آنها باعث تغییر و نوسان در تصمیم گیری های شما نشود. برای تامین اهداف خود تلاش کنید.

19- موفقیت یعنی تلاش دائمی آگاهانه در راستانه اهداف و بر مبنای ارزشها .موفقیت , موفقیت می آورد. به جای اینکه فقط در انتظار موفق شدن بنشینید موفق بودن را تجربه کنید و آن را با تمام وجود لمس کنید. برطبق تعریف فوق همین امروز متیوانید موفق زندگی کنید. در فضای آرام تلاش کنید.

20- از هر موقعیتی برای شکل دادن به انگیزه ها و تقویت روحیه خود و اطراافیان استفاده کنید . و در جمع هایی حاضر شوید که مثبت و سازنده باشد. این پیام را به یاد داشته باشید و در معرض دید خود نصب نمایید.

21- یکی از راه های آرامش روحی و روانی و همچنین تسلط بر ذهن و روحیه, ورزش کردن است. سعی کنید روزانه حداقل 15 دقیقه ورزش کنید. ورزش و تنفس صحیح همراه با خواب مؤثر و تغذیه مناسب , یکی از رموز اصلی موفقیت به شمار می آید.

22- روزانه حداقل 15 مرتبه و در هر مرتبه یک دقیقه وقت خاصی را به خود اختصاص دهید و در آن یک دقیقه به عنوان مثال یکی از اقدامات زیر را انجام دهید:
1) تشویق و پاداش به خود به دلیل کسب موفقیت های نسبی
2) بازنگری در شیوه های اجرای برنامه درسی
3) هدفگذاری برای استفاده بهینه از وقت باقیمانده روز
4) توبیخ یک دقیقه ای و برخورد جدی با خود
5) سکوت و رسدن به آرامش لحظه ای ذهنی
6) تسم دقیق اهداف و برنامه های آینده و به حاطرآوردن لذت های ناشی از رسیدن به اهداف
7) طرح تعدادی سؤال در ذهن بمنظور تغییر روحیه و عوض شدن مسیر تفکر لحظه ای
8) تنفس صحیح و استراحت مناسب ذهنی
9) شکر گذاری به درگاه خداوند متعال برای تمام نعمت ها
10) دعا و خواست قبلی از خدا برای رسیدن به صلاح و خیر

موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
23- تهیه کارت های حافظه به صورت پرسش و پاسخ (پشت و رو) به صورت رنگی و ترجیحا پکوتاه و تلگرافی و تداعی کننده و پربار, تکرارمناسب این کارت های حافظه. تکرار مناسب کارت ها و بطور کلی الگو های سازماندهی شده به این صورت می باشد. تکرار اول بعد از 10 دقیقه- تکرار دوم 24 سات بعد از آن – تکرار بعدی یک هفته بعد از آن ( در صورت نیاز 3 روز بعد هم اضافه شود ) تکرار بعدی دو هفته بعد از آن – تکرار بعدی یک ماه بعد از آ و به همین ترتیب سه ماه بعد.


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir




24- بزرگترین خیانت به خود و دیگران, تعویق انداختن کارهاست. کار و اندیشه امروز را به فردا موکول نکنید.So it now کار را باید در همان وقت و همان روز مقرر انجام داد.

25- ارزشیابی هفتگی و خود آزمایی های تستی در پایان هر فهته بسیار مهم است. اشکالات خود و همچنین دلیل بروز اشکالات را بررسی کنید و بلافاصله نسبت به رفع آن اقدام نمایید. یک اشکال ممکن است به چندین تست لطمه بزند. آنچه مهم است مشخص کردن وضعیت خودتان نسبت به درس است.

26- از ارتباط با دوستان استفاده مثبت بنمایید . وجود دوستان را به عنوان نعمتی برای به حرکت درآوردن خودتان تلقی کنید و با تفکر مثبت( استفاده مؤثر از شرایط تعیین شده)بر خورد کنید. خودتان را با لحظات قبلی مقایسه کنید عمل خودتان را با امکانتت و نعمت های خود مقایسه کنید. نسبت سود و سرمایه مهم است. اگر به بهره وری خودتان فکر کنید. همیشه به دنبال رشد و پیشرفت هستید.

27- تمرینات زیر برای استراحت مؤثر پیشنهاد می شود(حتی در جلسات آزمون بطور خیلی سریع)
1) استراحت چشم ها:صورت خود را به طرف دیوار برگردانید یا به بیرون از پنجره نگاه کنید. ( هرکدام کمترجلب توجه می کند) چشم هایتان را ببندید و مردمک شم هایتان را به طرف بالا برگردانید دو نفس عمیق بکشید.
2) حرکت دستها: بازوهایتان را در کنار خود قرار دهید . دستها به طرف جلو , حالا دست هایتان را هر ه ممکن است به عقب کشیده آن ها را محکم نگه دارید تا 20 بشمارید سپس آزاد کنید دست هایتان را برای چند ثانیه روی پای خود قرار دهید و از احساس آزاد شدن لذت ببرید.
3) چرخش گردن به اطراف: سرتان را چندین بار دایره وار بگردانید سپس بر عکس عمل کنید تا زمانی که می توانید راحت باشید این کار را تکرار کنید. هر فدعه آهسته تر و کامل تر.
4) خم شدن: در روی صندلی به این طرف و آن طرف خم شوید. تا زمانی که با هر خم شدن دسستان به زمین برسد. اگر نگاهتان کنند. همیشه می توانید وانمود کنید که از زمین چیزی بر می دارید.
5) استراحت کوتاه ذهنی : چشم هایتان را ببندید و خود را در یک مکان دلخواه در نظر آورید. کوهستان – جنگل – کنار دریاو . تا زمانی که بدنتان هم احساس کند در آنجا است در آنجا بمانید. اگر دست ها و پاهای سردی دارید یک محل گرم و دوستانه را در نظر آورید و آن ها را گرم کنید.
6) ایستادن در اتاق: اگر باید برای مدت طولانی بایستید این پا و آن پا کنید و با خم کردن زانو ها و قوزک پا خود را از حالت یکنواختی خارج کنید. به نقل از:Whole- Brain thinking

28- در بعضی موارد , بمنظور استفاده بهتر از حافظه می توان , حرف اول چند کلمه یا ند ایده را کنار هم قرار داد و کلمه ای جدید ساخت مثل:(radar radio detecting and ranging) قابل استفاده در تاریخ ادبیات – زیست شناسی شیمی – معارف اسلامی و ...) و یا میت وان شعر کوتاهی با نظم دلخواه در نظر گرفت و آن را تجسم و تکرار کرد.Acronyms and Acrostics for information involving key words.

29- بمنظور به خاطر سپردن چند نکته که در رابطه با موضوعی مطرح می شود اقدامات زیر توصیه می شود.
1) ابتدا هر مرحله را خوب یا بگیرید و برای آن یک کلمه یا چند کلمه کلید تجسم و طراحی کنید.
2) کلمات کلید حاصل را به صورت لیست کوتاهی یادداشت نمایید.
3) با به تصویر کشیدن این چند کلمه, طرحی از کل موضوع را نیز در نظر آورید.
4) یکبار دیگر ارتباط کلمات کلیدی را با مراحل در نظر گرفته شده مشخص کنید.(The keywords Met hod)

30- در لحظه بخاطر سپاری یک موضوع , تا جایی که ممکن است قدرت مشاهده خود را افزایش دهید با دقت کامل ( در حد توان ) ابعاد مختلف موضوع را در نظر بگیرید. از زوایای مختلف آن را بررسی کنید. اشکالات احتمالی ذهنی راجع به آن موضوع را در نظر بگیرید. ارتباط موضوع را با مطالب و دانسته های قبلی خود مشخص کنید. آن را در محلی از حافظه جاسازی کنید و در لحظه ثبت مطالب, آرامش داشته باشید تا جایی که ممکن است از قوه تجسم خود نیز کمک بگیرید . زمانی را که قرار است از این مطالب استفاده کنید به عنوان یک کد اصلی همراه مطلب به ذهن خود تلقین کنید. اطمینان داشته باشید که اگر قواعد تکرار را به طرز صحیحی رعایت کنید ان شاء ا... با سرعت و دقت فراوان , موضع را فراخوانی خواهید کرد. حتی الامکان خودتان را هم به موضوع وارد کنید و دخالتی در روند شکل گیری مطلب داشته باشید. در بعضی موارد بهتر است داستانی بسازید و موضوعات مورد نظر را به عنوان وقایع مختلف داستان و شخصیت های آن را در نظر بگیرید (Chaining) به نقل از:The study Guides and strategies . دروسی را که به نظرتان مشکل تر می رسند , بیشتر مرور کنید و حتی الامکان در معرض دید خود قرار دهید. ( خلاصه ها – سازماندهی ها)

31- توجه داشته باشید که لحظه ها و ساعات و روزهای شما گوهر های گرانبهای زندگیتان هستند در واقع کیفیت زندگی آینده شماست . برای رسیدن به موفقیت و بهروزی , لازم است ابتدا خود را شایسته آن بدانید و سپس بهای آن را در هر لحظه پرداخت نمایید. یک بار دیگربه یاد آورید که: موفقیت یعنی تلاش مستمر وآ گاهانه در راستای اهداف و بر مبنای ارزش ها

32- به خاطر داشته باشید ما همانی را دریافت می کنیم که راه ورود آنرا بر رویخود می گشایی م. هنگامی که ادراک ما بر مبنای و فور و برکت است و خود را شایسته آن می دانیم شاهد یک تحول می شویم. بر هر چیزی که ذهن خود را متمرکز می کنیم آن چیز در نزد ما بزرگ می شود.

33- برای آغاز یک روز خوب و فعال با دیدگاه های عالی وشیاسته و کسب انرژی خالص زندگی پیشناد می شود هر چند آیه از قران کریم را با توجه و تدبیر از خالق هستی و مبدأ اصلی آفرینش و آمادگی شنیدن نداهای آسمانی یعنی قبول هماهنگی با جریان خالص هستی که انسان را به رشد و کمال می رساند. ما با توجه به استعداد ها و زمینه هایی که داریم باید از وحی کمک بگیریم. ارتباط صحیح با خدا از طریق دعا و نماز پویا ترین و پیشرفته ترین عملی است که امروزه تمام محققان و اندیشمندان , آن را به صورت یک اصل. بدیهی و مسلم پذیرفته اند. نه برای تجارت و محاسبه روزانه معمولی بلکه باری نیاز اصلی و تکامل یافته , ارتباط خودتان را با خدا بیشتر کنید.

34- یک ضر المثل چینی می گوید: اگر کاری را که همیشه انجام داده اید , انجام دهید همان نتیجه ای را می گیرید که همیشه گرفته اید اگر نتیجه ای دیگر می خواهید کاری دیگری انجام دهید. اگر واقعا در یک کار , اشتباهی دارید حتماٌ آن را تغییر دهید ( فوراٌ و بلافاصله ) تغییر در روش ها نشانه رشد فکری آدمی است و اصرار بر ادامه یک روش غلط نشانه عدم رشد فکریاست که بسیاری از انشان ها متأسفانه به دلیل تعصب و یا لجاجت بر آن اصرار می ورزند.

35- فرصت سازی و فرست یابی و فرصت شناسی از عوامل اصلی موفقیت به شمار میآید. موضع گیری ها در زندگی مهمتر ازموفعیت هاست. چه بسا موقعیت های مناسبی که به خاطر موضع گیریهاینامناسب از بین رفته اند و بخوبی مورد استفاده واقع نشده اند. تفکر مثب یعنی موضع گیری بهینه در هر موقعیت


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
36- برای ایجاد آرامش در زندگی , باید تا جایی که ممکن است به زمان حال رسید و با شناخت درست و ظایف وعمل به آن ها , بهره وری را افزایش داد.



موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir


37- تخلیه ذهنی اطلاعات ( یاد آوری مفاهیم خوانده شده بدون مراجعه به کتاب ) در لحظات مختلف تمرین بسیار خوبی برای استفاده از قوای ذهنی در حافظه است.

38- از تمرینات آرام سازی ذهنی و روانی استفاده کنید.

39- آری شم یک اقیانوس بیگرانید. و وقتی کشتی های سنگین در ساحل هستی شما به گل می نشینید و بناچار در انتظار مد آب می مانند باز شما همچون اقیانوس نمی توانید شتاب کنید و مد آب را پیش از آمدن فرا خوانید شما همچنین مانند فصل ها هستید. و هر چند در زمستان , بهارتان را انکار می کنید اما بهار خفته تان خواب آلود لبخند می زند و نمی رنجد. > جبران خلیل جبران

40- واقع بینی و تفکر مبتنی بر منطبق و همراه با ذهنیت مثبت ، رمز اصلی موفقیت شما در ادامه راه است. آنچه مهم به نظر می رسد استفاده از معلومات و فراخوانی مطالب خوانده شده است. بنابر این در ایم باقیمانده ، بر اساس اولویت مطالعه کنید و مطالب قبلی را سازماندهی نمایید. قبل از تسلط کامل بر موضوعات خوانده شده قبلی به سراغ مطالب دیگر نروید. از میان انبوه داوطلبان کنکور ، آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر معلومات کافی ، توان استفاده از معلومات را داشته باشند گوی سبقت را از دیگران خواهند ربود.

41- با توجه به فصل بهار ، سعی کنید از تنفس عمیق 1-2-4 استفاده نمایید و با استراحتهای مؤثر در راستای آماده سازی خود برای استفاده بهینه از توانمندیهایتان محسوب شود.

42- از هیجانات روحی خود به بهترین نحو استفاده کنید ، کلیه عواملی که ممکن است شما را مضطرب و نگران سازد نشانه های مثبتی هستند که میزان هوشیاری شما را افزایش می دهند و در صورتی که بتواند آنها را کنترل کنید نتایج مثبتی نصیبتان خواهد شد بنابر این بدون توجه به عامل به وجود آمدن آن ، سعی کنید به عنوان پیام مثبت از آن استفاده کنید تا تصاویر ذهنی شما مثبت شود شما فرصت زیادی ندارید که بخواهید ساعاتی از روز خود را به تجزیه و تحلیل مسائل روانی خود اختصاص دهید بلکه باید بلافاصله نشانه های مثبت حالات روحی خود را شناسایی و پتانسیل حاصل از آن را در راستای اهدافتان مصرف کنید.

43- هر یک از ما دارای سطحی از هوشیاری هستیم که ذهن و بدن ما در آن سطح بیشترین بازده خویش را داراست و به آن سطح اوج عملکرد استرس می گویند (Peak performance)PPSL stress باری کنترل استرس درک شش عامل کلیدی زیرضروری است:
1) آگاهی : باید خودتان با نظارت دقیق متوجه شوید که در چه ساعاتی از روز در نقطه اوج هوشیاری قرار دارید. دروس مشکلتر و مباحث مهمتر را در آن ساعات سازماندهی و مرور کنید.
الف) تاریخ و زمان:بعضی اوقات با تغییری کوچک در برنامه های درسی استرس کاهش می یابد.
ب) موقعیت :از برخورد با آدمها و محیطهای استرس زا حتی الامکان دوری کنید. و در صورتی که ممکن نبود، موضع گیری مثبت داشته باشید.
ج) احساسات : احساسات و افکار خود رابه مثابه یک خدمتکار بی قید و شرط برای تحقق اهدافتان مورد استفاده قرار دهید.
2) پیش بینی: با تجسم مثبت می توانید مکانیسمهای مناسبی برای پیشگیری ایجاد کنید.
3) اجتناب: حتی الامکان سعی کنید حالات خود را به گونه ای تنظیم کنید که تحت تأثیر فشار و استرس نباشید.
4) ارزیابی : کنترل و نظارت سیستم مستمر.
5) قاطعیت : با احساسات واقعی خود در یک حالت آرامش و صداقت با خود قرار گیرید و از حقوق خود نیز دفاع کنید . جلوگیری از اتلاف وقت و بهره گیری مؤثر از زمان نوعی دفاع از حقوق خود به شمار می آید.
6) اقدام: اغلب برای حل مسائل زندگی خود، فقط فکر می کنیم و کاری مؤثر انجام نمی دهیم . توصیه می شود همین الان در فرصتهای باقیمانده دست به عمل بزنید و با شعار ((هر روز بهتر از دیروز)) روزهای آتی را به پلهای اصلی موفقیت خود تبدیل سازید.

44- در مورد آنچه بیان می کنید کاملاٌ دقت داشته باشید از به کار بردن کلمات و واژه های تحقیر آمیز و منفی جداٌٌ بپرهیزید . تنها زمانی که بیان مسائل تبدیل به کار مثبت شود احساس مثبت تری خواهید داشت . در غیر این صورت تکرار مشکلات تصاویرمنفی ذهن شما را تثبیت می کند و گسترش می دهد و باعث می گردد تا قدرت تخیل در مقابل اراده تقویت گردد که به ضعف اراده می انجامد. حتی در تصور خودتان هم خودتان ضعیف نشمرید. شما شایستگی موفقیت را دارید به شرطی که در بهترین حالت و شکل ظاهری و روانی خود ظاهر شوید.

45- برای سازمادهی و جمع بندی مطالب باقیمانده توجه شما را به شش عامل یادگیری موفقیت آمیز جلب می کنیم.
1) کنجکاوی : (Curiosity) تلاش برای یافتن پاسخ سؤالات و اشکالات جزئی که ممکن است در پاسخ سؤالات و اشکالات جزئی که ممکن است درپاسخ به تستهای کنکور نیز اختلال ایجاد کند.
2) اعتماد: (Confidence) خودباوری مثبت شرایط اساسی برای قبول مسئولیت های بزرگ می باشد اعتماد به نفس کاذب و خود باوری مثبت با هم فرق دارند. منظور از خودباوری مثبت حالتی است که در آن با توکل به خدا و استعانت از نیروها و استعدادها و نعمتهای الهی انسان بتواند به خودش نیز اعتماد کند و در راستای این اعتماد، اقدامات مؤثر و مثبت و سازنده ای در جهت تحقق اهداف خود انجام دهد.
3) تعهد: (Commitment): تعهد باید واقعی باشد و یکی از مشخصه های انسانهای است که به اهداف خود نائل می شوند تعهد با دقت و انرژی و علاقه حمایت می شود. انرژیهای خود را با شیوه های مؤثر و مثبت ، به گونه ای توزیع کنید که در ادامه راه توفیق حصول نتیجه ، نصیبتان گردد.
4) تمرکز: (Concentration) تمرکز یعنی یادگیری چگونگی کنار آمدن با سرمایه این لحظه در راستای اهداف خود تمرکز داشته باشید. مطالعه با تمرکز یعنی یعنی مطالعه ای که هدایتگر درونی شما، با حالات مثبت و جستجو گرانه در این لحظه به دنبال حصول نتیجه همان لحظه باشد یعنی عالیترین شکل اجرای وظایف.
5) یقین (Conviction) یقین ، باوری است که شما می توانید کاری را انجام دهید. تصویری از خود می سازید و انتظاری که از خود دارید و آن را در ذهن خود تکراری می کنید زمینه ساز موفقیت شمست. انتظار داشته باشید که در ذهن خود تکرار می کنید زمینه ساز موفقیتهای شماست. انتظار داشته باشید که در حد و اندازه خودتان در کنکور ظاهر شوید این انتظار ، کاملاٌ معقول و منطقی است. خیلی هوشیارانه و خلاق ذهن خود را برای موفقیت آماده سازید.
6) تجلیل: Celebration گاهی اوقات لازم است به گذشته خود بر گردید و از خود به خاطر موفقیت ها و کارهای کوچکی که انجام دادهاید تمجید کنید . این عمل احساس مثبتی را ایجاد می کند که برای پیشبرد و تدوام امر یادگیری به شما آرامش و پشتکار و دلگرمی می بخشد. روی حداقل 3 مرتبه و هر مربته حدوداٌ 5 الی 10 دقیقه، خودتان را در وضعیتی تسم کنید که در جلسه آزمون ، با آرامش و خونسردی همراه با تسلط نشسته اید و کاملاٍ ماهرانه و با مدیریت زمان فوق العاده قوی و مؤثر مشغول بهره گیری بهینه از آموخته های خود هستید.

46- طبق اصل پارتو (Pareto Principle) یا قاعده 20/80 . 80% از نتایجی که می گیریم مربوط به 20% فعالیتهایمان است. 80% از نتایج مورد انتظار شما در 20% باقیمانده زمان قابل حصول است البته اگر سازماندهی خوبی داشته باشید.

47- در رابطه با هر درسی به طور دقیق ، اشتباهات رایج در آن موضوعات را شناسایی کنید و در فرصتهایی که به عنوان کنکورهای آزمایشی به دست می آورید نسبت به حذف آن اشتباه اقدام کنید تا سرعت شما در پیدا کردن تستهای صحیح ، افزایش یابد.

48- از تمرینهای تجسم کنکور در فرصتهای باقیمانده استفاده کنید. روزی حداقل 3 مرتبه هر مرتبه حدوداٌ 5 الی 10 دقیقه ، خودتان را در وضعیتی تجسم کنید که در جلسه آزمون ، با آرامش و خونسردی همراه با تسلط نشسته اید و کاملاٌ ماهرانه و با مدیریت زمان فوق العاده قوی و مؤثر مشغول بهره گیری بهینه از آموخته های خود هستید و در عالیترین وضعیت روحی و روانی قرار دارید. با سرعت انتقال فوق العاده زیاد و حضور ذهن کامل، در حالیک ه خود را به خدا سپرده اید و هر لحظه حالتان بهتر می شود و با رعایت کلیه قواعد و تکنیک های تست زنی آزمون را برگزار می کنید. در آن لحظه ، شما کاملاٌ واقع بین هستید و در همان لحظه حضور دارید و این احساس ، موجب دلگرمی و بارش انرژی ذهنی مثبت می شود. سازماندهی مطالب ، کلید طلایی حافظه شما در کنکور به شمار می آید.

49- یکی از بهترین تکنیکها وهنر های که باید یاد بگیرید و تمرین کافی داشته باشید ، هنر تست نزنی است. به همان اندازه که تست زدن مؤثر است، تست نزدن هم مؤثر است . تجربه نشان می دهد که بسیاری از داوطلبان به دلیل فراوانی پاسخهای غلط نتوانسته اند به دانشگاه راه یابند. به عنوان مثال اگر یک داوطلب کنکور در یک درس که 45 تست دارد. 25 تست را با قاطعیت و اطمنان ، پاسخ بدهد و 6 تست را پاسخ اشتباه بدهد و 4 تست را سفید بگذارد طبق فرمول محاسبه درصد خام او در آن درس 73/3% خواهد بود در صورتی که اگر همان 6 تست غلط را پاسخ نمی داد در صد او 77/7 % محاسبه می شد. اختلاف 5/5% در یک درسی که ضریب 4 دارد ، ممکن است صدها نفر رتبه او را جابجا کند.توصیه اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان و دست اندرکاران مسائل کنکور ، اینست که فقط به تست هایی که به صحت پاسخ آن اطمینان دارید پاسخ دهید.

50- حداقل هفته ای یکبار ، در مدت زمان محدود و معقول (حتی الامکان کمتر از استاندارد کنکور ) از دروسی که مطالعه کردهاید آزمون آزمایشی برگزار کنید.(با لباس رسمی و کاملا منظم)

51- دروس عمومی را با تکرارهای سبک و منظم ، به حافظه خود بسپارید . یادگیری تدریجی قدرت حافظه را افزایش می دهد.

52- به خاطر داشته باشید در جامعه آماری شرکت کنندگان کنکور ، اقشار مختلفی با بهره های هوشی و استعدادهای متفاوت شرکت می کنند. چون آزمون سازمان سنجش براساس استانداردهای علمی طراحی میشود، قطعاً توزیع تستهای کنکور متناسب با شرکت کنندگان خواهد بود. با درک و فهم و قبول این نکته با یک استراتژی مناسب و معقول به پاسخ تست ها خواهیم پرداخت یعنی اگر قرار است به 50 تست در 50 دقیقه پاسخ دهیم لزوماً به معنای این نیست که به هر تست در 1 دقیقه ممکن است پاسخ گوییم بلکه معنایش اینست که میانگین زمان لازم برای هر تست یک دقیقه است. بنابراین نتیجه می گیریم که ممکن است زمان واقعی برای بعضی از تست ها بیش از 1 دقیقه باشد. و برای بعضی از تست ها کمتر از 1 دقیقه یا کمتر از 30 ثانیه خواهد بود. از طرفی لازم نیست که به همه تست ها پاسخ بگویید. ضرورت اولویت بندی تست ها از نکاتی است که تضمین کننده موفقیت شما در آزمون است.
53- طبق نتایج تحقیقات و بررسیهای دانشمندان، باید از ابتدا به سؤالات ساده تر پاسخ دهید.

54- از درسهایی که علاقه دارید شروع کنید.

55 -قبل از شروع آزمون، نفس عمیق و تجسم ذهنی مثبت سریع داشته باشید.

56- با دید کاملاً واقع بینانه و مثبت آزمون را شروع کنید. به هیچ عنوان به اطراف و دوستان خود خیره نشوید. به پاسخ نامه های اطرافیان نگاه نکنید.

57- آنچه مهم است، توان استفاده از معلومات کسب شده است.

موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
58- به هیچ عنوان به سراغ تستهایی که موضوع آن تست را قبلاً به حد کافی و لازم مطالعه نکرده اید، نروید مگر این که اطمینان حاصل کنید بقیه تست ها را پاسخ داده اید و واقعاً وقت اضافی دارید.

موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir



59- به خاطر داشته باشید که گزینه های کنکور (به ویژه دروس محاسباتی و اختصاصی مثل ریاضی، فیزیک و شیمی) نتیجه و حاصل ادامه راههای غلط است. یعنی اگر در قسمتی از مسیر حل خود یک استباه جزئی داشته باشید و با ادامه حل تست با همان استباه به پاسخی برسید، همان پاسخ را در گزینه ها مشاهده خواهید کرد لذا باید دقت کنید که قبل اشتباهات رایج را شناسایی کرده باشید تا قالبهای ذهنی مثبتی در تصاویر ذهنی شما ایجاد شده باشد.

60- تفکر مثبت و منطقی و دید واقع بینانه نسبت به آ« چه هستید از عوامل مهم موفقیت بشمار می رود نقطه ای را که الان در آن قرار دارید(از نظر کمیت و کیفیت تحصیلی خود) کاملاً شناسایی کنید.
بدون پذیرش وضعیت کنونی، نمی توانید برنامه ی قابل قبولی برای ادامه ی راه تنظیم کنید. سعی نمایید حتی الامکان با خودتان صادقانه رو در رو شوید.

61- در کنکور سراسری که توسط سازمان سنجش برگزار میگردد، سطح عمومی شرکت کنندگان از نظر وضعیت استعداد و هوش تحصیلی و همچنین عوامل مشابه، در توزیع و انتخاب تست ها تأثیر گذار است. یعنی در جامعه آماری که در کنکور شرکت می کنند سطوح مختلفی حظور دارند و طبیعی است که درجه ی دشواری تست ها متغیر است.

62- قرار گرفتن در وضعیت و آرام و تجسم دقیقی از وضعیت مثبت در جلسه ی آزمون عامل مهمی در تنظیم ناخودآگاه شما بشمار می آید. سعی کنید ناخودآگاه خود را برای ظهور و حظور موفق در جلسه آزمون آماده کنید.

63- از کلیه پیام های منفی و مخرب و زهرآلود (که به طور اشتباه از آنها تعبیر به واقع بینی می شود) به ذهن جداً خودداری کنید.

64- به جای فکر و خیال و نگرانی همین الان اقدامی مناسب، مثبت و مؤثر در راستای هدف انجام دهید.

65- به خاطر داشته باشید همین امروز بخشی از سرنوشت شما رقم می خورد. همین الان و در همین لحظه هر کاری انجام دهید، تأمین کننده بخشی از هدفتان است.

66- واقعاً خودتان را به خدا بسپارید و در آغوش امن و مطمئن او سریع و دقیق به حرکت خودتان ادامه دهید. مطمئن باشید او به کمک شما بشرط اینکه شما بخواهید و کمک های خدا را جذب کنید.

67- شب قبل از کنکور بقدر کافی بخوابید و روز قبل نیز فشار خاصی به ذهن خود وارد نکنید. آرام و خونسرد بطور کاملاً سبک و نرم درسهای خود را مرور کنید(البته ترجیحاً توصیه می شود که به تمرین های آرام سازی ذهنی بپردازید حتی الامکان درس نخوانید)

68- به خاطر داشته باشید که ممکن است در یک لحظه احساس کنید کاملاً چیزی بلد نیستند. این احساس کاملاً طبیعی است و باید با عبوری صحیح از این وضعیت فرصتی برای ناخود آگاه خود فراهم کنید که در مسیر آرام و امن و بستری مطمئن پاسخ لازم را برایتان پیدا کند.

69- مجبور نیستید همه ی تست ها را پاسخ دهید واقعاً اگر شک دارید جواب ندهید.

70- تست های ساده و مشکل از امتیاز یکسان برخوردار هستند. کاملاً اشتباه است اگر قبل از اطمینان از پاسخ همه ی تست های ساده حتی 1 ثانیه وقت خود را برای پاسخ تست های مشکل مصرف کنید. اول ساده تر ها بعد معمولی ها و سپس سخت ها، تست هایی که نخوانده اید و یا خیلی اشکال دارید واقعاً بگذارید و مطمئن باشید که کار صحیحی انجام می دهید.

71- هر چند دقیقه یک بار با تغییر وضعیت فیزیکی بدن خود تنفس عمیق سوخت گیری مجدد انجام دهید.

72- به اطرافیان خود در جلسه آزمون کاری نداشته باشید.

73- دقت کنید که گزینه های تست ها، بگونه ای انتخاب می شوند. که اگر اشتباه کنید پاسخ حاصل از همان اشتباه هم در گزینه ها موجود است. در مسیر راه حل ها و همچنین نتایج نهایی پاسخ ها دقت بیشتری داشته باشید.

74- در حد تکلیف و وسعت خودتان کار کنید بگونه ای که از وجدان راضی و مطمئن برخوردار باشید نتیجه را به او بسپارید


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
nezammm.jpg





موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
واقعا کدام موسسه آموزش عالی بهتر است کدامیک


موسسات آموزش عالی کدامیک بهتر است بهتره موسسه ای را پیدا کنیم که خدمات بهتری به ما بده
در بین موسسات آموزشی


پارسه

ماهان

جهش

دانش پژوهان

پوران پژوهش

سنجش تکمیلی

نصیر

جهاد دانشگاهی

و ....


خوب بهتره بدانید همه اینها معروفند کدامیک در شهرستانها نمایندگی دارد کدامیک دارای سیستم آن لاین آزمون کشوری هست کدام بهتره خدمات و بسته های آموزشی کدامشان خوبتریه کلاسهای آنها کدام بهتره
کدامشام مدرک بین المللی ISO 9001:2000 مدیریت کیفیت داره فقط بهترین رو انتخاب کنید چون می خواهید قبول شوید یه نظر بدهید ببینیم کدام بهتره
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
سرانجام کنکور با همه دلهره ها و اضطرابها و شب نخوابي هايش تمام شد ، اما اين فقط يک مرحله گذر از سد سکندري است که ورود به سرزمين آرزو ها نام گرفته است . حالا همه در انتظار اعلام نتايجي هستند که يقينا بسياري به دليل ظرفيت محدود دانشگاهها از آن باز مي مانند . اما براستي با نوجواني که نتوانسته در اين آزمون نفسگير قبول شود ، چگونه بايد برخورد کرد...

هر ساله بيش از 5/1 ميليون نفر داوطلب در کنکور شرکت مي کنند اما تنها عده اي اندک اجازه ورود به دانشگاه را پيدا کرده و تعداد کثيري از اين چرخه باز مي مانند و اين در حالي است که اين عده به دليل عدم راهيابي به دانشگاه دچار ناراحتيهاي شديد روحي و رواني مي شوند .

در اکثر مواقع حساسيت بيش از حد والدين نسبت به قبولي فرزندان در کنکور باعث ايجاد استرس و اضطراب شديد در جوانان و در نهايت عدم قبولي آنان در کنکور مي شوند و اين در حالي است که اکثر والدين نسبت به اين موضوع بي توجه هستند .

والدين بايد بدانند سرکوفت و کنايه زدن و به جواني که در نهايت سعي و تلاش از راهيابي به کنکور باز مانده است تنها باعث ايجاد بروز ناراحتيهاي روحي و رواني درآنها خواهد شد و حاصل ديگري نخواهد داشت .

شکست در کنکور به معناي پايان زندگي نيست

يک روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در توصيه به والديني که جوانان آنان از راهيابي به دانشگاه جا مانده اند، مي گويد : علاوه بر اينکه حساسيت بيش از حد والدين مبني بر قبولي فرزندانشان در کنکور مي تواند عاملي در ايجاد نا اميدي و مشکلات روحي و رواني جوانان شود حتي آنان را براي ادامه مسير زندگي کاملا نا اميد مي کند .

دکتر قاسم قاضي در ادامه مي گويد : تمامي دانش آموزان از ضريب هوشي يکساني برخوردار نيستند و در اکثر مواقع والدين نسبت به اين امر کاملا بي توجه هستند و بيش از ضريب هوشي از فرزند خود توقع دارند .

وي مي افزايد : والدين بايد اين نکته را به فرزندان خود ياد آور شوند که شکست در کنکور به معناي پايان زندگي نيست و سال آينده نيز مي توانند با موفقيت اين آزمون را طي کنند .

وي در ادامه مي افزايد : والدين بايد در صورت عدم قبولي فرزندانشان در کنکور تنها با ايجاد انگيزه و دلداري دادن ، آنان را براي شرکت در آزمون سال آينده تشويق کنند و از کنايه زدن به آنان جدا خودداري کنند.

بروز ناراحتيهاي روحي و رواني ، پس از اعلام نتايج

دکتر قاضي تصريح مي کند : برخي والدين گمان مي کنند از طريق تحقير کردن فرزندان مي توانند آنان را مجبور کنند تا براي سال آينده تلاش مضاعفي داشته باشند اما در واقع اين امر آنان را براي شرکت دوباره در کنکور کاملا نا اميد و سرخورده مي کند.

يک روانشناس ديگر نيز در اين خصوص به خبرنگار مهر مي گويد : گرچه عدم قبولي فرزندان براي والدين که از جان و مال خود براي قبولي فرزندشان مايه گذاشته اند بسيار سخت است اما بايد در چنين وضعيتي نيز حمايت همه جانبه اي حتي در برابر اطرافيان نسبت به فرزند خود داشته باشند .

شيوا دولت آبادي مي افزايد : درصد بالايي از جوانان به دليل حساسيت و تهديدات والدين پس از اعلام نتايج کنکور خانه نشين و از همه فراري مي شوند در حالي که والدين بايد به نوعي موجبات سرگرمي جوانان خود را فراهم کنند و دائما آنان را به زندگي اميدوار کنند .

وي مي گويد : با توجه به اينکه احتمال بروز ناراحتيهاي روحي و رواني در جوانان پس از اعلام نتايج کنکور و در صورت عدم قبولي بسيار است ، والدين بايد زمينه به وجود آمدن جوي آرام و با نشاط را در محيط منزل فراهم کنند .

وي تصريح مي کند : والدين بايد در صورت عدم قبولي فرزند خود در کنکور آرزوها و خواسته هاي خود را فراموش کنند و به دنبال تقويت روحيه فرزند خود باشند .

دولت آبادي خاطر نشان مي کند : جواناني که با عدم قبولي در کنکور مواجه مي شوند معمولا جامعه را سرزنش مي کنند و ديگران را در عدم قبولي خود مقصر مي دانند و در چنين وضعيتي است که والدين وضعيت آنان را درک کنند و زمينه فضاي آرام را براي آنان فراهم کنند تا عدم قبولي در کنکور را فراموش و در فکر آينده و قبولي در کنکور سال آينده باشند .

جوانان بدانند عدم قبولي در کنکور به منزله پايان زندگي و رسيدن به آخر خط نيست بلکه راههاي بيشماري براي پيشرفت و موفقيت وجود دارد و در صورت عدم قبولي اميدوار و با اعتماد به نفس بالا براي قبولي صد درصد در کنکور سال آينده تمام تلاش خود انجام دهند و بدانند موفقيت به طور حتم از آن آنهاست .




موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
بخشي از واكنش "جنگ و گريز" در انسان، اضطراب ناگهاني است كه بخش مهمي از سيستم دفاعي بدن محسوب مي‌شود.



اما گاهي اين واكنش بيشتر جدي شده و به صورت ترس‌هاي غيرمنطقي و حمله اضطراب‌هاي ناگهاني خود را نشان مي دهد. بيشتر ما گاهي حتي در برابر يك مورد خوب و خوشحال كننده، دچار اضطراب و وحشت ناگهاني مي شويم.



براي مثال، وقتي در جاده با روشن شدن چراغ سبز، شروع به حركت مي‌كنيم و يك ماشين، بدون اينكه نشانه‌اي از امكان ترمزكردن در برخورد غافلگيرانه آن مشهود باشد خيلي سريع به ما نزديك مي‌شود؛ اضطراب و ترس ناگهاني در ما بوجود مي‌اورد كه عادي و طبيعي است.



اما اگر يك تجربه و اتفاق بي‌ضرر، هر روز همين واكنش را در ما به وجود آورد، مسئله فرق مي‌كند. يا بدتر از آن، اگر شما تشويش و اضطراب را براي يك مورد غيرمشخص با علايم كاملا غيرآگاهانه و نامفهوم، تجربه كنيد؛ اين واكنش خيلي غيرطبيعي است.



در ضمن، برخي افراد از اينكه دچار اضطراب مي‌شوند لذت مي برند . فكر مي‌كنند همان هيجانات ترن هوايي هاي تفريحي"با همان پيچ و خم‌ها و شيب هاي تند" را تجربه مي كنند. اين مسئله كاملا با اين موضوع كه چرا ما اين گونه از اضطراب لذت مي‌بريم يا چه زماني مي توانيم آن را متوقف كنيم، متفاوت است.



تشويش‌هاي عمومي



امكان دارد هرچيزي براي ما تشويش ايجاد كند، اما اين نوع موارد مضطرب كننده، عمومي است:



- درمان‌هاي دندان



- پرواز



- خون



- تشويش هاي اجتماعي



- ترس از مكان هاي شلوغ و پرازدحام





علايم تشويش و نگراني زياد



- ضربان تند و كوبنده قلب



- احساس داشتن صندوقچه اي از درد و رنج



- به طور ناگهاني به هيجان‌آمدن و عرق كردن



- احساس بيماري



- لرزش



- گيجي



- خشكي دهان



- احساس نياز به دستشويي



- احساس ضعف



احساس تشويش و اضطراب مي‌تواند به آن اندازه قوي باشد كه فرد احساس كند دچار بيماري و حمله قلبي نيز هست . در اين صورت، اين مشكل نيز بر احساس نگراني او اضافه مي‌شود.



برخي افراد كم كم احساس مي كنند كه اين تشويش بي‌نهايت جدي است و امكان كنترل آن وجود ندارد و آنها، تنها مي‌توانند يك مشاهده‌كننده و ناظر ساده اين مشكل باشند.



چگونه مي‌توانيم به خودمان كمك كنيم



اولين قدم، شكستن سيكل تخديركننده و فاسدكننده اين واكنش هاست.روش‌هاي تمركز و تمدد اعصاب راه خوبي براي انجام اين كار محسوب مي‌شود.



بدن شما به طور غريزي و غيرارادي، عصبي و هيجان‌زده است- اين واكنش ها، چيزي نيست كه ما ياد گرفته باشيم و آگاهانه آنها را بروز دهيم- تمركز و تمدد اعصاب همچنين بايد آگاهانه و با توجه به نقش آن در حل اين مشكل، فرا گرفته شود.



دو نوع روش تمركز و تمدد اعصاب وجود دارد: "راهنمايي هاي ذهني" و " كشش عضلاني". تمركز و تمدد اعصاب، روشي نيست كه فورا به مشكل ما جواب دهد بلكه مثل ديگر مهارتها، تنها با تكرار و تمرين مداوم، نتيجه مناسب دربر‌خواهد داشت.




موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
10 اقدام براي حفظ سلامت مغز

حفظ سلامت مغز مانند سلامت ساير بخش‌هاي بدن و تناسب اندام بايد مورد توجه قرار گيرد.



اتحاديه پژوهش‌هاي مغزي آمريکا مي‌گويد براي حفظ سلامت مغز و جلوگيري از نقصان شناختي که با افزايش سن رخ مي‌دهد،کارهاي زيادي مي‌توان انجام داد که بايد بخشي از برنامه تناسب کلي اندام‌ها باشد.



اين اتحاديه اين ده اقدام را براي بهبود سلامت مغز توصيه مي‌کند:



خوردن رژيم غذايي سلامت‌بخش مغز:



رژيم غذايي که غني از اسيد‌هاي چرب امگا-3 (که ماهي‌ها حاوي مقدار زيادي از آن هستند)، پروتئين، مواد آنتي‌اکسيدانت، ميوه‌ها و سبزي‌ها و ويتامين B که ميزان چربي‌هاي ترانس آنها کم باشد و ميزان متعادلي از مواد نشاسته‌اي يا کربوهيدراتي داشته باشد، سلامت مغز را حفظ مي‌کند.



ذهن خود را فعال نگهداريد:



فعاليت‌هايي مانند آموختن يک زبان يا مهارت جديد، حل کردن جدول کلمات متقاطع، رفتن به کلاس‌هاي آموزشي، و يا يادگيري رشته‌هاي هنري مي‌تواند ذهن شما را فعال نگه‌دارد.



به طور مرتب ورزش کنيد:



ورزش‌کردن مي تواند گردش خون را فعال کند، توازن و هماهنگي بدن را بهبود بخشد و به جلوگيري از بيماري‌‌هايي که خطر زوال عقل يا دمانس را مي‌افزايند، مانند بيماري قلبي،سکته مغزي و ديابت کمک کند.



به فعاليت‌هاي اجتماعي بپردازيد:



گذراندن وقت با دوستان، انجام کارهاي داوطلبانه، و مسافرت مي‌تواند شما را فعال و سالم نگهدارد.



به مقدار کافي بخوابيد:



نداشتن خواب کافي مي‌تواند اثراتي منفي بر سلامت مغز داشته باشد.



استرس‌ را مهار کنيد:



شرکت در تمرين‌هاي يوگا، گذراندن وقت با دوستان يا انجام ساير فعاليتهاي کاهنده استرس به حفظ توانايي يادگيري و قدرت حافظه کمک مي‌کند



پيشگيري از آسيب مغزي:



به سر گذاشتن کلاه ايمني و بستن کمربند ايمني در حين رانندگي با موتور و ماشين به اجتناب از صدمه‌خوردن مغز که مي‌تواند با افزايش خطر زوال عقل يا دمانس همراه باشد کمک کند.



کنترل کردن ساير عوارض بهداشتي:



حفظ وزن متناسب، ورزش‌کردن، خوردن غذاي متعادل و مغذي، و کنترل‌کردن استرس مي‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هايي که بر مغز تاثير مي‌گذارند مانند ديابت،بيماري قلبي، فشار خون بالا کمک کند.



از عادات ناسالم پرهيز کنيد:



سيگار کشيدن و داروهاي روانگردان مي‌توانند باعث افزايش خطر ابتلا به دمانس و زوال قدرت شناختي شوند.



به سابقه بيماري‌ها در خانواده خود توجه داشته باشيد:



اگر با توجه به سابقه خانوادگيتان در معرض ابتلا به زوال عقل يا دمانس در دوران سالمندي هستيد، با دکنرتان در مورد شيوه‌‌هاي حفظ سلامت مغز و جلوگيري يا کند کردن پيشرفت زوال قوه شناختي مشورت کنيد.

موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
بخشي از واكنش "جنگ و گريز" در انسان، اضطراب ناگهاني است كه بخش مهمي از سيستم دفاعي بدن محسوب مي‌شود.



اما گاهي اين واكنش بيشتر جدي شده و به صورت ترس‌هاي غيرمنطقي و حمله اضطراب‌هاي ناگهاني خود را نشان مي دهد. بيشتر ما گاهي حتي در برابر يك مورد خوب و خوشحال كننده، دچار اضطراب و وحشت ناگهاني مي شويم.



براي مثال، وقتي در جاده با روشن شدن چراغ سبز، شروع به حركت مي‌كنيم و يك ماشين، بدون اينكه نشانه‌اي از امكان ترمزكردن در برخورد غافلگيرانه آن مشهود باشد خيلي سريع به ما نزديك مي‌شود؛ اضطراب و ترس ناگهاني در ما بوجود مي‌اورد كه عادي و طبيعي است.



اما اگر يك تجربه و اتفاق بي‌ضرر، هر روز همين واكنش را در ما به وجود آورد، مسئله فرق مي‌كند. يا بدتر از آن، اگر شما تشويش و اضطراب را براي يك مورد غيرمشخص با علايم كاملا غيرآگاهانه و نامفهوم، تجربه كنيد؛ اين واكنش خيلي غيرطبيعي است.



در ضمن، برخي افراد از اينكه دچار اضطراب مي‌شوند لذت مي برند . فكر مي‌كنند همان هيجانات ترن هوايي هاي تفريحي"با همان پيچ و خم‌ها و شيب هاي تند" را تجربه مي كنند. اين مسئله كاملا با اين موضوع كه چرا ما اين گونه از اضطراب لذت مي‌بريم يا چه زماني مي توانيم آن را متوقف كنيم، متفاوت است.



تشويش‌هاي عمومي



امكان دارد هرچيزي براي ما تشويش ايجاد كند، اما اين نوع موارد مضطرب كننده، عمومي است:



- درمان‌هاي دندان



- پرواز



- خون



- تشويش هاي اجتماعي



- ترس از مكان هاي شلوغ و پرازدحام





علايم تشويش و نگراني زياد



- ضربان تند و كوبنده قلب



- احساس داشتن صندوقچه اي از درد و رنج



- به طور ناگهاني به هيجان‌آمدن و عرق كردن



- احساس بيماري



- لرزش



- گيجي



- خشكي دهان



- احساس نياز به دستشويي



- احساس ضعف



احساس تشويش و اضطراب مي‌تواند به آن اندازه قوي باشد كه فرد احساس كند دچار بيماري و حمله قلبي نيز هست . در اين صورت، اين مشكل نيز بر احساس نگراني او اضافه مي‌شود.



برخي افراد كم كم احساس مي كنند كه اين تشويش بي‌نهايت جدي است و امكان كنترل آن وجود ندارد و آنها، تنها مي‌توانند يك مشاهده‌كننده و ناظر ساده اين مشكل باشند.



چگونه مي‌توانيم به خودمان كمك كنيم



اولين قدم، شكستن سيكل تخديركننده و فاسدكننده اين واكنش هاست.روش‌هاي تمركز و تمدد اعصاب راه خوبي براي انجام اين كار محسوب مي‌شود.



بدن شما به طور غريزي و غيرارادي، عصبي و هيجان‌زده است- اين واكنش ها، چيزي نيست كه ما ياد گرفته باشيم و آگاهانه آنها را بروز دهيم- تمركز و تمدد اعصاب همچنين بايد آگاهانه و با توجه به نقش آن در حل اين مشكل، فرا گرفته شود.



دو نوع روش تمركز و تمدد اعصاب وجود دارد: "راهنمايي هاي ذهني" و " كشش عضلاني". تمركز و تمدد اعصاب، روشي نيست كه فورا به مشكل ما جواب دهد بلكه مثل ديگر مهارتها، تنها با تكرار و تمرين مداوم، نتيجه مناسب دربر‌خواهد داشت.




موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
آيا بين افراد فعال و علاقه مند به انجام دادن كارها و آنها كه نسبت به انجام دادن و اتمام كارهايشان علاقه نشان نمي دهند، تفاوت شخصيتي وجود دارد.؟



اگر پاسخ به اين سئوال مثبت است، در اين صورت كدام جنبه از شخصيت اين افراد با ديگران كه كمتر فعاليت مي كنند متفاوت است؟



چگونه مي توان افراد را از بي تفاوتي و كم تحركي درآورد؟



در كل بايد افراد را به دو گروه تقسيم كرد: اين دو گروه از لحاظ «قدرت شناخت» و «استفاده» با هم متفاوت هستند.



گروه اول را كساني تشكيل مي دهند كه در مراحل مختلف زندگي خود موقعيت ها و فرصت ها را به خوبي شناخته و براي نيل به آنچه مورد نظرشان بوده به شدت كوشيده اند.



گروه دوم نيز كه تعدادشان از گروه اول بيشتر است كساني هستند كه نسبت به شناخت و استفاده از موقعيت ها علاقه چنداني نشان نمي دهند.



اكنون ممكن است اين سئوال پيش آيد كه چه عاملي اين تفاوت را ايجاد مي كند؟ در پاسخ بايد گفت انگيزه پيشرفت در افراد اين تفاوت را ايجاد مي كند.



انگيزه پيشرفت نشان دهنده ميل و علاقه فرد نسبت به انجام دادن يك كار، سر و سامان دادن يا سازمان دادن به محيط مادي و معنوي و اجتماعي خود، فايق آمدن بر موانع، از ديگران سبقت جستن و رقابت كردن با آنها از طريق صرف كوشش زياد براي بهتر انجام دادن كارها است.



البته اين نيرو با نياز فرد براي قدرت داشتن كه طي آن نياز فرد براي «تسلط يافتن» و «كنترل رفتار ديگران» مطرح است متفاوت است.



افرادي كه انگيزه پيشرفت در آنها زياد است در فاصله اي مي ايستند كه متوسط شانس آنها در انجام دادن يك كار تقريباً يك به سه باشد به عبارتي اين افراد در انجام كارها براي خود حالتي را به وجود مي آورند كه به كوشش نسبتاً بيشتري نياز باشد و بتوانند براي ايفاي نقشي كه از آنان خواسته شده است، مبارزه كنند.



از طرفي هنگامي كه كار را براي خود به صورت مبارزه درمي آورند كه نسبت به انجام دادن آن اطمينان داشته باشند و به بيان ديگر در انجام دادن كارها قمار نمي كنند و نسنجيده كاري را انجام نمي دهند. اين افراد بيشتر ترجيح مي دهند مسائل را خود حل كنند و حل مسائل را به شانس و تقدير نسپارند.



ظاهراً چنين به نظر مي رسد كه پاداشي كه در مقابل «انجام دادن» كارها مي گيرند كمتر از رضايت خاطري است كه از طريق نيل به هدفي خاص در ايشان حاصل مي شود.



خصيصه ديگر اين افراد «تمايل شديد نسبت به آگاهي از نحوه انجام دادن كارها» است. به همين دليل اين گونه افراد بيشتر به دنبال كارهايي هستند كه بتوان نتيجه آن را فوراً مشاهده كرد و از انجام دادن كارهايي كه نتيجه و حاصل آن مشخص نيست يا نتيجه اي كه در مدت زمان طولاني به دست مي آيد چندان استقبال نمي كنند.



اين افراد براي درست و بهتر انجام دادن كارها فكر مي كنند و به همين خاطر در شكاركردن شغل هاي بهتر و گوناگون موفق تر هستند.



اين خصوصيات ارثي نيست و به طور كلي تعليم و تربيت محيط خانوادگي و اطراف نقش مهم تري دارند. در توضيح بايد گفت هرگاه پدر و مادر براي خود اهداف بزرگ و قابل دسترسي را در نظر مي گيرند، براي رسيدن به اين هدف ها كوشش مي كنند و فرزندان خود را نيز در راه رسيدن به اهدافشان تشويق مي كنند احتمال اين كه فرزندانشان در مقايسه با كودكان ديگر از انگيزه پيشرفت قوي تري برخوردار باشند، بيشتر است.



به اعتقادپروفسور مك كللند كارمندان و كارگراني كه انگيزه پيشرفت دارند در انجام كارها «مخاطره جو» هستند و آنچنان ويژگي هاي شخصيتي دارند كه در بين رهبران شغلي و مديران اقتصادي يا اداري ديده مي شوند.



وقتي شخص تحت تاثير اين انگيزه است فعاليت او بيشتر در جهت يافتن راه ها و روش هايي است كه با استفاده از آنها مي توان كارها را بهتر انجام داد، بنابراين اين افراد بيشتر ترقي مي كنند، سرعت پيشرفت آنان نيز بيشتر است و سازمان هايي كه چنين افرادي را در استخدام خود دارند در مقايسه با سازمان هايي كه اين گونه افراد را كمتر استخدام كرده اند، بيشتر پيشرفت مي كنند به عبارتي حضور اين افراد تاثير مستقيم در موسسه، سازمان يا هر واحد كاري كه در آن حضور دارند، دارد.



البته بايد دقت كرد كه اين خصيصه با قدرت طلبي و سلطه گري اشتباه گرفته نشود. يكي از عللي كه ممكن است اين دو خصيصه با هم اشتباه گرفته شوند هر دو فرد را به صورت چشمگير و زياد به فعاليت وامي دارند ولي افرادي كه نياز به قدرت در آنها زياد است بيشتر مايل هستند كه مورد توجه ديگران قرار گيرند، بين مردم متمايز و مشخص باشند و حتي رفتار آنان را كنترل كنند.



اين افراد غالباً به فعاليت هاي سياسي علاقه مند هستند ولي در مقايسه با آنان كه انگيزه پيشرفت دارند مي توان گفت افرادي كه نياز به قدرت دارند نسبت به انجام كارهاي روزانه خود و به طور كلي نسبت به انجام دادن كارها توجه چنداني نشان نمي دهند.



در پايان بهتر است نمونه اي از افراد داراي انگيزه پيشرفت بالا را بشناسيم.



«پسربچه دارد به يك آزمون يك ساعته پاسخ مي دهد. او و بچه هاي ديگر، دانش آموزان دبيرستاني هستند. دوسوم از مدت زماني كه براي پاسخگويي به آزمون داده شده، سپري شده است و او سعي مي كند به بهترين وجه به آن پاسخ دهد.



او قصد داشت براي پاسخ دادن به سئوالات آزمون مطالعه كند و همين كار را هم انجام داده است. اما مطالبي در كتاب بود كه او نتوانست آنها را بفهمد.



او مي داند جواب هايي را كه نمي تواند به خاطر آورد قبلاً مطالعه كرده است و سعي مي كند مطالبي را كه مي توانند يادآور جواب ها باشند به ياد آورد. ممكن است او يك يا دو جواب را به خاطر آورد.



او تا پنج دقيقه ديگر به سختي مي كوشد تا به سئوالات پاسخ دهد. بعد تسليم مي شود و ورقه امتحاني خود را تحويل مي دهد و از اين كه مطالب را خوانده؛ ولي جواب ها را ياد نگرفته، ناراحت است...»مشاهده مي كنيد كه به رغم شكست مداوم در به ياد آوردن جواب ها، پسربچه به كوشش خود ادامه مي دهد.



او مسئوليت عمل خود را به عهده مي گيرد و خود را براي شكستي كه خورده است سرزنش مي كند و اينها همان انگيزه پيشرفت را نمايان مي كند.


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
هر كدام از ما ممكن است در طول دوران زندگي خود بنا به شرايط و مو قعيت هاي مختلفي كه در آن قرار مي گيريم لحظاتي را پيش روي خود داشته باشيم كه كم تر بتوانيم به قابليت ها و توانايي هاي دروني خودمان اتكا كنيم.



در اين مواقع آنچه كه بيش از هر امري براي شخص لازم است تكرار و تمرين مسائلي است كه تا پيش از اين مي توانست حس اعتماد دروني وي را تقويت و شكوفا سازد.



۷ راه ساده زير مي تواند در مدت زمان بسيار اندكي بهترين رويكرد را در غناي روحي شما و تجديد اتكا به نفس از دست رفته تان داشته باشد.



1 - با اطمينان نشست و برخاست كنيد:



وضعيت ظاهري هر كسي مي تواند تا ميزان چشم گيري بازگوي اعتماد به نفس دروني او باشد. شايد در ظاهر به نظر برسد اين موضوع هيچ رابطه اي با تقويت اتكاي نفس شخص نداشته باشد اما نحوه نشستن و برخاستن شما به طور ناخودآگاه پيامي به طرف مقابلتان منعكس مي كند كه اين پيغام حامل نيروي عظيم دروني تان و اعتماد فوق العاده شما خواهد بود.



با فرستادن اين پيام ديگران نيز با نوع برخورد احترام آميزشان نسبت به شما باعث تقويت هر چه بيشتر اعتماد به نفستان مي شوند.



پس سعي كنيد نحوه نشستن، برخاستن و راه رفتن شما به گونه اي باشد كه در هر لحظه اعتماد به نفس درونتان را منعكس كند، حتي اگر در عقيده خودتان چيزي براي اتكا نداشته باشيد!



2 - افراد متكي به نفس را در اطرافتان جمع كنيد:



كاملاً روشن است كه حضور اشخاص متكي به نفس تا چه اندازه مي تواند در شكوفايي اين احساس در شما مؤثر باشد چرا كه اگر شما خودتان را در حصاري از اشخاص موفق قرار دهيد قابليت هاي آنان شما را به وجد و حركت وا مي دارد و چنان فضاي مثبتي گرداگردتان را فرا مي گيرد كه با حفظ آرامش دروني تان مي توانيد اعتماد بيشتري به خود و ديگر موارد اطرافتان داشته باشيد.



3 - احساس اعتماد به نفس گذشته تان را به خاطر آوريد:



اعتماد به نفس صرفاً يك احساس است بنا براين اگر شما يك بار آن را در هر شرايطي تجربه كرده باشيد مطمئناً دوباره مي توانيد آن را احساس كنيد.



پس آن زماني را به خاطر آوريد كه احساس اعتماد به نفس مي كرديد. در واقع با اين كار ذهن شما قالب مشخصي را به خود مي پذيرد كه گويا همواره بايد در تمامي مراحل پذيراي احساسي نظير آن باشد.



4 - پشتكار داشته باشيد:



هر چه قدر كه مايل به تقويت اعتماد به نفس در وجودتان هستيد به همان اندازه هم بايد تمرين و پشتكار داشته باشيد.



هنگامي كه شما روي كاري كه انجام آن حتي در رؤيا هم برايتان بعيد است تمركز مي كنيد مطمئن باشيد چنان اعتماد به نفسي مي يابيد كه تحقق آن امري حتمي و الزامي خواهد بود. پس هرگز دست از كار نكشيد!



5 - درباره توانايي ها و قابليت هاي درونتان بيشتر فكر كنيد:



مواقعي از روز را صرف مسائلي كنيد كه ديگران به تحسين آن در شما مي پردازند.



حتي تا جايي كه برايتان ممكن است اين نظرات مختلف را يادداشت كنيد. هنگامي كه اعتماد به نفس شما تضعيف مي شود با مراجعه به اين فهرست مي توانيد از يكايك موارد آن الهام بگيريد و به وجودتان اتكاي بيشتري پيدا كنيد.



6 - به خودتان سخت نگيريد:



هيچ وقت به قضاوت از خودتان نپردازيد و وجودتان را زير بار انتقاد و سرزنش هاي بي موردتان شكننده نكنيد. به جاي آن سعي كنيد هميشه با خودتان رفيق باشيد.



مسلماً هيچ وقت دوستتان را حتي در بدترين شرايط هم تنها نمي گذاريد و يا او را سرزنش نمي كنيد. صحبت هاي مثبتي كه شما با خودتان در طول روز داريد مانند يك سپر در برابر امواج منفي بيروني از شما دفاع مي كند و اجازه نمي دهد هيچ عاملي باعث تضعيف روحيه و اتكا به نفستان شود. اين صحبت كردن هاي روزمره با خودتان را به صورت يك عادت هميشگي در زندگي تان در نظر بگيريد.



7 - از خطر كردن در زندگي نترسيد:



اگر شما به طور مداوم در زندگي مسير پر خطر را در پيش بگيريد و در لحظاتي از آن به دل حوادث بزنيد پس از گذشت مدتي اين رويكرد مي تواند به صورت يك عادت هميشگي اعتماد به نفس فوق العاده اي در شما ايجاد كند.



در واقع هيچ عاملي مانند اين جريان دادن خودتان به سوي حوادث، خطر كردن در زندگي و ترك عادت انتخاب راحت ترين مسير در شرايط دشوار نمي تواند باعث شكوفايي اتكاي دروني تان شود.



در واقع كنار گذاشتن ترس هاي ناشي از تجربه كردن ناشناخته ها رويكرد قابل توجهي در احساس اتكا به نفستان خواهد داشت.



به خاطر داشته باشيد شما داراي قابليت ها و استعدادهاي خاصي هستيد كه بنا به اين موهبت ها اعتبار و ارزش خاص خودتان را كسب مي كنيد.



پس سعي كنيد با تمامي توان به اندوخته هاي دروني تان اتكا و توجه كنيد و در مسير پر فراز و نشيب زندگي تان از آنچه كه در اختيار داريد به بهترين شكل استفاده كنيد.




موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
انتخاب شغل، سراسر زندگي را متأثر مي‌كند به همين دليل نيازمند انديشه، توجه و دقت است.



هر كس بنا به استعدادهاي ذاتي خود اشتياق به انجام كاري دارد، پيش از انتخاب شغل، بايد اشتياق خود را در نظر گرفت، زيرا حرفه‌اي كه مورد علاقه‌ فرد نباشد، خوب و درست انجام نشده و موفقيتي را به همراه نخواهد داشت.



كسي كه شغل خود را دوست دارد، به آساني در انجام آن كار موفق خواهد بود و در حرفه خود به پيشرفت قابل ملاحظه‌اي دست خواهد يافت.



علاوه بر اين مورد با زيردستان و همكاران خود تعاملي در خور توجه خواهد داشت و سختي‌ها و مشكلات شغل مورد علاقه را با نيروي عشق و علاقه از بين خواهد برد.



هر چند كه پس از يك مدت و بنا به عمل انجام شده و عادت حتي با شغلي كه مورد رضايت و پسند ما نيست آشنا و علاقه‌مند مي‌شويم ولي بهتر آن است كه در صورت امكان، شغل خود را مطابق نظر و به دلخواه خود انتخاب نماييم.



علاقه و استعداد مكمل يكديگرند: اگر به حرفه خاصي علاقه داريم كه استعداد انجام آن را در خود سراغ نداريم بايد شعله انجام آن كار را در خود فرو نشانيم، زيرا هر چقدر همت و توان خود را صرف كنيم در آن شغل بجايي نخواهيم رسيد.



خوشبخت كسي است كه استعداد خود را موضوع كار و حرفه خويش قرار داده باشد. اگر در جهان هستي كار بي‌ارزشي وجود داشته باشد كاري است كه صاحب كار از عهده آن برنيايد و‌گرنه هر عملي كه با مهارت و كمال انجام شود موجب افتخار و سربلندي است. اما آن قدرت و نيرويي كه در هر شغلي از لوازم اوليه به شمار مي‌رود تندرستي است.



چه بسا عدم موفقيت و ناكامي كه معلول بيماري يا ضعف بنيه و سستي اعصاب و روان است، چرا كه شخص ناتوان، نه توانايي كار كردن دارد و نه خلق خوش كه با ديگران و همكاران خود بتواند كنار بيايد.



كار آسان، رضايت خاطري نمي‌بخشد: فراموش نشود كه قبل از انجام و اقدام هر كاري، نيرو و قدرت خود را با دشواري‌هاي آن حرفه و عمل كردن به آن قياس كرد و سنجيد ولي از مشكلي كه با اراده و به كارگيري توان مضاعف مي‌توان از پيش رو برداشت نبايد هراسيد، زيرا قسمتي از انجام هر عملي در كوشش و ميزان انگيزه براي به پايان رساندن است و نه در نتيجه عمل!



حرفه خانوادگي: اگر شما براي انجام دادن 2 كار مختلف و متفاوت ذوقي و استعداد داشته باشيد، كاري مقدم است كه حرفه خانوادگي شما باشد چرا كه ذهن و فكر شما بر اثر گفتگوهايي كه داخل خانواده در مورد آن مسائل بوجود آمده است آماده و مهيا براي همان شغل است.




رفتار با ديگران: در تمامي شغل‌ها و حرفه‌ها ، خواه‌ناخواه با كارفرما و همكاران خود سر و كار داريم. كارمند و كارفرما بايد تقاضاي خود را بشناسند و خود را با آن سازگار نمايند.



به عنوان مثال بعضي از كارفرمايان رفتار سخت و خشك دارند و بعضي شوخ و خودماني، بعضي تمايل دارند دستوراتشان بي‌كم و كاست انجام شود ولي برخي ديگر مايلند كه كارمند در انجام كار از خود ابراز شخصيت و ابتكار نمايد.



بطور كلي توقعات و درخواست عمده كارفرما از كارمندان اين است كه:



1 - وظيفه خود را به خوبي و به نحو احسن انجام داده و به پايان برساند.



2 - به انجام دادن آن كار علاقه‌مند باشد يعني كار را براي خود بداند و بخواهد.



3 - ساعت رفت و آمد خود را رعايت نموده و در صورت نياز بيش از ساعات معمول وقت صرف نمايند.



4 - از حيث پوشش و پاكيزگي خود را مناسب با شغل و محل بسازد.



5 - در صورت رخ دادن كار غيرمترقبه آن را قبول و با روي گشاده آن را انجام دهد.



6 - مشغول به كار خويش بوده و زمان را به صحبت كردن‌هاي بيهوده تلف نكنند.



7 - در حين انجام كار از شوخي‌هاي بي‌مورد جلوگيري شود.



8 - ايرادات و دستورات را به آساني پذيرا باشد.



اما نكات عمده‌اي كه در اصول رفتار با همكاران بايد رعايت كرد عبارتند از:



1 - بايد صميمانه همكاران خود را دوست داشته باشد.



2 - از شوخي كردن نبايد رنجيده خاطر شد ولي حتي‌الامكان از شوخي‌هاي بي‌مورد بايد حذر كرد.



3 - در كار ديگران نبايد دخالت كرد مگر با اجازه و يا درخواست خود آنها.



4 - نبايد خود را همه كاره و عزيز كارفرما نشان داد.



5 - از خبرچيني و بدگويي به شدت بايد پرهيز كرد.


موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 

mina123_123

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 می 2007
نوشته‌ها
95
لایک‌ها
0
دانستن چگونگي رفتار با مردم به اندازه شايستگي هاي فني و مديريتي اهميت دارد. به بدترين كارفرمايي كه تا حال داشته ايد فكر كنيد. به ياد آوريد كه چطور فقدان مهارت هاي رفتار با ديگران در او باعث دلسردي و عدم بهره وري ديگران و خروج شما با نااميدي شد.



يك انسان موفق نيمي كارمند است، نيمي سياستمدار. او مي داند كار كردن با ديگران به خصوص در دنياي كنوني كه مملو از انسان هاي دمدمي مزاج و زودرنج است، روال ارتباطي خاصي را مي طلبد.



در اين قسمت برخي از قوانين اصلي ارتباطات انساني در فضاي كاري را مشاهده مي كنيد. براي مهارت يافتن در آنها، بايد اين قوانين را به كار گيريد.



- ديگران را با نام صدا بزنيد



اين خوشايند ترين صدا براي گوش هر كسي است. وقتي نام فردي را به كار مي بريد، در حقيقت پيغام خود را به صورتي اختصاصي و تنها براي شخص او مبدل مي سازيد. همچنين علاقه مندي و ميزان اهميت شما را نسبت به فرد مي رساند.



- اشتباه خود را بپذيريد



ممكن است تصوركنيد كه اگر اشتباهي كه مرتكب شده ايد را به گردن نگيريد، وجهه خود را از دست خواهيد داد. اين كار درست نيست.



اعتراف به اشتباهات در محيط كار يكي از ستوده ترين اعمال است چون اندك افرادي مبادرت به آن مي نمايند.



بياموزيد كه چگونه تكبر و خودخواهي را كنار گذاشته و بپذيريد كه كامل نيستيد. فقط در اين كار زياده روي نكنيد مثلاً لازم نيست با عذرخواهي هاي فراوان در جلسات اقدام به بيان اشتباهات خود كنيد. يك جمله «من اشتباه كردم و متوجه آن مي شوم»، كفايت مي كند.



- ديگران را با معيارهاي بالا در نظر بگيريد



اندك افرادي در بين ما، كه معمولاً عقل كل خطاب مي شوند، به نظر مي رسد اين گونه فكر مي كنند كه هيچ كسي جز خودشان قادر به انجام صحيح امور نيستند، جزء اين گروه از افراد نباشيد. به قابليت هاي ديگران اعتماد كنيد.



در واقع به آنها در انجام دادن كارها به بهترين وجه ممكن اطمينان داشته باشيد. اين به معناي داشتن انتظارات بيش از حد نيست. باور داشتن يك فرد او را تشويق به انجام كارها با حداكثر توان نموده و از نااميدي جلوگيري به عمل مي آورد.



- علاقه اي صادقانه و صميمي از خود نشان دهيد



هر فردي در دفتر كار شما داراي سابقه اي غني از علايق، تجارب و سلايق است. حتي اگر نقطه اشتراكي با هم نداريد، در مورد اطرافيانتان اطلاعات كسب كنيد.



- از ديگران تعريف و تمجيد كنيد



فقط نگوييد «خوب بود.» در مورد تعريف خود صريح تر بوده و نشان دهيد كه در مورد آنچه كه فرد در حقيقت انجام داده آگاهي داريد.



انتقاد را طوري بيان كنيد كه مانند يك نصيحت سازنده از طرف دوستي قابل اعتماد در نظر گرفته شود.



- مراقب حرف هاي تان باشيد



اگر تصميم پيگيري كاري را نداريد، نگوييد كه آن را انجام خواهيد داد. اعتبار شما ارتباط تنگاتنگي با كلامتان دارد.



اگر به قول خود عمل نكنيد، در مورد كارهاي بزرگ به شما اعتماد نشده و در نتيجه پيشرفتي نخواهيد كرد.



- قدرداني و سپاسگزاري كنيد



اگر فردي لطفي به شما كرد، و يا براي انجام كاري براي شما از خواسته خود گذشت، مطمئن شويد كه به اين سعي و تلاش آگاه شويد.



شما به خودي خود مستحق لطف نبوده و كسي به شما بدهكار نيست. اگر مورد لطف واقع شديد، تشكر كرده و در عوض مقابله به مثل كنيد.



- با فكر و با ملاحظه باشيد



هرگز تصور نكنيد كه ديگران سخنان شما را مساعد و ارزشمند تلقي خواهند كرد. برخي افراد به صورت طبيعي تك تك كلماتي كه شخص بيان مي كند را براي يافتن يك رودررويي شخصي مورد جست وجو قرار مي دهند.



شما نمي توانيد اين گونه افراد را تغيير دهيد، اما قادريد نزد آنها حرف هاي خود را با دقت سازمان دهي نماييد. پيش از صحبت كردن فكر كنيد و مطمئن شويد كه هيچ ابهامي كه باعث سوء تعبير شود در سخنان شما وجود ندارد. به جاي مشاجره از ديگران بخواهيد در مورد مواضع شان توضيح دهند.



- از خود گذشتگي كنيد



گهگاهي از مكان شغلي خود خارج شده و به ديگران در كارهايشان كمك كنيد. ابتدا شما ديگران را تشويق به از خود گذشتگي كرده و در نتيجه محيط كاري مثبت تري ايجاد خواهد شد.



دوم، براي خود لطفي متعاقب را خريداري مي كنيد، چرا كه مهرباني هميشه بازمي گردد.



- متواضع و فروتن باشيد



تلاش هاي مشهود براي تحت تاثير قرار دادن همكاران و اشخاص مافوق نتيجه عكس به همراه خواهد داشت.



هيچكس آدم خودنما را دوست ندارد. اگر مي خواهيد كمالات شما توسط ديگران تصديق شوند، كافي است تمرين بردباري بيشتري كنيد.



كاميابي هاي شما زماني مصداق واقعي پيدا مي كنند كه اجازه دهيد ديگران خود متوجه آنها شوند نه اينكه مرتب صحبت از آن به ميان آوريد.



- به حفظ آبروي ديگران كمك كنيد



هر كسي اشتباه مي كند. به دفعه قبلي كه اشتباهي خجالت آور مرتكب شديد فكر كنيد. دوست نداشتيد كسي بيايد و اشتباه شما را كوچك جلوه داده و از جديت آن بكاهد؟ پس همين كار را شما در مورد ديگران انجام دهيد.



موسسه آموزش عالي آزاد ماهان
برگزار کنند کلاسهاي کنکور کارشناسي ارشد کارداني به کارشناسي دکتري برگزار کننده آزمونهاي آزمايشي 8 مرحله کارشناسي ارشد و 5 مرحله کارداني به کارشناسي آزمونهاي کشوري ماهان کتاب و جزوه کارشناسي ارشد کتاب و جزوه کارداني به کارشناسي کتاب کار کتاب آزمون **** آموزشي هدفمند نشريه صعود و دارای گواهينامه ISO 9001:2000 موسسه ماهان
قوی ترین مرکز برگزار کننده دوره های مدیریت و MBA در ایران MBA یکساله و MBA کنکور
www.mahan.ac.ir
 
بالا