• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

... سؤال های 0 کیلومتری ...

xmixx

Registered User
لایک‌ها
8
من قصد دارم اگه بتونم یه فروم معمولی ایجاد کنم اما هیچ چیز از برنامه نویسی و مدیریت سایت و مدیریت محتوا و ... نمیدونم، چنتا سؤال دارم اگه اساتید کمک کنن و ساده جواب بدن خیلی ممنون میشم

1. برای راه اندازی یه فروم تخصص خاصی نیازه یا هرکسی میتونه با دونستن چن چیز ساده یه فروم راه بندازه؟
2. هزینه داره یا رایگانه؟ اگه هزینه داره چقدر؟
3. مدیریت یه فروم چقد وقت نیاز داره؟
4. برای ایجاد فروم به سایت و هاست نیازه یا فروم یه چیز جداست؟
5. سیستم مدیریت محتوا یعنی چی؟ چن نوعه؟
6. وردپرس یه چیز کامله؟ بهترین سیستم مدیریت محتوای فارسی کدومه؟
7. فروم درآمد هم داره؟ از چه راههایی؟

فعلا همین قدر بسه
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
پاسخ پرسش 1) تخصص بالایی نیاز نیست. اگه به کسی بدید تا براتون نصب کنه خیلی از مشکلاتتون حل میشه ولی مجبورید هزینه کنید. اگه خودتون بخواهید راه اندازی کنید، طبیعتاً مشکلات و سوالات زیادی در پیش رو خواهید داشت، که البته پاسخ تمامی سوالات شما با سرچ حل میشه. اما باید حوصله زیادی داشته باشید!

بعد از راه اندازی فروم، فقط بحث مدیریت فروم + بکآپ گیری + مشکلات کمبود فضای سایت + فشار روی سرور به علت ازیاد یوزرها و... رو خواهید داشت.

=================================

پاسخ پرسش 2) هزینه شما در مرحله اول خرید یک هاست + دومین هست که برای شروع کار میشه با 20.000تومان سالیانه حلش کرد. و اما در مرحله دوم هزینه اسکریپت فروم هست.
اسکریپت های متفاوت و متنوعی برای راه اندازی فروم موجود است، از رایگان (مانند phpbb یا MyBB و... ) تا پولی (مانند vBulletin) اکثراً (چه رایگان و چه پولی) به زبان فارسی هم ترجمه شده اند.

بهترین اسکریپت فروم میشه گفت که vBulletin است که پی تی هم از همین اسکریپت استفاده می کنه. البته phpbb هم اسکریپت قوی هست و چیزی کم از vBulletin نداره و 100درصد متن باز و رایگان است.

هزینه لایسنس vBulletin بسته به نسخه اش فکر کنم بین 250 تا 320 هزار تومان باشه.

پاسخ پرسش 3) نمیدونم. چون فروم راه اندازی نکردم. اما به نظر میاد مدیریت فروم، زمان زیادی میگیره. (مدیریت پست ها، پاسخ به مشکلات کاربران، مشکلات سرور و...)

پاسخ پرسش 4) برای راه اندازی فروم همون هاست + دومین کافیه. (برای شروع: بین 200مگ تا 1گیگ فضا + پهنای باند ماهیانه 20گیگ)

پاسخ پرسش 5) سیستم مدیریت محتوا که امروزه در وب به نام CMS شناخته می شود، مخفف Content Management System می باشد که یک برنامه نرم افزاری روی سرور هست و به مدیر سایت اجازه می دهد تا محتوای سایت را تغییر دهد بدون نیاز به طراحی دوباره سایت . در واقع طراح اولیه سایت یکبار سیستم CMS را طراحی می کند و تعدادی قالب آماده برای صفحات طراحی کرده و آن را روی سایت شما نصب می کند. و حال شما به راحتی می توانید صفحات دیگری را به آن کم یا اضافه یا ویرایش کنید. (منبع: macromediax.com)
هر چی بخواهید سیستم مدیریت محتوای آماده و رایگان وجود داره!
مخصوصاً به زبان برنامه نویسی PHP: نیوک، جوملا، MovableType (به زبان CGI) ، وردپرس ، دروپال ، e107 ، دیتالایف ، PHP-Fusion ، مامبو ، XOOPS

پاسخ پرسش 6) وردپرس و نیوک کاربرهای زیادی دارند. در نتیجه هر جا گیر کنید، هزاران نفر هستند که میتونند مشکلاتتون رو برطرف کنند. مثل موبایل نوکیا که هر برنامه ای بخوای براش هست!!!!
تقریباً تمام سیستم ها کم و بیش باگ هایی دارند که در نسخه های بعدیشون برطرف می کنند. ولی همین وردپرس خوبه.

پاسخ پرسش 7) درآمد فروم و سایت برمیگرده به ابتکار شما. اگه خودتون خدمات یا کالایی برای ارائه داشته باشید، میشه درباره اش فکر کرد، درغیر اینصورت درآمد شما متکی هست به سیستم های کلیکی و همکاری در فروش که کاملاً وابسته به تعداد بازدیدکننده هاتون هست.
برای شروع، روی درآمد حسابی باز نکن. شاید 1 سال اول 20.000تومان هم درنیاری. الآن اوضاع کسب درآمد از نت زیاد جالب نیست. (به نظر من که اصلاً جالب نیست) اگه قصدتون درآمد هست از حالا برید روی یه کار غیرمجازی سرمایه گذاری کنید، بعداً خیلی به نفعتون هست.

نکته: شما به فروم پی تی نگاه نکن که 600 تا 700 تا یوزر آنلاین داره. شما اگه فروم بزنی شاید تا چند مدت 10تا یوزر هم نیان تو فروم فعالیت کنند.

xmixx

Registered User
لایک‌ها
8
خیلی خیلی ممنون
من متوجه نشدم؛ من برای ایجاد فروم باید از سیستم مدیریت محتو استفاده کنم یا اسکریپت ها ؟
میتونین راهنمایی کنین چه هاست و دامنه ای بگیرم؟
یه سایت باید یه هاست داشته باشه یا میتونه از چند هاست هم استفاده کنه؟
این هاست های رایگان رو میشه استفاده کرد؟

Last edited:

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
برای ایجاد فروم باید از سیستم مدیریت محتوا استفاده کنم یا اسکریپت ها؟
خودتون رو درگیر واژه ها نکنید. اما به صورت خیلی خیلی ساده:

- CMS (سیستم مدیریت محتوا) اسکریپتی هست که به راحتی می تونید به صورت وبلاگی اقدام به ارسال مطلب کنید + بازدیدکننده ها میتونند برای مطالبتون کامنت (نظر) بذارند + میتونید عضوگیری کنید + از تعداد بازدیدکننده هاتون مطلع بشید و... [تقریباً یه چیزی مثل سیستم های وبلاگ دهی]

- فروم هم اسکریپتی هست مخصوص گفتمان! مثل همینجا.

- به مجموع کدهای برنامه تحت وب که عمل خاصی انجام میده اسکریپت گفته میشه.

پس شما برای راه اندازی فروم باید از "اسکریپت های فروم دهی" استفاده کنید.

نتیجه:
شما مشخص کنید که برای "اسکریپت فروم" میخواهید هزینه کنید یا نه؟
الف) میخواهم هزینه کنم ==>> اسکریپت vBulletin پیشنهاد می شود.
ب) نمیخواهم هزینه کنم ==>> اسکریپت phpbb پیشنهاد می شود. (phpbb چیزی کم از vBulletin نداره.)

میتونین راهنمایی کنین چه هاست و دامنه ای بگیرم؟
هاست بهتره لینوکس باشه که پشتیبانی بهتری از PHP می کنه. (برای شروع: بین 200مگ تا 1گیگ فضا + پهنای باند ماهیانه 20گیگ+ترجیحاً CPANEL)
دومین هم بستگی به خودتون داره.
(com. و net. و org. خوبه ولی به دلایل مختلف مالکیت دومین 100% متعلق به شما نخواهد بود. هزینش هم سالیانه بین 10.000 تا 15.000تومانه)
(ir. هم خوبه و میشه بدون هزینه اضافی مالکیت دومین 100% متعلق به خودتون باشه. هزینش هم از 3500 تا 6000 تومان برای یکسال متغیر هست)

یه سایت باید یه هاست داشته باشه یا میتونه از چند هاست هم استفاده کنه؟
میشه از چند هاست هم استفاده کرد. ولی برای شما فعلاً نیازی به این کار نیست.

این هاست های رایگان رو میشه استفاده کرد؟
صرفاً به منظور تست چند روزه به شرطی که از PHP + MYSQL پشتیبانی کنند، میشه استفاده کرد. در غیراینصورت اگه قصد استفاده طولانی مدت از سرویس های هاست رایگان رو دارید، مطمئن باشید با مشکل رو به رو میشید. برای شروع: کل هزینه هاست+دومین برای یکسال 30.000تومان هم نمیشه و ارزش استفاده از سرویس های هاست رایگان رو نداره.

xmixx

Registered User
لایک‌ها
8
خیلی ممنون از راهنماییت
CPANEL چیه؟
سایت معتبری برای گرفتن دامنه و هاست سراغ داری؟

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
برای آسانتر شدن مدیریت هاست (مدیریت فایلها، آپلود فایل ها، مدیریت FTP، مدیریت دیتابیس، بکآپ گیری، ساخت ایمیل، تنظیم DNS، ساخت ساب دومین و...) احتیاج به نرم افزار است. نرم افزارها مختلفی برای این کار وجود داره مانند Direct Admin ، کلکسو، Cpanel و... که توسط مدیر سرور به مشتری ارائه میشه.

هاست معتبر هم نمیتونم پیشنهاد بدم، چون فردا هر چی شد یقه ما رو می گیرید! :دی

بالا