با افزایش رشد جمعیت و نیاز های جدید و همچنین نیاز به سهولت در کارها تکنولوژی در تمام عرصه ها رشد نموده است این پیشرفت در زمینه ساخت و ساز نیز به وجود آمده است . نیاز به داشتن فضایی بزرگ و مستحکم بدون داشتن ستون موجب شد سازه های فضایی به وجود آیند . سازه های فضایی این نیاز را به خوبی برطرف نموده و دارای قابلیت های منحصر بفردی هستند . برای اطلاع کامل از قابلیت ها و دانستن اینکه سازه فضایی چیست این مقاله را مطالعه نمایید.
همان طور که بیان شد در ابتدای قرن متخصصان ساخت و ساز با توجه به قابلیت های سازه فضایی و سبکی سازه در عین استحکام بالا جذب این مواد شدند و با بررسی و تحقیقات به بهبود این مصالح پرداختند . به طور کلی می توان گفت سازه های فضایی به شکلهای هندسی منظمی گفته می شود که از اجزا یا مدول های یکسان وتکرار شونده ای تشکیل شده اند . که در نهایت منجر به ایجاد سازه ای سبک با استحکام بالا می شوند . سازه های فضایی به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که هر کدام با توجه به ساختار کاربرد مختلفی دارند .
ساده ترین و قدیمی ترین سازه فضایی می توان به داربست هایی که انسان اولیه برای نگهداری چادر از آن استفاده می نمود اشاره کرد . بعد از آن با اطلاع از قابلیت هایی که می توان با اتصالات ساده به آن دست یافت ، موجب شد استفاده از آن گسترش یابد . از جمله اولین شبکه چند لایه نیز می توان به کایت پرواز اشاره کرد . البته شروع اصلی و مهندسی آن از سال ۱۹۵۰ آغاز شد و تاکنون نیز ادامه دارد .
سازه های فضایی به علت دارا بودن اشکال زیبا مانند گنبدی ، شبکه ای ، قوسی و … دارای تنوع بالایی هستند همچنین در ظاهر نما ساختمان هم تاثیر گذار بوده و از اشکال زیبایی برخوردار هستند .