در بین سایت های تخصصی بررسی سخت افزار٬ برخی از آنها به واسطه قدمت و سابقه شان مرجع به حساب می آیند. Anandtech یکی از آنها است و این بار کشف جالبی انجام داده.
گرافیک به کار رفته در چیپ Exynos 5 Octa (نسخه بین المللی گلکسی اس ۴) از نوع PoweVR SGX 544MP3 است که در تحقیق Anandtech مشخص شده در حالت عادی روی فرکانس ۴۸۰ مگاهرتز کار می کند. اما وقتی یک اپلیکیشن بنچمارک را باز کنید٬ بلافاصله فرکانس هسته های گرافیکی به ۵۳۲ مگاهرتز افزایش می یابد و تا زمانی که در داخل اپلیکیشن بنچمارک باشید٬ چنین خواهد بود.
طبق یافته Anandtech هسته های پردازشی (CPU) این چیپ هم با ورود به اپلیکیشن های بنچمارک رفتاری مشابه را نشان می دهند و فرکانس آنها افزایش می یابد تا امتیاز بالاتری برای دستگاه رقم بخورد.
به لحاظ فنی٬ دو نوع تست به ظاهر شبیه هم داریم. یکی تست های عملکردی که هدف از انجام شان به دست آوردن توان واقعی سخت افزار با توجه به مشخصات ارائه شده است٬ و دوم تست های استرس یا فشار که هدف از انجام آنها پی بردن به حداکثر توان سخت افزار است. تست اول٬ در واقع همان بازخورد واقعی از تجربه ای است که کاربر در استفاده از دستگاه خواهد داشت.
اگر تست هایی که تغییر رفتار چیپ اکتا در آنها مشاهده شده از نوع تست فشار بود٬ مشکلی وجود نداشت ولی آنها از نوع تست های عملکردی بوده اند.
باز هم به لحاظ فنی٬ این کار سامسونگ تقلب نیست زیرا پردازنده و گرافیک از قدرتی که واقعا در آنها نهفته است استفاده کرده اند. برچسب تقلب را زمانی بر این رفتار می چسبانیم که توجه داشته باشیم کاربران یا خریداران بالقوه٬ تصور می کنند همان قدرتی را که چیپ مجتمع در بنچمارک ها ارائه می کند٬ در حین کارکردهای اصلی دستگاه (مثلا موقع انجام بازی ها) نیز در اختیارشان است. در صورتی که این طور نیست و این فقط یک معنا دارد: گمراه کردن و کسب اعتبار از طریق روش غیرمنصفانه.
جالب اینجا است که تغییر رفتار ذکر شده٬ فقط برای برخی از بنچمارک ها که در کدهای گلکسی اس ۴ از آنها نام آمده (!) اعمال می شود. برنامه هایی نظیر آنتوتو٬ کوادرانت٬ ٬GL Benchmark 2.5 ٬BenchmarkPi و لینک پک. بنابراین این نمی تواند اتفاقی بوده باشد.
چرا این مهم است و بعدش چه؟
کاری که سامسونگ می تواند انجام دهد این است که همین قدرت و فرکانس بالاتر را موقع استفاده واقعی از دستگاه نیز در اختیار کاربران قرار دهد و اگر فکر می کند که در صورت چنین کاری٬ عمر باتری دستگاه کاهش می یابد یا چیپ پردازشی در اثر گرما آسیب می بیند (یا تلفن منفجر می شود یا دست های صاحبش را آب پز می کند)٬ پس بهتر است زمینه گمراه کردن کاربران را هم رفع کرده و فرکانس ها در بنچمارک ها تغییر ندهد.
این رفتار چیزی نیست که علاقه داشته باشیم بین شرکت های مختلف تبدیل به یک عادت شود٬ زیرا در این صورت دیگر امکان تشخیص درست و غلط از بین رفته٬ اعتبار بنچمارک ها بیش از پیش زیر سوال می رود و کاربران هم مرجع عمومی مناسبی برای مقایسه نخواهند داشت.
خوشبختانه متخصصین مستقلی مثل اعضای Anandtech این رفتارهای نادرست را بر ملا می کنند و چیزی پشت ابر باقی نمی ماند. اما نظر شما درباره این پرونده تازه چیست؟
منبع : نارنجی
لینک مطلب : سامسونگ و تغییر رفتار چیپ گلکسی اس ۴ برای کسب امتیارهای بالاتر در بنچمارک ها - نارنجی