نيما جان من يه كم دير به دير به سايت سر ميزنم... اين درس ما رو نمود!! :x :x
يه سري توضيحات كلي ميدم. حدس ميزنم يه تازه كار با اينا راه بيوفته...
با توجه به صحبتهاي آقا مجيد يه چند تا توضيح هم من بدم...
به اين سيستمها Portal ميگن و به صورت Open Source هستن و فقط بايد Personalize بشن...
يه كم مجيد موضوع رو سخت و دردناك كرده كه بابا اينقدرا هم سخت نيست...
اطلاعات دو قسمت هستن... اول خود موتور سايت و فايلهاي كنترل كننده كه مستقيم روي هاست كپي ميكني. تو اينا فقط بايد يكي دو تا رو تغيير بدي (با توجه به تنظيمات هاست خودت) كه معمولا يه فايل Config هست... اين فايلها و برنامه ها ممكنه به ASP باشه يا PHP يا اينكه Perl-CGI باشه... بسته به سيستمي داره كه استفاده ميكني... اين انتخاب هم با خودته كه چي رو انتخاب كني... حالا جلوتر ميگم...
دوم هم ديتابيس است كه اطلاعات دايناميك سايت روش ذخيره ميشه. يعني هرچي كه توسط سايت توليد ميشه... اين هم ممكنه MS SQL Server باشه يا اينكه MySQL باشه يا حتي بعضي وقتها به جاي ديتابيس با text file كار كنه...
براي شروع... اول انتخاب كن كه با توجه به امكانات خودت از چه زبان و سيستمي ميخواي استفاده كني؟ :?:
ASP + SQL (اگه با هاستهاي مايكروسافتي زياد سر و كار داري... اينجور كه من دقت كردم اكثر هاستهاي ايراني همچين سرويسي رو دارن)
PHP + MySQL (كه من توي سرويس دهنده هاي ايراني زياد همچين سرويسي رو نديدم...)
....
بعد از پيدا كردن انتخاب مناسب... مثلا همين PHP-NUKE ميري و مجموعه فايلهاي لازم رو از سايتشون ميگيري...
اينجا يه پرانتز بزرگ... اونم اينكه بهترين راه واسه ما ايرانيها كه اينترنت دايمي نداريم اينه كه اين سيستمها رو local host نصب كنيم و تستها و تنظيمات رو انجام بديم. طراحيها رو بكنيم و بعدش بريزيم رو وب... براي اين كار بايد يه وب سرور روي كامپيوترتون نصب كنيد. اگه ويندوز دارين كه ميتونيد مثلا توي XP وب سرور IIS 5.1 رو مستقيما از روي خود CD Win XP نصب كنيد. توي كنترل پنل... بعدش Add/Remove Programs و بعدش Window Components بعدش هم جلوي Internet Information Services IIS تيك بزنيد و نصب كنيد...
با اين كار و يه سري تنظيمات دقيقتر ASP نصب ميشه... SQL Server هم بايد نصب كنيد. (من در اين مورد اطلاعات ندارم. چون اصلا با ASP كار نكردم) 8O
براي نصب PHP بايد از سايت php.net فايلهاي لازم رو داونلود كنيد (مربوط به ويندوز) و از سايت mysql.com هم فايلهاي مربوط به MySQL رو نصب كنيد...تنظيمات اينا زياد سخت نيست ولي اگه بخوام همشو اينجا بگم دو روز طول ميكشه... يه كم تو اينترنت Search كنيد سريع جوابتون رو پيدا ميكنيد ولي بازم اگه حل نشد اينجا بنويسيد شايد من تونستم جواب بدم...
بعد از اين همه تشكيلات و run كردن همه اونا الان يه وب سرور كه php + MySQL هم داره روي كامپيوتر خودتون دارين... يعني الان <a href='http://localhost' target='_blank'>http://localhost</a> واسه شما كار ميكنه و كافيه مثل يه ftp مستقيم فايلهاتون رو روي فولدر مربوط به LocalHost كپي كنيد... كار آسونيه... مثل كپي كردن فايل....
حالا فايلهاي مثلا همين php-nuke رو روي فولدر مناسب كپي كنيد. بعدش بايد ديتابيس هاي لازم رو بسازيد... بعضي از اين Content Management ها اينقدر كار رو آسون كردن كه در طول عمليات Installation كه دارن خود ديتابيس رو هم ميسازن... براي اين كار از نرم افزارهاي كمكي هم ميشه استفاده كرد... سعي ميكنم به زودي تمام فايلهاي لازم براي اين كارها رو در قسمت داونلود بذارم...
فايل config.php رو هم با توجه به تنظيمات MySQL كه خودتون نصب كردين (از قبيل user و pass براي ارتباط با ديتابيس) تغيير بدين... اگه به فايلهايي كه اين سيستمها دارن نگاه كنيد ، ميبينيد كه تقريبا توي متن تمام فايلها توضيحات لازم كه هر دستور و خط چيكار ميكنه به صورت كامنت اومده... در ضمن هيچوقت! تكرار ميكنم هيچوقت... تا وقتي كه مطمئن نشدين دارين چيكار ميكنيد ، فايلي رو الكي دستكاري نكنيد كه بعدا گه گيجه خواهيد گرفت و كسي نميتونه كمكي كنه و بايد دوباره نصب كنيد!
اگه تمام مراحل درست انجام شده باشه الان همه چي مثل يه ساعت بايد كار كنه... (بعيد ميدونم كسي بدون مشكل تمام اين مراحل رو گذرونده باشه مگه اينكه بلد باشه!)
ياد گرفتن اين چيزا كه گفتم واسه كساني كه علاقه دارن لازمه و سعي كنيد بفهميد كه دارين چيكار ميكنيد. Manual هاي همه نرم افزارهايي رو كه نصب ميكنيد يه دور بخونيد... مخصوصا وقتي خود php يا همون IIS رو نصب ميكنيد. همه اي چيزا يه كم قلق دارن كه با تمرين دست آدم مياد... :?
در ضمن اين كارها مال يه نفر user معمولي كه هر روز صبح ايميل چك ميكنه و وبلاگ مينويسه نيست و يه جورايي چند مرحله بالاتره و حرفه اي تره... پس يه مقدار هم سخت تره و در ضمن يه ذره استعداد هم ميخواد ولي خيلي آسونه... خلاصه اينكه يه كم زور بزنين و چند باز خراب كنيد... سوالي هم بود اينجا بنويسيد. 8)
از من به شما نصيحت سعي كنيد اول با اين localhost راه بيوفتين چون بعدا خيلي به سايتتون مسلط خواهيد بود و ميفهميد هر error مال كجاست... دليلي هم نداشت من الان بشينم مثلا از الف مربوط به يه سيستم مثل همين nuke توضيح بدم. چون اينا كه گفتم يه كم واجب تره... :!:
موفق باشيد!!!