• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سبكهاي نقاشي ....

لایک‌ها
0
كوبيسم
این اسم را لوئی واسل (منتقد هنری)به مسخره برروی یکی از بزگترین مکتبهای هنری جهان که موجب تحولی عظیم در جهان گشت گذاشت . او این اسم را از روی یکی از نقاشی های ژرژ براک که پر از مکعب های کوچک بود برداشت.
کوبیسو را به دو مرحله تقسیم می کنند:۱-کوبیسم تحلیلی ۲- کوبیسم ترکیبی
کوبیسم تحلیلی: که توجهی به رنگها نمی شد و تاکید بر روی فرایند جستجوی بصری در ویژگی های اساسی موضوعات آ تلیه ای به ویژه تصاویری از طبیعت بی جان می کند . هنرمند نقاشی اش را از زوایای مختلف می کشد (بین سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۲).
کوبیسم ترکیبی : رنگها ظهور می یابد و هنر مند از کلاژ و بافتهای نا مقبول سطح تابلو اش را پر می کند.
کوبیسو رویکردی مثبت به هنر مدرن است .از یک سو به هنر پیش از یونان و از یک سو به آینده چشم دارد . کوبیسم را ابداع پیکاسو و ژرژ براک می دانند. آنها اشارات قرار دادی پرسپکتیو کوتاه نمایی و نقاشی از مدل را کنار گذاشتند و مصمم شدند که حجم و پیکره را در سطحی دو بعدی و بدون هیچ گونه ایجاد توهم بصری در خلق تصویری سه بعدی به نمایش بگذارند .لذا کوبیسم رویکردی آگاهانه است تا بصیرتی ناخوداگاه.
دو عامل بر ظهور کوبیسم تاثیر به سزایی داشت :
۱- تندیسهای آفریقایی ۲- و آثار متاخر سزان
کوبیسم موجب پدید آمدن سبکهای هنری بسیاری مثل فوتوریسم اورفیسم ورتی سیسم خلوص گرایی و سرچشمه اصلی هنر انتزاعی گشت .
از آنجا که در این سبک تاکید بیشتر بر نمایش ایده است تا نمایش واقعیت خود به یکی از بنیانهای گرایشات زیبایی شناختی سده بیستم بدل شد .

نقاشي هايي از پابلو پيكاسو در سبك كوبيسم

10024180.jpg

10008342.jpg

10008340.jpg

10089769.jpg

پاينده و پيروز باشيد....

لایک‌ها
0
دادائيسم

دادا (دادائیسم، داداگری یا مکتب دادا) جنبشی فرهنگی بود که به رمینه های هنرهای تجسمی، ادبیات (بیشتر شعر) تئاتر و طراحی گرافیک مربوط می‌شد. این جنبش در زمان جنگ جهانی یکم در زوریخ سوئیس پدید آمد.

دادائیسم را می توان زائیده نومیدی و اضطراب و هرج و مرج ناشی از آدمکشی و خرابی جنگ جهانی اول دانست.

دادائیسم زبان حال کسانی است که به پایداری و دوام هیچ امری امید ندارند. غرض پیروان این مکتب طغیانی بر ضد هنر و اخلاق و اجتماع بود. آنان می خواستند بشریت و در آغاز ادبیات را از زیر یوغ عقل و منطق و زبان آزاد کنند و بی شک چون بنای این مکتب بر نفی بود ناچار می بایست شیوه کار خود را هم بر نفی استوار و عبارت هایی غیرقابل فهم انشاء کنند.

طرح مکتب دادا در پائیز 1916 در شهر زوریخ توسط جوانی به نام تریستان تزارا از اهل رومانی و رفقایش هانس آرپ و دو نفر آلمانی ریخته شد. « برتون، پیکابیا، آراگون، الوار، سوپو » ازجمله شاعرانی هستند که به این مکتب پیوستند. اما در سال 1922 این گروه هرج و مرج طلب از هم گسیخت و به نابودی گرائید و جای خود را به فراواقع‌گرایی سپرد.

عكسي از جنگ جهاني اول :
300px-Chateau_Wood_Ypres_1917.jpg

□ دادا : جنبشي اعتراضي توسط چند شاعر و نقاش ( تسارا (تزارا) – آرپ – هوگوبال – يانكو- هولسنبك ) در كاباره ولتر

دادا : نهضتي بين المللي

دادا : قيامي عليه تمامي مظاهر هنر

دادا : زاييده نا اميدي و اضطراب و هرج و مرج كه از خرابيها و آدم كشي و بيداد جنگ جهاني اول حاصل شد

دادا : مكتبي طغياني بر ضد هنر و اخلاق و اجتماع

دادا : جلوه اي از مخالفت سرسختانه با سنت هنر اروپايي

( از جمله : پرده مناليزاي داوينچي كه در اثر چاپي آن با ريش و سبيل توسط " مارسل دوشان " انجام شد .

MonaLisa[1].JPG

و يا اثر ديگري از او " توالت ديواري مردانه سفيد رنگ " كه با عنوان " چشمه " و امضاي " ريچارد موت " به نمايشگاه دادا در سال 1917 م فرستاد .)

dadaism3.jpg

□ مكتب دادا :

- تولد :1916 م – زوريخ ( و همزمان در بارسلون و نيويورك )

- - مرگ : 1922 م .

- عنوان گروه : ] به معناي اسب چوبي بچه ها [ كه بر حسب تصادف از يك واژه نامه آلماني – فرانسوي انتخاب شد ( كه گوياي خصلت خردستيز و پوچ گراي آن است ) .
dada2[1].jpg

سورئاليسم

پس از آنکه داداگری (دادائیسم) با وضع بسیار بدی از میان رفت گرداندگان آن در سال 1921 به دور« آندره برتون » که خود نیز زمانی از دادائیست ها بود گرد آمدند و طرح مکتب جدیدی را ریختند. جست وجوی دقیق و علمی واقعیت برتر جایگزین فضاحت و عصیان بی رویه شد و مکتب فراواقع‌گرایی به طور رسمی در سال 1922 تشکیل شد.

ظهور سوررئالیسم زمانی بود که نظریه های فروید روانشناس اتریشی درباره ضمیر پنهان و رویا و واپس زدگی، افکار جویاگر را به خود مشغول داشته بود. « آندره برتون و لوئی آراگون » که هر دو پزشک امراض روانی بودند از تحقیق های فروید الهام گرفتند و پایه مکتب جدید خود را بر فعالیت ضمیر پنهان بنا نهادند.

اصول فراواقع‌گرایی
« سوررئالیسم مشکل پر توقعی است که فقط عضویت دربست و پیروی کامل را می پذیرد.» این مسلک دارای چنین فلسفه ویژه است:

1_ فلسفه علمی : که همان روانکاوی فروید است.

2_ فلسفه اخلاقی : که با هرگونه قرارداد مخالف است.

3_ فلسفه اجتماعی : که می خواهد با ایجاد انقلاب سوررئالیستی بشریت را آزاد کند.

شعر در سوررئالیسم مرتبه ویژه ای دارد و پیروان این مکتب کوشیده اند که جهان بینی خود را از طریق شعر تبیین و تشریح کنند و انقلاب خود را بدین وسیله جامه عمل بپوشانند. درواقع شعر را، رکن اساس زندگی می دانند زیرا عقیده دارند که شعر باید و می تواند مشکل زندگی را حل کند. اما باید توجه داشت که هدف سوررئالیسم از مرز ادبیات و هنر فراتر است زیرا می خواهد آدمی را از قید تمدن سودجوی کنونی نجات بخشد. و روش های کهن را دور بریزد و بر هوش و خرد پشت پا بزند و در طلب نیروهای پنهان و دست نخورده وجود آدمی برمی آید تا امواج سیل آسای درونی، آدمی را به سوی افق های روشن و گشاده ***** کند.

اميدوارم در مورد دادائيسم كافي باشه .... اگر سئوالي داشتيد بپرسيد سعي ميكنم كه جواب بدم ...
در مورد سورئاليسم هم توضيحات كاملتري خواهم داد ....

TruthPraiser

Registered User
لایک‌ها
10
واژه نخست سه نام اين شهر به ترتيب تاريخ ع ش ق
ارسطوجان موفق باشی عزیز خیلی دوست داشتم بدونم فرق این سبک ها با هم چی هست تا حالا که فقط اسمشون رو شنیده بودم.

لایک‌ها
0
به نقل از a Truth Seeking :
ارسطوجان موفق باشی عزیز خیلی دوست داشتم بدونم فرق این سبک ها با هم چی هست تا حالا که فقط اسمشون رو شنیده بودم.

عزيز من هميشه دوست داشتم چيزايي كه خودم خوندم و ياد گرفتم رو به ديگران هم معرفي كنم ... چون هميشه احساس ميكنم يكي مثل خودم هست كه دوست داشته باشه چيزايي كه من دوست دارم رو ياد بگيره ....

پاينده باشي و سرزنده ....

Fashist78!!!

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ارسطو جان واقعا عالی بود...
ارزش وقتشو داشت..
البته اگه وفتشو داری حتما مقاله ای هم درباره سوررئالیسم و دالی بنویس.!
یکی از هنزمندهای مورد علاقه منه!
فعلا
13.gif

thomson762

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
11
ممنون ارسطو جان
خیلی استفاده کردم و خوشحال شدم که وقت گذاشتین و نوشتین ممنون :)

فقط یه سوال:
2_ فلسفه اخلاقی : که با هرگونه قرارداد مخالف است.
اینو میشه کمی توضیح بدی
باز هم ممنون

لایک‌ها
0
سورئالیسم Surrealism
سورئاسیم:(فراواقعگرایی) [Surrealism]
-برخاسته از ضمیر ناخودآگاه
-جنبشی در هنرها و ادبیات که با بیانیه "آندره برتون"در فرانسه آغاز شد.
-آغاز 1924م(1303هـ .ش.)
-اوج 1930م.
-هدف:حل کردن تناقض پیشین رویا یا واقعیت در یک واقعیت مطلق ،یک اَبَر واقعیت!
کشف و کاوش دنیای واقعی تر از واقعی در ورای واقعی!به بیان دیگر ،دنیای تجربه روانی به شکلی که پژوهشهای روانکاوان ،مخصوصاَ پژوهشهای "فروید"نشان داد.
-معنا:"واقعیت برتر " یا "عالم ماورای واقع"
-سعی هنرمند :فراموشی تمام اصول و پایه و ساختار منطقی روح آدمی و توجه به خواب و رویا و محرکه اتوماتیسم(خودبخودی و یا خودانگیختگی)
-به معنی وسیع کلمه ،سورئالیسم :نوعی فلسفه است(ولی نه به معنای کلاسیک).
او جهان بینی تازه ای را بیان می کند و به دنبال کشف راز کیهان است.
هم عمل است و هم تفکردرباره غایات این عمل.
-سورئالیسم:در درجه اول عصیان است .برخوردی است تراژیک بین قدرتهای روح و شرایط زندگی:سورئالیسم از نومیدی عظیم در برابروضعی که انسان بر روی زمین به آن تنزّل پیدا کرده است و امید بی انتها به دگردیسی انسانی زاده شده است.
-در سورئالیسم :تنها گریز که باقی بود ،دنیای درون ،رویا ها و کابوس ها (بر پایه استدلالات "فروید"در بازنمایی حقیقت)بود.
-سورئالیسم:بازتابی برابر خردگرایی به گِل نشسته ی سرمایه داری
-سورئالیسم:از مکاتب انقلابی که بیشتر عدالت خواه و مردمی بودند.
نام آورانی چون :آندره برتون -آراگون-گیوم آپلینر-پل الوار-پره-اونیکو...
-نقاط ضعف سورئالیست ها:خلسه/مواد مخدر/حالات پاتولوژیک/رویا پردازی /شهودگرایی ناب/ضمیرنا هشیار
نقاط قوت سورئالیست ها:رهایی خیال و کشف آنها در عرصه روان و مرزهای بی کران روح(خدمتی بزرگ به جهان هنر)

Magritte_Il_figlio_delluomo[1].jpg

*تفکر سورئالیسم ابتدا صرفاَ در زمینه ادبیات و بخصوص در شعر،سپس در نقاشی ،تئاتر و سینما رشد یافت.
1-شعر سورئالیستی:
آزادی خودکاری درون و شور و شوق خودانگیخته ،رهایی از همه قیود و رهایی از بردگی اخلاق و منطق.
برای شاعر که امر شگفت را از خلال واقعیت مشاهده می کند،همه دنیا می تواند رنگ شعر به خود گیرد :آگهی ها ،اعلان ها و قطعات بریده روزنامه که به طور تصادفی کنار هم چیده شوند تشکیل شعر می هند.
زیرا همانطور که وقتی چیزی را از معنی رایج آن جدا می کنیم ، وارد جهان "واقعیت برتر " کرده ایم،همانطور نیز پیوستن تکه های جملات یا صور غریب به یکدیگر،ذهن را از واقعیت بر می گرداند و به دنیای دیگری می برد.
به گفته "ترمیستان تزار ": "می توانی شاعر باشی بی آنکه حتی شعر گفته باشی..."
سراسر زندگی بهانه ای برای شعر می شود.
شاعر سورئالیست معتقد بود به اینکه :"دیوانگی مهمتر از حسابگری و نیرنگ است".
شاعر سورئالیست دقیقاَ الهام یافته است.
آندره برتون در بیانیه خود می گوید:" «سن-پل رو saint-pol Roux » هر روز وقتی که می خواست بخوابد روی در هانه اش لوحه ای آویزان می کرد که روی آن نوشته بود:"شاعر مشغول کار است!!"

یادداشت هایی درباره شعر،از آندره برتون-پل الوار(1936م.)
*شعر باید هزیمت عقل باشد. چیز دیگری نمیتواند باشد .هزیمت:نوعی فرار بعد از شکست است ،اما رسمی ،اما فانع کننده .تصویر آنچه آدمی باید باشد ،حالتی که کوشش ها تاثیری در آن ندارد.
*در شعر:
گوش می خندد
دهان ناسزا می گوید
عقل و بیداری است که می کُشد
خواب است که رویا می بیند و روشن می بیند.
صورت خیال ووهم است که چشمها را می بندد
نقص و خلاء است که آفریده می شود.
*...اندیشه باید در شعر مخفی باشدهمانطور که خاصیت مغذی بودن در میوه .میوه غذا نیستاندیشه ای بیش نیست.
یک شعر سورئالیستی:
"آیا خوابم؟" از : انتونن آرتو Antonin Artaud
نه خواب نیستم
برای اینکه نخوردن را یاد بگیری باید پاک پاک باشی.
دهان گشودن،یعنی با انواع بوهای بد روبرو شدن.
بهتر که ببندی دهان را
آنگاه دیگر نه دهان
نه زبان
نه دندان
نه حلق
نه مری
نه معده
نه شکم
نه مقعد،
خودم را از نو خواهم ساخت!

اينم از سورئاليسم ...

Fashist78!!!

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ایول/..
عزیز این مرجعش خودتی یا از یه جای دیگه هست؟
فکر نکنم اگه خودت نباشی مرجعش تو نت باشه ..!
ولی فکر کنم یه انگشتی هم از کتاب: سبک شناسی تمام دوران: ماستی کرده باشی..
23.gif

واقعا زحمت کشیدی..
ممنون که به این زودی تهیه کردیش
15.gif

فعلا
13.gif

لایک‌ها
0
به نقل از Fashist78!!! :
ایول/..
عزیز این مرجعش خودتی یا از یه جای دیگه هست؟
فکر نکنم اگه خودت نباشی مرجعش تو نت باشه ..!
ولی فکر کنم یه انگشتی هم از کتاب: سبک شناسی تمام دوران: ماستی کرده باشی..
23.gif

واقعا زحمت کشیدی..
ممنون که به این زودی تهیه کردیش
15.gif

فعلا
13.gif

عزيز اينا مرجعشون از يكي دو جا نيست ...
هم خودمم (البته خودم هم كتاب خوندم و كار كردم و ياد گرفتم) هم اينكه تو نت هست هم اينكه تو كتاب هست ...
به هر حال خوشحالم كه استفاده كردي

موفق باشي

TOMASS ANJELLO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
12
سبكهاي نقاشي ....

دوستان قدیمی که زمانی در این تاپیک به فعالیت می پرداخته اند .:cool:

بحث جالبی در این تاپیک عنوان شده بود ( سال 2005 )

البته در این زمینه کتابها و منابع فراوانی موجود است که
علاقه مندان می توانند اطلاعات خود را در این تاپیک به اشتراک بگذارند .

من هم چون علاقه خاصی به نقاشی دارم
سعی می کنم در این تاپیک به مرور زمان فعالیت داشته باشم .;)

..........

Azitaaaa

Registered User
لایک‌ها
1
کتاب برای مکتب های هنری (یا نقاشی) چی رو توصیه میکنین؟

یه سوال: اون تابلو اول پیکاسو (Old Guitar Player) مرده، چرا کوبیسمه؟ یعنی مشخصه اش چیه؟ فقط از لحاظ معناییه؟ مگه یکی از تعاریف کوبیسم این نیست که در یک لحظه از زمان شی رو از ابعاد مختلف به نمایش میذارن؟

بالا