commment
Registered User
- تاریخ عضویت
- 23 مارس 2014
- نوشتهها
- 377
- لایکها
- 361
- سن
- 32
![ghahveh778.jpg](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.persianv.com%2Fyad%2Fkhabar%2Fghahveh778.jpg&hash=5254be3de289e4df6fb0f89a8fd28f66)
«جشن کافیشاپ... با حضور بازیگران محبوب تلویزیون و سینمای ایران...»؛ آنهایی که در شهرستانها به کافیشاپها میروند، هر چند وقت یک بار چشمشان به اینگونه تبلیغات میافتد. این موج در این چند ماه در کافیشاپها و آبمیوهفروشیهای مشهد شدت بیشتری پیدا کرده است. آوردن ستارهها معاملهای دو سر سود است. برای مدیر یک واحد تجاری، هزینه 3 تا 4 میلیون تومانی اصلا رقمی به حساب نمیآید. بازیگر موردنظر هم بدون آنکه بخواهد نقشی بازی کند، هم سفر میرود و هم پولش را میگیرد. مردم هم از این معامله راضیاند. آنها قهوهشان را نوشجان میکنند و همزمان در کنار ستاره محبوبشان عکس میگیرند.
ستاره، چه سودی برای میزبان دارد؟
برخی کافیشاپها عکسهای چاپ شده را با لوگویشان به مشتریان هدیه میکنند. بعضیها هم عکسها را به مشتریان میفروشند؛ یعنی از آنها شماره تلفن میگیرند و میگویند بعدا برای گرفتن عکس به فلان نشانی مراجعه کنید و شما برای دریافت هر قطعه عکس چاپ شده، باید 8 هزار تومان بپردازید. اگر صاحب مغازه اصول کاسبی را خوب بلد باشد، میتواند با همین عکاسی هزینههای دعوت از ستاره را جبران کند. با یک حساب سرانگشتی اگر فقط 300 نفر برای گرفتن عکسهایشان مراجعه کنند، 2 میلیون و 400 هزار تومان به جیب مغازه واریز میشود. در خوشبینانهترین حالت، ممکن است 400 هزار تومانش را به عکاس بدهد و با 2 میلیون تومان باقی مانده هزینههای آمدن ستاره به محل موردنظر را پوشش میدهد. آنهایی که زرنگترند، برای عکس گرفتن با بازیگر شرط میگذارند. میگویند فقط کسانی میتوانند در قاب دوربین قرار بگیرند که مشتری باشند و از کافیشاپ یا آبمیوهفروشی ما خرید کنند. با این کار دخل مغازه هم تقویت میشود.
ستاره چه شرطهایی میگذارد؟
از شما درباره جزییات مراسم و مبلغ قرارداد سوالاتی را میپرسند. آنها معمولا در جشنهای خصوصی مثل جشن تولد و عروسی شرکت نمیکنند. بعد از اینکه مطمئن شدند مراسم به اعتبارشان خدشهای وارد نمیکند، تعداد همراهانشان را میگویند. بیشتر ستارهها تمایلی به مسافرت به تنهایی ندارند و مبلغ قرارداد را باید پیش از حرکت در حسابشان بریزید. یکی از بازیگران جمله معروفی در این رابطه دارد: «پول تو حسابم باشه انگار که قرارداد بستیم!» آنها در ازای پولی که میگیرند، رسیدی نمیدهند و این مساله برای کارمندان امور مالی ادارهها ایجاد مشکل میکند. یکی از مسوولان روابط عمومی ادارهای دولتی در مشهد میگوید: «آنها به ما رسید نمیدهند. در صورتی که باید به مدیرانمان توضیح دهیم پول را در کجا هزینه کردهایم. برای حل این مشکل چند سالی است که بازیگران، نفر سومی را معرفی میکنند و پول را به حساب این شخص میریزیم و از او فاکتور میگیریم». هزینه هتل، محل اقامت و بلیت رفت و برگشت هم برعهده سرمایهگذار است.
ستاره چطور مورد استقبال قرار میگیرد؟
استقبال مشتریان کافیشاپها از ستارهها همیشه پرشور است. وقتی داخل مغازه پر میشود، خیلیها دم در میایستند تا ستاره را از پشت شیشه تماشا کنند. حضور ستاره در یک مراسم دولتی، خصوصی یا کافیشاپ اهمیت ماجرا را چند برابر میکند. سرمایهگذارها روی این حضور، کار تبلیغاتی وسیعی انجام میدهند. آنها برای هزاران نفر اساماس میفرستند و در تبلیغات مطبوعاتی هم عکس بازیگر را در ابعاد بزرگ چاپ میکنند. فردی که بارها هنرمندان را به مراسم ادارات مختلف دعوت کرده میگوید: «وقتی یک بازیگر یا خواننده میآوریم، هم تعداد شرکت کنندهها بالا میرود و هم طیف سنی جوان میشود. ما در برنامههای خودمان دوست داریم مدام آمار و گزارش عملکرد بدهیم و اگر این ستارهها نباشند، مراسم خیلی خسته کننده میشود. آنها وسط آمارهای ما روی سن میروند و مردم را به وجد میآورند.»
ستاره در کافیشاپها چه میکند؟
هیچکاری! قرار نیست آنها مراسمی اجرا کنند یا هنرنمایی داشته باشند. در قرارداد ذکر میشود که صرفا باید حضور داشته باشند. اینکه مهمان چقدر به مشتریان کافیشاپ روی خوش نشان بدهد هم به روحیات خودش بستگی دارد. حداقل انتظاری که مدیران کافیشاپ دارند، این است که ستاره در دادن امضا خساست به خرج ندهد. گرفتن عکس یادگاری هم یکی از بخشهای مراسم است. معمولا برگههایی با لوگوی کافیشاپ را به بازیگر میدهند تا روی آنها امضا کند. گرفتن عکس یادگاری هم برای خودش آداب خاص دارد. در این جور مواقع در کنار بازیگر تجهیزات نورپردازی و سه پایه و پرده را هم میبینید و احساس میکنید وارد یک آتلیه عکاسی شدهاید.
ستاره چقدر میگیرد؟
بستگی به این دارد که بخواهد اجرا کند یا فقط حضور داشته باشد. گروهی از عموهای تلویزیونی چند سال پیش برای حضور در مشهد و اجرا 12 میلیون تومان دریافت کردند. البته این 12 میلیون تومان بابت هنرنمایی خودشان به اضافه اجرای سیستم صوت بود. آنها سیستم صوتی مفصلی دارند که به وسیله یک گروه با وانت نیسان به شهرستانها برده میشود.
این قاعده درباره سایر عموها و خالهها هم صادق است؛ مثلا یکی از عموها مبلغی را تحت عنوان «تجهیز کارگاه» دریافت میکند که شامل بستن چند هزار بادکنک در سالن سرپوشیده و نورپردازی آنجاست. یکی از خوانندههای تیتراژهای تلویزیونی هم بابت 25دقیقه اجرا 3 میلیون تومان دریافت میکند. در بین بازیگران فردی نیست که با کمتر از 2 میلیون تومان حاضر باشد به شهرستان بیاید. این 2 میلیون تومان بابت حضور چند ساعته در کافیشاپ یا مراسم دریافت میشود. اگر بخواهید مهمانتان در 2 روز متوالی در کافیشاپ حاضر شود، این رقم ضریب میگیرد. 2 میلیون تومان صرفا بابت حضور است و نه اجرا و این رقم کف مبلغ قرارداد محسوب میشود. بازیگرانی که اسم و رسم دارند بین 3 تا 10 میلیون تومان بابت چند ساعت حضور در مراسم مطالبه میکنند. بازیگر یکی از سریالهای طنز نوروز امسال برای حضور چند ساعته در جشن یک سازمان خصوصی 9 میلیون تومان دریافت کرد. بازیگر جوانی هم که در سریالهای شبانه حضور فعالی داشته با 3 میلیون تومان، قرارداد حضور در جشن را امضا میکند. البته اگر برنامه پخش تلویزیونی داشته باشد، این رقم افزایش پیدا میکند. البته در مشهد اگر به سراغ بازیگران مشهدی بروید کارتان خیلی سادهتر میشود. یکی از بازیگران پیشکسوت مشهدی، رایگان به هر جشنی که دعوتش کنند، میرود. داوران فوتبال اهل مشهد هم خیلی راحت در برنامه حاضر میشوند. آنها حدود یک میلیون تومان میگیرند و در حد 10 دقیقه خاطرههای فوتبالی برای مردم تعریف میکنند. علاوه بر هزینه «حقالقدم»، شما باید بابت اسکان ستارهها در شهرستان هم مبلغی را کنار بگذارید. پارسال یکی از مدیران کافیشاپها بازیگری را به مشهد دعوت کرده و فقط هزینه هتل او 800 هزار تومان شد. 450 هزار تومان بابت 2 شب اقامت و 350 هزار تومان هم پول استخر، ماساژ، شام، ناهار، صبحانه و... . هزینه 500 هزار تومانی بلیت رفت و برگشت هواپیما را هم باید به این رقم اضافه کنید. برخی بازیگران به این شیوه نان شهرتشان را میخورند، آن هم در شرایطی که سینما و تلویزیون اوضاع اقتصادی روبراهی ندارند.
منبع : تماشاگران امروز