• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک مانند نوین(بانک مسکن) کاردان(تجارت) یکم(کشاورزی) و ...

cybermind

Registered User
لایک‌ها
481
با سلام خدمت دوستان پرشین تولز،

این تاپیک به منظور بحث و تبادل نظر و همینطور شفاف سازی در مورد ماهیت و عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مشترک و به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تجربیات دوستان در ارتباط با این صندوق ها ایجاد شده. من سعی خواهم کرد پست اول رو بر اساس دانسته های خودم و اطلاعاتی که دوستان میدن به مرور تکمیل کنم.

حتما شما هم با بنرهای مربوط به سرمایه گذاری در این صندوق ها در سردر بانک های دولتی و خصوصی برخورد کردین، ( مثلا: صندوق کاردان بانک تجارت با سود روزشمار 23 درصد!)
متاسفانه مسئله ای که هست اینه که تمام بانک ها اطلاعات ناقص و ضدونقیضی در مورد این صندوق ها،میزان سود، تضمین سود و اصل سرمایه به مشتری ها میدن و نحوه کارکرد و نقش بانک به درستی مشخص نیست. حتی شعب مختلف یک بانک دولتی به عنوان مثال مسکن و تجارت (که خودم باهاشون صحبت کردم) هر کدوم روایت خودشون رو از تضمین و ریسک سرمایه گذاری دراین صندوق ها دارند حالا این یا بعلت عدم آگاهیشونه و اینکه کارمندا درست توجیه نشدن ویا سیاست کارشیونه که میخوان سرمایه گذاری دراین صندوق ها رو خالی از هرگونه ریسک جلوه بدن وشاید هم واسط شدن شعب بانک ها برای سرمایه گذاری دراین صندوق ها وتبلیغشون صرفا بهانه ای هستش برای دور زدن محدودیت بانک مرکزی در پایین آوردن سود بانکی و جذب سرمایه توسط شعب !! و واقعا سرمایه گذاری در اون از کانال بانک هیچ ریسکی نداشته باشه و فقط به "اسم صندوق" سرمایه رو از مشتری دریافت میکنن !
اما اونچه که مسلمه این صندوق ها انواع مختلفی دارن که هر کدوم مزایا و معایبی داره و سرمایه گذاری در اونها به خاطر ماهیتشون خالی از ریسک نیست.
در لینک زیر میتونید لیست جامعی همراه با توضیحات و نوع هر صندوق و ضامن نقد شوندگی که هم میتونه بانک و هم شرکت باشه مشاهده کنید:
http://www.seo.ir/Page/5MotLrRUZy1dI3h8Qt1DeA==/صندو-قهای-سرمایه-گذاری-در-حال-فعالیت

"صندوق سرمایه گذاری مشترک" چیست؟

صندوق سرمايه‌گذاري چيزي نيست جز مجموعه‌اي از سهام، اوراق مشارکت و ساير اوراق بهادار. در واقع مي‌توان آن را به صورت شرکتي در نظر گرفت که در آن افراد مختلف پول‌هاي خود را روي هم مي‌گذارند و در سبدي از اوراق بهادار سرمايه‌گذاري مي‌کنند. در نتيجه، شما به جاي سرمايه‌گذاري در يک سهم يا اوراق مشارکت خاص در يک صندوق سرمايه‌گذاري مشترک سرمايه‌گذاري مي‌کنيد. شما براساس قوانين و مقررات مرتبط با پرداخت مبلغي در مجموعه‌ي سبد سرمايه‌گذاري مي‌کنيد. همين تنوع در سرمايه‌گذاري سبب کاهش خطر آن مي‌شود و سبب افزايش جذابيت صندوق سرمايه‌گذاري مي‌شود.

اطلاعات بیشتر :

Last edited:

amirh7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
49
خود بانکا که میگن اصل و سود تضمینه
الان کدوم صندوقا برا سپرده گذاری بهتره ؟

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
اصل پول رو که همه تضمین میکن
اما اگه لیست بالارو نگاه کنی رسما فقط چند صندوق ضمانت تضمین سودآوری رو دادن:کارافرین،سامان،سرمایه،ملت،پارسیان،کوثر
جالب هست که صندوق های سرمایه گذاری مشترک بانک مسکن یا کشاورزی و بانک شهر ،در سایت مربوط به صندوق هم واضح نوشتن که ضامن سودآوری ندارد

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Last edited:

amirh7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
49
یعنی امکان داره یک ماه سود ندن کلا ؟

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
در عمل ممکن هست در یک دوره کارکرد صندوق،سود کمی حاصل بشه و یا حتی زیان؛در این صورت اگه ضامن سود اوری وجود داشته باشه،طبق آیین نامه این صندوق ها که می تونین تک تک مشاهده کنین،تضمین سود ۲۰ درصد رسما ذکر شده.(درحالی که مشاهده میکنین بانک ها تضمین ۲۲ تا ۲۵ رو ذکر کردن)

اما اگه صندوق فقط روشی برای دور زدن محدودیت سود سپرده باشه،بلی،میتونن مثل یک سپرده باهاش رفتار کنن؛اما چون شما قرارداد یک صندوق رو امضا کردید،در هر صورت میتونین برای کاهش سود فوانین اون رو اعمال کنن

amirh7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
49
الان صندوق ایران زمین زده تضمین 20 درصد و پیش بینی سود 24
به نظر شما خوبه برا سپرده گذاری؟

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
الان صندوق ایران زمین زده تضمین 20 درصد و پیش بینی سود 24
به نظر شما خوبه برا سپرده گذاری؟
http://www.izfund.ir/index.do
خوب این سایتشه
میبینید که ضامن سودآوری نداره؛نمیگم سود ۲۰ رو تضمین نمیکنن،اما چرا دروغ میگن؟من شخصا به کسی که توی روم بهم دروغ بگه و منو ابله فرض کنه اعتماد نمیکنم
صندوق با سپرده فرق داره؛با پولتون نمیتونین راحت کار کنین،بعلاوه مثل روزشمار سود به سپرده قبلی اضافه نمیشه.
الان لوتوس پارسیان تضمین داره،با کارمندش صحبت میکردم،همه چیز رورشفاف برام توضیح داد،نحوه خرید واحد و ابطالشون و. ...
سود تضمینی ۲۰ داره و این دوره ۲۲.۵ سود داده

چند انتخاب دیگه،قوامین،سپرده گردشگری ۲۳ با قابلیت برداشت بعد سه ماه بدون جریمه،یکساله نور ۲۶ به بالا هست

Last edited:

cybermind

Registered User
لایک‌ها
481
مدیر یکی از شعب بانک مسکن عینا گفت ممکنه زمان ابطال واحدهای سرمایه گذاری( ینی زمانی که خواسته باشین پولتون رو پس بگیرین) اگر مثلا موقع خرید هر واحد 103000 تومن بوده شده باشه 100000 تومن و هر سهم 3000 تومن افت داشته باشه و نهایتا اصل سرمایتون کاهش پیدا کنه( مثلا اگر 1000 واحد سهم داشته باشید حساب کنید 1000 تا 3 تومن !)، متاسفانه صحبت هاشون ضدو نقیضه و هر کسی حرفی میگه، اما چیزی که مسلمه این اتفاق ممکنه بخاطر ماهیت صندوق بیفته شما اگر به سایت هر صندق برید میبینید که قیمت خرید و ابطال واحدهای سرمایه گذاری با هم متفاوته.

amirh7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
49
http://www.izfund.ir/index.do
خوب این سایتشه
میبینید که ضامن سودآوری نداره؛نمیگم سود ۲۰ رو تضمین نمیکنن،اما چرا دروغ میگن؟من شخصا به کسی که توی روم بهم دروغ بگه و منو ابله فرض کنه اعتماد نمیکنم
صندوق با سپرده فرق داره؛با پولتون نمیتونین راحت کار کنین،بعلاوه مثل روزشمار سود به سپرده قبلی اضافه نمیشه.
الان لوتوس پارسیان تضمین داره،با کارمندش صحبت میکردم،همه چیز رورشفاف برام توضیح داد،نحوه خرید واحد و ابطالشون و. ...
سود تضمینی ۲۰ داره و این دوره ۲۲.۵ سود داده

چند انتخاب دیگه،قوامین،سپرده گردشگری ۲۳ با قابلیت برداشت بعد سه ماه بدون جریمه،یکساله نور ۲۶ به بالا هست

ممنون از راهنمایی خوبت خب من یه مقدار پول دارم که نمیخوام بلند مدت بذارم که جایی گیر بیفته کوتاه مدت هم که جایی بیشتر 20 نمیدن مجبورم بذارم صندوق

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
ممنون از راهنمایی خوبت خب من یه مقدار پول دارم که نمیخوام بلند مدت بذارم که جایی گیر بیفته کوتاه مدت هم که جایی بیشتر 20 نمیدن مجبورم بذارم صندوق
اره،برای سرمایه های کم و با احتیاج به پول صندوق ها،راه چاره هستن
اما قبلش دو جا سوال بپرس
یکی گردشگری که بعد از ۳.ماه بدون جریمه میشه برداشت کرد.(یکساله هست)
دوم موسسه نور که روزشمار ۲۵ میده که احتمالا به زودی(معلوم نیست کی) کم بشه و یکساله هاش هم شاید بعد از مدتی بدون جریمه بشه برداشت کرد

اگرم میری صندوق، هرکدوم از صندوق بانک ها سود بیشتر میده برو،به اعتبارش کاری نداشته باش،چون کارت باهاشون کوتاه مدته و سرمایه کم

amirh7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
49
پرسیدم گردشگری 23 هست
نور هم 25 بوده اما الان تو خیلی شعبهها کم شده اون شعبه هایی هم که 25 هست میگن کم میشه
البته رو گردشگری بازم باید فک کنم اگه به شرایطم خورد گزینه خوبیه
حالا اگه مجبور به صندوق شدم الان شما کدوم صندوق رو پیشنهاد میدی

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
پرسیدم گردشگری 23 هست
نور هم 25 بوده اما الان تو خیلی شعبهها کم شده اون شعبه هایی هم که 25 هست میگن کم میشه
البته رو گردشگری بازم باید فک کنم اگه به شرایطم خورد گزینه خوبیه
حالا اگه مجبور به صندوق شدم الان شما کدوم صندوق رو پیشنهاد میدی
هرکدوم بیشتره
خیلیا ۲۲ هستن،مثل کشاورزی و پارسیان که البته پارسیان رو میدونم کارمزد ابطال نداره و به قیمت روز باطل میکنه
اینده خوب میده ۲۵ البته سه ماهه
کوثر کارمزد ابطال میگیره
ایران زمین رو در بیار ببین کارمزد نمیگیره،اونم خوبه بری

amirh7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
49
هرکدوم بیشتره
خیلیا ۲۲ هستن،مثل کشاورزی و پارسیان که البته پارسیان رو میدونم کارمزد ابطال نداره و به قیمت روز باطل میکنه
اینده خوب میده ۲۵ البته سه ماهه
کوثر کارمزد ابطال میگیره
ایران زمین رو در بیار ببین کارمزد نمیگیره،اونم خوبه بری

این کارمزد ابطال را یه توضیح میدی داداش؟
چقدره؟

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
این کارمزد ابطال را یه توضیح میدی داداش؟
چقدره؟
چیز خاصی نیست؛برای ابطال هر گواهی سپرده و دریافت وجه،بعضی صندوق ها مثل کوثر ۲ هزار تومن کارمزد میگیرن و بعضی هم اگه کمتر از مدت خاصی گذشته باشه درصدی اضافه میشه،مثلا کوثر اگه طی ۱۵ روز درخواست ابطال بدی
بعضی هم ندارن
تو سایت هر صندوق به هزینه های صندوق مراجعه کن متوجه میشی

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,400
منم تحقیق کردم فهمیدم وقتی اصل پولت رو بخوای باید سهم رو به قیمت روز بفروشی که ممکنه سود کنی یا ضرر یعنی اصل پول تضمین شده نیست یعد اگه صندوق ورشکست بشه فک نکنم بانک مرکزی تعهدی داشته باشه نسبت به سرمایه گذارا

mersa1989

کاربر فعال پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,110
بلی،باید به قیمت ابطال واگذار کنی،اما اختلاف قیمت کمه،تو ده میلیون شاید چند هزار تومن بشه نهایت
درسته بانک مرکزی تعهد نداره،اما خود بانک،ضامن اصل سپردا در صندوق هست که کاملا قابل استناد هست

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,400
بلی،باید به قیمت ابطال واگذار کنی،اما اختلاف قیمت کمه،تو ده میلیون شاید چند هزار تومن بشه نهایت
درسته بانک مرکزی تعهد نداره،اما خود بانک،ضامن اصل سپردا در صندوق هست که کاملا قابل استناد هست

خوب اگه قیمت ابطال اون روز خیلی پایین تر باشه یعنی کلی ضرر مثلا هر سهم 100 تومنی شده باشه 10 تومن یعنی یک دهم شدن پول سرمایه گذار
بعدش وقتی بانک مرکزی تعهد نکنه اگه مشکلی برای صندوق و بانک هر دو پیش بیاد کی میخواد اصل سپرده مردم رو پس بده؟

silvercat

Registered User
لایک‌ها
107
دوستاني که تو صندوق سرمايه گذاري کردن چند درصد سود دادن لطف کنن بگن که ما هم تصميم بگيريم برا ورود

Sent from my HUAWEI U8950-1 using Tapatalk

بالا