• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سنتی به نام گاو بازی در اسپانیا

safaridigrtravel

Registered User
تاریخ عضویت
17 مارس 2014
نوشته‌ها
458
لایک‌ها
24
محل سکونت
تهران
تور اروپا
گاو بازی از سرگرمی های مشهور کشور اسپانیا است. این سنت در درون و بیرون از اسپانیا موافقان و مخالفان زیادی دارد.
کسانی که موافق این بازی هستند به جنبه تاریخی این سنت تاکید دارند و مخالفان بر این باورند که در این بازی اسب ها و گاو ها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.
گاو بازی فقط منحصر به کشور اسپانیا نیست بلکه در تاریخ کشورهایی چون پرتغال،امریکای لاتین و شهر های جنوبی فرانسه نیز این سنت وجود داشته است.
این بازی توسط 3 گاو باز یا به قول اسپانیایی زبان ها، ماتادور اداره می شود. هرکدام از این ماتادور ها باید با دو گاو بجنگند. هرکدام از این گاوها حداقل باید 4 سال سن و وزنی بین 460 تا 600 کیلوگرم داشته باشد.هر ماتادور 5 یار دارد.
دو نفر از آنها پیکادو نام دارند که سوار بر اسب با استفاده از نیزه ضرباتی را به کمر گاو وارد می کنند تا او را زخمی و نیروی او را کاهش دهند.
بعد از آن نوبت باندریاس ها می رسد. این سه نفر باید 6 نیزه کوچک را وارد گردن گاو کنند تا کنترل آن بر حرکاتش به تدریج کم شود و به کلی از نفس بیفتد.
و در این جا است که ماتادور وارد میدان شده و با استفاده از یک شنل توجه تماشاگران را به خود جلب و حرکاتی نمایشی انجام می دهد.

0100000000000000.jpg

هر رویارویی تقریبا 15 دقیقه طول می کشد و با توجه به اینکه هر تیم باید 2 با گاو روبرو شوند بازی هر تیم نیم ساعت به طول می انجامد.
گاو بازی ریشه در رسم قربانی کردن در دوره های کهن تاریخی دارد.بعد ها این بازی در روم باستان به عنوان یک ورزش مرسوم شد به این صورت که افراد سوار بر اسب و با نیزه به مبارزه به گاو می پرداختند.این بازی مقارن با زمانی که جنگ گلادیاتور ها مرسوم بود، رواج یافت.در آن زمان این بازی تمرینی بود برای کسب آمادگی برای جنگ و همچنین نمایشی بود برای مراسم خاصی چون جشن ها و عروسی ها.
ریشه ی گاوبازی در اسپانیا به سال ۷۱۱ میلادی بر می گردد جایی که اولین گاوبازی در جشن تاجگذاری پادشاه «آلفونسو هشتم»برگزار شد.در آن زمان این سنت فقط مختص اشراف بود.
در قرن 18 این بازی از بین اشرف خارج و به سرگرمی مردم عادی تبدیل شد و به همین دلیل ماتادورها دیگر سوار بر اسب نمی شدند بلکه باید با پای پیاده به مبارزه با گاو می پرداختند و فقط پیکادو ها حق داشتند بر اسب سوار شوند و همین مسابقه را در دید مردم جذاب تر نمود.
گاو بازی در اسپانیا پیوسته مورد انتقاد تحصیل کردگان و افراد روشن فکر جامعه بوده است.
در دوره فرانکو دولت از این سنت به عنوان سنت اصیل اسپانیایی حمایت زیادی کرد و علی رغم اینکه تصور می شد مردم برای اعلام اعتراض به دیکتاتوری فرانکو این بازی را تحریم کنند اما چنین نشد.
دولت های سوسیالیست در اسپانیا از منتقدان سرسخت این بازی هستند به نحوی که حضور نوجوانان زیر 14 سال در میادین این بازی و نمایش آن از طریق تلویزیون را ممنوع کرده اند.
نکته جالب در گاو بازی این است که این بازی همیشه نزدیک غروب آفتاب انجام می شود یعنی زمانی که نیمی از زمین بازی در سایه و نیمی در روشنایی قرار دارد.

78996654223.jpg
 
بالا